dimitris212 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπερα σας, εχω ενα εγγραφο με 450 γραμμες μια προς μια. Θα ηθελα αν γινεται με καποιον τροπο να συγκρινονται οι γραμμες μεταξυ τους για να ξερω αν υπαρχουν διπλες η τριπλες εγγραφες. Γινεται?
l3ft3r1s Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 @dimitris212 Η πιο απλή λύση που μπορώ να σκεφτώ ενδεχομένως είναι να ρίξεις τις γραμμές αυτές στο Excel και εκεί να χρησιμοποιήσεις τη συνάρτηση MATCH σε κάθε γραμμή, για να δεις αν εμφανίζεται σε οποιοδήποτε σημείο πάνω από αυτή. Μιλάμε όμως για εύρεση πανομοιότυπων γραμμών... Έστω και ένας χαρακτηράς, ένα space, να είναι διαφορετικό, αυτόματα τις κάνει μοναδικές.
manolis940 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, dimitris212 είπε Καλησπερα σας, εχω ενα εγγραφο με 450 γραμμες μια προς μια. Θα ηθελα αν γινεται με καποιον τροπο να συγκρινονται οι γραμμες μεταξυ τους για να ξερω αν υπαρχουν διπλες η τριπλες εγγραφες. Γινεται? Σε τι μορφή είναι το κείμενο;
dimitris212 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Σε txt έχω 450 γραμμές μία προς μία δηλαδή ααααααα ββββββββ ββββ--βββ αααα---ααα κτλ κτλ και θέλω να δω αν κάποια υπάρχουν όμοιες γραμμές ή είναι όλες μοναδικές.
dexterios Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dimitris212 είπε Σε txt έχω 450 γραμμές μία προς μία δηλαδή ααααααα ββββββββ ββββ--βββ αααα---ααα κτλ κτλ και θέλω να δω αν κάποια υπάρχουν όμοιες γραμμές ή είναι όλες μοναδικές. Λοιπόν έκανα μερικές δοκιμές με notepad++ και νομίζω ότι δουλεύει για αυτό που περιγράφεις. https://imgur.com/a/h4Cec3I Κατεβάζεις notepad++ https://notepad-plus-plus.org/download/v7.6.1.html Ανοίγεις το txt στο notepad++ και πας στην toolbar στην κορυφή πάνω από το txt και πατάς το search Στο παράθυρο που ανοίγει πας στο tab Mark και στο πεδίο Find what βάζεις ^(.*?)$\s+?^(?=.*^\1$) Τσεκάρεις τα κουτάκια Match case (αν θέλεις να λαμβάνει υπόψιν και το κεφαλαία/μικρά στην σύγκριση) και Wrap around και στο Search mode βάζεις Regular expression με τσεκαρισμένο το .matches newline Ύστερα πατάς Mark all και θα κοκκινίσουν όσα υπάρχουν διπλά. Αν κάποιο το βρει πχ 3 φορές θα κοκκινίσουν 2 από αυτές και ου το καθεξεις. Γενικά εάν το δεις κόκκινο υπάρχει και άλλο ίδιο. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από dexterios
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα