Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά χρειάζομαι τη βοήθειά σας, έχω ενα ηλιακό  με ηλιακές πλάκες περίπου 30  χρόνων, έχω αλλάξει το μπόιλερ ενδιάμεσα  και έχουμε τοποθετήσει στη θέση του  ( ταράτσα) έναν 200 λίτρα  τριπλης.

Το  καλοκαίρι και όταν έχει πάνω απο 4 ώρες ηλιοφάνεια έχω ζεστό νερό. Το πρόβλημα είναι  το χειμώνα, που για να ζεστάνει το νερό το μποιλερ ( που το ανάβουμε  σπανίως λόγο άλλης θέρμανσης ) κάνει 45 λεπτά.Η απόσταση που διανύει τι νερό για να φτάσει από το λέβητα έως το μποιλερ είναι περίπου 30 μέτρα με εξωτερικές σωλήνες.

Τελικά τι πιστεύετε πως φταίει  και τι μπορώ να κάνω για να έχω οικονομικά ζεστό νερό και να λύσω το πρόβλημα μια για πάντα;

Δημοσ.

Χάνεις τρομερά πόσα θερμότητας από την μεταφορά ζεστού νερού στους 30μετρους σωλήνες χωρίς μόνωση υποθέτω. Ξεκινάς μονωνοντας τους σωλήνες που φέρνουν το ζεστό νερό σπίτι με καλύμματα.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, BadZero είπε

Παιδιά χρειάζομαι τη βοήθειά σας, έχω ενα ηλιακό  με ηλιακές πλάκες περίπου 30  χρόνων, έχω αλλάξει το μπόιλερ ενδιάμεσα  και έχουμε τοποθετήσει στη θέση του  ( ταράτσα) έναν 200 λίτρα  τριπλης.

Το  καλοκαίρι και όταν έχει πάνω απο 4 ώρες ηλιοφάνεια έχω ζεστό νερό. Το πρόβλημα είναι  το χειμώνα, που για να ζεστάνει το νερό το μποιλερ ( που το ανάβουμε  σπανίως λόγο άλλης θέρμανσης ) κάνει 45 λεπτά.Η απόσταση που διανύει τι νερό για να φτάσει από το λέβητα έως το μποιλερ είναι περίπου 30 μέτρα με εξωτερικές σωλήνες.

Τελικά τι πιστεύετε πως φταίει  και τι μπορώ να κάνω για να έχω οικονομικά ζεστό νερό και να λύσω το πρόβλημα μια για πάντα;

Περα απο την μεγαλη διαδρομη.. τα λιτρα του μποιλερ ειναι πολλα και οταν παγωσει το νερο.. θεωρειται ενεργοβορο..!

Αν θεωρεις οτι σε συμφερει καλυτερα να παραγεις ζεστο νερο απο τον λεβητα τοτε να παρεις ενα μποιλερ 80λ αλλιως το αφηνεις ως εχει και κατ επιλογη οταν το νερο στο μποιλερ του ηλιακου ειναι παγωμενο.. χρησιμοποιεις ηλεκτρικο θερμοσιφωνα!

Δημοσ.

εγώ φίλε έχω από το 2010 ταχυθερμαντήρα και έχω σωθεί. 4μελής οικογένεια και έχουμε ζεστό νερό χειμώνα καλοκαίρι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...