Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα, σε ενικοιαζομενο σπιτι που μενω, αντιμετωπιζω υγρασια και μουχλα σε ντουλαπα, η ντουλαπα ειναι μαλλον μεσοτοιχια με το αλλο διαμερισμα και το ενα κομματι ειναι ο εξωτερικος τοιχος του διαμερισματος μ...

η μουχλα εμφανιστηκε στα χαμηλα σημεια της ντουλαπας αλλα γενικα η ντουλαπα ειναι κυρα οπως και τα ρουχα, πηγα σε αφρυγαντυρα που πιστευω να κανει δουλεια... περα απο το να ανοιγω οσο μπορω τις ντουλαπες για αερισμο υπαρχει αλλη λυση;

προς το παρον περα απο τον αφρυγαντηρα εχω βαλει και διασπαρτα κοιμωλιες..

τα σημεια της μουχλας καθαριστηκαν με νερο και χλωρινη χωρις ομως να φυγουν τα σημαδια...

σκεφτωμουν να επαιρνα κομματια ξυλου και να εκλεινα τα σημεια του τοιχου - θα δω διαφορα; η θα μουχλιασει οοολος ο τοιχος και τοτε θαναι ακομα χειροτερα;

Δημοσ.

Οι τάβλες ξύλου ειναι το λιγοτερο που μπορεις να κάνεις, οπως και να βάψεις τον τοιχο με μονωτικο υλικο. Στην πραγματικοτητα δεν θα σταματησει η εισροή υγρασία (που προκαλει τη μουχλα) αλλά θα μεταβιβάσει το προβλημα σε αλλο διαμερισμα (πχ στον απεναντι ή στον απο κάτω. 

Επειδη εχω στο παρελθον αντιμετωπισει διαφορες αναλογες περιπτώσεις, εμπειρικά (και με λιγη κυνική διαθεση) σου λεω οτι για να λυθει και αντιμετωπιστει για τα καλα η μουχλα, πρεπει

• ειτε να βάψεις/υδρομονώσεις τον τοιχο (μέσα/έξω ή και τα 2)
  • ή να μετακομίσεις
Δημοσ.

Για να καθαρίσεις τα σημάδια πάρε αυτό. Εξαφανίζει χωρίς κανένα κόπο τα σημάδια.

Δοκίμασε να βάλεις ρύζι μέσα στη ντουλάπα και να κρατάς τις πόρτες (ντουλάπας) ανοιχτές όταν θα λειτουργεί ο αφυγραντήρας. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν έλυσες το πρόβλημα, να πω δυο πράγματα έστω κι αργά:

Αν η μούχλα είναι σαν άσπρο χιονάκι στον τοίχο τότε έρχεται από μέσα ή πίσω από τον τοίχο -διαρροή σε σωλήνες, ανιούσα υγρασία...

Αν η μούχλα είναι πράσινες ή σκούρες κηλίδες είναι από υγροποίηση υδρατμών του αέρα.

Ψάξε αναλογως...

Εμείς είχαμε μέσα σε ντουλάπα πράσινες-σκούρες κηλίδες, σε όλον τον τοίχο όχι μόνο πάνω ή κάτω. Έπλυνα με αντιμουχλικό, έβαψα με αντιμουχλικό και δεν επανεμφανίστηκε. Η αιτία ήταν, απ' ότι φαίνεται, μια μικρή διαρροή του θερμοσίφωνα που υπήρχε σε κοντινό αλλά όχι συνορεύον πατάρι, η οποία διαρροή είχε ποτίσει όλη την τσιμεντοπλάκα του παταριού και είχε αυξήσει την υγρασία του χώρου. Μετά την επισκευή της διαρροής, και μετά από μήνες που στέγνωσε καλά η πλάκα, δεν ξαναπαρουσιάστηκε πρόβλημα.

Επεξ/σία από kululu
Δημοσ.

η μουχλα ειναι σε σκουροχρωμα χρωμα, η ντουλαπα- το ενα μερος ειναι εξωτερικη στον τοιχο... σωλινας δεν περνα, οποτε ειναι λογω του αερα και της βροχης... εκανα και τωρα με μια αρτοπετσετα και ισα ισα βραχηκε...

διαβασα καπου για καληψη εσωτερικη με πολυστερινη, δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησει... θα παω αυριο στα λερου να παρω..

