Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ,

Έχω μια μονοκατοικία που τελειώνει τώρα  , κοντά στα 130τμ  κοντά στη Μεταμόρφωση . Έχουμε περάσει σωλήνες γιατί λέγαμε ότι θα βάλουμε πετρέλαιο τότε αλλά τώρα το σκεφτόμαστε για αντλία θερμότητας. Σκεφτόμουν για χαμηλών θερμοκρασιών με  fan coil αλλα μου ειπαν οτι θέλει άλλες γραμμές το fan coil και αν πάω σε σώματα μπορώ να βάλω μόνο υψηλών θερμοκρασιών. 

Ένας γνωστός μου που πήγε σε άλλο μαγαζί να ρωτήσει του είπαν ότι μπορεί να βάλει χαμηλών θερμοκρασιών αλλά με πιο μεγάλα σώματα.

Μπορούν οι αντλίες χαμηλών θερμ. να υποστηρίξουν απλά σώματα?  η πρέπει να πάω όπως μου είπαν σε υψηλές? 

Επίσης η ROTEX σαν εταιρία λέει κάτι η να πάω σε DAIKIN μόνο?

[ τώρα ξεκίνησα να τα ψάχνω και θα πάω και για μελέτη και προτάσεις σε άλλα  μαγαζιά , απλά να έχω μια ιδέα και από εδώ μέσα ]

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από johnagelo
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μην πας σε μαγαζιά, καλύτερα σε σκέτο μηχανικό πρώτα που θα κάνει τη μελέτη και θα προτείνει κατάλληλη Α/Θ και θερμαντικά σώματα.

Κρίμα πάντως που δεν κάνατε εξαρχής ενδοδαπέδια...

• Like 3
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, johnagelo είπε

Καλησπέρα ,

Έχω μια μονοκατοικία που τελειώνει τώρα  , κοντά στα 130τμ  κοντά στη Μεταμόρφωση . Έχουμε περάσει σωλήνες γιατί λέγαμε ότι θα βάλουμε πετρέλαιο τότε αλλά τώρα το σκεφτόμαστε για αντλία θερμότητας. Σκεφτόμουν για χαμηλών θερμοκρασιών με  fan coil αλλα μου ειπαν οτι θέλει άλλες γραμμές το fan coil και αν πάω σε σώματα μπορώ να βάλω μόνο υψηλών θερμοκρασιών. 

Ένας γνωστός μου που πήγε σε άλλο μαγαζί να ρωτήσει του είπαν ότι μπορεί να βάλει χαμηλών θερμοκρασιών αλλά με πιο μεγάλα σώματα.

Μπορούν οι αντλίες χαμηλών θερμ. να υποστηρίξουν απλά σώματα?  η πρέπει να πάω όπως μου είπαν σε υψηλές? 

Επίσης η ROTEX σαν εταιρία λέει κάτι η να πάω σε DAIKIN μόνο?

[ τώρα ξεκίνησα να τα ψάχνω και θα πάω και για μελέτη και προτάσεις σε άλλα  μαγαζιά , απλά να έχω μια ιδέα και από εδώ μέσα ]

Ευχαριστώ.

Μπορείς να βάλεις αντλία θερμότητας με απλά σώματα που θα είναι όμως υπερδιαστασιολογημενα. Επίσης μπορείς να βάλεις και fancoil με τις σωληνώσεις που έχεις ήδη απλά ξεχνάς την ψύξη από αυτά. Για να έχεις και ψύξη χρειάζεσαι νέες σωληνώσεις οι οποίες θα είναι μονωμένες και μια τρίτη σωλήνα που θα είναι για την εξαγωγή των συμπυκνωμάτων το καλοκαίρι κατά την ψύξη.

• Like 2
Δημοσ.

Εγω που ρώτησα ενα μαγαζι/μηχανολογο; μου ειπε οτι θελει μελετη πρωτα. Αλλα βλεποντας τα σχεδια του σπιτιου μονοκατοικια εκτεθειμενη απο παντου καθως και οτι εχουν μπει σωληνες μονοσωληνιο χωρις προβλεψη για fancoil μου ειπε πως θελει αλλαγη σε σωληνες και δε συμφέρει και αντλια υψηλων ειναι ακριβη.

Μου προτεινε παντως να βαλω λεβητα συμπυκνωσης αεριου με δεξαμενη + multi split για ψυξη. Ως ιδέα ειναι οκ;

-

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...