*nenya* Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δηλωνω συμμετοχη για μοιρασμα μπομπονιερων, να με εχετε υπ'οψιν! Μονο πανω απ'το πτωμα μου θα καταφερουν οι θειαδες να παρουν και 2η μπομπονιερα! 4
Elderman_19730 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν επιτρέπετε σε έναν γέροντα να πει μια γνώμη, που έκανε ο ίδιος πανάκριβο γάμο "υπερπαραγωγη" την εποχή πριν αρχίσουν τα μνημόνια.... 1) είναι ανωριμότητα των εμπλεκομένων. Των γονιών να επιδειχθούν στις κοινωνικές τους υποχρεώσεις, της γυναίκας να ζήσει "βράδια πριγκίπισας" και του άνδρα να δείξει "πανίσχυρος" διότι ειναι ακόμα στην ηλικία που μετράει την επιτυχία με τα λεφτα και όχι την ωριμότητα του χαρακτήρα. 2) Δεν το αποφευγεις αν ένα εμπλεκόμενο μερος μονο ειναι "ανωριμο" και το θέλει. Αλλιώς θα βγουν καυγάδες που δεν θα ξεχαστουν ΠΟΤΕ και θα δηλητηριασουν το γαμο πριν καν αρχισει. Η λύση ειναι να κάνει ολα τα μέρη ωριμα ωστε να μην το θέλει κανενας. εμείς είχαμε ΟΛΑ τα μέρη ανώριμα (και εμένα). 3) Λεφτα βγαινουν κέρδος. Σοβαρα! Εμεις καναμε τη μαγκια να βαλουμε λιστα σε τραπ. λογαριασμο. εμεις δωρο ανα κεφάλι βγαλαμε περισσοτερα απο κτημα ανα κεφαλι και πιστέψτε με ντρέπομαι να πω τα ποσά αλλά ήταν μεγάλα! Ειδικά εκείνη την εποχή ήταν 2.5 φορές τα ποσά που είδα να αναφέρετε εσεις εδω! Αλλα δεν ειναι αυτο το νοήμα. 4) ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. Ειναι κρίμα. Θα θυμηθείτε μια εκδρομή, ενα καινούργιο σπιτι, μια τηλρόραση, τη γεννηση των παιδιων... αλλά σε 15 χρονια σας υπογράφω θα κοιτατε στις σπαταλες του γάμου και θα λετε ολοι μαζι ΤΙ ΑΝΩΡΙΜΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ? ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΛΑ ουτε λεπτο. Το βίντεο μετά το πρωτο 6μηνο δεν το ξαναειδαμε ποτε και δεν ξέρουμε καν που το εχουμε. Θα επικεντρωθείτε στα παιδια και στο να σταθεροποιήσετε οικονομικα την οικογένεια. Λύση: πάρτε στην κυρά ένα κόσμημα να το φορά κάθε μέρα. Θα το φορά ΚΑΘΕ μέρα αλήθεια. Πάρτε ένα ρολοι για εσας. Πάρτε ένα διεθνές αμοιβαίο κεφάλαιο για τις σπουδές των παιδιών εστω 1-2 χιλιάρικα όσα εχει ο καθένας. Και πηγαίνετε στο Μπαλί, την Κουβα, το Ντουμπάι ή κάτι. Δεν θα σας ξαναδοθεί η ευκαιρία για τέτοιο ταξίδι. 10 χρονια μετα, για το ταξιδι θα μιλατε οχι για το γάμο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2018 από Elderman_19730 22 2
logistoulis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, 4saken είπε Δεν έχω ακούσει κανέναν να χάνει λεφτά από γάμους. ανάλογα τους γνωστούς σου 1
stelios18120 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, logistoulis είπε ανάλογα τους γνωστούς σου Ακριβώς αυτό. Οι περισσότεροι φέρνουν μόνο γνωστούς και συγγενείς που έχουν λεφτά,ώστε να βγάλουν λεφτά από τον γάμο τους. Εγώ πχ δεν το βλέπω έτσι,και Κλάιν μαιν τα δώρα τους και οι φάτσες τους. Σιγά μην φωνάξω την κάθε θεία που την βλέπω μόνο σε κηδείες και βαφτίσια,και σιγά μην φωνάξω κάθε τριτοξαδερφο. Η στιγμή αυτή είναι για τους απόλυτα κοντινούς σου και τα κολληταρια σου ώστε να είσαι άνετος και χαλαρός και όχι στην τσίτα και να ακούς σχολια και την κάθε παπάρια του κάθε βλάκα (γνώμη μου βέβαια) υπάρχουν και τα άτομα που βλέπουν τον γάμο σαν επένδυση και φωνάζουν τους πάντες ώστε να βγάλουν λεφτά και δώρα 🤮🤮 Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2018 από stelios18120 1 1