η σπιτονικοκοιρα μ λεει αν ειναι να σκαψουμε λιγο να δουμε τι γινεται γτ και να φωναξει υδραυλικο, δν θα ξερει απο που ειναι κτλπ- οποτε εγω κτλβ πως δν ειναι διατεθημενη να βαλει το χερι στην τσεπη, παρα μονο αν βρω για παρτυ μου λυση..

η μουχλα ειναι μονο στο κατω μερος του καθετου τοιχου μεσα στν ντουλαπα

οσον αφορα την υδρομονοση που ανεφερε πιο πανω ο φιλος, για την εφαρμογη του στο εσωτερικο, θα πρεπει πρωτα να καθαρισω την μουχλα;

Δημοσ.

Έχω το ίδιο πρόβλημα με εσένα. Παλιό σπίτι, εξωτερικός τοίχος ντυμένος από πάνω
μέχρι κάτω με ντουλάπα. Τώρα που έξω έχει 2-3 βαθμούς και μέσα έχω 18-20, η ντου-
λαπα έχει βγάλει μαυρίλες και σταγόνες κατά μήκος της ένωσης του τοίχου με το τα-
βάνι.

Πέρυσι το είχα καθαρίσει με οξυζενέ και το είχα βάψει με αντιμουχλικό αλλά προφα-
νώς δεν είναι λύση για τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Πρακτικά χρειάζομαι είτε εξω-
τερική θερμοπρόσοψη (δεν πληρώνουν οι ιδιοκτήτες), είτε να γρεμιστεί η ντουλάπα,
να μπει νέα με δική της πλάτη και να γίνει εσωτερική μόνωση σε τοίχο και ταβάνι με
γυψοσανίδα και μονωτικό.

Από εκεί και μετά, μπορείς να δοκιμάσεις να σπείρεις διάφορους συλλέκτες υγρασίας
είτε DIY είτε εμπορίο μπας και κάνουν κάτι. Θα κάνω μια βόλτα από Leroy να πάρω 2-3
είδη μπας και...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρότεινα να μην σκάψετε τους τοίχους. Κατά τη γνώμη μου, η μούχλα σας δημιουργείται γιατί η υγρασία που υπάρχει μέσα στο σπίτι πάει και "κολλάει" και υγροποιείται στο πιο κρύο σημείο του δωματίου, δηλαδή στην περίπτωση σου στον αμόνωτο τοίχο της ντουλάπας, που από πίσω είναι εξωτερικός και είναι ο πιο κρύος, και μετά από λίγο καιρό αρχίζει και "φυτρώνει" και ο μήκυτας της μούχλας. Η διαδικάσια με το βάψιμο με αντιμουχλικά, εκτός που είναι κάπως δύσκολο να γίνει χειμώνα με το κρύο (αργεί να στεγνώσει το χρώμα) δεν θα κάνει (αξιοσημείωτη) θερμομόνωση. Η υγρασία πάλι θα "πηγαίνει" εκεί, αλλά, αφενός θα υγροποιείται πιο δύσκολα λόγω του ειδικού υλικού, και σημαντικότερο, αφεταίρου λόγω της αντιμουχλικής ιδιότητας της μπογιάς δεν θα μπορεί να "φυτρώσει" η μούχλα παρά την παρουσία του νερού.

Είχα ρωτήσει κι εγώ τι πρέπει να κάνω για να θερμομονώσω εύκολα τον τοίχο. Μου είχαν πει να πάρω σε φύλλα αυτό το μονωτικό υλικό (δεν θυμάμαι αν λέγόταν πολυστερίνη, ήταν σαν διαφανής φελλός, κάπως) και να το κολλήσω στον τοίχο (για να μην υπάρχει κενό ανάμεσα στο μονωτικό και τον τοίχο και δημιουργηθεί εκεί από πίσω μούχλα). Τελικά δεν χρειάστηκε να το κάνω τόσο αναλυτικά γιατί βρήκα την αιτία της υγρασίας του χώρου. Αυτό που έκανα, όμωςμ ε΄έτσι κι αλλιώς για να έχω και λίγο παραπάνω θερμομόνωση στο δωμάτιο ήταν η εξής δικιά μου δωρεάν πατέντα: μάζεψα από το δρόμο διάφορα μεγάλα κομμάτια φελιζόλ από συσκευασίες ηλεκτρικών συσκευών κλπ και "έντυσα" τον τοίχο της ντουλάπας με αυτά. Τα έκοψα με ένα μεγάλο κοπίδι ακριβώς στις διαστάσεις που έχουν ανάμεσα τους τα ράφια, και μετά τα  σφήνωσα εκεί χωρίς κόλλα. Δεν έχουν κουνηθεί καθόλου εδώ και 3 χρόνια. Και ένα που το έβγαλα για να τσεκάρω, δεν είχε μούχλα από πίσω (ο τοίχος είναι βαμμένος με το αντιμουχλικό). Επίσης, επειδή είναι μέσα στη ντουλάπα και δεν φαίνεται, το άφησα έτσι σκέτο το φελιζόλ. Αν είναι τοίχοςπου φαίνεται θα πρέπει να τον καλύψεις με κάτι, γυψοσανίδα, πχ και να την βάψεις.

