Προς το περιεχόμενο

Το YouTube Rewind 2018 γίνεται το πιο disliked βίντεο στην ιστορία της πλατφόρμας


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε μόλις μία εβδομάδα, το YouTube Rewind 2018 έγινε το βίντεο με τα περισσότερα dislike στην ιστορία της πλατφόρμας, ξεπερνώντας τα 10 εκατομμύρια

Το αρνητικό αυτό ρεκόρ φαίνεται να αναδεικνύει ένα μεγάλο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στο τι θεωρούν αξιόλογο τα στελέχη και τι οι χρήστες. Σε μόλις μια εβδομάδα, ξεπέρασε το “My Baby” του Justin Bieber, το οποίο συνέλεγε dislikes επιμελώς εδώ και οχτώ χρόνια, και είναι πλέον στην δεύτερη θέση με 9.8 εκατομμύρια downvotes. 

Με βάση αυτά τα στοιχεία, μπορεί να βγει ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι οι επιλογές που έγιναν για να αντιπροσωπεύσουν το καλύτερο της πλατφόρμας για το 2018 είναι απογοητευτικές για τους περισσότερους. Κανένα ανακεφαλαιωτικό βίντεο δεν μπορεί ποτέ να είναι τέλειο όσον αφορά την ικανοποίηση όλων των χρηστών, αλλά το ποσοστό αρνητικών ψήφων που έχει πάρει το Rewind 2018 (82.5%) είναι μετάβαση στο άλλο άκρο του φάσματος.  Η απουσία κάποιων YouTuber που δεν συμπεριλήφθηκαν στο Rewind 2018, όπως πχ. του PewDiePie (76 εκατομμύρια συνδρομητές), του Shane Dawson, ή και κάποιων βίντεο όπως τον αγώνα πυγμαχίας μεταξύ KSI και Logan Paul, σίγουρα έπαιξαν τον ρόλο τους σε αυτό το κίνημα αρνητικής βαθμολόγησης. 

Αυτό όμως που έχει εκνευρίσει πραγματικά τους χρήστες δεν είναι τόσο η απουσία των αγαπημένων τους YouTuber από το Rewind, αλλά η νοοτροπία που φαίνεται να υπάρχει πίσω από τις επιλογές. Ο PewDiePie ή ο Logan Paul για παράδειγμα έχουν επιδείξει στο παρελθόν πιο αντισυμβατικές συμπεριφορές από αυτό που θέλει το YouTube να αναδείξει. Έτσι λοιπόν, το Rewind 2018 περιέχει αυστηρά “politically correct” youtubers και υλικό, σε βαθμό που μοιάζει με μια εντελώς υποκριτική εικόνα που απέχει από την πραγματικότητα της πλατφόρμας. Καλή ή κακή, οι χρήστες του YouTube είναι αυτοί που διαμορφώνουν αυτή την πραγματικότητα, και η κίνηση του YouTube να παρουσιάσει κάτι το τόσο αποστειρωμένο έφερε ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ που δεν θα μπορούσε να το φανταστεί κανένας. 

Engadget


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...