Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 14 minutes ago, BritGreek said: Η μόνωση που είδα είναι ένα παχύρρευστο κίτρινο αφρώδες υλικό (πάτωμα και τοίχοι) και στους τοίχους έχουν μπει και κάτι κομμάτια που μοιάζουν με γυψοσανίδες τα οποία ονόμασε θερμομόνωση. Τέτοια φάση?
anikologr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, n4sleep είπε Μπήκα στο δικό μου σπίτι που τελείωσε πριν 5 μήνες και στο οποίο προσπάθησα να κάνω το καλύτερο value for money όσον αφορά μονώσεις και κουφώματα. Επίσης σαν μηχανικός που ειμαι έχω άποψη. Κάτι δεν πάει καλά.. Όχι με εσένα αλλά πραγματικά σας κορόιδεψε αλλά τόσο πολύ; αυτό σηκώνει μέχρι και ενδικα μέσα. Επίσης πως κάποιος ενεργειακός επιθεωρητής το έβγαλε ελαφρά την καρδιά ενεργειακή κλάση Α; Ψάξε υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2018 από anikologr 2
BritGreek Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, ThReSh είπε Τέτοια φάση? Τελείως κίτρινο χρώμα το υλικό που έβαλε και όχι αφρός. Στο πάτωμα το άπλωναν με εργαλεία, από παχύρρευστο και έμεινε το σπίτι ανοικτό για μια εβδομάδα, αν θυμάμαι καλά, μέχρι να ρίξουν από πάνω τσιμέντο και μετά τα πλακάκια. 8 λεπτά πριν, anikologr είπε Μπήκα στο δικό μου σπίτι που τελείωσε πριν 5 μήνες και στο οποίο προσπάθησα να κάνω το καλύτερο value for money όσον αφορά μονώσεις και κουφώματα. Επίσης σαν μηχανικός που ειμαι έχω άποψη. Κάτι δεν πάει καλά.. Όχι με εσένα αλλά πραγματικά σας κορόιδεψε αλλά τόσο πολύ; αυτό σηκώνει μέχρι και ενδικα μέσα. Επίσης πως κάποιος ενεργειακός επιθεωρητής το έβγαλε ελαφρά την καρδιά ενεργειακή κλάση Α; Ψάξε υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν. Φίλε μου όλα τα σπίτια που έχω πάει στην περιοχή έχουν θέμα με υγρασία, κρύο και κατσαρίδες. Και μιλάω για καινούργια σπίτια. Απλά στο δικό μας είναι σημαντικά πιο έντονα τα φαινόμενα. Δεν ξέρω σπίτι χωρίς αφυγραντήρες εκεί. Είχαμε πάει το πρωί για καφέ σε φιλικό σπίτι λίγο πιο κάτω, καινόυργια μονοκατοικία, και είχαν ανοικτό το καλοριφέρ (αυτόνομη), και τα κλιματιστικά ταυτόχρονα, ενώ δούλευε και αφυγραντήρας μεγάλος. Ε, δεν ήταν ζεστά. Τώρα που γυρίσαμε, η εξωτερική θερμοκρασία είναι 11 βαθμοί. Μέσα στο σπίτι η θερμοκρασία όταν μπήκαμε ήταν 4 βαθμοί. Είχαμε κλείσει το καλοριφέρ.
nipoa Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 σπιτι με βοθρο , κατσαριδες, υγρασια, κρυο το χειμωνα ζεστη το καλοκαιρι, μιλαμε κελεπουρι!! σε πια περιοχη βρισκεται ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, BritGreek said: Τελείως κίτρινο χρώμα το υλικό που έβαλε και όχι αφρός. Στο πάτωμα το άπλωναν με εργαλεία, από παχύρρευστο και έμεινε το σπίτι ανοικτό για μια εβδομάδα, αν θυμάμαι καλά, μέχρι να ρίξουν από πάνω τσιμέντο και μετά τα πλακάκια. Ναι είναι πιο κίτρινο μερικές φορές νομίζω, επίσης ανάμεσα στους τοίχους είναι με αφρό, κάπως δύσκολο να γίνει όπως το πάτωμα η εφαρμογή του. Πρέπει να βρεις μηχανικό να ελέγξει το σπίτι κι όχι ό,τι να 'ναι αλλά τύπο που έχει αποδεδειγμένα εμπειρία και γνώση του προβλήματος. Έχεις φάει πάντως ΤΡΕΛΗ ταλαιπωρία από τότε που γύρισες Ελλάδα. 35 minutes ago, BritGreek said: Τώρα που γυρίσαμε, η εξωτερική θερμοκρασία είναι 11 βαθμοί. Μέσα στο σπίτι η θερμοκρασία όταν μπήκαμε ήταν 4 βαθμοί. Είχαμε κλείσει το καλοριφέρ. Για το δικό σας λες, πόσες ώρες κλειστή θέρμανση? Ρε συ αυτά είναι νουμερα για αμόνωτα σπίτια που μπάζουν αβέρτα, απαράδεκτα πράγματα... Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2018 από ThReSh 1
SB_1957 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 44 λεπτά πριν, BritGreek είπε Τώρα που γυρίσαμε, η εξωτερική θερμοκρασία είναι 11 βαθμοί. Μέσα στο σπίτι η θερμοκρασία όταν μπήκαμε ήταν 4 βαθμοί. Είχαμε κλείσει το καλοριφέρ. Συγνώμη αλλά έχεις σοβαρό πρόβλημα υγρασίας και κλείνεις το καλοριφέρ? Το καλοριφέρ δεν κλείνει ποτέ, άσχετα αν έχεις πρόβλημα υγρασίας ή όχι, απλά χαμηλώνεις το θερμοστάτη αλλά και πάλι όχι κάτω από 17-18 βαθμούς. Αλλά όπως είπε και άλλος σχολιαστής σπίτι με μόνωση και κουφώματα σούπερ ντούπερ που μας είπες δεν γίνεται να έχει 4 βαθμούς ακόμη κι αν δεν άναψε ποτέ το καλοριφέρ. Στο πατρικό μου σε χωριό σε περιοχή με υγρασία στη Θεσσαλονίκη, χωρίς εξωτερική μόνωση αλλά θερμομονωτικά κουφώματα ετεμ, που δεν ανάβει το καλοριφέρ, γιατί το χειμώνα οι γονείς έμεναν με μας, με ανακλινόμενα τα παράθυρα για την υγρασία, όταν πηγαίναμε Ιαν-Φεβ, η θερμοκρασία ακόμη και πρόπερσι με τις παγωνιές δεν είχε πέσει κάτω από 10 βαθμούς! Τι είδους μόνωση και κουφώματα βάλατε και μάλιστα σας το δήλωσε κλάση Α ενώ έχετε τόσα προβλήματα? 2
The_Judas Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πως γίνεται να έχει έξω 11 και μέσα 4β ? Μήπως εννοείς 14β? ΥΓ: Εγώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με θερμομόνωση στον εξωτερικό τοίχο και απλά PVC Kommerling κουφώματα έχω 23β σήμερα (χωρίς θέρμανση)! Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2018 από The_Judas
nipoa Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) μυριζομαι οτι σε δουλεψανε και σου βαλανε παγακια στους τοιχους αντι για μονωση βαζω στοιχημα οτι αμα φερεις αλλον ενεργειακο επιθεωρητη δε θα στο βγαλει Α. ψαξτο σε δουλεψανε Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2018 από nipoa
fredd0 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, BritGreek είπε Τώρα που γυρίσαμε, η εξωτερική θερμοκρασία είναι 11 βαθμοί. Μέσα στο σπίτι η θερμοκρασία όταν μπήκαμε ήταν 4 βαθμοί. Είχαμε κλείσει το καλοριφέρ. δεν υπαρχει περιπτωση να ισχυει αυτο, δε γινεται θερμοδυναμικα. Και 10 κλιματιστικα ανοιχτα να ειχες αφησει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 8 minutes ago, fredd0 said: δεν υπαρχει περιπτωση να ισχυει αυτο, δε γινεται θερμοδυναμικα. Και 10 κλιματιστικα ανοιχτα να ειχες αφησει. Και 14 να είναι, (typo του 4), είναι απαράδεκτο νούμερο και πάλι βάση των μονώσεων που έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι έγιναν.
Κάβουρας Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Ο μπάρμπας μου που είναι στο construction στον Καναδά πάντως μου έχει πει ότι όταν ρίχνουν μπετά επιτρέπεται μόνο συγκεκριμένες εποχές του χρόνου η με συγκεκριμένη υγρασία για να μην πάρει υγρασία το μπετόν. Έχουν πάνω από το κεφάλι τους την πολεοδομία στα πάντα και όταν γίνει κάτι λάθος ξυλωμα και ξανά από την αρχή. Μπορεί να φταίει αυτό, μπορεί απλά να μην έχει μόνωση. Χίλια μπορεί καλύτερα να φωνάξεις κάποιον.
zio10 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 @BritGreek πάρα πολύ κρίμα! Ψάξε να λύσεις τα θέματα ή πούλησέ το αφού λες ότι πωλείται εύκολα. Έχεις και μικρά παιδιά, μην ταλαιπωρείστε μέσα στις υγρασίες! Όσο και να σε πονάει το σπίτι που το έφτιαξες (θεωρητικά) όπως ήθελες η υγεία, σωματική και ψυχική, αξίζει πολύ περισσότερο από τα τσιμέντα... 3
BritGreek Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, ThReSh είπε Έχεις φάει πάντως ΤΡΕΛΗ ταλαιπωρία από τότε που γύρισες Ελλάδα. Για το δικό σας λες, πόσες ώρες κλειστή θέρμανση? Ρε συ αυτά είναι νουμερα για αμόνωτα σπίτια που μπάζουν αβέρτα, απαράδεκτα πράγματα... Όντως, έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, και η πλάκα είναι ότι δεν επιλέγω το φτηνότερο ή το πιο οικονομικό σε τέτοια πράγματα. Ποτέ όμως. 4 ώρες πριν, SB_1957 είπε Συγνώμη αλλά έχεις σοβαρό πρόβλημα υγρασίας και κλείνεις το καλοριφέρ? Το καλοριφέρ δεν κλείνει ποτέ, άσχετα αν έχεις πρόβλημα υγρασίας ή όχι, απλά χαμηλώνεις το θερμοστάτη αλλά και πάλι όχι κάτω από 17-18 βαθμούς. Αλλά όπως είπε και άλλος σχολιαστής σπίτι με μόνωση και κουφώματα σούπερ ντούπερ που μας είπες δεν γίνεται να έχει 4 βαθμούς ακόμη κι αν δεν άναψε ποτέ το καλοριφέρ. Στο πατρικό μου σε χωριό σε περιοχή με υγρασία στη Θεσσαλονίκη, χωρίς εξωτερική μόνωση αλλά θερμομονωτικά κουφώματα ετεμ, που δεν ανάβει το καλοριφέρ, γιατί το χειμώνα οι γονείς έμεναν με μας, με ανακλινόμενα τα παράθυρα για την υγρασία, όταν πηγαίναμε Ιαν-Φεβ, η θερμοκρασία ακόμη και πρόπερσι με τις παγωνιές δεν είχε πέσει κάτω από 10 βαθμούς! Τι είδους μόνωση και κουφώματα βάλατε και μάλιστα σας το δήλωσε κλάση Α ενώ έχετε τόσα προβλήματα? Κλείσαμε το καλοριφέρ και αφήσαμε ανοικτά από μέσα τα τζάμια για να αεριστεί ο χώρος, όπως κάνουμε κάθε μέρα κατόπιν υπόδειξης για να λύσουμε το θέμα. Μας έχουν πει ότι αν δεν αερίζεται για πολλή ώρα το σπίτι καθημερινά, δεν θα λυθεί το θέμα. Είδη μόνωσης και μάρκα κουφωμάτων δεν μπορώ να ξέρω γιατί μιλάμε για διαμερισμα πολυκατοικίας. Απλά ξέρω ότι επέλεξα τα πολύ ακριβότερα. 3 ώρες πριν, fredd0 είπε δεν υπαρχει περιπτωση να ισχυει αυτο, δε γινεται θερμοδυναμικα. Και 10 κλιματιστικα ανοιχτα να ειχες αφησει. Το σπίτι μας είναι πάντα πιο κρύο εσωτερικά σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία. Τον χειμώνα είναι σχεδόν σαν να μπαίνεις στον χώρο με τα κατεψυγμένα στο Mart, χωρίς υπερβολή. Και τα νερά, νερά. Είναι σαν το πρώτο ποστ του θέματος που ο φίλος λέει ότι του έρχεται παγωμένος αέρας.
