dinos234 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα θα ηθελα για όποιον γνωρίζει βοήθεια για επιλογή κάποιου ρούτερ η μόντεμ ρούτερ έχω cyta και σκέφτομαι για αγορά κάποιου ρούτερ να κουμπωσω επάνω η ίσως και για αλλαγή του εργοστασιακού μόντεμ ρούτερ της cyta έχετε να προτείνετε κάτι ακόμη και κάποια επιλογή ρούτερ η μόντεμ ρούτερ ?
poulinos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 της cyta θα πρεπει να γινει bridge και απο πισω να βαλεις δικο σου ρουτερ για να παιξει η τηλεφωνια.εκτος αν υποστηριζει να μπει το router της cyta πισω απο το δικο σου για να παιξει η τηλεφωνια.το router της cyta δεν θα βγει σε καθε περιπτωση. 22 hours ago, dinos234 said: Καλησπέρα θα ηθελα για όποιον γνωρίζει βοήθεια για επιλογή κάποιου ρούτερ η μόντεμ ρούτερ έχω cyta και σκέφτομαι για αγορά κάποιου ρούτερ να κουμπωσω επάνω η ίσως και για αλλαγή του εργοστασιακού μόντεμ ρούτερ της cyta έχετε να προτείνετε κάτι ακόμη και κάποια επιλογή ρούτερ η μόντεμ ρούτερ ?
dinos234 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, poulinos είπε της cyta θα πρεπει να γινει bridge και απο πισω να βαλεις δικο σου ρουτερ για να παιξει η τηλεφωνια.εκτος αν υποστηριζει να μπει το router της cyta πισω απο το δικο σου για να παιξει η τηλεφωνια.το router της cyta δεν θα βγει σε καθε περιπτωση. Για ρούτερ ναι από πίσω και το modem router δεν θα βγει τι εργοστασιακό μετά να πήγαινα σε modem router να άλλαζα το εργοστασιακό δεν ξέρω αν το υποστηρίζει διότι σε αντίθεση με την ΟΤΕ η cyta τουλάχιστον η cyta από ότι μου είχαν πει δεν υποστήριζε αλλά moden router για αλλαγή τουλάχιστον πριν λίγα χρόνια που μου είχαν πει για τώρα δεν ξέρω δεν ασχολήθηκα κάτι σε gaming σκέφτομαι.
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 η cyta δεν δινει τα Password/username της τηλεφωνιας.οποτε θα παραμεινει το modem router τους.σιγουρα παλια στο εκανε bridge με σκοπο να βαλεις εσυ ενα router πισω απο αυτο.δεν ξερω αν σε αφηνουν να το βαλεις πισω απο δικο σου modem/router αλλα δεν εχω ακουσει καποιον να το εχει κανει ουτε εχω ακουσει επισης για pppoe passthrough σε cyta. οποτε σε σκετο router θα πας εκτος αν θες να παρεις Modem router και να το χρησιμοποιησεις προσωρινα σαν router. On 17/12/2018 at 13:53, dinos234 said: Για ρούτερ ναι από πίσω και το modem router δεν θα βγει τι εργοστασιακό μετά να πήγαινα σε modem router να άλλαζα το εργοστασιακό δεν ξέρω αν το υποστηρίζει διότι σε αντίθεση με την ΟΤΕ η cyta τουλάχιστον η cyta από ότι μου είχαν πει δεν υποστήριζε αλλά moden router για αλλαγή τουλάχιστον πριν λίγα χρόνια που μου είχαν πει για τώρα δεν ξέρω δεν ασχολήθηκα κάτι σε gaming σκέφτομαι.
dinos234 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 32 λεπτά πριν, poulinos είπε η cyta δεν δινει τα Password/username της τηλεφωνιας.οποτε θα παραμεινει το modem router τους.σιγουρα παλια στο εκανε bridge με σκοπο να βαλεις εσυ ενα router πισω απο αυτο.δεν ξερω αν σε αφηνουν να το βαλεις πισω απο δικο σου modem/router αλλα δεν εχω ακουσει καποιον να το εχει κανει ουτε εχω ακουσει επισης για pppoe passthrough σε cyta. οποτε σε σκετο router θα πας εκτος αν θες να παρεις Modem router και να το χρησιμοποιησεις προσωρινα σαν router. Δεν ξέρω αν το διόρθωσαν αλλά κι εγώ είχα ακούσει ότι δεν γίνεται δίχως να το επιχειρήσω να αλλάξεις το εργοστασιακό με άλλο τώρα για ρούτερ σκέφτηκα αν γίνεται να κουμπωσω από πίσω κάνα gaming αν βρω σε καλή τιμή μέχρι κάνα 100 που και που βλεπω.
