Προς το περιεχόμενο

Πως τρώτε την μπριζόλα σας;


RedPriest

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 ώρες πριν, RedPriest είπε

δοκιμασες και blue rare?

Αυτό είναι το σχεδόν ωμό, σωστά; Με έπιασες, δεν το έχω δοκιμάσει αυτό, μέχρι rare έχω πάει. Δε βλέπω όμως πως θα με τραβούσε όταν και το medium δε με φτάνει. Το έχεις δοκιμάσει;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 194
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

θα σε φαμε και σενα.  στα κάρβουνα.  well done. 

Ζητάω rare για να την έχω medium rare στη χειρότερη.

Είναι απλό στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε από μοσχαρίσιο κρέας,τα ψητά μας είναι τα παϊδακια,η προβατίνα και τα σουβλιστα,αρνι,κατσίκι,γουρουνόπουλο.Δεν νομίζω να υπάρχει ούτε ένα μέρος στην Ελλάδα που να

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εγω έμαθα από το πατερα μου. Την θέλω ζουμερη... Μόνο τηγάνι με μπόλικο λάδι και λίγο σκορδο. Εννοείται το λάδι μετά το χύνεις πάνω στο κρέας στο πιάτο και το υπόλοιπο καμμένο το κάνεις παπάρα μεσα από το τηγάνι. 

  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
12 hours ago, uesugi1989 said:

όπως αυτοί που ακούν έντεχνο

Όπως αυτοί που δεν έχουν fb, που δεν βλέπουν Survivor, που δεν βλέπουν μπάλα, που δεν τρώνε κρέας, που δεν δίνουν μπουρμπουάρ, που δν πιστεύουν στο Θεό κλπ. Όχι όλοι, αλλά u get my point, οι παραπάνω ανήκουν στην κατηγορία του ανθρώπου που νιώθει την ανάγκη να δείχνει και να λέει πόσο πολύ ξεχωρίζει απ την μάζα. Σε κάθε θέμα το συναντάς αυτό εδώ μέσα.. 

  • Like 4
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BadBoy είπε

Αυτό είναι το σχεδόν ωμό, σωστά; Με έπιασες, δεν το έχω δοκιμάσει αυτό, μέχρι rare έχω πάει. Δε βλέπω όμως πως θα με τραβούσε όταν και το medium δε με φτάνει. Το έχεις δοκιμάσει;

Όχι δεν έχω δοκιμάσει και δεν νομίζω να δοκιμάσω να σου πω την αλήθεια. 😂

 

1 ώρα πριν, SahiMontana είπε

Εγω έμαθα από το πατερα μου. Την θέλω ζουμερη... Μόνο τηγάνι με μπόλικο λάδι και λίγο σκορδο. Εννοείται το λάδι μετά το χύνεις πάνω στο κρέας στο πιάτο και το υπόλοιπο καμμένο το κάνεις παπάρα μεσα από το τηγάνι. 

Δοκιμασε να βαλεις βούτυρο μαζι με δεντρολίβανο συν ότι εκανες μεχρι Τώρα!

Επεξ/σία από RedPriest
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, RedPriest είπε

Όχι δεν έχω δοκιμάσει και δεν νομίζω να δοκιμάσω να σου πω την αλήθεια. 😂

Δοκιμασε να βαλεις βούτυρο μαζι με δεντρολίβανο συν ότι εκανες μεχρι Τώρα!

