Προς το περιεχόμενο

Ο νέος Edge browser της Microsoft θα υποστηρίζει Chrome extensions


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι ο νέος Edge θα βασίζεται στην μηχανή του Chromium, έρχεται και η επιβεβαίωση για την υποστήριξη Chrome extensions. 

Η σχετική δήλωση έγινε δια στόματος Kyle Alden, project manager του Edge, και φυσικά ενθουσίασε όσους χρησιμοποιούν Chrome plugins για ασφάλεια, παραγωγικότητα, ή οτιδήποτε άλλο. Ο Alden πάντως σημείωσε πως η υποστήριξη των Chrome extensions είναι η πρόθεσή της Microsoft αλλά δεν αποτελεί μέχρι στιγμής δέσμευση ότι κάτι τέτοιο θα γίνει πραγματικότητα. Υπάρχουν πολλές αλλαγές που πρόκειται να λάβουν χώρα για τον Edge μέσα στο 2019, και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει ακόμη με σιγουριά για το τι θα δουλεύει και τι όχι. Κρίνοντας όμως από άλλους browser βασισμένους στον Chrome, η διασφάλιση αυτής της επιπλέον λειτουργικότητας δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. 

Ο Alden επιβεβαίωσε επίσης και την πρόθεσή τους να κάνουν την νέα έκδοση διαθέσιμη για όλα τα προϊόντα που ανήκουν στην οικογένεια της Microsoft, συμπεριλαμβανομένου και του Xbox One. Επιπλέον, τα PWA (progressive web apps) θα μπορούν να εγκατασταθούν στον νέο Edge απευθείας από το περιβάλλον του browser, ή μέσω του Microsoft Store. Τα UWP (universal windows apps) και τα PWA του Store θα συνεχίσουν να δουλεύουν μέσω του EdgeHTML/Chakra χωρίς άλλη παρέμβαση. 

Οι μόνοι που φαίνονται απογοητευμένοι από τις εξελίξεις είναι οι άνθρωποι της Mozilla, αφού πρόσφατα ο CEO της, Chris Beard, εξέφρασε την άποψη ότι η απόφαση της Microsoft να περάσει τον Edge στη μηχανή του Chromium θα είναι βλαπτική για τον ανταγωνισμό στον τομέα των browser. O Firefox βρίσκεται σήμερα σε επίπεδα χρήσης 2005 (11%), ενώ ο Chrome έχει πλέον κατακτήσει την αγορά σχεδόν ολοκληρωτικά (67%). Σύμφωνα με τον Beard, η κίνηση της Microsoft ουσιαστικά θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο την Google, και ταυτόχρονα θα ζημιώσει τον Firefox. Όπως γράφει συγκεκριμένα: “Αν ο Chromium έχει όλο το μερίδιο της αγοράς, οι εταιρίες και οι web developers θα εξασφαλίζουν ότι οι υπηρεσίες τους δουλεύουν σε αυτό, χωρίς να τους ενδιαφέρει κάτι άλλο.” Αυτό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τον Firefox που έχει περάσει πλέον στην νέα γενιά μηχανής Quantum Gecko από το 2017, καθιστώντας τον browser δύο φορές πιο γρήγορο. 

Engadget


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Ας αφήσουν τις κλάψες οι του Mozilla και ας κοιτάξουν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το δικό τους browser (που όντως έχει βελτιωθεί αρκετά τελευταία).

Αυτά είναι δικαιολογίες, αν το προϊόν σου είναι σαφώς ανώτερο από τον ανταγωνισμό θα το αγκαλιάσουν και οι χρηστες. Έτσι πας το ποσοστό από το 11% στο 50+% και όχι με μπούρδες περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

  • Like 2
  • Confused 5
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Καλύτερα για την ίδια τη Microsoft να υποστηρίζει απευθείας τα Chrome extensions. Αλλιώς θα πρέπει να μπλέκει τους χρήστες με το Windows Store κλπ. Αποτρεπτικό. Και επιπλέον είναι και οι άλλες εκδόσεις των Windows και το MacOS που θα υποστηρίζει ο Edge και που δεν έχουν Microsoft Store.

