Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 minutes ago, Zerg13 said:

Ενδιαφερον οσα λες. Το Tuck αναφερει οτι τα διαφορα σκευασματα εχουν πολλαπλασια ή λιγοτερη μελατονινη απο οσο αναγραφουν στο κουτακι, αναφερει και ενα παραδειγμα για μασωμενες τσιχλες. Εδω ερχεται και το : μην παιρνεται 2 χαπακια μαζι.

τωρα αυτα τα 20mg που γραφεις ειναι υπερδοσολογιες. 1mg εχουν τα περισσοτερα, 2.5 αντε 3. Το ποιο μεγαλο που βρηκα ηταν 9 και δεν χορηγειται Ελλαδα. Τωρα εσυ αν παιρνεις τοσο μεγαλες ποσοτητες προσεξε το λιγο. Αν εχεις ανεβασει τοσο πολυ τις δοσεις να εβλεπες κατι αλλο καλυτερα :) και δεν ειμαι γιατρος.

στις 7μμ τι να το κανεις φιλε μου; Μιση ωρα πριν τον υπνο θελει.

Αυτό με τη διαφορά στη δόση που αναγράφεται δεν το ξέρω αλλά αν ισχύει είναι σοβαρότατο πρόβλημα. Γενικά τα συμπληρώματα έιναι λίγο αχταρμάς, φαντάζομαι παίζει ρόλο το ότι δεν ισχύουν αυστηροί κανονισμοί όπως με τα φαρμακευτικά σκευάσματα. Έντιτ: Βέβαια υπάρχει και το circadin, αλλά προσωπικά δεν το παίρνω, δεν θα κάνει δουλειά σε εμένα γιατί είναι βραδείας αποδέσμευσης.

Εγώ 6mg παίρνω μάξιμουμ (οι οδηγίες του νευρολόγου ήταν 3 για αρχή και αν δεν βελτιωθεί 2Χ3), αλλά έχουν γίνει μελέτες για πολύ μεγαλύτερες δοσολογίες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Στη συντριπτική τους πλειονότητα σε πιο βαριές καταστάσεις όπως ναρκοληψία ή παντελώς άσχετες με τον ύπνο. Ρίξε και μια ματιά εδώ αν σε ενδιαφέρει γενικά, δεν έχω το χρόνο να το ξεκοκκαλίσω :)

Απλά τα 50mg τα έφερα ως παράδειγμα πως όταν μιλάμε για μεγάλη δόση δε μιλάμε για 4-5mg αλλά για πάνω από 20mg (αυτό που λέμε «φαρμακευτική» δόση). Μόνο για τον ύπνο και σαν απλό βοήθημα δε νομίζω πως κάποιος θα χρειαστεί πάνω από 2mg την ημέρα. Αν δεν δει αποτέλεσμα, τότε σημαίνει πως υπάρχει κάποια άλλη αιτία για αϋπνίες, άγχος κ.λπ.

Εγώ παίρνω νωρίς γιατί έχω θέμα στον κιρκάδιο ρυθμό, δεν έχω πρωτογενής αϋπνία. Αυτό εννοούσα πως παίρνεις ανάλογα με την πάθηση, και για αυτό θέλει συμβουλή γιατρού. Για μια «απλή» αυπνία π.χ. κάποιος θα πάρει λίγες ώρες ή λίγη ώρα πριν κοιμηθεί. Αλλά αν υπάρχει άλλο θέμα στον κιρκαδιανό ρυθμό, για παράδειγμα διαταραχή καθυστερημένης φάσης του ύπνου (το βιολογικό σου ρολόι πάει κάποιες ώρες μπροστά) τότε θέλει αρκετή ώρα πριν τον ύπνο. Αντίστοιχα, στη διαταραχή προωθημένης φάσης (το ανάποδο, το βιολογικό σου ρολόι πάει κάποιες ώρες πίσω) η δόση είναι πρωϊνή.

Ακριβώς επειδή ο μηχανισμός του ύπνου είναι αρκετά πολύπλοκος δεν υπάρχει μέση λύση γενικά, θέλει κατά περίπτωση και πάντα με καθοδήγηση. Σκέψου το πιο απλό, χωρίς να υπάρχει διαταραχή από πίσω, το jetlag: κάποιος που ταξιδεύει ανατολικά, το βιολογικό του ρολόι πρέπει να προχωρήσει με το ζόρι προς τα μπροστά, οπότε θα πρέπει να πάρει μελατονίνη το πρωί. Αν πάρει το βράδυ, μάλλον θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, και αν επιμένει, κινδυνεύει να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στον ύπνο του. Αντίθετα, αν ταξιδεύει δυτικά, η έκθεση στον ήλιο μπορεί να είναι αρκετή για να παράγει μελατονίνη ο οργανισμός του χωρίς καν να χρειαστεί συμπλήρωμα. Brainfuck :P

Επεξ/σία από akpe
  • Like 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, akpe είπε

Εγώ παίρνω νωρίς γιατί έχω θέμα στον κιρκάδιο ρυθμό, δεν έχω πρωτογενής αϋπνία. Αυτό εννοούσα πως παίρνεις ανάλογα με την πάθηση (και για αυτό θέλει συμβουλή γιατρού). Για μια «απλή» αυπνία π.χ. κάποιος θα πάρει λίγες ώρες πριν κοιμηθεί, γύρω στις 10. Αλλά αν υπάρχει άλλο θέμα στον κιρκαδιανό ρυθμό, για παράδειγμα διαταραχή καθυστερημένης φάσης του ύπνου (το βιολογικό σου ρολόι πάει κάποιες ώρες μπροστά) τότε θέλει αρκετή ώρα πριν τον ύπνο. Αντίστοιχα, στη διαταραχή προωθημένης φάσης (το ανάποδο, το βιολογικό σου ρολόι πάει κάποιες ώρες μπροστά) η δόση είναι πρωϊνή.

Συνδιασε το με ενα γερο JetLag να ερθεις στα ισια σου :) 

scary αυτο με τον κιρκαδιο ρυθμο και τος πρωϊνες δωσεις...

Επεξ/σία από Zerg13
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς έχω ξεπεράσει το στάδιο που αν απλά μετακόμιζα πέντε ζώνες πιο δυτικά θα ήμουν κομπλέ :( τώρα το βιολογικό μου ρολόι πάει αρκετές ώρες μπροστά κάθε μέρα, αφού βλέπει τον κύκλο της μέρας ως ~28 ώρες αντί για 24. Fun times!

Ακριβώς αυτό, το πιο τρομακτικό είναι το πόσο εύκολα κάποιος μπορεί να το σκίσει αν δεν ξέρει τι κάνει. Και ξέρεις, η νοοτροπία είναι «σιγά μη ρωτήσω γιατρό μωρέ, θα πάρω δυο χαπάκια και θα'μαι κομπλέ». Αμ δε!

Επεξ/σία από akpe
Δημοσ.
On 27/12/2018 at 19:53, Zerg13 said:

Δεν υπαρχει snak πριν τον υπνο. Απλα κοψτε το βραδυνο φαί γιατι θα γινετε 100kg. Γιαουρτι οκ.

αν κοψω το snack πριν τον υπνο θα μεινω ο μισος. παντα μετα το γυμναστηριο που συνηθως θα παω 21:00 θα φαω κατι πριν κοιμηθω που συνηθως θα κοιμηθω κατα τις 01:00 01:30. προσπαθω να εχει περασει μια ωρα τουλαχιστον πριν κοιμηθω απλα γιατι εχω παραξενο στομαχι.αλλωστε μετα το γυμναστηριο κατι χρειαζεται.και επισης προσωπικα αν δεν φαω κατι δεν κοιμαμαι μετα.

το τι θα φαω εξαρτατε.θα ειναι κατι πρωτεινουχο ειτε γιαουρτι ειτε ομελετα ασπραδια πολλα και ενα κροκο.αν θελω κατι παραπανω απλα λιγο oats,musli στο γιαουρτι.ελαφρυ και ωραιο.

Δημοσ.
Στις 26/12/2018 στις 11:40 ΠΜ, lek88 είπε

Εγω εχω κυλιόμενο ανά βδομάδα. Μια βρομαδα πρωί μια απόγευμα μια νύχτα. Αν ήταν ανά μήνα θα ήταν πολύ καλύτερα. Με το εβδομαδιαίο κυλιόμενο δεν προλαβαίνεις να συνηθίσεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου. 

Το σωστό κυλιόμενο δεν είναι έτσι.Πάει πχ 2 πρωινά,2 απογεύματα και 1 βράδυ.Η 2 πρωινά,1 απόγευμα και 2 βράδια.Αυτό για 5 ήμερο.

Διότι έτσι απο την πρωινή στην μεσημεριανή και απο την μεσημεριανή στην βραδινή βάρδια μεσολαβούν αντί για 16 ώρες 24.

Στο ωράριο που κάνεις τα συνεχόμενα βράδια είναι σκότωμα.

Εχω κάνει συνεχόμενα για 7 μήνες μόνο βράδυ 5ήμερο,η μόνο μεσημέρι για κανά μήνα η κυλιόμενο το οποίο είναι το καλύτερο.Βασικά ακόμα καλύτερα ήταν όταν είχα ανθρώπινη δουλειά με μόνιμο πρωινό ωράριο 07:00-15:00.

Το χειρότερο που έχω κάνει είναι 64 ώρες σερί με 6 νύχτες,1 μεσημέρι και 1 πρωί με διπλοβάρδια ανά 8 ώρες για κάπου 4 χρόνια,είχα γίνει ζόμπι 🧟‍♂️.

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...