Με προλαβες! :P

προσοχη ομως, φρεσκο δενδρολιβανο, οχι αυτο που ειναι στα βαζακια σαν βελονιτσες, θελει ενα ωραιο κλωναρι, επισης και λιγο θυμαρι κανει θαυματακια αλλα και τα δυο ειναι θεμα γουστου. Επισης, ΚΑΛΟ βουτυρο (οχι αοσμα αγευστα νερουλιασμενα λιποσαπουνα) και οχι πριν μπει το κρεας στο τηγανι αλλα προς το τελειωμα και με ενα κουταλακι κανεις "μπανιο" και την επανω μερια της μπριζολας.... σταδιαλα λυσσαξα τωρα...😂 

Επεξ/σία από kalober
  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
19 ώρες πριν, RedPriest είπε

Ότι λέει και ο τίτλος, πως τρώτε την μπριζόλα σας; Την θέλετε καλο-ψημενη; Ρωτάω γιατί αρχίζω και πιστεύω πως είμαι εγώ ο περίεργος που τα τρώει άψητα όπως μου λένε. :P
Ρωτάω διότι έκανα ένα τραπέζι σε 2-3 φίλους έψησα κάτι ωραίες μοσχαρίσιες μπριζόλες και τις είχα ψήσει medium και κάποιες medium προς well done. Mόλις κάτσαμε να φάμε μου λέει ο άλλος με το που κόβει το κρέας ρε φίλε αυτό είναι άψητο  Για να μην το πολυλογώ φάγανε όλοι έκτος από τον έναν που φοβόταν να μην πάθει κάτι. Τους άρεσε άλλα μου είπανε πως θα την προτιμούσαν καλο-ψημενη. Ο ένας κιόλας είπε πως ήταν η πιο μαλακή και ζουμερή μπριζόλα που έχει φάει και γι'αυτό του άρεσε και ο άλλος απάντησε λογικό αφού είναι άψητη. :P
Εν τέλει πως προτιμάτε ψημένη την μπριζόλα σας; 

αστα να πανε, ολοι τις τρωνε καμενες και βαζουν απο πανω και 10 κιλα μπαχαρια μπας και φτιαξει η γευση, αλλα μη δουν "σωστα" ψημενη μπριζολα σου λεν πως ειναι αψητη.. τι να πει κανεις :P

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποτε προτιμούσα  τις medium-rare.

Αυτά μέχρι που  αποτελέσματα του Harald zur Hausen, έδειξαν οτι στο μοσχάρι υπάρχουν διάφοροι ιοί που πιθανόν ενοχοποιούνται για καρκίνους και χρει'αζεται καλό ψήσιμο για να απενεργοποιηθούν.
Ο κύριος αυτός δεν είναι κανένας τυχαίος:  ανακάλυψε ότι ορισμένα στελέχη του ιού  των ανθρωπίνων θηλωμάτων - papilloma virus - προκαλεί καρκίνο  και τιμήθηκε με  Νομπελ Ιατρικής για αυτό (2008).
ΠΙΘΑΝΟΝ ενοχοποιούνται,  αλλά από τοτε:  sorry fine diners, well-done for me!

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Moderators
20 hours ago, RedPriest said:

Όπως σου είπα έχει να κάνει με τι κομμάτι κρέας είχες. Κάποια κομμάτια είναι αρκετά σφιχτά Την επομένη φορά βάλε στο μπλεντερ ακτινίδια λιωστα και κάλυψε με το μίγμα αυτό τις μπριζόλες σου για μίση ώρα περίπου, μετά ξέπλυνε τες και βαλτές να ψηθούν Θα δεις πως θα είναι πολύ πιο μαλακές.

hqdefault.jpg

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Stamer είπε

Τόσες σελίδες και καθόλου οπτικοποίηση! Να μας ανοίξει και η όρεξη λίγο...

Καλό αυτό...

steak-and-omelette-bar-0056.jpg


Αλλά αυτό...!
1-probatina-2_copy.jpg

Το πανω κανει μονο για να το κοβεις φλοιδα και να το ξαναψηνεις , σαν τον γυρο 😆

Το κατω, οχι μονο χορταινεις να το βλεπεις, αλλα σχεδον ακους το λιπος και να λεμονακι να τσιτσιριζουν 😍

Επεξ/σία από bluesattack
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, Malthador said:

hqdefault.jpg

Συνήθως προτείνουν ανανά...

 

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.