Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το J5 2017 του αδερφού μου είχε φρικάρει και είχε κάπου 4-5 Gb δεσμευμένο χώρο στην εσωτερική μνήμη που δεν σβήνονταν,το λειτουργικό Android 8 δέσμευε κάπου 14 Gb αντί για 7-8 Gb.Συγχρόνισα μέσω Google account οτι γινόταν,το έβαλα σε recovery menu,έκανα factory reset-wipe data+wipe cache partition και reboot.Ζήτησε λόγω ασφάλειας Google password,το βάλαμε και μέχρι εδώ καλώς.Ο δεσμευμένος χώρος μειώθηκε στα 7-8 Gb όπως θα έπρεπε.

Δυστυχώς την micro sd την είχε κρυπτογραφήσει ο αδερφός μου και μετά το factory reset εμφανίζει τα αρχεία αλλά δεν ανοίγουν.Εψαξα σε κάποια sites και γράφουν οτι αυτό συνέβη γιατί σβήστηκε το encrypted key που βρισκόταν στην μνήμη του κινητού που "δένεται" με το κινητό.Μάλλον έπρεπε να γίνει πρώτα αποκρυπτογράφηση.

Υπάρχουν αρκετά αρχεία που θέλουμε να σωθούν.Αρκετά βίντεο και πολλά επεξεργασμένα μέσω Kinemaster πολλές ώρες και κάποιες φωτογραφίες.Δεν ξέρω μήπως το κλειδί επαναφέρεται μέσω αντιγράφου ασφαλείας Samsung account που δυστυχώς δεν γνωρίζω αν έχει γίνει πιο πρίν.Διάβασα 1 περίπτωση που βρέθηκε λύση με back up,format,κρυπτογράφηση,αποκρυπτογράφηση κλπ.

Επίσης ενώ στο κινητό ξεκόλλησε και είναι δεσμευμένα απο το λειτουργικό τα 7-8 Gb στο PC η μπάρα είναι σε σωστή θέση αλλά γράφει δεσμευμένα τα 8 απο τα 10 Gb και όχι απο τα 16.Ισως πάτησα κάποια επιλογή στο recovery menu καταλάθος αλλά τι μπορεί να ήταν,γιατί στο PC δείχνει την χωρητικότητα της εσωτερικής μνήμης λάθος;

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Δυστυχως με κρυπρογραφημενη κατά λαθος καρτα το επαθα κι εγω περυσι .Δεν καταφερα κατι .Ευτυχως ειχα παρει backup προσφατο στον υπολογιστη

Πρέπει πρώτα να γίνει αποκρυπτογράφηση πριν το reset.Τελικά ο αδερφός μου δεν δοκίμασε την διαδικασία που έκαναν κάποιοι,τα είχε κάποια στο PC και κάποια άλλα upload.

Του είπα να κάνει format την κάρτα αλλά δεν ακούει,νομίζω οτι απλά τα έσβησε.Τουλάχιστον έχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο τώρα,του δέσμευε παραπανίσια 4+ Gb απο αρχεία-σκουπίδια.14/16 δεσμευμένα χωρίς εφαρμογές αντί για 7-8 Gb.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...