zio10 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Νομίζω την έχουμε ξανακάνει αυτή τη συζήτηση. Για μένα ο γάμος δεν είναι μόνο για το ζευγάρι και καλώς είναι έτσι. Είναι και για τους γονείς, για τους παππούδες, για όλους τους κοντινούς μας ανθρώπους. Το βρίσκω εγωιστικό να τους αποκλείσεις (με την προϋπόθεση ότι τους ενδιαφέρει) και να κάνεις μόνο το δικό σου. Εγώ επειδή προβληματίστηκα αρκετά γι'αυτό το θέμα πέρυσι που παντρεύτηκα κατέληξα (καταλήξαμε δηλαδή) σε μια λύση που να ικανοποιεί όσο γίνεται όλους. Οπότε κάναμε ένα γλέντι στο χωριό της γυναίκας όπως το θέλανε κυρίως οι γονείς της ώστε να έρθει όλο το σόι, παππούδες, γιαγιάδες, άτομα που δεν μετακινούνται εύκολα γενικά, όπου και περάσαμε όλοι ωραία και μετά από λίγες μέρες ένα μικρό γάμο σε παραθαλάσσιο μέρος με ένα μικρό μαζεμένο γλέντι για τους φίλους μας κυρίως. Ο παππούς της γυναίκας μου πέθανε πριν λίγες μέρες, είχε έρθει στο γάμο (γάμο το θεωρούν το γλέντι πριν το γάμο) όμως και το χάρηκε πολύ. Αν δεν είχαμε κάνει αυτό το γλέντι στο χωριό μόνο σε φωτογραφίες θα μας έβλεπε...το ίδιο ένας ξάδερφος που έχει κινητικά προβλήματα και δεν μπορούσε να έρθει στην τελετή που έγινε σε άλλο μέρος. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2018 από zio10 2
G.TH. Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Τη λύση την δίνει η κρίση-πολιτικός γάμος χωρίς προετοιμασίες. Αν και συνήθως μετά από 1-2 χρόνια ακολουθεί και η θρησκευτική τελετή. Παρεμπιπτόντως κακώς κατηγορούμε τους Έλληνες, ξενόφερτο είναι το σύστημα, τη δεκαετία του '60 και του '70 δεν κάναν δεξιώσεις, τραπέζωναν σε σπίτι μόνο τους συγγενείς.
kostakis81 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Fortistis είπε Γάμος σε εκκλησία πρέπει να εξαλειφθεί. Δεν είμαστε στο 1000 να θέλουμε την έγκριση των μάγων της φυλής για να παντρευτούμε. Βασικά ο γάμος δεν είναι τίποτα άλλο από την έγκριση των μάγων της φυλής. Σε ορθολογιστικά σκεπτόμενες κοινωνίες, το μόνο που χρειάζεται είναι η λογιστική ένδειξη για κοινά οικονομικά ζητήματα δύο ανθρώπων (ανεξαρτήτου φύλλου) και η ένδειξη του «τίνος είναι το παιδί». τι μασ λες? μαθε λοιπον οτι στην περισοτερη ελλαδα ο γαμοσ στο δημαρχειο ισουτε με κατι λιγοτερο απο το γαμο στην εκκλησια . οχι νομικα αλλα στα ματια του κοσμου αν εσενα δεν σου αρεσει κανε πολιτικο .ακουσ εκει πρεπει να εξαληψουμε το γαμο ??? και αφου το τραβιξεα ακου και αυτο τι σασ εχει πιασει εσασ τουσ αθεουσ να μας αποδηξετε οτι δεν υπαρχει ο θεος που εσεισ λετε οτι δεν υπαρχει δηλαδη προσπαθητε λυσαλαια να μας πεισετε οτι ο θεος που εσεισ δεν πιστευετε οτι υπαρχει θα πρεπει εμεισ που πιστευουμε να σιλογιστουμε μια μικρι πλειοψηφεια 4% στον πλανιτη που δηλωνουν αθεοι βρε ζατσσσσσ κρατειστε την αποψη σας για παρτι σας ουτος η αλλοσ κανεισ δεν σασ ακουει ... χαχαχαχαχ Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2018 από kostakis81 1 2
zio10 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 14 λεπτά πριν, pontez2 είπε Ηθη και έθιμα. Αυτό ξέρουν, αυτό κάνουν. Αυτό έχει περαστεί με τα χρόνια. Στην Ελλάδα ο γάμος πάντα ηταν μια τεράστια εκδήλωση, μια διαβατηρια τελετη. Και επειδη κάποιοι θέλουν να τη θυμουνται για πάντα διοτι διαβατηρια τελετη σημαινει οτι περνάς σε μια νέα ζωή, βάζουν φανφάρες κτλ κτλ. Δεν ειναι κακό αυτό, ούτε αποτελεί αμοιγως Ελληνικο φαινομενο. Στο εξωτερικο έχουν και συμβουλους γαμήλιων τελετων. Το οτι εμεις στο πλαίσιο εξοικονομισης χρημάτων, το γυρίσαμε στις απλές τελετουργίες με λιγους καλεσμένους κτλ κτλ, δε σημαίνει οτι δε θα μας άρεσε και ο γαμος του πριγκιπα Ουίλιαμ. Κατα βάθος το 99,9% αυτο θα θελε, δε μπορει ομως, οποτε το παιζει επαναστάτης. Στη πραγματικότητα απλά έχει σωας τα φρένας και ξέρει οτι η τσέπη πονάει. Κι εδώ έχουν! Να συμπληρώσω στο πιο πάνω ποστ ότι όλα τα κάναμε αρκετά μετρημένα και δεν ξοδέψαμε λεφτά που θεωρούσαμε κοροϊδίστικα. Πχ για φωτογράφο ή ακριβά λουλούδια. 1
AonDuine Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, haris_216 είπε Πραγματικά σου το εύχομαι να τον κάνεις όπως θέλεις. Να ξέρεις όμως ότι πάντα υπάρχουν εξωτερικές παρεμβάσεις και θέλει αρκετή δύναμη (ίσως και αγένεια ή και..."καντήλια" μερικές φορές) για να τις κρατήσεις μακριά, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθούν θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Από απλά σχόλια του στυλ "τι ωραίο που θα ήταν να είχαμε 10 παπάδες και μετά να κάναμε τη μάσα σε κτήμα με πισίνα" μέχρι και χτυπήματα....κάτω από τη ζώνη του στυλ "μια κόρη έχει ο άνθρωπος, ή πόσο θα ζήσει για να δει γάμο άλλου παιδιού του. Άστον να το χαρεί" Η ΄΄επισημοποίηση΄΄ της σχεσης μου με την συντροφό μου έγινε όπως θέλαμε εμείς , σε δημαρχείο με ένα απλό τραπέζι μετά με οικογένειες για φαί , και μετά σε μπαράκι με φίλους . Τα λεφτά που θα δίναμε σε εκκλησίες , στολισμούς κτλ έγιναν ταξίδι σε προορισμό του εξωτερικού που καραγουστάραμε να πάμε και οι δύο. Δέχτηκα αρκετά ''χτυπήματα'' κάτω απο την ζώνη , αλλά όλα ισιώνουν με την ατάκα ΄΄ η ημέρα αυτή είναι δική μας , όχι δική σας . Εμείς έχουμε τα δικά μας θέλω και όνειρα δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα δικά σας .΄΄ Ευτυχώς είχαμε κοινή γραμμή. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2018 από AonDuine 1
Mpiftekis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Μόνο εγώ το είδα σαν αφορμή του να οργανώσω ένα γλέντι έτσι ακριβώς όπως το θέλω εγώ; Εμείς παντρευτήκαμε το 2012 και πρέπει να ξοδέψαμε γύρω στα 12.000€ εκ των οποίων εμείς σαν ζευγάρι είχαμε βάλει τα μισά και τα άλλα μισά οι γονείς μας. Βέβαια μιλάμε για τα πάντα όλα (δώρα για κουμπάρα, βέρες κλπ.) Πίσω πήραμε 12.000€ άρα εμείς σαν ζευγάρι βγάλαμε 6.000€ και πήγαμε το ταξίδι του μέλιτος στο οποίο και τα ξοδέψαμε όλα και περάσαμε καλά. Εγώ προσωπικά πέρασα γ@μ@τ@ στο γάμο μου (και χωρίς να πιώ αφού δεν προλάβαινα) γιατί τον είχαμε σχεδιάσει ακριβώς όπως θα θέλαμε στο κομμάτι της διασκέδασης (φαγητά, μουσική, ορχήστρες κλπ). Είμαστε και οι δύο βέβαια του χορού και του ξεσαλώματος και δεν είχα κάτσει, μόνο για να φάω μισό πιάτο φαΐ. Ούτε επιδόρπιο δεν έφαγα 🤣 Υ.