Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοιξα προσφατα καποια "καλα" κρασια που ειχα για χρονια και μου εκανε εντυπωση οτι και τα δυο ειχαν εντονη ξυλωδη γευση, που παρεπεμπε στο φελο. Το σκευος που τα διατηρουσα ηταν τα κλασσικο με την κλιση προς τα κατω. Τα ειχα τοποθετημενα ωστε το πωμα να ειναι χαμηλα και ο πατος υψηλα. Τα ειχα τοποθετησει καλα; Ειναι φυσιολογικο να εχουν αυτη τη γευση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, moure είπε

Ήταν κρασιά που επιδέχονταν παλαίωση?Τα  είχες σε συντηρητή?

Όχι καλέ, πάνω από το ψυγείο τα είχα, αλλά από ότι είδα δεν βγάζει θερμότητα. Αυτό που άνοιξα τώρα είναι του εξάευρου, οπότε φαντάζομαι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Και τα άλλα από δώρα είναι κυρίως, 6 με 10 ευρώ φαντάζομαι πάνω κάτω. 

ΥΓ: Εντάξει, το τωρινό στο δεύτερο ποτήρι δεν έχει τόσο αισθητή τη γεύση του φελού. Το πρώτο όμως, που μου το είχαν φέρει από το Μαυροβούνιο, είχε έντονη τη γεύση μέχρι το τελευταίο ποτήρι.

Επεξ/σία από Miracle Worker
Δημοσ.

Τα κρασιά είναι για να τα πίνουμε και όχι να τα κρατάμε μέσα σε ντουλάπια.Εχω πετάξει ένα ολόκληρο ντουλάπι με καλά κρασιά και καλές σαμπάνιες που τα κρατούσε ο πατέρας μου για χρόνια.Ολα είχαν γίνει ξύδια και πολλά με σαπισμένους φελούς.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Τα πιο πολλά κρασία πρέπει να τα πίνεις σε 1-2 χρόνια, άντε και 5 αν είναι λίγο καλύτερα.

Η μειοψηφία των κρασιών χρειάζεται παλαίωση 10+ χρόνια κάτω από ειδικές συνθήκες. Συνήθως αυτά δεν είναι κρασιά που έχει ο μέσος άνθρωπος.

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Miracle Worker είπε

Ανοιξα προσφατα καποια "καλα" κρασια που ειχα για χρονια και μου εκανε εντυπωση οτι και τα δυο ειχαν εντονη ξυλωδη γευση, που παρεπεμπε στο φελο. Το σκευος που τα διατηρουσα ηταν τα κλασσικο με την κλιση προς τα κατω. Τα ειχα τοποθετημενα ωστε το πωμα να ειναι χαμηλα και ο πατος υψηλα. Τα ειχα τοποθετησει καλα; Ειναι φυσιολογικο να εχουν αυτη τη γευση;

Η ξυλώδη γεύση είναι φυσιολογική και οφείλεται στην παλαίωση μέσα σε δρύινα βαρέλια. Δεν έχει σχέση με τον φελό. Τα είχες σωστά τοποθετημένα, ώστε να βρέχεται ο φελος .

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...