Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Εχουν περασει το μηνυμα αλλαξτε κουφωματα και θα λυσετε το προβλημα..  για να πουλησουν.. Ναι βλεπεις μια χ διαφορα αλλα τις περισσοτερες φορες δεν ειναι το επιθυμητο αποτελεσμα!

απο το τζαμακι 0,5 χιλιοστα αν βαλεις κουφωματα 2 ποντων φυσικα και θα εχεις διαφορα, αλλα η βελτιωση θα ειναι σχετικη ισως 30 ισως 40%

αναλογα την περιπτωση, στο παραδειγμα που βαζω ηταν ουτε στο 30% μιας και το ρετιρε το δερνανε 100 αερηδες...

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η λυση ειναι ενεργειακα κουφωματα και αναλογα με την περιοχη θερμομωνοση με 5αρες η 7 εκατοστα θερμομωνοτικες πλακες.

Το προβλημα που ερχεται αμεσως στο μυαλο ειναι το κοστος.Αλλα η οικονομια στα καυσιμα ειναι τεραστια.

Σε μονοκατοικια που νοικιαζω η κυρια που μενει μεσα χρειαστηκε τον προηγουμενο χειμωνα περιπου 400 με 450€ πετρελαιο.

Πριν γινει η αναβαθμιση χρειαζονταν σχεδον το τριπλασιο ποσον, ισως και παραπανω.

Το μυστικο μετα την αναβαθμιση ειναι να αεριζεται το σπιτι πολυ καλα μια με δυο φορες την ημερα  για 5 με 10 λεπτα.

• Like 4
Δημοσ.
Στις 23/12/2018 στις 8:33 ΜΜ, ChaosDelusion είπε

Υγρασια υπαρχει, ειναι και η περιοχη τετοια.. Εχω κλιματιστικο, αλλα νομιζω τσαμπα καιει, αφου η θερμοτητα δε μενει στο χωρο..
Ειμαι ισογειο, βρισκεται κι αλλο σπιτι απο πανω δηλαδη. Δε νομιζω οτι οφειλεται στην υγρασια αυτο. Ναι συμφωνω οτι αν υπαρχει, σε τρυπαει αλλα εδω μιλαω για ρευματα αερα που ερχονται απ το πουθενα..

Τι θέρμανση έχεις?

Κλιματιστικό μόνο ή και καλοριφέρ?

Η θέρμανση λειτουργεί συνεχώς ή όταν λείπεις και όταν κοιμάσαι την κλείνεις?

Μένω βόρεια προάστια, ρετιρέ με συρόμενα απλά αλουμίνια, χωρίς μόνωση τοίχων και ταράτσας (το καλοκαίρι οι τοίχοι καίνε), απροστάτευτο  περιμετρικά, αλλά το καλοριφέρ ανάβει με τα πρώτα κρύα και κλείνει όταν ζεστάνει ο καιρός. Κουρτίνες που σέρνονται στο πάτωμα, στους εξωτερικούς τοίχους έπιπλα και μεγάλα κάδρα, χοντρά χαλιά γιατί παντού είναι πλακάκι και η θερμοκρασία γύρω στους 20 με 20,5 με μέση ετήσια κατανάλωση στα 10 χρόνια 400 ευρώ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tornado είπε

απο το τζαμακι 0,5 χιλιοστα αν βαλεις κουφωματα 2 ποντων φυσικα και θα εχεις διαφορα, αλλα η βελτιωση θα ειναι σχετικη ισως 30 ισως 40%

αναλογα την περιπτωση, στο παραδειγμα που βαζω ηταν ουτε στο 30% μιας και το ρετιρε το δερνανε 100 αερηδες...

Λες για τα παλια ξυλινα ανοιγομενα.. Σε τετοια κτιρια συνηθως πασχουν και οι τοιχοι οποτε το πρωτο πραγμα που θα δεις θα ειναι η ηχομονωση και απλα θα πιανει λιγο καλυτερα η ζεστη..

Δημοσ.

Εισαι αρχοντας σαν ενοικιαστης.

Οπου πας να δεις ενα σπιτι το πρωτο που ζητας ειναι ενεργειακο πιστοποιητικο και ρωτας τον προηγουμενο τι εμπειρια ειχε με το σπιτι.

Αν εισαι σε αχουρι και ο γερο Λαδας δεν βαζει φραγκο τοτε κωψε περα.

Οσο μπορεις και πληρωνεις μην μασας.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

οσοι εχετε σπιτι δικο σας οκ

εμεις που ενοικιάζουμε τι παιζει? 

Αν νοικιαζεις ή βαζεις βαθειά το χερι στην τσέπη για θέρμανση ή αλλαζεις σπίτι

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Αν νοικιαζεις ή βαζεις βαθειά το χερι στην τσέπη για θέρμανση ή αλλαζεις σπίτι

δηλαδή οταν λες βαθεια να κανω εγω την επενδυση στο σπιτι του? 

Δημοσ.

Κλιματιστικο μονο.. Αλλα μαλλον τζαμπα καιει.. Για την ενεργειακη κλαση το ηξερα απ την αρχη, αλλα επειδη γυρισα απο εξωτερικο, δεν προλαβαινα να ψαξω (δεν υπαρχουν και πολλα σπιτια πλεον), οποτε βολευτηκα μ αυτο.. Εννοειται οτι δεν αξιζει να επενδυσεις, καλυτερα να μετακομισεις

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, ChaosDelusion είπε

Κλιματιστικο μονο.. Αλλα μαλλον τζαμπα καιει.. Για την ενεργειακη κλαση το ηξερα απ την αρχη, αλλα επειδη γυρισα απο εξωτερικο, δεν προλαβαινα να ψαξω (δεν υπαρχουν και πολλα σπιτια πλεον), οποτε βολευτηκα μ αυτο.. Εννοειται οτι δεν αξιζει να επενδυσεις, καλυτερα να μετακομισεις

Μόνο κλιματιστικό, σημαίνει ότι το σπίτι "ζεσταίνεται" μόνο όταν είσαι εκεί.

Είναι επόμενο να αισθάνεσαι να έρχεται κρύο από τους τοίχους, αφού το σπίτι στην ουσία δεν θερμαίνεται.

Αλλά και καλοριφέρ να είχε αν λειτουργούσε μόνο 3-4 ώρες πάλι θα ήταν κρύο γιατί δεν προλαβαίνουν να ζεσταθούν οι τοίχοι.

Ψάξε για άλλο σπίτι και κατά προτίμηση με ατομική μονάδα θέρμανσης, όχι κεντρική με ωρομέτρηση κ.λπ. για να μπορείς να τη λειτουργείς όσες ώρες θες και σε όποια θερμοκρασία σε βολεύει.

Δημοσ.

Δε ζεσταινομαι καν οταν ειμαι εδω ακομη κι οταν ειναι ανοικτο.. Φοραω ισοθερμικες καλτσες αυτη τη στιγμη και τα ποδια μου νιωθω οτι τα τρυπαει το κρυο. Δεν ξερω αν αξιζει καν να ανοιγω το κλιματιστικο πλεον

Δημοσ.

Σωστά όσα αναφέρθηκαν ,δες και το σωλήνα- τρύπα του απορροφητήρα.

Ο δικός μου δεν είχε στεγανοποιηθει και εμπαζε από τα κενά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, opera είπε

Σωστά όσα αναφέρθηκαν ,δες και το σωλήνα- τρύπα του απορροφητήρα.

Ο δικός μου δεν είχε στεγανοποιηθει και εμπαζε από τα κενά.

Το εχω κανει αλλα δεν ειχε διαφορα..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ChaosDelusion είπε

Δε ζεσταινομαι καν οταν ειμαι εδω ακομη κι οταν ειναι ανοικτο.. Φοραω ισοθερμικες καλτσες αυτη τη στιγμη και τα ποδια μου νιωθω οτι τα τρυπαει το κρυο. Δεν ξερω αν αξιζει καν να ανοιγω το κλιματιστικο πλεον

Θεωρητικά θα έπρεπε να έχει μια διαφορά αν το έχεις σε υψηλή θερμοκρασία.

Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτε περισσότερο εκτός αν πάρεις κάποιο ηλεκτρικό καλοριφέρ και περιορίζεσαι σε ένα χώρο μόνο στο σπίτι.

Μακάρι να μπορέσεις να βρεις ένα καλύτερο σπίτι το συντομότερο.

• Like 1
Δημοσ.

Στο καινούριο ρετιρέ διαμέρισμα που μετακομίσαμε πρόσφατα, αγορασμένο από τα μπετά, με πληρωμένη από εμένα επιπλέον ενισχυμένη διπλή μόνωση σε πάτωμα, τοίχους και ταράτσα, διπλά τζάμια-καθρέπτες και πανάκριβα αλουμίνια, η υγρασία μέσα χτυπάει κόκκινα και η κατάσταση είναι ανυπόφορη.  Αυτή την υγρασία τη νιώθεις σαν τον αέρα που περιγράφεις. Το πρόβλημα το μείωσα λίγο με αφυγραντήρες, αλλά δεν το έλυσα. Γεμίζουν πάρα πολύ γρήγορα, αν και έχω τρεις. Όσο είναι αναμμένη η αυτόνομη θέρμανση, κάτι γίνεται προς το καλύτερο, αλλά δεν είναι αυτό που λέμε "ευχάριστη θερμοκρασία", γιατί το σπίτι απλά δεν στεγνώνει με τίποτα. Μόλις τη σβήσουμε, το σπίτι παγώνει μέσα σε 15 λεπτά. Για να καταλάβεις για τι υγρασία λέμε, σκέψου ότι σηκώνομαι το βράδυ πχ για να πιω νερό, και γλιστράω στα πλακάκια, σαν να τα έχω σφουγγαρίσει εκείνη την ώρα. Τα τζάμια τρέχουν μόνιμα νερά, ειδικά μόλις νυχτώνει. Μαγειρεύουμε, και στάζουν νερά τα ξύλα της κουζίνας. Είμαι απελπισμένος, από το κρύο και την υγρασία που τρώμε οικογενειακώς, σε φάση να σκέφτομαι σοβαρά να το πουλήσω. Είμαστε συνέχεια κρυωμένοι και ξυπνάμε χάλια. Και παρά τις έξτρα μονώσεις, το καλοκαίρι, η ζέστη μέσα στο σπίτι είναι αφόρητη. Σαν να μην έχει μόνωση. Σαν να μην πλήρωσα για έξτρα μόνωση, για να είμαι συγκεκριμένος. Προσωπικα δεν μου έχει ξανατύχει τέτοιο πράγμα, και το ίδιο πρόβλημα έχουν όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Για όσους ρωτήσουν, το σπίτι το αερίζουμε καθημερινά για μισή τουλάχιστον ώρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...