Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

21 Δεκεμβρίου 2018 

Κανονισμό για το ανοιχτό Διαδίκτυο εξέδωσε η ΕΕΤΤ ο οποίος θεσπίζει μέτρα για την ελληνική αγορά υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο, βάσει και του σχετικού ευρωπαϊκού Κανονισμού (2015/2120). 

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, τα μέτρα σχετίζονται με τα ακόλουθα θέματα:

• Εφαρμογή πρακτικών διαχείρισης κίνησης και προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών (όπως τηλεόραση μέσω Διαδικτύου) από τους παρόχους.
  • Προσφορά υπηρεσιών διαφοροποιημένης χρέωσης (όπως 0-rating) από τους παρόχους.
  • Ενημέρωση των συνδρομητών για θέματα σχετικά με το ανοιχτό διαδίκτυο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, με έμφαση στην ταχύτητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Ειδικότερα, αναφορικά με την ενημέρωση για την ταχύτητα, ο Κανονισμός ορίζει συγκεκριμένο μεθοδολογικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα γίνεται η εκτίμηση και η δημοσίευση τιμών ταχυτήτων από τους παρόχους. Στόχος είναι οι συνδρομητές σταθερών και κινητών δικτύων, να ενημερώνονται για τις ρεαλιστικά αναμενόμενες ταχύτητες της σύνδεσής τους, με σχετική αναφορά στους συμβατικούς όρους για την παροχή/χρήση των υπηρεσιών. 

Επίσης, ο Κανονισμός καθορίζει τα δικαιώματα των συνδρομητών σε περίπτωση αποκλίσεων μεταξύ της μετρούμενης ταχύτητας και της ταχύτητας που αναφέρεται στους όρους παροχής/χρήσης της υπηρεσίας. Σε αυτή τη βάση, προσδιορίζεται το πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο οι πάροχοι θα διεξάγουν ελέγχους προς επιβεβαίωση των σχετικών παραπόνων. 

Για την εφαρμογή του Κανονισμού, προβλέπονται οι εξής μεταβατικές περίοδοι από την ημερομηνία ισχύος του:

• Διάστημα 4 μηνών για να τροποποιήσουν οι πάροχοι:
    • Τυχόν εμπορικές πρακτικές διαφοροποιημένης χρέωσης.
    • Τους όρους παροχής/χρήσης των υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο προκειμένου να ενσωματώσουν όλες τις  πληροφορίες που προβλέπονται στον Κανονισμό. Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες που σχετίζονται με την εκτίμηση και δημοσίευση ταχυτήτων, ή άλλων παραμέτρων ποιότητας, δεν θα περιληφθούν σε αυτό το στάδιο.
  • Διάστημα 8 μηνών, για να ενσωματώσουν οι πάροχοι στους όρους παροχής/χρήσης των υπηρεσιών τις πληροφορίες που σχετίζονται με την εκτίμηση και τη δημοσίευση ταχυτήτων ή άλλων παραμέτρων ποιότητας.

Ο Κανονισμός (876/7β/17-12-2018) θα τεθεί σε ισχύ με τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το κείμενο της Απόφασης είναι διαθέσιμο στο www.eett.gr. 

ΠΗΓΗ:  https://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News_new/news_0955.html

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει, διαβάζω λίγο τον κανονισμό και δεν υπάρχουν αυτά που προβλέπει μέσα. Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. :D :D

«7. Οι πάροχοι δημοσιεύουν στην ιστοσελίδα τους γεωγραφικούς χάρτες όπου θα υποδεικνύεται το εύρος τιμών στο οποίο ανήκει η εκτιμώμενη μέγιστη ταχύτητα σε κάθε γεωγραφική περιοχή.

8. Η ανάλυση για την εξαγωγή των χαρτών (ακτίνα περιοχών στις οποίες υποδιαιρείται μια γεωγραφική περιοχή), ανάλογα με τη δόμηση της περιοχής είναι η ακόλουθη:

- Αστικές περιοχές: ≤ 50 μέτρα

- Ημιαστικές περιοχές: ≤ 100 μέτρα

- Αγροτικές περιοχές: ≤ 500 μέτρα

9. Για μεγαλύτερη ευχρηστία, η παρουσίαση των εκτιμώμενων μέγιστων ταχυτήτων σε χάρτες ακολουθεί μια συγκεκριμένη χρωματική κλίμακα ανά ροή μετάδοσης και ανά τεχνολογία.»

Και αλλού:

«4. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν σημαντικές συνεχείς ή επαναλαμβανόμενες αρνητικές αποκλίσεις και ο πάροχος δεν έχει αποκαταστήσει το πρόβλημα εντός 30 ημερών από την υποβολή του παραπόνου/καταγγελίας, ο συνδρομητής έχει το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης, είτε είναι ορισμένου είτε αορίστου χρόνου, αζημίως.»

Καιρός ήταν να λήξει αυτή η κοροϊδία με τους παρόχους. Kudos στην ΕΕΤΤ αν και τους πήρε υπερβολικά πολλά χρόνια να διορθώσουν την αδικία εις βάρος μας.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κοιτα.. εγω πρωτος τους κραζω εδω και μηνες, για την κοροιδια με τις εικονικες ταχυτητες.  ομως απο την αλλη δεν μπορω να μην λαβω υποψη και την ιδιαιτερη γεωγραφια της Ελλαδας, και να κατανοησω οτι σε καποιες περιοχες, λογω ιδαιτερων συνθηκων, μπορει να υπαρχουν θεματα. 

ομως...,  αυτα ειναι που θα επρεπε τοσα χρονια, να λυσουν και μετα να διαφημιζουν τα SpeedBooster και τα Fiber...!  πρωτα εξασφαλιζεις ενα κατωτατο ικανοποιητικο επιπεδο υπηρεσιων σε ολες τις περιοχες και μετα αναβαθμιζεις...! 

ειναι γελοιο,  να με παιρνουν τηλ και να μου δινουν προσφορα για TV, χωρις να εχουν την ταχυτητα στο δικτυο, να το υποστηριξει.  πως Π.Χ  θα βλεπει ενας ΤV και ο αλλος θα παιζει online..? 

ΥΓ. Δυστυχως το αυτονοητο και το λογικο ειναι πολυ δυσκολο να επιτευχθει σε αυτη τη χωρα...!! 

Επεξ/σία από cabdik
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, cabdik said:

κοιτα.. εγω πρωτος τους κραζω εδω και μηνες, για την κοροιδια με τις εικονικες ταχυτητες.  ομως απο την αλλη δεν μπορω να μην λαβω υποψη και την ιδιαιτερη γεωγραφια της Ελλαδας, και να κατανοησω οτι σε καποιες περιοχες, λογω ιδαιτερων συνθηκων, μπορει να υπαρχουν θεματα.

Ποιά ιδιαίτερη γεωγραφία της Ελλάδας, Αθήνα μένω, έχω 30άρα πιάνω 24 (20% κάτω δηλαδή) και με παίρνουν να μου κάνουν προσφορά για 50άρα...

Δεν πειράζει, να δημοσιευθεί το ΦΕΚ και μετά θα φάνε μια καταγγελία λουκούμι.

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ.

δεν μιλαω για σενα, συγκεκριμενα.   υπαρχουν και περιοχες στην επαρχια που δεν ειναι αθηνα, δεν ειναι κοντα σε αστικα κεντρα, δεν υπαρχουν υποδομες.  για αυτες τις περιοχες λεω. αλλα ακομα κι εκει, τοσα χρονια, θα επρεπε να εχει βρεθει λυση..!! 

αμα πιανεις 24/30, να λες και παλι καλα. εμεις εδω κατω ειμαστε με 3/24....!!!!  και η κοπελια στην κρητη, στο αλλο θεμα, ειδες.........  1,7/24....!!!!!!   

αν ηξερα, και μου ελεγαν εξ αρχης, οτι η γραμμη μου δεν σηκωνει πανω απο 4Mbps, θα παρεμενα στην 4αρα, και με μειωμενο παγιο.... .φυσικα. γιατι να πληρωνω κατι που δεν εχω?

αν ομως η γραμμη μου μπορουσε να ανεβει εστω και στα 8-10Mbps, και το ηξερα απο την αρχη, οτι θα εχω πραγματικα 8Μbps, στην "Εως 24", παλι θα την εβαζα. αλλα η ουσια ειναι οτι θα το εκανα εις γνωση μου. και δεν θα μου πασαραν την 24αρα με την προοπτικη βελτιωσης των ταχυτητων στο μελλον.., ενω στην πραγματικοτητα, μετα απο 2 χρονια η ταχυτητα μειωθηκε... κι αλλο....!! 

κι εγω πλεον, περιμενω την δημοσιευση της αποφασης,  για να προβω αργοτερα σε καταγγελια...!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι μόνο οι ταχύτητες είναι και οι τιμές ... Πχ "προσφορα" οτε μονο adsl εως 24 κοντά 30 ευρο !! και σε περιοχή που δε παίζει μόνος (νομίζω νοικιάζει και στη wind) "Τυχόν εμπορικές πρακτικές διαφοροποιημένης χρέωσης" my ass :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Moderators
Δημοσ.
7 hours ago, NikosKallithea said:

Το "εκτιμώμενες" μέγιστες δεν βλέπω να τους δεσμεύει και σε κάτι.

Δεν είναι εκεί η ουσία. Η ουσία είναι ότι αν έχεις έως 24 ADSL και πιάνεις 4, τότε θα πληρώνεις για 4, όχι full price.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Malthador είπε

Δεν είναι εκεί η ουσία. Η ουσία είναι ότι αν έχεις έως 24 ADSL και πιάνεις 4, τότε θα πληρώνεις για 4, όχι full price.

Να το δω και να μην το πιστέψω

Ασε που τη διαφορά θα την κάνουν 1-2 ευρώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...