Γ.: Οι γονέοι μας πάντως ξοδέψανε κι άλλα λεφτά καθώς είχανε για μια βδομάδα πριν κάθε μέρα σπιτικά γλέντια. Τουτέστιν, εγώ για μια βδομάδα έτρωγα-έπινα-χόρευα. Υ.Γ.2: Ο γάμος έγίνε στην επαρχία. 2
Glikos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, kostakis81 είπε τι μασ λες? μαθε λοιπον οτι στην περισοτερη ελλαδα ο γαμοσ στο δημαρχειο ισουτε με κατι λιγοτερο απο το γαμο στην εκκλησια . οχι νομικα αλλα στα ματια του κοσμου αν εσενα δεν σου αρεσει κανε πολιτικο .ακουσ εκει πρεπει να εξαληψουμε το γαμο ??? και αφου το τραβιξεα ακου και αυτο τι σασ εχει πιασει εσασ τουσ αθεουσ να μας αποδηξετε οτι δεν υπαρχει ο θεος που εσεισ λετε οτι δεν υπαρχει δηλαδη προσπαθητε λυσαλαια να μας πεισετε οτι ο θεος που εσεισ δεν πιστευετε οτι υπαρχει θα πρεπει εμεισ που πιστευουμε να σιλογιστουμε μια μικρι πλειοψηφεια 4% στον πλανιτη που δηλωνουν αθεοι βρε ζατσσσσσ Για τα μάτια του κόσμου κλείσανε πολλά σπίτια. Τώρα το rant που έκανες περί αθε'ι'σμού απέριττο και cringy. (Το φακελάκι στο παπαδαριό μην ξεχάσεις διότι δεν σε ευλογεί ο Jesus αν δεν τα σκάσεις). 3 1
kostakis81 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Glikos είπε Για τα μάτια του κόσμου κλείσανε πολλά σπίτια. Τώρα το rant που έκανες περί αθε'ι'σμού απέριττο και cringy. (Το φακελάκι στο παπαδαριό μην ξεχάσεις διότι δεν σε ευλογεί ο Jesus αν δεν τα σκάσεις). το φακελακι δεν το εδωσα στον παππα αλλα στο παγκαρι ο παππασ δεν μασ ζητησε τιποτα ξερεισ υπαρχουν και καποιοι παπαδεσ που δεν τα παιρνουν ... αλλοι λενε αν θελετε να δωσετε κατι καντε μια δωρεα καπου... επισεισ να συμπληρωσω οτι μπορεισ να κανεισ σοου και με λιγα χρηματα ... ολο και καποιοσ φιλος θα εχει ενα καλο αμαξι για να παει τη νυφη και το γαμπρο προσωπικα λογο pt cruiser εχω συνοδευσει 3 νυφες μεχρη τωρα ... Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2018 από kostakis81 1 2
Glikos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, kostakis81 είπε το φακελακι δεν το εδωσα στον παππα αλλα στο παγκαρι ο παππασ δεν μασ ζητησε τιποτα ξερεισ υπαρχουν και καποιοι παπαδεσ που δεν τα παιρνουν ... αλλοι λενε αν θελετε να δωσετε κατι καντε μια δωρεα καπου... Το παγκάρι ο παπάς το παίρνει. 1
kostakis81 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Glikos είπε Το παγκάρι ο παπάς το παίρνει. οχχχιιιιι παει στην εκκλησια για εξοδα κερια ρευμα και φιλανθρωπιες
Glikos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, kostakis81 είπε οχχχιιιιι παει στην εκκλησια για εξοδα κερια ρευμα και φιλανθρωπιες Ε ναι βρε. Βγαίνουμε off topic, δεν το συνεχίζω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις