Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου ή όχι, αλλά πιστεύω ότι το μουσικό ταλέντο φθίνει.

Ίσως φταίει η εξέλιξη της τεχνολογίας, ίσως το ότι ο άνθρωπος πλησιάζει στο σημείο, που έχει σχεδόν όλα ποθεί, οπότε μάλλον δεν υπάρχει λόγος ή πόθος να εκφραστεί μέσω της μουσικής.

Μετά τα τέλη της δεκαετίας του '90, δε μπορώ να θυμηθώ κάποιους μουσικούς-τραγουδιστές, ξένους κυρίως, που να μπορούν να με συγκινήσουν με τον ήχο ή τραγούδι τους.

Βέβαια, υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ιερά τέρατα ή άτομα που επηρεάζουν τη μουσική ως τέχνη.

Όλα αυτά μου ήρθαν, βλέποντας την Alison τυχαία

και μάλιστα χωρίς να είμαι φαν της, απλά την ήξερα ως φωνή. Και έρχεται 30 χρόνια μετά, να πει ότι "ναι, εκείνη η μουσική δεν πεθαίνει".

Παίδες, χαλαρό είναι το θέμα, like όσοι συμφωνείτε...:-)

Άλλωστε, γιορτές έρχονται...

• Like 2
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα χει πει πολυ σωστα, ο Μηθρι

Spoiler

πιατευω εχει παιξει ρολο και η τεχνολογια. η ελειψη ταλεντου μασκαρευεται με autotune π.χ.

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Ίσως φταίει η εξέλιξη της τεχνολογίας, ίσως το ότι ο άνθρωπος πλησιάζει στο σημείο, που έχει σχεδόν όλα ποθεί, οπότε μάλλον δεν υπάρχει λόγος ή πόθος να εκφραστεί μέσω της μουσικής.

IMO, κυρίως φταίει η μουσική βιομηχανία που προωθεί εύπεπτη και «κολλητική» σαβούρα με σκοπό να πουλήσει αντί για ποιοτικά τραγούδια με στίχο που μας κάνει να σκεφτόμαστε..

Για παράδειγμα συγκρίνετε:

17C63AF4-0587-458D-A0A2-7564139D58C2.jpeg.c9619af542161a6b5813dbe9c217f867.jpeg

• Like 15
  • Thanks 6
Δημοσ.

πρωτα απολα εχεις θεσει λαθος το ερωτημα γτ οπως το διαβαζει καποιος καταλαβαινει εαν καποιος μουσικος χανει το ταλεντο του με τον καιρο. 

ταλεντα στην μουσικη υπαρχουν οπως παντα απλα δεν προωθουνται στις μαζες. κυριαρχοι πια ειναι οι ατζεντιδες και προωθουν οποια κορμαρα θελουν βαλε και το οτι ο κοσμος εχει συνηθισει στην σαβουρα σε ολες τις πτυχες της ζωης του (απο φαγητο μεχρι video games και μουσικη) και βλεπεις κατι τυπακια με αδιαφορη φωνη να κανουν μπαμ. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε

IMO, κυρίως φταίει η μουσική βιομηχανία που προωθεί εύπεπτη και «κολλητική» σαβούρα με σκοπό να πουλήσει αντί για ποιοτικά τραγούδια με στίχο που μας κάνει να σκεφτόμαστε..

Για παράδειγμα συγκρίνετε:

17C63AF4-0587-458D-A0A2-7564139D58C2.jpeg.c9619af542161a6b5813dbe9c217f867.jpeg

Τι σύγκρινες και εσύ...

Δηλαδή υπάρχει πρόθεση εκ του πονηρού; Δε θέλουν να σκεφτόμαστε;

Ή ο ίδιος ο κόσμος δεν έχει την ανάγκη να εκφράσει τα συναισθήματά του σε ένα υλικό κόσμο, σε ένα κόσμο των selfies, σε ένα κόσμο που, μετρά μόνο πόσα λεφτά έχεις και πόσο φουσκωμένα είναι τα μπράτσα και τα χείλη της γκόμενας; Και το ότι πρέπει όλα να τα παίρνουμε light και να γελάμε;

Πχ το να μιλήσεις τώρα για τα προβλήματα της πρώτης αγάπης, τα προβλήματα του γκέι που δεν ξέρει τι να κάνει, τα προβλήματα μία μερίδας κόσμου που είναι στο περιθώριο, ίσως είναι αιτία για να χαχανίσουν κάποιοι...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει πλέον η αγορά που υπήρχε κάποτε στην μουσική με πωλήσεις δίσκων κτλ. Βέβαια με τις streaming υπηρεσίες ανέβηκαν σε ένα βαθμό τα κέρδη των δισκογραφικών αλλά έχουμε δρόμο ακόμη.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tilemaxx είπε

Δεν υπάρχει πλέον η αγορά που υπήρχε κάποτε στην μουσική με πωλήσεις δίσκων κτλ. Βέβαια με τις streaming υπηρεσίες ανέβηκαν σε ένα βαθμό τα κέρδη των δισκογραφικών αλλά έχουμε δρόμο ακόμη.