Αφού το σπίτι είναι νοικιασμένο, πήγαινε το βήμα βήμα με ότι πιο οικονομικό και εύκολο. Ρώτα και κρίνε! :-)

Επεξ/σία από kululu
  • Like 1
Δημοσ.

σας ευχαριστω πολυ ολους σας, παρολα αυτα  η επιφανει που μ εχει πεταξει μουχλα ειναι μικρη οποτε δεν θα δωσω και του κουσμου τα λευτα για να ντυσω την επιφανεια..το απογευμα θα παω να παρω την πολυστερινη στα 2 m2 ειναι περιπου η επιφανεια, θα βαλω την κολα και απο πανω αυτο το υλικο... οσον αφορα τον αφρυγαντυρα που μου ειπε το παλικαρι, εχω ηδη αλλα για το υπολοιπο σπιτι ωστε μαζι με τα καλοριφερ ναχω ακομα καλυτερο αποτελεσμα..

σκεφτηκα να βαλω και λαμπα πυρακτοσεως αλλα ειδα καταναλωση οτι εχουν στα 300-400watt και δεν με συμφερει να πλουτησω την δεη..

μεθαυριο που θα βαλω το υλικο θα πω και νεοτερα μιας και το αντιμουχλιτικο που εβαλα πρεπει μετα το 2ο 24ωρο να το καθαρισω..

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Tzini_Gr είπε

σας ευχαριστω πολυ ολους σας, παρολα αυτα  η επιφανει που μ εχει πεταξει μουχλα ειναι μικρη οποτε δεν θα δωσω και του κουσμου τα λευτα για να ντυσω την επιφανεια..το απογευμα θα παω να παρω την πολυστερινη στα 2 m2 ειναι περιπου η επιφανεια, θα βαλω την κολα και απο πανω αυτο το υλικο... οσον αφορα τον αφρυγαντυρα που μου ειπε το παλικαρι, εχω ηδη αλλα για το υπολοιπο σπιτι ωστε μαζι με τα καλοριφερ ναχω ακομα καλυτερο αποτελεσμα..

σκεφτηκα να βαλω και λαμπα πυρακτοσεως αλλα ειδα καταναλωση οτι εχουν στα 300-400watt και δεν με συμφερει να πλουτησω την δεη..

μεθαυριο που θα βαλω το υλικο θα πω και νεοτερα μιας και το αντιμουχλιτικο που εβαλα πρεπει μετα το 2ο 24ωρο να το καθαρισω..

Χρησιμοποιώ ανεμιστήρα όποτε πιάνει υγρασία η ντουλάπα και δεν έχω πια προβλημα υγρασίας και μούχλας 

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, adsl2+ είπε

Χρησιμοποιώ ανεμιστήρα όποτε πιάνει υγρασία η ντουλάπα και δεν έχω πια προβλημα υγρασίας και μούχλας 

Εννοείς με ανοιχτή τη ντουλάπα; Η κλειστή και ο ανεμιστήρας μέσα; Και πόσες ώρες λειτουργεί, με τι κατανάλωση;

Eγώ έχω βάλει έναν μικρό ηλεκτρικό αφυγραντήρα (από τα Lidl) και τον ανάβω προληπτικά με το νοτιά, όταν έχει πολλή υγρασία, καταναλώνει ελάχιστο ρεύμα, νομίζω γύρω στα 25W.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, kululu είπε

Εννοείς με ανοιχτή τη ντουλάπα; Η κλειστή και ο ανεμιστήρας μέσα; Και πόσες ώρες λειτουργεί, με τι κατανάλωση;

Eγώ έχω βάλει έναν μικρό ηλεκτρικό αφυγραντήρα (από τα Lidl) και τον ανάβω προληπτικά με το νοτιά, όταν έχει πολλή υγρασία, καταναλώνει ελάχιστο ρεύμα, νομίζω γύρω στα 25W.

Οι υδρατμοί που όταν εμφανίζονται ,είναι εσωτερικοί ατμοσφαιρικοί υδρατμοί διαφοράς εσωτερικής-εξωτερικής θερμοκρασίας ,ανοιχτά η ντουλάπα και ο ανεμιστήρας σε 10 λεπτά την στέγνωσε , είναι σύστημα που το εφαρμόζω αρκετά χρονιά , όταν φεύγω μέρες  τοποθετώ κουτί συλλογής υγρασίας με κρυστάλλους https://www.praktiker.gr/p/antallaktika-gia-aporrofiti-ygrasias-henkel-ariasana-set-2-me-1-doro-21077, έχω βάψει με αντιμουχλικό πάνω από 10 χρόνια   

Επεξ/σία από adsl2+
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, adsl2+ είπε

Οι υδρατμοί που όταν εμφανίζονται ,είναι εσωτερικοί ατμοσφαιρικοί υδρατμοί διαφοράς εσωτερικής-εξωτερικής θερμοκρασίας ,ανοιχτά η ντουλάπα και ο ανεμιστήρας σε 10 λεπτά την στέγνωσε , είναι σύστημα που το εφαρμόζω αρκετά χρονιά , όταν φεύγω μέρες  τοποθετώ κουτί συλλογής υγρασίας με κρυστάλλους https://www.praktiker.gr/p/antallaktika-gia-aporrofiti-ygrasias-henkel-ariasana-set-2-me-1-doro-21077, έχω βάψει με αντιμουχλικό πάνω από 10 χρόνια   

Ναι είναι η διαφορά εσωτερικής - εξωτερικής θερμοκρασίας.

Στην φωτογραφία παράθυρο που άλλαξα πέρισυ και έβαλα pvc και το παντζούρι ρολό αλουμινίου.Δεν είχαμε δώσει σημασία αλλά πριν 2-3 μέρες έβγαλε την κουρτίνα η σύζυγος και το είδαμε.Στο παράθυρο από PVC δεν υπάρχει υγρασία ενώ στο παντζούρι που είναι από ρολό αλουμίνιο 17 εκατοστών και το εξωτερικό κρύο περνάει πολύ εύκολα από  έξω μέσα είναι γεμάτο με υγρασία ειδικά αυτές τις κρύες μέρες που ανάβει περισσότερο το καλοριφέρ.Το σκουπίζω με πανάκι και σε μισή ωρίτσα βγάζει και πάλι υδρατμούς.

IMG_2092.JPG

Edit. Το σκασιματάκι που δημιουργήθηκε μάλλον από συστολή διαστολή αφρού πολυουρεθάνης θα φτιαχτεί το καλοκαίρι.:P

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάζοντας θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα δεν δημιουργήθηκε ξανά υγροποίηση ,επόμενη εργασία η θερμομόνωση της εξωτερικής τοιχοποιίας , μετά από όλα αυτά   συνεχίζω να αερίζω το σπίτι το οποίο θερμαίνεται με κλιματιστικά  

Επεξ/σία από adsl2+
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, adsl2+ είπε

Βάζοντας θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα δεν δημιουργήθηκε ξανά υγροποίηση ,επόμενη εργασία η θερμομόνωση της εξωτερικής τοιχοποιίας , μετά από όλα αυτά   συνεχίζω να αερίζω το σπίτι το οποίο θερμαίνεται με κλιματιστικά  

Χτες μεσημεράκι που λείπαμε από το σπίτι είχα ανοιχτά μπαλκονόπορτα και παράθυρο να κάνει ρεύμα πάνω από 20 λεπτά.Όταν γύρισα και έκλεισα μέσα στο σπίτι η υγρασία από 66  που ήταν όταν έφυγα είχε πέσει στο 48 νομίζω.:lol: (εγώ το θερμαίνω με καλοριφέρ και σόμπα υγραερίου ενδιάμεσα για συντήρηση)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...