Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας, εχω ενα εγγραφο με 450 γραμμες μια προς μια.

Θα ηθελα αν γινεται με καποιον τροπο να συγκρινονται οι γραμμες μεταξυ τους για να ξερω αν υπαρχουν διπλες η τριπλες εγγραφες.

Γινεται?

Δημοσ.

@dimitris212

Η πιο απλή λύση που μπορώ να σκεφτώ ενδεχομένως είναι να ρίξεις τις γραμμές αυτές στο Excel και εκεί να χρησιμοποιήσεις τη συνάρτηση MATCH σε κάθε γραμμή, για να δεις αν εμφανίζεται σε οποιοδήποτε σημείο πάνω από αυτή.

Μιλάμε όμως για εύρεση πανομοιότυπων γραμμών... Έστω και ένας χαρακτηράς, ένα space, να είναι διαφορετικό, αυτόματα τις κάνει μοναδικές.

Δημοσ.

2 ώρες πριν, dimitris212 είπε

Καλησπερα σας, εχω ενα εγγραφο με 450 γραμμες μια προς μια.

Θα ηθελα αν γινεται με καποιον τροπο να συγκρινονται οι γραμμες μεταξυ τους για να ξερω αν υπαρχουν διπλες η τριπλες εγγραφες.

Γινεται?

Σε τι μορφή είναι το κείμενο;

Δημοσ.

Σε txt έχω 450 γραμμές μία προς μία δηλαδή 

ααααααα

ββββββββ

ββββ--βββ

αααα---ααα

κτλ κτλ και θέλω να δω αν κάποια υπάρχουν όμοιες γραμμές ή είναι όλες μοναδικές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimitris212 είπε

Σε txt έχω 450 γραμμές μία προς μία δηλαδή 

ααααααα

ββββββββ

ββββ--βββ

αααα---ααα

κτλ κτλ και θέλω να δω αν κάποια υπάρχουν όμοιες γραμμές ή είναι όλες μοναδικές.

Λοιπόν έκανα μερικές δοκιμές με notepad++ και νομίζω ότι δουλεύει για αυτό που περιγράφεις.

https://imgur.com/a/h4Cec3I

Κατεβάζεις notepad++ https://notepad-plus-plus.org/download/v7.6.1.html

Ανοίγεις το txt στο notepad++ και πας στην toolbar στην κορυφή πάνω από το txt και πατάς το search

Στο παράθυρο που ανοίγει πας στο tab Mark και στο πεδίο Find what βάζεις ^(.*?)$\s+?^(?=.*^\1$)

Τσεκάρεις τα κουτάκια Match case (αν θέλεις να λαμβάνει υπόψιν και το κεφαλαία/μικρά στην σύγκριση) και Wrap around και στο Search mode βάζεις Regular expression με τσεκαρισμένο το .matches newline

Ύστερα πατάς Mark all και θα κοκκινίσουν όσα υπάρχουν διπλά. Αν κάποιο το βρει πχ 3 φορές θα κοκκινίσουν 2 από αυτές και ου το καθεξεις. Γενικά εάν το δεις κόκκινο υπάρχει και άλλο ίδιο.

Επεξ/σία από dexterios

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...