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 δεν νομιζω οτι εχει αλλαξει κατι. αν δεν σου δωσουν στοιχεια για voip πως θα σεταρεις αλλο εξοπλισμο?και για την ωρα μονο η cosmote τα δινει. ναι μπορεις να βαλεις απο πισω router ειτε σου κανει bridge το δικο της η cyta ειτε οχι.το σωστο ειναι να γινει bridge γιατι pppoe passthrough δεν νομιζω να περναει αν και μπορει να το δοκιμασει καποιος.κατα τα αλλα η εννοια gaming router ειναι λιγο .....βαζουν λιγο καλυτερη cpu λιγο παραπανω μνημη και μια Usb 3.0 και εγινε gaming. Η εχει dual band wifi και εγινε gaming.πολλα απο αυτα τα χαρακτηριστικα τα εχουν και router που δεν αυτο αποκαλουνται gaming. 31 minutes ago, dinos234 said: Δεν ξέρω αν το διόρθωσαν αλλά κι εγώ είχα ακούσει ότι δεν γίνεται δίχως να το επιχειρήσω να αλλάξεις το εργοστασιακό με άλλο τώρα για ρούτερ σκέφτηκα αν γίνεται να κουμπωσω από πίσω κάνα gaming αν βρω σε καλή τιμή μέχρι κάνα 100 που και που βλεπω. αν εισαι με ethernet μην περιμενεις να κερδισεις πολλα αν βαλεις αλλο ρουτερ.ισως απλα να εχεις παραπανω ρυθμισεις στο να μοιρασεις το bandwidth αν μπαινουν και αλλοι υπολογιστες στο δικτυο με σκοπο να μην εχεις Lag.αν εισαι μονο εσυ τοτε ... δεν θα κερδισεις και τιποτα σοβαρο.
dinos234 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, poulinos είπε δεν νομιζω οτι εχει αλλαξει κατι. αν δεν σου δωσουν στοιχεια για voip πως θα σεταρεις αλλο εξοπλισμο?και για την ωρα μονο η cosmote τα δινει. ναι μπορεις να βαλεις απο πισω router ειτε σου κανει bridge το δικο της η cyta ειτε οχι.το σωστο ειναι να γινει bridge γιατι pppoe passthrough δεν νομιζω να περναει αν και μπορει να το δοκιμασει καποιος.κατα τα αλλα η εννοια gaming router ειναι λιγο .....βαζουν λιγο καλυτερη cpu λιγο παραπανω μνημη και μια Usb 3.0 και εγινε gaming. Η εχει dual band wifi και εγινε gaming.πολλα απο αυτα τα χαρακτηριστικα τα εχουν και router που δεν αυτο αποκαλουνται gaming. αν εισαι με ethernet μην περιμενεις να κερδισεις πολλα αν βαλεις αλλο ρουτερ.ισως απλα να εχεις παραπανω ρυθμισεις στο να μοιρασεις το bandwidth αν μπαινουν και αλλοι υπολογιστες στο δικτυο με σκοπο να μην εχεις Lag.αν εισαι μονο εσυ τοτε ... δεν θα κερδισεις και τιποτα σοβαρο. Γενικά ξέρω αλλά κάποια gaming μου άρεσαν αυτά που πρόσφεραν αλλά εννοείται μέχρι 100 ευρώ 250 και 300 δεν δίνω όχι δεν έχω μια συσκευή αλλά σχεδόν 10
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 σε 100 ευρω κανα asus κανα tp link ή μετα σε 100 + κανα fritz 7530(modem router) που ειναι και 35b για μελλοντικα. 1 hour ago, dinos234 said: Γενικά ξέρω αλλά κάποια gaming μου άρεσαν αυτά που πρόσφεραν αλλά εννοείται μέχρι 100 ευρώ 250 και 300 δεν δίνω όχι δεν έχω μια συσκευή αλλά σχεδόν 10
dinos234 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 1 hour ago, poulinos said: σε 100 ευρω κανα asus κανα tp link ή μετα σε 100 + κανα fritz 7530(modem router) που ειναι και 35b για μελλοντικα. Γενικά από την μια θέλω καλώ λογο ότι έχουμε πολλές συσκευές στο ίντερνετ συνδεμένες και από την άλλη όμως επειδή μένω χωριό δεν έχουμε μεγάλες ταχύτητες μέχρι 24 που από αυτές πιάνω 14 Μαξ.
