Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει καλώδιο usb 1.1 και usb2?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά υπάρχει καλώδιο usb 1.1? Και usb 2?

Ή όλα τα καλώδια usb είναι ίδια και κάνουν για χρήση σε όλες τις usb συσκευές?

Αν φυσικά υπάρχουν διαφορετικά καλώδια, τότε καταλαβαίνω ότι αν βάλω σε καλώδιο usb 1 σε usb 2 συσκευή τότε χάθηκαν οι επιδόσεις.

Δημοσ.

Θεωρητικά τα καλώδια είναι ίδια αλλά στην πράξη ούτε καν όλα τα USB2.0 που κυκλοφορούν δεν κάνει καλή δουλειά. Αν το καλώδιο δεν είναι καλά μονωμένο τότε η συσκευή κάνει reset σε τυχαίες χρονικές στιγμές( μεγάλο σπάσιμο αν γράφεις κάποιο CD σε εξωτερική συσκευή)

Δημοσ.

τα καλωδια ειναι διαφορετικα,μπορει να μοιαζουν στο σχημα αλλα ειναι διαφορετικων προδιαγραφων (και διαφορετικης τιμης φυσικα).

εχω εξωτερικες συσκευες σπιτι που ειναι και usb1 και usb2,βαζωντας το καλωδιο usb1 στην συσκευη usb2 οι επιδοσεις επεσαν,κανωντας το αναποδο δεν ειδα καμια διαφορα.

απο το πλαισιο ειχα παρει καλωδιο Usb2 που η μονη εμφανης διαφορα ηταν οτι ειχε τυπωμενο το usb2 στα βυσματα και στο καλωδιο.

ενας εξωτερικος σκληρος που εχω ,maxtor, εχει καλωδιο usb2 που ειναι διαφανες και φαινετε το μπλενταζ απο μεσα.

Δημοσ.

Οπότε υποθέτω ότι για usb2 συσκευές πρέπει να χρησιμοποιούμε usb2 καλώδιο?

Παντως νομίζω ότι σχεδόν όλος ο κόσμος έχει σχεδόν άγνοια γι αυτο το θέμα.

Δημοσ.

Γενικά ισχύει αυτό με τα καλώδια. Κλασικό παράδειγμα τα ηχεία. Βλέπεις ΜΕΓΑΛΗ διαφορά με καλά καλώδια παρά με απλά...

Δημοσ.

υπάρχει τρόπος να διακρίνω "οπτικά" αν ένα καλώδιο είναι usb1 ή usb2 ?

αγόρασα πρόσφατα ένα usb flash disk το οποίο μου έδινε ένα extension καλώδιο απο την θύρα usb2 της μητρικής έτσι ώστε να μην χρειάζεται να σκύβω κάθε φορά πίσω απο το πισάκι για να καρφώσω το flash .... αλλά πώς θα καταλάβω αν είναι 1.1 ή 2 ...

καταλαβαίνεται οτι αν το καρφώσω στη usb2 θύρα της Mobo θα το "δει" σαν usb2 ...

αν όμως το καλώδιο δεν είναι για usb2 θα χάσω ταχύτητα .... λέω εγώ τώρα ... :shock:

Δημοσ.

δεν αναγνωρίζεται το καλώδιο, μόνο η συσκευή, απλά μερικές φορές δεν μεταφέρει σωστά το σήμα (αδύναμα) και έτσι πέφτει η ταχύτητα μέχρι εκείνη η οποία επιτρέπει σωστή μεταφορά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...