Καλά, αν δεν υποστηρίζει καθόλου extensions, καλύτερα να συμφωνήσουν με τη Google να γίνει ο Chrome ο default browser στα windows. Να μη χάνουν ούτε αυτοί χρόνο και χρήμα ούτε και οι χρήστες χρόνο (μόνο). Οι μισοί το πρώτο που κάνουν στο browser τους είναι να βάλουν adblock plugin. Αν δεν υπάρχει --> Chrome.

2. Θα δούμε αν η Bing θα κερδίσει καθόλου μερίδιο αγοράς ως η default search engine ενός καλύτερου Edge. Δε περιμένω πολλά πράγματα αλλά για λόγους ανταγωνισμού θα ήταν ευπρόσδεκτο.

3. Επίσης για λογους ανταγωνισμού θα πρέπει να υποστηριχθεί ο Firefox. Τον έχω σουτάρει χρόνια, λέω να του δώσω μέρος του χρόνου που αφιερώνω στο browsing. Αλλά ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη. Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από τους νομοθέτες εναντίον της Google απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα αθέμιτου ανταγωνισμού. Με μερίδιο ~90% πλέον στους browsers και πίεση στους developers μπορεί να στραγγαλίσει χωρίς δυσκολία τον Firefox.

 

Επεξ/σία από imvrios
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι αδιανόητος ο ξεπεσμός της Microsoft... Στηριζόμενοι ότι ο ΙΕ θα έχει για πάντα την κυριαρχία και σταματώντας ουσιαστικά την εξέλιξη του, ενώ έβλεπαν το μεγαθήριο της Google να έρχεται καταπάνω τους. No mercy..

Όλοι οι χρήστες του κόσμου γνωρίζουν ότι ο ανταγωνισμός θα φέρει ισορροπία και κέρδος γι αυτούς... Αξιέπαινη η προσπάθεια της Mozilla.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, MAFAKA είπε

Ας αφήσουν τις κλάψες οι του Mozilla και ας κοιτάξουν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το δικό τους browser (που όντως έχει βελτιωθεί αρκετά τελευταία).

Αυτά είναι δικαιολογίες, αν το προϊόν σου είναι σαφώς ανώτερο από τον ανταγωνισμό θα το αγκαλιάσουν και οι χρηστες. Έτσι πας το ποσοστό από το 11% στο 50+% και όχι με μπούρδες περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

nope δεν παει ετσι

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, mordred said:

Πένθος για τις δημόσιες υπηρεσίες...

Όχι εντάξει.. αυτές θα μείνουν με IE6! :P

Quote

Αν ο Chromium έχει όλο το μερίδιο της αγοράς, οι εταιρίες και οι web developers θα εξασφαλίζουν ότι οι υπηρεσίες τους δουλεύουν σε αυτό, χωρίς να τους ενδιαφέρει κάτι άλλο


Ε όχι δα... 
Δεν στέκει η δικαιολογία αυτή.
Έτσι και αλλιώς οι developers υποστήριζαν Chrome/Firefox και πάλευαν με την Σκύλλα και Χάρυβδη για να υποστηρίξουν Safari και κάτω από IE10.
Όσα λιγότερα τέρατα έχουμε τόσο καλύτερα!
Εξάλλου ο Firefox δεν έχει σημαντικές διαφορές με τον Chrome όπως οι άλλοι 2.
Ωραιότατοι μοντέρνοι browser και δυνατά developer tools και οι 2 τους.
Δεν βρίσκω τον λόγο της ανησυχίας, πέρα από την μείωση στην πίτα. 

Ναι ο ανταγωνισμός μπορεί να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην "παγώσει" η εξέλιξη των browser αλλά κυριολεκτικά οι μόνοι που εξελίσσονται είναι οι Chrome και Firefox.
Οι άλλοι 2 βγάζουν ένα update τον χρόνο και χαίρονται!

Όσο "κοντράρει" ο ένας τον άλλο, μια χαρά θα είναι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...