spocky Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπερα. Μετα απο 7 χρονια παραμονης στη forthnet αποφασισα να αλλαξω παροχο και να παω cosmote. Με την forthnet χρησιμοποιουσα ενα asus n14u που πηρα περσι με το ποιο κλειδνα γυρω στα 14000 kbps βαζοντας manual το snr στα 6. Βεβαια για καποιο λογο δεν εμενε στο 6 και επεφτε στο 3 απο μονο του με αποτελεσμα μετα να εχω αποσυνδεσεις.Οταν ο ειχα στο auto η γραμμη μου κλειδωνε 11000-12000. Τωρα η cosmote μου εδωσε το δικο της ρουτερ (Speedport Entry 2i), το οποιο το εβαλα πανω και εχω τα παρακατω. Το ερωτημα μου ειναι να κρατησω το παλιο modem με το ποιο δεν χρειαζεται να αλλαξω παλι ρυθμισεις PORT FORWARD κτλ, να αφησω της cosmote η να παιξω με το μοδεμ της cosmote σαν κυριο modem και το asus να το εχω σαν access point (Πιθανως να εχει καλυτερο wifi λογω 2 κεραιων). Επισης εχω ενα τηλεφωνο μονο στον πανω οροφο, θα εχω θεματα αν αφησω το asus?
poulinos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 19 hours ago, spocky said: Καλησπερα. Μετα απο 7 χρονια παραμονης στη forthnet αποφασισα να αλλαξω παροχο και να παω cosmote. Με την forthnet χρησιμοποιουσα ενα asus n14u που πηρα περσι με το ποιο κλειδνα γυρω στα 14000 kbps βαζοντας manual το snr στα 6. Βεβαια για καποιο λογο δεν εμενε στο 6 και επεφτε στο 3 απο μονο του με αποτελεσμα μετα να εχω αποσυνδεσεις.Οταν ο ειχα στο auto η γραμμη μου κλειδωνε 11000-12000. Τωρα η cosmote μου εδωσε το δικο της ρουτερ (Speedport Entry 2i), το οποιο το εβαλα πανω και εχω τα παρακατω. Το ερωτημα μου ειναι να κρατησω το παλιο modem με το ποιο δεν χρειαζεται να αλλαξω παλι ρυθμισεις PORT FORWARD κτλ, να αφησω της cosmote η να παιξω με το μοδεμ της cosmote σαν κυριο modem και το asus να το εχω σαν access point (Πιθανως να εχει καλυτερο wifi λογω 2 κεραιων). Επισης εχω ενα τηλεφωνο μονο στον πανω οροφο, θα εχω θεματα αν αφησω το asus? Μπορεις να δοκιμασεις και τα δυο και να δεις ποιο παιζει καλυτερα.απλα αργα η γρηγορα μπορει να σε γυρισουν σε voip οποτε μετα θα χρειαστεις και το speedport για την τηλεφωνια.αν θα το βαλεις μπροστα να κανει και το sync ή πισω απο το asus το αποφασιζεις εσυ. μετα ναι μπορεις να βαλεις απλα το asus σαν access point.γενικως πολλες επιλογες εχεις.κατα τα αλλα για να πεφτει το snr στο 3 απλα η γραμμη εχει μια μικρη ασταθεια.ισως με interleave να παιξεις καλυτερα και θα κερδισεις και σε ταχυτητα.τυπικα και κανα firmware update στο asus.
spocky Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Γενικα η ταχυτητα που εχω κλειδωσει δεν ειναι χαμηλη?Θυμαμαι στα πρωτα χρονια που ειχα τη forthnet με 6 snr κλειδωνα στα 16000 περιπου. Αν βαλω το speedport να κανει την κληση και παιξω με το asus μονο σαν access point για το wifi , σε ποιο ρουτερ πρεπει να σεταρω port forward, dhcp και firewall?
Mhlogiatros Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Και σε μένα ίδια συμπεριφορά έχει Downstream Attenuation (dB) λεει 23,4 αλλα πηδαει στα 24,8 Εκει που θελω τα φωτα σας ειναι οταν αρχιζει το γκαπ - γκουπ στο τηλεφωνο το ζευγος εχει προβλημα με ταση ; Direct συνδεδεμενο καλωδιο ματισμενο με αυτο που ρχεται απο γωνια To power δε μπορεί να είναι 0 σωστά ; Το ζεύγος είναι ; Ευχαριστώ ! Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2018 από Mhlogiatros
liakinen Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδιά για να μην ανοίγω νέο θέμα και εγώ έκανα την μετάβαση από Forthnet σε COSMOTE (24άρα) και περιμένω να μου έρθει ο εξοπλισμός της COSMOTE. Έχω χρόνια το Speedtouch και είμαι ευχαριστημένος και δεν βλέπω να το αλλάζω για λίγο καιρό. Τώρα τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω γιατί αυτήν την στιγμή δεν έχω Internet. Η COSMOTE μου έστειλε μήνυμα ότι έχει ενεργοποιηθεί η γραμμή αλλά στο μήνυμα της μου έστειλε μόνο Username και όχι Password. Τι κάνω τώρα; Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2018 από liakinen
poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 On 06/12/2018 at 17:01, spocky said: Γενικα η ταχυτητα που εχω κλειδωσει δεν ειναι χαμηλη?Θυμαμαι στα πρωτα χρονια που ειχα τη forthnet με 6 snr κλειδωνα στα 16000 περιπου. Αν βαλω το speedport να κανει την κληση και παιξω με το asus μονο σαν access point για το wifi , σε ποιο ρουτερ πρεπει να σεταρω port forward, dhcp και firewall? αν το asus παιξει σαν access point τοτε ολα τα σεταρεις στο speedport.αν το asus παιξει σαν router με κληση pppoe passthrough τοτε τα σεταρεις στο asus. αν το asus παιξει απλα σαν wan router χωρις κληση Pppoe τοτε εχεις 2 Nat οποτε διπλα Port forward. η forthnet δινει 6 margin ο οτε 9. β.παλια ολοι επαιζαν παραπανω γιατι ειχες λιγοτερο Crosstalk αφου δεν ειχαν ολοι adsl.τωρα σχεδον ολοι εχουν adsl οποτε παραπανω Crosstalk. On 06/12/2018 at 17:37, Mhlogiatros said: Και σε μένα ίδια συμπεριφορά έχει Downstream Attenuation (dB) λεει 23,4 αλλα πηδαει στα 24,8 Εκει που θελω τα φωτα σας ειναι οταν αρχιζει το γκαπ - γκουπ στο τηλεφωνο το ζευγος εχει προβλημα με ταση ; Direct συνδεδεμενο καλωδιο ματισμενο με αυτο που ρχεται απο γωνια To power δε μπορεί να είναι 0 σωστά ; Το ζεύγος είναι ; Ευχαριστώ ! το power ειναι 0 επειδη μαλλον δεν το διαβαζει.αν ο χαλκος δεν ειναι τελειος μπορει να δεις διαφορα και στο attenuation σε καθε συγχρονισμο. On 06/12/2018 at 19:47, liakinen said: Παιδιά για να μην ανοίγω νέο θέμα και εγώ έκανα την μετάβαση από Forthnet σε COSMOTE (24άρα) και περιμένω να μου έρθει ο εξοπλισμός της COSMOTE. Έχω χρόνια το Speedtouch και είμαι ευχαριστημένος και δεν βλέπω να το αλλάζω για λίγο καιρό. Τώρα τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω γιατί αυτήν την στιγμή δεν έχω Internet. Η COSMOTE μου έστειλε μήνυμα ότι έχει ενεργοποιηθεί η γραμμή αλλά στο μήνυμα της μου έστειλε μόνο Username και όχι Password. Τι κάνω τώρα; Θα πρεπει να βαλεις Username και password μεσα στο speedtouch για να παιξει.,επισης αν σε εχουν γυρισει σε voip τοτε θες και το speedport πισω απο το speedouch. 1 1
spocky Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Τους πηρα τηλεφωνο και μου αλλαξαν προφιλ απο fast σε interleaved και κερδισα λιγο σε ταχυτητα αλλα δυστυχως το snr ειναι καρφωμενο 9αρι και δεν αλλαζει ουτε μεσα απο τις ρυθμισεις του asus οπως πριν
poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 10 hours ago, spocky said: Τους πηρα τηλεφωνο και μου αλλαξαν προφιλ απο fast σε interleaved και κερδισα λιγο σε ταχυτητα αλλα δυστυχως το snr ειναι καρφωμενο 9αρι και δεν αλλαζει ουτε μεσα απο τις ρυθμισεις του asus οπως πριν παραξενο που δεν αλλαζει. αν δεν δινουν 6 snr τοτε ατυχησες.απλα με παραξενευει που δεν αλλαζει απο το asus. τυπικα κανε και firmware update στο asus.
spocky Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Εχω κανει και update αλλα οτι και να το βαλω το snr παραμενει στο 9.Το ζητησα και απο τον τεχνικο στο τηλεφωνο αλλα δεν μπορουσε να το σεταρει στο 6 μου ειπε.Επισης εκανα ενα ρεσταρτ στο ρουτερ και η ταχυτητα απο 13000 που ειχε φτασει επεσε στο 9000.Δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει
poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 30 minutes ago, spocky said: Εχω κανει και update αλλα οτι και να το βαλω το snr παραμενει στο 9.Το ζητησα και απο τον τεχνικο στο τηλεφωνο αλλα δεν μπορουσε να το σεταρει στο 6 μου ειπε.Επισης εκανα ενα ρεσταρτ στο ρουτερ και η ταχυτητα απο 13000 που ειχε φτασει επεσε στο 9000.Δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει τυπικα στειλε και ενα email μηπως κανουν την αλλαγη.παλια νομιζω εδιναν 6.ισως το καταργησαν τωρα. ξανακανε Reboot και δες το snr.αν ειναι παλι 9 και 13mbit τοτε απλα κατι ετυχε.αν ειναι ομως πχ 9 και 9mbit τοτε απλα η γραμμη κανει μικρα σκαπανεβασματα.δηλαδη ο χαλκος δεν ειναι οτι καλυτερο εκτος αν υπαρχει θεμα μεσα στο σπιτι.πχ καποιο προβληματικο φιλτρο ή καποιος συναγερμος χωρις φιλτρο κτλ. τωρα γιατι δεν παιζει η αλλαγη snr θα σε γελασω. σε καποιο θεμα ειχαν γραψει τι πειραζεις για το snr αλλα δεν θυμαμαι το θεμα.εχει ενα stability adjustment και ενα dynamic line adjustment. https://www.asus.com/support/FAQ/1015709/# επισης η forthnet που λες οτι ειχες ριξει το srn στο 6 μου φαινεται παραξενο διοτι η forthnet απο default δινει 6.:P εκτος αν για καποιο λογο σου ειχαν βαλει profile πχ 8.
spocky Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Ναι το dynamic line adjustment πειραζω αλλα οπου και να το βαλω το snr παραμενει 9.Τωρα μετα απο καποια ρεσταρτ έχει παει παλι στο 13000 περιπου οποτε το αφηνω οπως εχει
poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 23 minutes ago, spocky said: Ναι το dynamic line adjustment πειραζω αλλα οπου και να το βαλω το snr παραμενει 9.Τωρα μετα απο καποια ρεσταρτ έχει παει παλι στο 13000 περιπου οποτε το αφηνω οπως εχει το dla θα το κανεις disable και μετα θα πειραξεις το stability adjustment στην τιμη που θες.το ενα το κανει σαν unlock και το αλλο πειραζει την τιμη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα