Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zio10 είπε

Για μένα έλα πίσω.

το προσπαθω αλλα τα γνωστα...δυσκολη η ευρεση εργασιας ελλαδα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kourkoumpini είπε

Εαν επιτρέπεται,παίρνεις καλά λεφτά εκεί πέρα;

Δημοσ.

Έλα και ξεκίνα από την αρχή. 10 χρόνια έξω αν ήταν θα το είχες συνηθίσει. Για μένα δεν αξίζει να κάθεσαι κάπου που σε χαλάει. Έχεις και τους δικούς σου εδώ με θέματα υγείας όπως λες, οικογένεια και υποχρεώσεις δεν έχεις, εγώ στη θέση σου θα γυρνούσα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Donovan είπε

Εαν επιτρέπεται,παίρνεις καλά λεφτά εκεί πέρα;

μα δεν εχει σημασια αν παιρνω καλα με βαση τους μισθους της ελλαδας. μεσος μισθος εδω ειναι 3.100. το σπιτι κοστιζει 1.800. οι λογαριασμοι αλλα 300. σουπερ μαρκετ καπου 500-600. και βαλε τρεις φορες ελλαδα το χρονο καπου 1000ε και. αν εμενα στο πατρικο μου και επερνα 1000ε θα ηταν πολυ καλυτερα. θα μου πεις μεσος μισθος ελλαδα ειναι 500...οκ. δγω προσωπικα δεν ξερω κανεναν να παιρνει 500. ολοι οι φιλοι μου κατω πανω απο 900 παιρνουν εκτος απο εναν που δουλευει στα jumbo

Δημοσ.

Οντας μακρια απο οικογενεια και φιλους χανεις πολλα,που δεν αντισταθμιζονται με οσα και να παιρνεις.Οσους ξερω που αντεξαν στο εξωτερικο ειχαν η γερο στομαχι η τιποτα να τους κραταει πισω.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Έλα και ξεκίνα από την αρχή. 10 χρόνια έξω αν ήταν θα το είχες συνηθίσει. Για μένα δεν αξίζει να κάθεσαι κάπου που σε χαλάει. Έχεις και τους δικούς σου εδώ με θέματα υγείας όπως λες, οικογένεια και υποχρεώσεις δεν έχεις, εγώ στη θέση 

δεν ειναι μονο η συνηθεια. ειναι και η παρεα. τωρα στα 30και παρεα να βρω απτην αρχη με κουραζει...και δεν ειναι και ευκολο. ωραια εχουμε μια δουλεια οκ...αλλα ολα ταλλα δεν ταχουμε.

Δημοσ.
12 minutes ago, kourkoumpini said:

παιζει μεγαλο ρολο. εγω δεν εκανα οικογενεια. και οι φιλοι που ειχα εδω εχουν ολοι παει σε αλλες χωρες. οποτε ειναι λιγο μοναχικα και δυσκολα ετσι

Στη θέση σου, απλα θα κοίταγα για μια γειτονική χώρα.

Μπορεί να φανεί λιγο αρνητικό αλλα αν έφευγα απο τα Βαλκάνια, δεν νομίζω να ξαναγυρνούσα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ειναι μονο η συνηθεια. ειναι και η παρεα. τωρα στα 30και παρεα να βρω απτην αρχη με κουραζει...και δεν ειναι και ευκολο. ωραια εχουμε μια δουλεια οκ...αλλα ολα ταλλα δεν ταχουμε.

Δεν έχεις κανέναν εδώ; Μπορείς να ξανακάνεις επαφές... εκεί έχεις καλή παρέα δηλαδή;

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Thulogur είπε

Στη θέση σου, απλα θα κοίταγα για μια γειτονική χώρα.

Μπορεί να φανεί λιγο αρνητικό αλλα αν έφευγα απο τα Βαλκάνια, δεν νομίζω να ξαναγυρνούσα

το σκεφτηκα ... αλλα να ξαναπαω καπου χωρις παρεες τελειως? εχω ηδη κανει 4μετακομισεις και αλλαγες χωρων. σε αλλες χωρες τις ευρωπης δεν γνωριζω ψυχη...

1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Δεν έχεις κανέναν εδώ; Μπορείς να ξανακάνεις επαφές...

εδω οταν λες...εννοεις λουξ? προσπαθησα να ξαναγνωρισω κοσμο. πηγα σε μιταπς και διαφορα, γυμναστηριο ...πραματα..αλλα δεν ειναι τοσο ευκολο. ειναι ολες παντρεμενες σχεδον στην ηλικια μου και δεν ανοιγονται σε λευτερες λολ

Δημοσ.

Εγώ αν είχα φύγει δεν θα γύρναγα ποτέ πάντως, εκτός από ένα σ/κ το μήνα για να δω τους δικούς μου. Δεν είναι μόνο τα λεφτά. Είναι η γενικότερη ποιότητα ζωής. Τα απλά και καθημερινά που στο εξωτερικό δουλεύουν, αλλά εδώ είναι χυμαδιό. Από τα σπασμένα πεζοδρόμια μέχρι τις δημόσιες υπηρεσίες που δουλεύουν ρολόι, τις πόλεις με πράσινο, το ότι δεν καπνίζει κανείς σε δημόσιους χώρους, ότι δεν υπάρχουν αυτοκίνητα σταθμευμένα πάνω σε διαβάσεις και χίλια δύο άλλα. Πας στο μετρό στο εξωτερικό κι όλοι διαβάζουν βιβλία στα smartphone, ενώ εδώ όλοι βλέπουν σαχλαμάρες στο facebook. Είναι πιο καλλιεργημένοι οι άνθρωποι στο εξωτερικό. Εδώ τρώμε στην μάπα τον κάθε καφρέλληνα. Κατά τα λοιπά, τα μόνα καλά στην Ελλάδα είναι ο καιρός και το φαγητό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, elorant είπε

Εγώ αν είχα φύγει δεν θα γύρναγα ποτέ πάντως, εκτός από ένα σ/κ το μήνα για να δω τους δικούς μου. Δεν είναι μόνο τα λεφτά. Είναι η γενικότερη ποιότητα ζωής. Τα απλά και καθημερινά που στο εξωτερικό δουλεύουν, αλλά εδώ είναι χυμαδιό. Από τα σπασμένα πεζοδρόμια μέχρι τις δημόσιες υπηρεσίες που δουλεύουν ρολόι, τις πόλεις με πράσινο, το ότι δεν καπνίζει κανείς σε δημόσιους χώρους, ότι δεν υπάρχουν αυτοκίνητα σταθμευμένα πάνω σε διαβάσεις και χίλια δύο άλλα. Πας στο μετρό στο εξωτερικό κι όλοι διαβάζουν βιβλία στα smartphone, ενώ εδώ όλοι βλέπουν σαχλαμάρες στο facebook. Είναι πιο καλλιεργημένοι οι άνθρωποι στο εξωτερικό. Εδώ τρώμε στην μάπα τον κάθε καφρέλληνα. Κατά τα λοιπά, τα μόνα καλά στην Ελλάδα είναι ο καιρός και το φαγητό.

νομιζεις...εχω ζησει και λονδινο και νοτια αφρικη...και ειναι οπως εμεις και χειροτεροι. καθε πσκ εμετος στο δρομο απτο πιοτο, εμετοι στο μετρο, παρενοχλησεις.οι μισθοι που ειναι καλοι εδω..ειναι καλοι για εσας. τα εξοδα και τα νοικοα εξω ειναι τρελα...δεν περισσευουν και πολλα χρηματα. και επισης καθε μηνα δεν μπορεις να πηγαινεις ελλαδα. τα εισητηρια δεν ειναι πεντε ευρω..ειναι συνηθως πανω απο 300ε

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

μα δεν εχει σημασια αν παιρνω καλα με βαση τους μισθους της ελλαδας. μεσος μισθος εδω ειναι 3.100. το σπιτι κοστιζει 1.800. οι λογαριασμοι αλλα 300. σουπερ μαρκετ καπου 500-600. και βαλε τρεις φορες ελλαδα το χρονο καπου 1000ε και. αν εμενα στο πατρικο μου και επερνα 1000ε θα ηταν πολυ καλυτερα. θα μου πεις μεσος μισθος ελλαδα ειναι 500...οκ. δγω προσωπικα δεν ξερω κανεναν να παιρνει 500. ολοι οι φιλοι μου κατω πανω απο 900 παιρνουν εκτος απο εναν που δουλευει στα jumbo

Στην Ελλάδα δηλαδή τί δουλειά περιμένεις να βρεις εαν γυρίσεις;Γιατί δουλειές με 900-1000 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα δε νομίζω να βρίσκονται εύκολα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, elorant είπε

Αυτές οι γενικεύσεις omg. Οι έλληνες κάφροι, οι ξένοι πολιτισμένοι. Αν μένατε για ένα διάστημα και δουλεύατε ή σπουδάζατε σε κάποια χώρα του εξωτερικού κ δεν πηγαίνατε απλά για τουρισμό, θα βλέπατε ότι το καφριλίκι, η καγκουριά και η γυφτιά δεν είναι μονοπώλιο των Ελλήνων. Για να μη σχολιάσω την καθαριότητα, τον αλκοολισμό και τα υπόλοιπα. Εκεί σπάνε ρεκόρ.

Επεξ/σία από De@th L0rd
  • Like 9
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Donovan είπε

Στην Ελλάδα δηλαδή τί δουλειά περιμένεις να βρεις εαν γυρίσεις;Γιατί δουλειές με 900-1000 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα δε νομίζω να βρίσκονται εύκολα.

κοιτα δεν ειμαι και 20 χρονων. εχω μια εμπειρια, ελπιζω να βρω κατι. οι γνωστοι μου παντως παιρνουν συμπαθητικα λεφτα. και πριν κανα χρονο που εκανα δυο συνεντευξεις ηταν 1700 ο μισθος

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...