Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα kit dna test το οποίο θα πρέπει να έρθει από Αμερική, να δώσω δείγμα και να το στείλω πίσω. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Κάθε προϊόν που έρχεται από Αμερική περνάει από τελωνείο; Η αξία του  είναι στα 70 ευρώ + 25 τα μεταφορικά και φαντάζομαι θα είναι ελαφρύ. Όταν το ξαναστείλω πίσω πάλι θα πρέπει να δώσω πάλι κάτι στο κράτος; Γιατί από το 23 and me αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους πως η επιστροφή δεν επιβαρύνεται.

Εκτός των άλλων δεν θέλω να κακοποιηθεί το κουτί γιατί θα περιέχει γενετικό υλικό. Έχει κανείς κάποια ιδέα τι γίνεται με το θέμα τελωνείου;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε

Εκτός των άλλων δεν θέλω να κακοποιηθεί το κουτί γιατί θα περιέχει γενετικό υλικό

Αυτό δεν ειμαι σίγουρος κατα πόσο επιτρέπεται.

6 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε

Κάθε προϊόν που έρχεται από Αμερική περνάει από τελωνείο;

Ναι αλλα δεν χρεώνονται όλα.

Εαν το δέμα σου έχει αξία γύρω στο 70αρι-ΔΗΛΩΜΕΝΗ- τοτε θα χρεωθείς ενα ποσοστό της τιμης του για τον εκτελωνισμό αποτι φαντάζομαι όχι πάνω απο 25-30€.

Εαν ειναι δηλωμένο σαν δώρο και στο αποστείλουν οχι σαν παραγγελία προιόντος τοτε υπάρχει η περιπτωση να μην σε χρεώσουν κσν.

9 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε

Όταν το ξαναστείλω πίσω πάλι θα πρέπει να δώσω πάλι κάτι στο κράτος;

Δεν χρεώνεσαι κάτι για την αποστολή του πέρα απο τα μεταφορικά.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Thesoundmakergr είπε

Αυτό δεν ειμαι σίγουρος κατα πόσο επιτρέπεται.

Βασικά επειδή υπάρχουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης τέτοια θέματα (και καλά  βιολογικός κίνδυνος) απλά το παρατάνε σκέτο στο ταχυδρομείο και δεν λένε κάτι παραπάνω. Το κουτί πάντως λέει πως είναι ακίνδυνο το υλικό και μέσα σε ειδικό περιέκτη, οι υπάλληλοι είναι άσχετοι και δεν γνωρίζουν πως να το χειριστούν.

Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε

Θέλω να αγοράσω ένα kit dna test το οποίο θα πρέπει να έρθει από Αμερική, να δώσω δείγμα και να το στείλω πίσω. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Κάθε προϊόν που έρχεται από Αμερική περνάει από τελωνείο; Η αξία του  είναι στα 70 ευρώ + 25 τα μεταφορικά και φαντάζομαι θα είναι ελαφρύ. Όταν το ξαναστείλω πίσω πάλι θα πρέπει να δώσω πάλι κάτι στο κράτος; Γιατί από το 23 and me αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους πως η επιστροφή δεν επιβαρύνεται.

Εκτός των άλλων δεν θέλω να κακοποιηθεί το κουτί γιατί θα περιέχει γενετικό υλικό. Έχει κανείς κάποια ιδέα τι γίνεται με το θέμα τελωνείου;

Ευχαριστώ.

Δε ξέρω για το τελωνείο ακριβώς, αλλά επειδή το έχουν κάνει γνωστοί μου το 23andme test στην Αμερική, έχω να σου πω ότι ειναι λίγο άχρηστο (στην ουσία δηλαδή).

Το κάνεις για τη πλάκα ή υπάρχει ιατρικός λόγος; Γιατί αν είναι για ιατρικούς λόγους, τα αποτελεσματα αν δε κάνω λάθος του 23andme ειναι καπως περιορισμένα.

Αναφορά σε κείμενο

Genos and Veritas both require a doctor to sign off on the test. 23andMe doesn’t, and as a result, the U.S. Food and Drug Administration limits the medical information the company can report.

Source: https://www.sciencenews.org/article/review-genetic-tests-23andme-veritas-genos-health-comparison

Δημοσ.
3 ώρες πριν, natural_sgf είπε

Δε ξέρω για το τελωνείο ακριβώς, αλλά επειδή το έχουν κάνει γνωστοί μου το 23andme test στην Αμερική, έχω να σου πω ότι ειναι λίγο άχρηστο (στην ουσία δηλαδή).

Καθαρά για να δω το θέμα των προγόνων μου και κατά πόση καθαρότητα υπάρχει.

Μετά θα πάρω το raw dna και θα το πάω στο promethease. Για να γίνουν όλα αυτά όμως πρέπει πρώτα να το πάρω (άσε που στην Ελλάδα δεν στέλνουν health reports).

Μπορείς να ρωτήσεις τους γνωστούς σου πως το αγόρασαν και αν πέρασε τελωνείο;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Vasivouzoukos είπε

Καθαρά για να δω το θέμα των προγόνων μου και κατά πόση καθαρότητα υπάρχει.

Μετά θα πάρω το raw dna και θα το πάω στο promethease. Για να γίνουν όλα αυτά όμως πρέπει πρώτα να το πάρω (άσε που στην Ελλάδα δεν στέλνουν health reports).

Μπορείς να ρωτήσεις τους γνωστούς σου πως το αγόρασαν και αν πέρασε τελωνείο;

Οι γνωστοί μου το έκαναν στην Αμερική.

Θα σου βγει μια μπούδρα όσον αφορά τους προγόνους σου. Θα σου πει 10% ιταλικό dna 50% βαλκάνια 5% ασία. τέτοιες γενικές 'βλακείες' βάσει haplogroup.

Για μένα είναι πεταμένα λεφτά. Τι να σου πω, εσύ ξέρεις...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Οι γνωστοί μου το έκαναν στην Αμερική.

Θα σου βγει μια μπούδρα όσον αφορά τους προγόνους σου. Θα σου πει 10% ιταλικό dna 50% βαλκάνια 5% ασία. τέτοιες γενικές 'βλακείες' βάσει haplogroup.

Για μένα είναι πεταμένα λεφτά. Τι να σου πω, εσύ ξέρεις...

Θέλω να ρίξω μια αριστερή και θα της το παίξω πως είμαι αφρικανός, έστω και αν έχω 0,01 African genes ;)

Δεν θα της πω ψέματα, αλλά δεν θα της αποκαλύψω και όλη την αλήθεια λέγοντας της πως έχω καταγωγή από Αφρική.

Σε ευχαριστώ πάντως και εσένα για τη συμμετοχή.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε

Θέλω να ρίξω μια αριστερή και θα της το παίξω πως είμαι αφρικανός, έστω και αν έχω 0,01 African genes ;)

Δεν θα της πω ψέματα, αλλά δεν θα της αποκαλύψω και όλη την αλήθεια λέγοντας της πως έχω καταγωγή από Αφρική.

Σε ευχαριστώ πάντως και εσένα για τη συμμετοχή.

Αφού μαλακίες θα τις πεις, άνοιξε photoshop και τροποποιησε ένα report που θα έχει ανεβάσει κανένας online. Πιο ευκολο...

Εκτός εαν τρολλ-άρεις...

Δημοσ.

Πληρωνεις τελωνειο. Οι εταιριες δεν καθονται να βαζουν σαν gift κτλ. Ολα δηλωμενα οποτε θα πληρωσεις τελωνειο κανονικοτατα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...