Dinos_12345 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα. Πρόσφατα είχα πάει ένα ταξίδι στο Λονδίνο και χρησιμοποιούσα την κάρτα της Alpha Bank, για τις συναλλαγές μου. Δεν τράβηξα καθόλου μετρητά, καθώς δεν ήξερα πόση προμήθεια θα έπαιρνε η τράπεζα και οι πληρωμές με το κινητό, ήταν πιο βολικές ούτως ή άλλως. Μόλις γύρισα, βρήκα πως είχα χάσει κάπου στις 20 λίρες, λόγω της διαφορετικής ισοτιμίας που είχε η τράπεζα μου και μου προτάθηκε από κάποια άτομα, να βγάλω Revolut για να αποφύγω τις "κακές" ισοτιμίες, την επόμενη φορά. Επίσης, είδα πως υπάρχει και η N26. Ποια από τις δύο να βγάλω; Μου φαίνεται πολύ παράξενο που είναι free και οι δύο, καθώς δεν μπορώ να δω από που βγάζουν κέρδος. Θα μπορώ να τις χρησιμοποιήσω με GPay και να κάνω και αγορές στην Ελλάδα; Σκέφτομαι ότι ίσως αξίζει να τις χρησιμοποιώ σαν κύριο μέσο συναλλαγών. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
ADHD Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η Ν26 είναι online τράπεζα και σου δινει κανονικα δικο σου IBAN καθως και προστασια καταθεσεων μεχρι 100k, οτι ισχυει στην EE γενικα. H Revolut τώρα πήρε τραπεζική αδεια και θα αρχισει να προσφερει το ιδιο σταδιακά απο τις αρχες του νεου χρονου οπως ειπαν. Αν σε ενδιαφέρει το συνάλλαγμα περισσότερο η Revolut ισως ειναι καλυτερη επιλογή, σου δινει το interbank exchange rate σε αντιθεση με το mastercard exchange rate που προσφερει η N26, το πρωτο ειναι ελαφρως καλυτερο τις καθημερινές αλλα εχει ενα 0.5%-1% markup το ΣΚ κατι που δεν ισχυει στο δευτερο το οποιο ειναι καλυτερο το ΣΚ. Οι διαφορές δεν ειναι τεραστιες απλα με την Revolut μπορεις πχ να μετατρεψεις τα EUR σε USD (η οτι αλλο νομισμα θελεις) οταν το USD το δεις σε μια χαμηλη τιμη πχ στο 0,87 ας πουμε, ετσι αν πληρωνεις στο τοπικο νομισμα θεωρητικά εχεις πετύχει την καλύτερη ισοτιμία εφόσον δεν υπαρχουν και extra χρεωσεις απο τη μερια τους. Εχουν ακουστει διαφορα "horror stories" για revolut, για κλειδώματα λογαριασμών χωρις λογο, αθλιο support κλπ, δεν ξερω αν ισχυουν αλλα προσωπικά δεν θα εβαζα αρκετά χρήματα για την ωρα μεχρι τουλαχιστον να κανουν migrate τα accounts. Η N26 ειναι πιο safe επιλογη για εμενα αλλα με λιγοτερα features απο άποψη μετατροπής συναλλαγματος (αν κανω λαθος διορθωστε με) αν ειναι το μοναδικό που σε ενδιαφέρει. Οσο για το κερδος και οι 2 προσφερουν συνδρομητικες υπηρεσίες με extra features επι πληρωμή. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από ADHD
Dinos_12345 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, ADHD είπε Εχουν ακουστει διαφορα "horror stories" για revolut, για κλειδώματα λογαριασμών χωρις λογο, αθλιο support κλπ, δεν ξερω αν ισχυουν αλλα προσωπικά δεν θα εβαζα αρκετά χρήματα για την ωρα μεχρι τουλαχιστον να κανουν migrate τα accounts. Η N26 ειναι πιο safe επιλογη για εμενα αλλα με λιγοτερα features απο άποψη μετατροπής συναλλαγματος (αν κανω λαθος διορθωστε με) αν ειναι το μοναδικό που σε ενδιαφέρει. Επειδή δεν ταξιδεύω συχνά, το μόνο που θέλω όταν ταξιδεύω, είναι να έχω την καλύτερη δυνατή ισοτιμία. Άρα η N26, μάλλον φαντάζει overkill. Από την άλλη, χάνω κάτι να γραφτώ και στις δύο; Σε έκανα add για cs, nice inventory 0_0 Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από Dinos_12345
Προτεινόμενες αναρτήσεις