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 1 hour ago, dinos234 said: Γενικά από την μια θέλω καλώ λογο ότι έχουμε πολλές συσκευές στο ίντερνετ συνδεμένες και από την άλλη όμως επειδή μένω χωριό δεν έχουμε μεγάλες ταχύτητες μέχρι 24 που από αυτές πιάνω 14 Μαξ. το βασικο ειναι να δεις που δεν σε καλυπτει αυτο που εχεις τωρα και τι να κοιταξεις για αυτο που θα παρεις.αν ειναι πολλες συσκευες τοτε καλο ειναι να ειναι Dual band και καλο ειναι να εχει να φτιαξεις qos ή και bandwidth management για να ορισεις προτεραιοτητες και bandwidth ωστε να μην πιταρουν την γραμμη και κανουν προβλημα σε εσενα που πχ παιζεις online game και δεν θες να εχεις Lag. και επισης αυτα που εγραψα πιο πανω για τα asus,tp link,fritz υπαρχουν και σαν σκετα ρουτερ αλλα και σαν vdsl modem/router που μπορουν να παιξουν και ως Modems αλλα και σαν σκετα router. Αν θες μονο router τοτε οι τιμες θα ειναι πιο χαμηλες .συν οτι αμα παρεις router το κρατας ειτε εχεις vdsl ειτε εχεις adsl ειτε εχεις 10 mbit ειτε 200 .απλα θα βαζεις μπροστα του παροχου καθε φορα και πισω το δικο σου router.ετσι θα παιζει και η τηλεφωνια. Εκτος αν δεν σε νοιαζει η τηλεφωνια ή αν αφηνει η Cyta να μπει το δικο της Modem router πισω απο ενα δικο σου οποτε εκει μπορεις να παρεις modem/router. Ή αν σκεφτεσαι να αλλαξεις παροχο. η vodafone δεν δινει κωδικους, η Cyta δεν δινει, η forthnet δινει tdm ακομα στους οικιακους χρηστες ενω ο οτε δίνει voip αλλα δινει τα στοιχεια .Επισης ο οτε σε αφηνει να παιξεις και pppoepassthrough. η αγορα παντως ενος ρουτερ ειναι κατι που δεν ειναι ασχημο και δεν παει χαμενο. και πιο φτηνο απο adsl/vdsl modem router. αν τωρα δεν σε νοιαζει πχ το κοστος εκει ναι μπορεις να παρεις Modem/router και απλα στην παρουσα φαση να το κανεις χρηση μονο σαν router αν εχεις στο μυαλο σου να αλλαξεις παροχο.
dinos234 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 46 λεπτά πριν, poulinos είπε το βασικο ειναι να δεις που δεν σε καλυπτει αυτο που εχεις τωρα και τι να κοιταξεις για αυτο που θα παρεις.αν ειναι πολλες συσκευες τοτε καλο ειναι να ειναι Dual band και καλο ειναι να εχει να φτιαξεις qos ή και bandwidth management για να ορισεις προτεραιοτητες και bandwidth ωστε να μην πιταρουν την γραμμη και κανουν προβλημα σε εσενα που πχ παιζεις online game και δεν θες να εχεις Lag. και επισης αυτα που εγραψα πιο πανω για τα asus,tp link,fritz υπαρχουν και σαν σκετα ρουτερ αλλα και σαν vdsl modem/router που μπορουν να παιξουν και ως Modems αλλα και σαν σκετα router. Αν θες μονο router τοτε οι τιμες θα ειναι πιο χαμηλες .συν οτι αμα παρεις router το κρατας ειτε εχεις vdsl ειτε εχεις adsl ειτε εχεις 10 mbit ειτε 200 .απλα θα βαζεις μπροστα του παροχου καθε φορα και πισω το δικο σου router.ετσι θα παιζει και η τηλεφωνια. Εκτος αν δεν σε νοιαζει η τηλεφωνια ή αν αφηνει η Cyta να μπει το δικο της Modem router πισω απο ενα δικο σου οποτε εκει μπορεις να παρεις modem/router. Ή αν σκεφτεσαι να αλλαξεις παροχο. η vodafone δεν δινει κωδικους, η Cyta δεν δινει, η forthnet δινει tdm ακομα στους οικιακους χρηστες ενω ο οτε δίνει voip αλλα δινει τα στοιχεια .Επισης ο οτε σε αφηνει να παιξεις και pppoepassthrough. η αγορα παντως ενος ρουτερ ειναι κατι που δεν ειναι ασχημο και δεν παει χαμενο. και πιο φτηνο απο adsl/vdsl modem router. αν τωρα δεν σε νοιαζει πχ το κοστος εκει ναι μπορεις να παρεις Modem/router και απλα στην παρουσα φαση να το κανεις χρηση μονο σαν router αν εχεις στο μυαλο σου να αλλαξεις παροχο. Αυτό θέλει να ρωτήσω να δω για να μην πάρω τζάμπα μόνο και αν παω στον ote όπου εκεί γίνεται αλλά γενικά τα καλά modem router είναι και ακριβά πόσο μάλλον αν έχει και έξτρα χαρακτηριστικά εμβέλεια κτλ.
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 On 03/01/2019 at 17:10, dinos234 said: Αυτό θέλει να ρωτήσω να δω για να μην πάρω τζάμπα μόνο και αν παω στον ote όπου εκεί γίνεται αλλά γενικά τα καλά modem router είναι και ακριβά πόσο μάλλον αν έχει και έξτρα χαρακτηριστικά εμβέλεια κτλ. ε ναι ζυγισε τα και δες τι θες να παρεις και σε ποιον παροχο θα εισαι. θα παρεις σκετο router?θα παρεις modem router?θα ειναι Dual band?κτλ.
Thukididis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 καλημερα φίλος, απ οτι ξερω ξέρω τα εργοστασιακα ρουτερ όλων των εταιρειων είναι της "πλάκας" αναξιοπιστα δώσε εαν θες λίγα χρήματα παραπάνω και πάρε κάποιο αξιοπιστο ρουτερ του εμποριου μαρκας d-link , tp link , xiaomi θα δεις τρομερη διαφορα και στην ταχυτητα αλλα και στη σταθεροτητα δεν θα εχεις αποσυνδεσεις....
dinos234 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Thukididis είπε καλημερα φίλος, απ οτι ξερω ξέρω τα εργοστασιακα ρουτερ όλων των εταιρειων είναι της "πλάκας" αναξιοπιστα δώσε εαν θες λίγα χρήματα παραπάνω και πάρε κάποιο αξιοπιστο ρουτερ του εμποριου μαρκας d-link , tp link , xiaomi θα δεις τρομερη διαφορα και στην ταχυτητα αλλα και στη σταθεροτητα δεν θα εχεις αποσυνδεσεις.... Καλημέρα ναι το γνωρίζω ότι είναι τις πλάκας απλά δεν ξέρω αν μπορώ να αλλάξω το εργοστασιακό modem router τις cyta πριν λίγα χρόνια δεν σε άφηνε να αλλάξεις άλλο.
Thukididis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) μπορεις να κανεις bridge το έχω ρωτησει γτ ειχα και εγω καποτε παλιά cyta παίζει μια χαρα... εννοώ να χρησιμοποιεις μονο το εργοστασιακο ρουτερ της cyta μονο για τηλεφωνια και το αλλο ρουτερ που θα αγορασεις για ιντερνετ τσεκαρε το.... Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από Thukididis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα