Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο το οτι παει εισαγγελεας υπηρεσιας με κλειδαρα, με ξεπερναει! 

Θα προτεινα να αφησετε τις αμπελοφιλοσοφιες που μονο ζημια κανουν, γιατι υπαρχουν δικαιωματα κ υποχρεωσεις κ ο εξυπνος αγοραστης δε θα αγορασει σπιτι με μαυρο φιλοξενουμενο μεσα. Να μιλησει ο πωλητης με δικηγορο για να τον βγαλει νομιμα κ να αφησει τις κουτοεξυπναδες.

Δικηγορος ειμαι κ απολαμβανω να βλεπω ανθρωπους να μπλεκουν απο τηνπομηρια τους αλλα υπαρχει κ ενα οριο

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, fredd0 είπε

καλα μην υπερβαλλουμε τωρα, χιλιαδες φοιτητες μενουν ως φιλοξενουμενοι σε σπιτια που νοικιαζουν οι γονεις σε διαφορετικες πολεις.

Εχει αλλάξει κάτι ως προς τα παιδιά που σπουδάζουν?

Γιατί πριν 10 χρόνια που σπούδαζαν τα παιδιά μας το συμβόλαιο ήταν στο όνομα των παιδιών τα οποία δηλώνονταν ως προστατευόμενα μέλη ενώ το ενοίκιο το πληρώναμε εμείς και στη δήλωση υπήρχε κωδικός για ενοίκιο παιδιών που σπουδάζουν.

Τώρα δηλώνονται ως φιλοξενούμενοι και το ενοικιαζόμενο σπίτι είναι στο όνομα των γονιών?

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ' αρχάς να ξαναναφέρω ότι δεν έχω διευκρινίσει με ποιά πλευρά τάσσομαι, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να διαβάζω κατηγόριες.

8 hours ago, aspirini said:

Κανουν νεο προφιλ για να ρωτησουν γνωμες και συμβουλες πως θα ξεφυγουν οι ιδιοι ..

Νομίζω ότι ένα προφίλ 13 χρόνων κοντά δεν το λες και «νέο», αλλά δεν κρίνω!

8 hours ago, aspirini said:

Ο νεος ιδιοκτητης δεν οφειλει σε κανενα τιποτα αν βρει ατομο μεσα στο σπιτ ΤΟΥ , απλα καλει την αστυνομια και τον βγαζει εξω , αλλαζει κλειδαριες και τελειωσε.

Νομίζω ότι η αστυνομία δεν μπορεί να δράσει αυτοβούλως χωρίς τελεσίδικη δικαστική απόφαση ή χωρίς εντολή εισαγγελέα. Δηλαδή θα καλέσει την αστυνομία, θα πει «έχουν κάνει κατάληψη στο σπίτι μου», θα έρθει η αστυνομία, θα τους πει ο άλλος «το νοικιάζω πέντε χρόνια και δεν έχω συμφωνητικό» και κάπου εκεί απλά φαντάζομαι ότι φεύγουν οι μπάτσοι, μιας και το να αποδειχθεί μια αστική διαφορά δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία τους, αλλά μάλλον στη δικαιοδοσία δικαστή ή εισαγγελέα.

1 hour ago, tigergreg said:

Η  αστυνομια   δεν  κανει   εξωσεις.  Συνδραμει   σε   εξωση   μονο   αν  υπαρχει   τελεσιδικη   δικαστικη   αποφαση.

Και   παλι   αν  δυστροπει   ο   "ενοικιαστης"  (ασχετα   αν  ειναι   νομιμος  η  παρανομος)  ερχεται   εισαγγελεας  υπηρεσιας   με   κλειδαρα.

Αν δυστροπεί ο ενοικιαστής θα πρέπει να γίνει μια διαδικασία με εξώδικο που θα αφορά συμμόρφωση κλπ, δεν σου χτυπάει μέσα στη νύχτα την πόρτα ο εισαγγελέας.

42 minutes ago, nuntius said:

Να μιλησει ο πωλητης με δικηγορο για να τον βγαλει νομιμα κ να αφησει τις κουτοεξυπναδες.

Το «νόμιμα» τι σημαίνει στην περίπτωσή μας; Πώς βγαίνει νόμιμα ένας φιλοξενούμενος και πώς ένας ενοικιαστής χωρίς συμβόλαιο (για να καλύψουμε και τις δύο περιπτώσεις);

Ξαναλέω, για την ώρα υπάρχει συναίνεση ο φιλοξενούμενο έχεις ζητήσει 5 μήνες για να βρει σπίτι και ο νέος ιδιοκτήτης έχει συμφωνήσει να του παράσχει το χρόνο που ζήτησε. Έχουν συμφωνήσει να υπογράψουν και σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό.

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ξαναλέω, για την ώρα υπάρχει συναίνεση ο φιλοξενούμενος έχεις ζητήσει 5 μήνες για να βρει σπίτι και ο νέος ιδιοκτήτης έχει συμφωνήσει να του παράσχει το χρόνο που ζήτησε. Έχουν συμφωνήσει να υπογράψουν και σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό.

Από όσα μας είπες βγαίνει ότι ο πωλητής/ιδιοκτήτης είχε ενοικιαστή τον φιλοξενούμενο.

Τώρα που πουλάει το σπίτι που πάει? Εξωτερικό, σε άλλη πόλη, έγινε ενοικιαστής/φιλοξενούμενος κι αυτός ή παντρεύτηκε?

Γιατί δεν συνεχίζουν πωλητής και φιλοξενούμενος την συγκατοίκηση σε άλλο σπίτι?

• Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, SB_1957 said:

Από όσα μας είπες βγαίνει ότι ο πωλητής/ιδιοκτήτης είχε ενοικιαστή τον φιλοξενούμενο.

Τώρα που πουλάει το σπίτι που πάει? Εξωτερικό, σε άλλη πόλη, έγινε ενοικιαστής/φιλοξενούμενος κι αυτός ή παντρεύτηκε?

Γιατί δεν συνεχίζουν πωλητής και φιλοξενούμενος την συγκατοίκηση σε άλλο σπίτι?

Ο παλιός ιδιοκτήτης έχει δύο σπίτια στην ιδιοκτησία του, στο ένα μένει ο ίδιος και στο άλλο έχει δηλωμένο τον ενοικιαστή ως φιλοξενούμενο.

Πουλάει το δεύτερο, λοιπόν.

Δημοσ.

Αφου εχουν απευθυνθει σε δικηγορους. Θα τους πουν οι δικηγοροι τους πώς μπορουν να εξασφαλιστουν κ να βγαλουν τον φιλοξενουμενο. 

Σε καθε περιπτωση, εγω συμβουλες σε μη πελατη μου δεν προσφερω!

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ο παλιός ιδιοκτήτης έχει δύο σπίτια στην ιδιοκτησία του, στο ένα μένει ο ίδιος και στο άλλο έχει δηλωμένο τον ενοικιαστή ως φιλοξενούμενο.

Πουλάει το δεύτερο, λοιπόν.

ΟΚ

Τώρα έχουμε πλήρη εικόνα.

Ο ιδιοκτήτης γλύτωνε φόρους αφού δεν δήλωνε το ενοίκιο.

Ο "φιλοξενούμενος" δεν πλήρωνε φόρους γιατί μάλλον δεν δήλωνε τα εισοδήματά του και τσέπωνε ίσως και κανά επίδομα και όλα τα ωραία που "δικαιούνται" οι χαμηλού ή άνευ εισοδήματος!

Αθάνατε ελληνάρα που μας κράζεις εμάς που δεν είμαστε "χαμηλού εισοδήματος, άνεργοι και φιλοξενούμενοι" και πληρώνουμε τα πάντα σαν μαλάκες!

• Like 2
  • Thanks 3
  • Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, SB_1957 said:

Ο "φιλοξενούμενος" δεν πλήρωνε φόρους γιατί μάλλον δεν δήλωνε τα εισοδήματά του και τσέπωνε ίσως και κανά επίδομα και όλα τα ωραία που "δικαιούνται" οι χαμηλού ή άνευ εισοδήματος!

Οι φιλοξενούμενοι δεν δικαιούνται ούτε κοινωνικό μέρισμα, ούτε επίδομα ενοικίου μεταξύ άλλων.

Τελοσπάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Malthador είπε

Οι φιλοξενούμενοι δεν δικαιούνται ούτε κοινωνικό μέρισμα, ούτε επίδομα ενοικίου μεταξύ άλλων.

Ο φιλοξενούμενος δεν δικαιούται αλλά δικαιούται ο φιλοξενών αν φαινόταν χαμηλού εισοδήματος χωρίς τα αδήλωτα ενοίκια!

Δημοσ.

Τετοιες "αφρικανικές" συμφωνίες γίνονται καλή τη πίστη. Από τη στιγμή που δέχτηκε να μείνει σε ένα τέτοιο σπίτι με αυτούς τους όρους ήξερε ότι εκτός από οφέλη (προφανώς είναι κάποιος που τα ειχε όλα μαύρα και βόλευε εκατέρωθεν) έχει και ρίσκα όπως η τωρινή κατάσταση.  

Τώρα το μόνο που έχει να ελπίζει είναι ότι καλή  τη πίστη θα τον αφήσει και ο τωρινός ιδιοκτήτης ένα εύλογο χρονικό διάστημα να βρει αλλού σπίτι γιατί δεν πιστεύω να είναι από κάπου κατοχυρωμένος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ο αγοραστής σπίτι αγόρασε γιατί να περιμένει 6 μήνες να αδειάσει  δε τους χρωστάει να τηρεί "αφρικανικές" συμφωνίες αλλουνού 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Νοικιάζω διαμέρισμα σε νεαρό φοιτητή χωρίς εισόδημα. Το συμβόλαιο έχει γίνει στη μητέρα του που το πληρώνει και η ίδια μένει στην επαρχία. Στο συμβόλαιο γίνεται σαφής αναφορά ότι το σπίτι μου το νοικιάζουν για να μείνει ο γιος της, λόγω φοίτησης στο τάδε πανεπιστήμιο της Αθήνας. Η απόδειξη, κατόπιν υπόδειξης του δικηγόρου και του λογιστή μου, εκδίδεται στο άτομο που πληρώνει. Σε όλα. Και στα φροντιστήρια για παράδειγμα, το σωστό είναι να εκδίδεται η απόδειξη παροχής υπηρεσιών στο όνομα του ατόμου που πληρώνει τα δίδακτρα, αναγράφοντας στην αιτιολογία το ονοματεπώνυμο του σπουδαστή.

Δημοσ.

Η απορία μου είναι πώς τον δήλωνε φιλοξενούμενο αφού έμενε σε άλλο σπίτι?

Οι λογαριασμοί του σπιτιού σε ποιο όνομα ήταν?

Μάλλον δωρεάν παραχώρηση ήταν και αν δεν ήταν ανιών ή κατιών συγγενής θα έπρεπε να πληρώνει φόρο ο ιδιοκτήτης για το τεκμαρτό ενοίκιο και ο "φιλοξενούμενος"/ενοικιαστής να είχε τεκμαρτό εισόδημα από την δωρεάν παραχώρηση.

Αλλά αυτά τα ξέρει καλύτερα κάποιος φοροτεχνικός/λογιστής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...