Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.. Μπορει να μου πει καποιος ειδικος, αυτο το ρευμα αερα που νιωθω μεσα στο σπιτι απο που μπαινει και πως (αν) φτιαχνει; Εχω κλεισει ολες τις τρυπες, εχω βαλει αεροστοπ.. Παρ ολα αυτα νιωθω οτι μου ερχεται αερας. Και σε ενα αλλο σπιτι που ημουν παλια, θυμαμαι οτι μου εσκαγε το κρυο απ τον τοιχο.. Υπαρχει κατι να κανω; 
Απ τη σχολη μου θυμαμαι, οτι εχει να κανει με τα υλικα κατασκευης και τη διαφορα θερμοκρασιας εσωτερικου/εξωτερικου.
Btw το σπιτι ανηκει στην κατηγορια Ζ ή Η, την τελευταια δηλαδη..

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν δεν έχει μόνωση στους τοίχους αν δεν έχει διπλά τζάμια και πορτοπαράθυρα να σφραγίζουν καλά αν από πάνω υπάρχει ταράτσα χωρίς μόνωση τίποτε δεν μπορείς να κάνεις.Από όλα αυτά τα σημεία θα νοιώθεις κρύο.

Απλά να αυξήσεις τις πηγές θερμότητας μέσα στο σπίτι αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.Αν όχι χοντρές φόρμες και χοντρά φούτερ.

• Like 3
Δημοσ.

Υγρασία θα πρότεινα και εγώ να κοιτάξεις. Μπορεί να έχεις 20 βαθμούς μέσα και να νιώθεις να σε τρυπάει. Αν είναι υγρασία πάρε ένα μικρό μετρητή να το μετρήσεις να δεις αν είναι αυτό.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ChaosDelusion είπε

Καλησπερα.. Μπορει να μου πει καποιος ειδικος, αυτο το ρευμα αερα που νιωθω μεσα στο σπιτι απο που μπαινει και πως (αν) φτιαχνει; Εχω κλεισει ολες τις τρυπες, εχω βαλει αεροστοπ.. Παρ ολα αυτα νιωθω οτι μου ερχεται αερας. Και σε ενα αλλο σπιτι που ημουν παλια, θυμαμαι οτι μου εσκαγε το κρυο απ τον τοιχο.. Υπαρχει κατι να κανω; 
Απ τη σχολη μου θυμαμαι, οτι εχει να κανει με τα υλικα κατασκευης και τη διαφορα θερμοκρασιας εσωτερικου/εξωτερικου.

αν τα στοιχεια στο σπιτι σου (εξωτερικοι-εσωτερικοι τοιχοι, επιπλα κλπ) εχουν διαφορα θερμοκρασιας αυτο δημιουργει ενα ρευμα αερα, ο ζεστος αερας που ειναι κοντα στα θερμοτερα στοιχεια ανεβαινει στο ταβανι (γιατι ειναι πιο ελαφρυς) και τη θεση του περνει κρυος αερας προερχομενος απο  τα κρυα στοιχεια (εξωτερικοι τοιχοι), αυτο το ρευμα κρυου αερα αισθανεσαι εσυ.

εντελως απλοικα διαγραμματικα καπως ετσι

lPoXUiHWSMygW6ewX9hO_3326406_orig.jpg

γιαυτο (μεταξυ αλλων) μονωνουμε τους εξωτερικους τοιχους, βαζουμε εργεργειακα κουφωτα κλπ. Η μονωση σταματαει τις απωλειες θερμοτητας, οποτε ολα τα στοιχεια εχουν σχετικα κοντινες θερμοκρασιες οποτε δεν υπαρχουν αυτα τα ΄΄ρευματα΄΄ μεσα στο σπιτι.

για περισσοτερες πληροφοριες googlαρεις "convection currents"

• Like 6
Δημοσ.