SB_1957 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, BritGreek είπε Κλείσαμε το καλοριφέρ και αφήσαμε ανοικτά από μέσα τα τζάμια για να αεριστεί ο χώρος, όπως κάνουμε κάθε μέρα κατόπιν υπόδειξης για να λύσουμε το θέμα. Μας έχουν πει ότι αν δεν αερίζεται για πολλή ώρα το σπίτι καθημερινά, δεν θα λυθεί το θέμα. Δεν ξέρω ποιος σας είπε τα παραπάνω αλλά για να στεγνώσει το σπίτι πρέπει να ζεσταίνεται καλά και συνέχεια και να ανοίγεις για 5-10 λεπτά. Όταν το σπίτι είναι κρύο η εσωτερική υγρασία από τις ανθρώπινες δραστηριότητες (θεωρώ ότι δεν στεγνώνετε ρούχα μέσα στο σπίτι!), υγροποιείται και ποτίζει τους τοίχους, τα έπιπλα κ.λπ. Ο στόχος είναι με τη θέρμανση να εξατμίζεται η υγρασία που υπάρχει στους τοίχους και ανοίγοντας να βγαίνει έξω. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2018 από SB_1957 1
liakjim Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 40 λεπτά πριν, BritGreek είπε Όντως, έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, και η πλάκα είναι ότι δεν επιλέγω το φτηνότερο ή το πιο οικονομικό σε τέτοια πράγματα. Ποτέ όμως. Κλείσαμε το καλοριφέρ και αφήσαμε ανοικτά από μέσα τα τζάμια για να αεριστεί ο χώρος, όπως κάνουμε κάθε μέρα κατόπιν υπόδειξης για να λύσουμε το θέμα. Μας έχουν πει ότι αν δεν αερίζεται για πολλή ώρα το σπίτι καθημερινά, δεν θα λυθεί το θέμα. Είδη μόνωσης και μάρκα κουφωμάτων δεν μπορώ να ξέρω γιατί μιλάμε για διαμερισμα πολυκατοικίας. Απλά ξέρω ότι επέλεξα τα πολύ ακριβότερα. Το σπίτι μας είναι πάντα πιο κρύο εσωτερικά σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία. Τον χειμώνα είναι σχεδόν σαν να μπαίνεις στον χώρο με τα κατεψυγμένα στο Mart, χωρίς υπερβολή. Και τα νερά, νερά. Είναι σαν το πρώτο ποστ του θέματος που ο φίλος λέει ότι του έρχεται παγωμένος αέρας. Συγγνώμη αλλά πώς γίνεται να έχεις επιλέξει τα ακριβότερα κουφώματα όταν δεν ξέρεις αυτά ποιά είναι; Ζήτα τα στοιχεία από τον κατασκευαστή. Μονωσεις σε οπλισμό, σε τοιχοποιία, σε πλάκες, ακριβές μοντέλο κουφωμάτων και τζαμιών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις