Προς το περιεχόμενο

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΣΧΕΔΟΝ)


Leonard_Dic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ή αλλιώς μια τόσο μεγάλη αναβάθμιση που μάλλον είναι καινούριο pc. Πάμε λοιπόν να σας πω τι έχω, και τι σκέφτομαι να πάρω, μετά και από πολλές αναγνώσεις σε παρόμοια πόστ εδώ για να μου πείτε την γνώμη σας.

- Οθόνη LG FLATRON W2361V FHD. Μελλοντικά αν υπάρξουν χρήματα θα ήθελα μία μεγαλύτερης διαγωνίου και υψηλότερης ανάλυσης. 

- Τροφοδοτικό Enermax PRO82+ 625watt (Aν δεν κάνω λάθος το έχω 5 χρόνια. Θα ήθελα την γνώμη σας αν μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο σύστημα που θέλω να φτιάξω)

- Κουτί, το τέρας το ίδιο της Coolermaster (Έχω δει πολλοί να προτείνετε αυτό το κουκλάκι, αλλά δεν ξέρω αν θέλω να δώσω χρήματα για κουτί ή να τα επενδύσω σε κάποιο άλλο περιφερικό)

-Σκληροί δίσκοι: 2HDD, και 2SSDs ο ένας Kingston 120gb, ό άλλος ο Samsung 860 Evo 250GB - ολοκαίνουριος (Σκέφτομαι για το νέο σύστημα τον Samsung 970 Evo NVMe M.2 250GB ή τον αντίστοιχο 500άρη για λειτουργικό και προγράμματα μιας και οι ταχύτητες σε σχέση με τους παραδοσιακούς ssds είναι η μέρα με την νύχτα)

- Επεξεργαστής: Έλεγα να πάω στον RYZEN 2600 (Με στόκ ψύκτρα, όχι υδρόψυξη κλπ μιας και δεν θα ασχοληθώ με υπερχρονισμό-τουλάχιστον για την ώρα)

- GPU: Gigabyte GeForce GTX1050 Ti 4GB (Oλοκαίνουρια)

- Μνήμες: G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz

- Μητρική: Εδώ έχω τις περισσότερες επιφυλάξεις. Θέλω καλή κατασκευή, με πολλές θύρες usb (έχω πολλά περιφερικά-εκτυπωτές, σκάνερ κλπ) και εύκολο μενού bios μιας και ίσως χρειαστεί να κάνω ρυθμίσεις για τις μνήμες για να δουλέψουν στα 3200MHz όπως βλέπω οτι πολλοί λένε πως κάνουν). Δεν με ενδιαφέρουν εντυπωσιασμοί όπως φωτάκια RGB. Σκεφτόμουν αυτήν Asrock Fatal1ty X470 Gaming K4. Tι λέτε κι εσέις; Η συγκεκριμένη είδα έχει 11usb και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που την διάλεξα σε σχέση με άλλες, αλλά και οι καλές γνώμες για την Asrock γενικά. 

- Η χρήση που κάνω πέρα από τα κοινά (internet, office) είναι Photoshop (επεξεργασία raw αρχείων), Autocad 2d, καμιά μετατροπή βίντεο με AVC, και από παιχνίδια ακόμα αυτά της νιότης μου Age of Empires, και τα Total War. 

Δεν γράφω μπάτζετ γιατί δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο. Απλά δεν θέλω να δώσω τρελά χρήματα για κάτι που σε ισχύ δεν θα αξιοποιηθεί ποτέ με την χρήση που κάνω. 

Μέχρι τώρα έχω αυτό το σύστημα:

 

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο και την βοήθειά σας. 

 

Capture.JPG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Leonard_Dic είπε

Απλά δεν θέλω να δώσω τρελά χρήματα για κάτι που σε ισχύ δεν θα αξιοποιηθεί ποτέ με την χρήση που κάνω. 

Πάρε φθηνότερη μητρική https://www.skroutz.gr/s/15565265/MSI-B450-A-Pro.html σε καλύπτει. Το τροφοδοτικό καλό είναι. Ρίξε ένα καθάρισμα όμως αν δεν το χεις καθαρίσει ποτέ.

Αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο είναι οθόνη πάντως. Εγώ από εκεί θα ξεκινούσα.

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, tanasen01 είπε

Πάρε φθηνότερη μητρική https://www.skroutz.gr/s/15565265/MSI-B450-A-Pro.html σε καλύπτει. Το τροφοδοτικό καλό είναι. Ρίξε ένα καθάρισμα όμως αν δεν το χεις καθαρίσει ποτέ.

Αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο είναι οθόνη πάντως. Εγώ από εκεί θα ξεκινούσα.

Δεν έχεις άδικο, και αυτή με καλύπτει. Η αλήθεια είναι πως την θέλω την νέα οθόνη. Έχεις κάτι καλό υπόψη σου; 27 άρα και μεγαλύτερης ανάλυσης από fhd?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...