Υγρασια υπαρχει, ειναι και η περιοχη τετοια.. Εχω κλιματιστικο, αλλα νομιζω τσαμπα καιει, αφου η θερμοτητα δε μενει στο χωρο..
Ειμαι ισογειο, βρισκεται κι αλλο σπιτι απο πανω δηλαδη. Δε νομιζω οτι οφειλεται στην υγρασια αυτο. Ναι συμφωνω οτι αν υπαρχει, σε τρυπαει αλλα εδω μιλαω για ρευματα αερα που ερχονται απ το πουθενα..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ChaosDelusion είπε

μιλαω για ρευματα αερα που ερχονται απ το πουθενα..

Ρεύματα αέρα από το υπερπέραν πρώτη φορά ακούω… 🤣

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ChaosDelusion είπε

Κοιτα σε κατι τετοιο

Δημοσ.

εχω παει σε σπιτι γνωστου σε ρετιρε, προσφτα μαλιστα βαλανε κουφωματα pvc αλλα μικρες οι βελτιωσεις...

Οι τοιχοι και η ταρατσα δεν εχουν μονωση, αποτελεσμα? αν δεν αναψει καλοριφερ καθεται μεσα με τις κουβερτες.Στο δικο μου σπιτι προφατα μονωθηκε, μπηκαν ενεργειακα κουφωματα και ειδα το φως μου!!! η θερμοκρασια ειναι σταθερη ολη την ημερα μινιμουμ 21 (plus) βαθμους ενω εξω μπορει να κανει ψοφοκρυο....

Το ποσο κρυο κανει εξω ειναι αδιαφορο, εξω 10? μεσα 21, εξω 5 μεσα 21 και παει λεγοντας.

Αν δεν το ζησεις δεν μπορεις να καταλαβεις γιατι πραγμα μιλαμε, αλλα ειναι αλλη φαση να μην ασχολησε αν εξω κανει κρυο η ψοφοκρυο η οτι αλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ μένω σε μονοκατοικία.. Τα κουφώματα ήταν παλιά ξύλινα.. Τα αλλάξαμε με καινούρια, κάναμε θερμομόνωση όλο το σπίτι με 5αρι φενιζόλ και έχω δει τεράστια διαφορά στην θερμοκρασία που έχει μέσα. Επίσης καίω πολύ λιγότερο πετρέλαιο για να ζεστάνω το σπίτι.

Επεξ/σία από pavloa
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, tornado είπε

εχω παει σε σπιτι γνωστου σε ρετιρε, προσφτα μαλιστα βαλανε κουφωματα pvc αλλα μικρες οι βελτιωσεις...

Οι τοιχοι και η ταρατσα δεν εχουν μονωση, αποτελεσμα? αν δεν αναψει καλοριφερ καθεται μεσα με τις κουβερτες.Στο δικο μου σπιτι προφατα μονωθηκε, μπηκαν ενεργειακα κουφωματα και ειδα το φως μου!!! η θερμοκρασια ειναι σταθερη ολη την ημερα μινιμουμ 21 (plus) βαθμους ενω εξω μπορει να κανει ψοφοκρυο....

Το ποσο κρυο κανει εξω ειναι αδιαφορο, εξω 10? μεσα 21, εξω 5 μεσα 21 και παει λεγοντας.

Αν δεν το ζησεις δεν μπορεις να καταλαβεις γιατι πραγμα μιλαμε, αλλα ειναι αλλη φαση να μην ασχολησε αν εξω κανει κρυο η ψοφοκρυο η οτι αλλο.

Εχουν περασει το μηνυμα αλλαξτε κουφωματα και θα λυσετε το προβλημα..  για να πουλησουν.. Ναι βλεπεις μια χ διαφορα αλλα τις περισσοτερες φορες δεν ειναι το επιθυμητο αποτελεσμα!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν τα κουφωματα ειναι συρωμενα/επαλληλα  συνηθως μπαζουν απο διαφορα σημεια 😛

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...