Προς το περιεχόμενο

Alpha e-banking

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω πάρει τους κωδικούς απο την τράπεζα.Μπορώ να κάνω εγγραφή μόνο στο κινητό(alpha mobile)η μόνο στο PC(alpha web);Διάβασα οτι η εφαρμογή στο κινητό ζητάει το pin της κάρτας που υποτίθεται πως είναι προσωπικό,το ζητάει και στο alpha web;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανεις την εγγραφη σου και μετα μπορεις να μπεις και απο το ενα και απο το αλλο. Το PIN γιατι σε πειραζει; Ουτως ή αλλως σε συστημα της τραπεζας το εισαγεις μεσω ασφαλους συνδεσης οχι σε καποιον τριτο που δεν ξερεις τι θα το κανει.

Επεξ/σία από asmilon
Δημοσ.

Δε σου ζητάει το pin της κάρτας το κινητό, απλά πρέπει να ορίσεις ένα pin για την είσοδό σου στην εφαρμογή (τους κωδικούς ebanking μια φορά τους βάζεις μόνο). Αρκετοί βάζουν το ίδιο με το pin της κάρτας για να το θυμούνται πιο εύκολα. Βέβαια αν έχεις κινητό με δακτυλικό αποτύπωμα μπορείς να εισέρχεσαι πάντα με αυτό στην εφαρμογή χωρίς να βάζεις pin.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, asmilon είπε

Κανεις την εγγραφη σου και μετα μπορεις να μπεις και απο το ενα και απο το αλλο. Το PIN γιατι σε πειραζει; Ουτως ή αλλως σε συστημα της τραπεζας το εισαγεις μεσω ασφαλους συνδεσης οχι σε καποιον τριτο που δεν ξερεις τι θα το κανει.

2 ώρες πριν, Cloud_7 είπε

Δε σου ζητάει το pin της κάρτας το κινητό, απλά πρέπει να ορίσεις ένα pin για την είσοδό σου στην εφαρμογή (τους κωδικούς ebanking μια φορά τους βάζεις μόνο). Αρκετοί βάζουν το ίδιο με το pin της κάρτας για να το θυμούνται πιο εύκολα. Βέβαια αν έχεις κινητό με δακτυλικό αποτύπωμα μπορείς να εισέρχεσαι πάντα με αυτό στην εφαρμογή χωρίς να βάζεις pin.

Οπότε αν γίνει στραβή και χαθεί το κινητό,χρειάζεται πρόσβαση μέσω pin ο άλλος για να μπεί στο account;Η το αποθηκεύει και μπαίνει ο άλλος χύμα;

ΥΓ:Απο την τράπεζα είπαν οτι με την ενεργοποίηση χρεώνομαι 8€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοείται ότι πρέπει να βάζεις το pin σε κάθε άνοιγμα της εφαρμογής, δε σε βάζει έτσι χύμα. Κανένας δεν μπορεί να μπει στον λογαριασμό σου από το κινητό σου αν δεν το γνωρίζει. Προτείνω πάντως να εισέρχεσαι μόνο με δαχτυλικό αποτύπωμα στην εφαρμογή αν το υποστηρίζει η συσκευή σου και να μη βάλεις pin εισόδου.

8 ευρώ θα χρεωθείς μια φορά στην αρχή για την υπηρεσία ΠΚΑ (πρόσθετος κωδικός ασφαλείας). Με αυτήν, για οτιδήποτε θέλεις να κάνεις μέσα από τον ebanking λογαριασμό (π.χ αλλαγή στοιχείων ή πληρωμή λογαριασμού) θα σου στέλνεται ένα προσωρινό pin με sms που θα έχει ισχύ 1-2 λεπτά ώστε να το βάζεις για επιβεβαίωση συναλλαγής. Είναι ένα έξτρα μέτρο ασφάλειας. Μπορεί βέβαια να εννοούσαν και την ετήσια συνδρομή της κάρτας σου. Εγώ χρεώθηκα & για τα δύο με το που ενεργοποιήθηκε η κάρτα.

Επεξ/σία από Cloud_7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Cloud_7 είπε

Εννοείται ότι πρέπει να βάζεις το pin σε κάθε άνοιγμα της εφαρμογής, δε σε βάζει έτσι χύμα. Κανένας δεν μπορεί να μπει στον λογαριασμό σου από το κινητό σου αν δεν το γνωρίζει. Προτείνω πάντως να εισέρχεσαι μόνο με δαχτυλικό αποτύπωμα στην εφαρμογή αν το υποστηρίζει η συσκευή σου και να μη βάλεις pin εισόδου.

8 ευρώ θα χρεωθείς μια φορά στην αρχή για την υπηρεσία ΠΚΑ (πρόσθετος κωδικός ασφαλείας). Με αυτήν, για οτιδήποτε θέλεις να κάνεις μέσα από τον ebanking λογαριασμό (π.χ αλλαγή στοιχείων ή πληρωμή λογαριασμού) θα σου στέλνεται ένα προσωρινό pin με sms που θα έχει ισχύ 1-2 λεπτά ώστε να το βάζεις για επιβεβαίωση συναλλαγής. Είναι ένα έξτρα μέτρο ασφάλειας. Μπορεί βέβαια να εννοούσαν και την ετήσια συνδρομή της κάρτας σου. Εγώ χρεώθηκα & για τα δύο με το που ενεργοποιήθηκε η κάρτα.

Σωστά,υπάρχει δηλαδή 2 step verification ουσιαστικά.Δεν ενεργοποίησα να μου έρχεται μήνυμα για ειδοποίηση συναλλαγών γιατί χρησιμεύει μόνο αν χαθεί η κάρτα και γίνει συναλλαγή απο άλλον σε περίπτωση που δεν έχεις αντιληφθεί την απώλεια για να ακυρώσεις την κάρτα.Εχει χρέωση 16€/6μηνο αν θυμάμαι σωστά όπως μου είπαν στην τράπεζα.

Το δακτυλικό αποτύπωμα δεν το έχω καν καταχωρήσει στο κινητό,είναι βιομετρικό στοιχείο και είναι κάπως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...