βεβαια που να επιβιωσει η αγορα οταν αγοραζες ενα cd με 12 τραγουδια κανα 20αρι και ακουγόταν το 1 

• Like 2
Δημοσ.

Από άυριο έχει μουσικά όργανα το Lidl. Εγώ θα πάω να πάρω μια κιθάρα. Θα στηθώ από το πρωί απ' έξω, ελπίζω να προλάβω. Κάποια μέρα θα ακούσετε για μένα. Η πχιότητα επιστρέφει στη μουσική.

ΥΓ: Αν πάρει κάποιος το αρμόνιο ή τη φυσαρμόνικα, σε ένα χρόνο από τώρα να κανονίσουμε να βρεθούμε για να στήσουμε γκρουπάκι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά υπάρχει ποιοτική μουσική να ακούσει κάποιος, απλώς πλέον είναι τέτοια η πληθώρα των επιλογών και τέτοιος ο τρόπος ζωής που δεν υπάρχει η ''θεοποίηση'' των παλαιότερων δεκαετιών. Εγώ προσωπικά δεν ακούω τραγούδια με αγγλικό στίχο αφού δεν μπορώ να σκεφτώ και να αισθανθώ στα αγγλικά ιδιαίτερα από την στιγμή που θεωρώ ότι η γλωσσοπλαστική ικανότητα και οι εικόνες που μπορεί να δημιουργήσει η ελληνική γλώσσα είναι σχεδόν μοναδικές. Παρ' όλα αυτά μπορώ να αναγνωρίσω ότι υπάρχει πολύ καλή μουσική ξένη εκεί έξω, την οποία την ανακαλύπτεις ''τυχαία'' στο youtube ή όπου αλλού. 

Επεξ/σία από Sethiros
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Sethiros είπε

Μια χαρά υπάρχει ποιοτική μουσική να ακούσει κάποιος, απλώς πλέον είναι τέτοια η πληθώρα των επιλογών και τέτοιος ο τρόπος ζωής που δεν υπάρχει η ''θεοποίηση'' των παλαιότερων δεκαετιών. Εγώ προσωπικά δεν ακούω τραγούδια με αγγλικό στίχο αφού δεν μπορώ να σκεφτώ και να αισθανθώ στα αγγλικά ιδιαίτερα από την στιγμή που θεωρώ ότι η γλωσσοπλαστική ικανότητα και οι εικόνες που μπορεί να δημιουργήσει η ελληνική γλώσσα είναι σχεδόν μοναδικές. Παρ' όλα αυτά μπορώ να αναγνωρίσω ότι υπάρχει πολύ καλή μουσική ξένη εκεί έξω, την οποία την ανακαλύπτεις ''τυχαία'' στο youtube ή όπου αλλού. 

Αντιθέτως, όλοι οι μεγάλοι κλασικοί συνθέτες έχουν γράψει μουσική σε λατινική-γερμανική και στην συνέχεια στην αγγλική. Οπότε πλέον αυτές οι λατινογενείς γλώσσες είναι πιο εύηχες και με μεγαλύτερη μουσικότηα.

Εμένα τα ελληνικά δεν μου ακούγονται καλά ειδικά σε μουσική μη ελληνική. Είναι πολύ βαριά η ελληνική προφορά.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Αντιθέτως, όλοι οι μεγάλοι κλασικοί συνθέτες έχουν γράψει μουσική σε λατινική-γερμανική και στην συνέχεια στην αγγλική. Οπότε πλέον αυτές οι λατινογενείς γλώσσες είναι πιο εύηχες και με μεγαλύτερη μουσικότηα.

Εμένα τα ελληνικά δεν μου ακούγονται καλά ειδικά σε μουσική μη ελληνική. Είναι πολύ βαριά η ελληνική προφορά.

Την ελληνική γλώσσα δεν μπορείς να την τραβήξεις πολύ στις συλλαβές. Δεν μιλάω για το εύηχο αλλά για το νόημα. Ένα ελληνικό τραγούδι πολύ δύσκολα μεταφράζεται στα αγγλικά ή σε άλλη γλώσσα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Δηλαδή υπάρχει πρόθεση εκ του πονηρού; Δε θέλουν να σκεφτόμαστε;

...dude, αυτό είναι άλλο και μεγάλο θέμα με διαφορες προεκτάσεις και imo όχι για συζήτηση εδώ...

Αλλά αν εστιάσουμε στη μουσική βιομηχανία: ακριβως... ανέκαθεν, δεν θέλει να σκεφτόμαστε... απλά θέλει να «αγοράσουμε» ότι μας πλασάρει χωρίς δεύτερη σκέψη...  Το όλο σύστημα σήμερα δεν βασίζεται στην ποιότητα του καλλιτέχνη αλλά στην ποιότητα του promotion το οποίο σχετίζεται με τον εκάστοτε καλλιτέχνη. 

Παλαιοτερα η βιομηχανια έψαχνε κάποιο ταλέντο ή κάτι διαφορετικό για να «επενδύσει» πάνω του. Σήμερα δεν χρειάζεται αυτό. Το τραγούδι πλέον εχει καταντήσει να είναι «συνοδευτικό» στο όλο πακέτο που συνηθως περιλαμβάνει το βίντεο κλιπ, τα απαραίτητα κωλ*ρακ*α, την “ultra cool” αισθητική κλπ. Το «επιτυχία στα billboards» εχει αντικατασταθεί με τα views στο YouTube (ενημερωση η οποία είναι και άμεσα προσπελάσιμη) όποτε αφού εχει εκατομμύρια views θα είναι καλό άρα «αγοράζω» χωρις ψάξιμο κλπ... άσε αηδία σκέτη... :-)  

Απο τον ερχομό των video clip / mtv και επειτα, εχει γίνει αυτό. Η μουσική έφυγε απο το επίκεντρο. Το μόνο που χρειάζονται είναι να βρεθουν άτομα πρόθυμα να κάνουν ότι τους πουν οι image makers/παραγωγοί. Απο εκει και πέρα αρκεί μια στρατιά απο παράγοντες που θα στηρίξουν/προωθήσουν το αποτέλεσμα σε σόσιαλ μίντια, ΜΜΕ, δελτία ειδήσεων κλπ. O φιλος που αναφέρεται στος μάνατζερ πιο πάνω, μια χαρά τα λέει.

Το κακό είναι ότι η επιρροή όλων αυτών εν έτει 2018 είναι τόσο ισχυρή που δεν αφήνει και πολλά να φτάσουν τα αυτιά όσων «δεν το ψάχνουν μονοι τους»... παλαιοτερα βλέπαμε ένα μουσικοραμα  (εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ) και ακούγαμε κάποια κομμάτια, (οπως και 5-6 εκπομπες στο ράδιοφωνο) και απο εκει και πέρα το «ψάχναμε» γιατί δεν υπήρχε μουσική εύκολα προσβάσιμη. Το ψάχναμε πολύ για να μην αγοράσουμε καμία «φολα» και πάει χαμένο το χιλιάρικο... Και έτσι βρίσκαμε τα διαμάντια.

Προσωπικα πιστεύω ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ποιοτικοί καλλιτέχνες και σήμερα και θα υπάρχουν και αύριο. Ευτυχως η μουσική και η καλλιτεχνική έκφραση συνεχίζει να εξελίσσεται χιλιετίες τώρα. Το πως βρίσκεις το «ταλαντούχο μουσικό» είναι το θέμα γιατί κρύβενται κάτω απο ένα τεράστιο πέπλο «σαβούρας» και καλύπτεται απο το θόρυβο που φτάνει στα αυτιά μας... So don’t worry ταλεντο υπάρχει απλά πρέπει να το ψάξει καποιος βαθιά για να το εντοπίσει και να αποφύγει την σαβούρα που του σερβίρουν κατά κορον... 

Sorry for the long post

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Like 3
Δημοσ.

Δε διάβασα τα προηγούμενα ακόμα. Μια σκέψη μόνο, μήπως εδώ μπλέκουμε το θέμα του μουσικού ταλέντου γενικά, με το "πόσο εργοστασιακής παραγωγής (vs homegrown talent) είναι κατά μέσο όρο η σύγχρονη ποπ μουσική";

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Miracle Worker είπε

Από άυριο έχει μουσικά όργανα το Lidl. Εγώ θα πάω να πάρω μια κιθάρα. Θα στηθώ από το πρωί απ' έξω, ελπίζω να προλάβω. Κάποια μέρα θα ακούσετε για μένα. Η πχιότητα επιστρέφει στη μουσική.

ΥΓ: Αν πάρει κάποιος το αρμόνιο ή τη φυσαρμόνικα, σε ένα χρόνο από τώρα να κανονίσουμε να βρεθούμε για να στήσουμε γκρουπάκι. 

Αυτο το lidl μας έχει στοιχειώσει εδώ. Σε όλα τα θέματα θα εμφανιστεί κάπου (  κάτι σαν μαϊντανός δλδ η σαν guest star ένα πράγμα)

(btw εγώ θα πάρω μια μπάλαλαϊκά όταν βγάλει για το γκρουπ.) 

Επεξ/σία από mp123
  • Like 2
Δημοσ.

φυσικα και δεν φθινει το ταλεντο. η ποιοτητα στην ποπ σκηνη φθινει. γιατι οτιδηποτε μη ποπ ουσιαστικα δεν το ακουν πολλοι οποτε και δεν υπαρχει κοινη γνωμη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...