Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Αγόρασα προχθές μια smart tv F&U FL2D4305UH. Την βάζω στην επιλογή wireless display για να συνδεθώ με το κινητό μου και δεν γίνεται κάτι. Όταν είμαι σε αυτή την λειτουργία μου λέει ότι είναι σε ετοιμότητα για σύνδεση και για να αρχίσω, να ξεκινήσω στον υπολογιστή ή smartphone μου την εφαρμογή wireless display (ασύρματη λειτουργία) και απο κάτ ώ έχει ένα όνομα και ένα id προσαρμογέα τα οποία δεν ξέρω που χρησιμεύουν. Έχω δοκιμάσει με κατοπτρισμό οθόνης και με άλλες αντίστοιχες εφαρμογές που κατέβασα αλλά τίποτα, μου λέει δεν βρίσκει κάποιο δίκτυο και ούτε στο WiFi δεν εμφανίζει τίποτα. Όταν είναι στην επιλογή tv και εγώ από το κινητό μου στο YouTube την βρισκει την τηλεόραση και γίνεται κατοπτρισμός και ανοίγει από μόνο του το YouTube στην τηλεόραση, προφανώς γίνεται αυτό επειδή έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή. Μίλησα με την εταιρία και μου είπαν ότι το μόνο που κάνω είναι να βαλω την τηλεόραση σε λειτουργία display wireless, δεν κάνω κάποια άλλη ρύθμιση και μετά συνδέω ότι συσκευή θέλω όμως δεν μπορούσαν να μου πουν τον τρόπο γιατί διαφέρει από συσκευή σε συσκευή. Μήπως υπάρχει κάποιος που γνωρίζει και θα μπορούσε να με βοηθήσει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπες στις ρυθμίσεις του κινητού σου και ξεκίνα το Wireless Display. Πως περιμένεις να ξέρουν τι ρυθμίσεις έχει και που, η κάθε τρίτη συσκευή που θες να συνδέσεις με mirroring?

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.

Απ ότι βλέπεις επάνω λέω ότι έχω δοκιμάσει όλους τους τρόπους. Εγώ συγκεκριμένα έχω iPhone. Η διαδικασία που πρέπει να κάνω είναι να πάω στο WiFi εκεί θα πρέπει να εμφανίζει το δίκτυο της τηλεόρασης και να κάνω σύνδεση με τα στοιχεία που μου δίνει και έπειτα να ανοίξω τον κατοπτρισμο οθόνης και να επιλέξω την τηλεόραση μου, έτσι γίνεται η σύνδεση και το έχω ξανακάνει σε αλλες τηλεοράσεις. Εμενα όμως το μόνο δικτυο που μου εμφανίζει στο WiFi είναι του ρουτερ μου για το ιντερνετ. Απο την στιγμή που εξήγησα στον τεχνικό της εταιριας το πρόβλημα και ότι δεν εμφανίζει το δίκτυο της τηλεόρασης που έχω θα έπρεπε να ξέρει την διαδικασία και να μου εξηγήσει. Είναι μια διαδικασία για iOS και μια διαδικασία για Android. 

Δημοσ.

Ενδεχομένως να μην υποστηρίζει Wireless Display για apple.

Αν δεν καταφέρεις τίποτε τελικώς, να ξέρεις ότι υπάρχουν dongle που βάζεις σε μια θύρα HDMI και προσφέρουν τόσο για android όσο και για iOS συσκευές wireless display. Εγώ ΄χω πάρει ένα τέτοιο από τα jumbo και κάνω τη δουλειά. Το συγκεκριμένο απλά το γυρνάς σε android ή iOS για να δουλέψει.

Δημοσ.

Μου φαίνεται λιγο δύσκολο καινούργια τηλεόραση να μην υποστηρίζει apple. Ο τεχνικός της εταιρείας που μίλησα δεν μου ανέφερε κάτι τέτοιο. Επίσης και να μην υποστήριζε στην αναζήτησή WiFi δεν θα έπρεπε να υπήρχε η τηλεόραση; Και από το λαπτοπ που έψαξα ούτε εκεί δεν βρίσκει την τηλεόραση στο WiFi ούτε στην προσθήκη συσκευών. Ίσως κάτι κάνω λάθος εγώ ή έχει κάποιο πρόβλημα η συγκεκριμένη λειτουργία της τηλεόρασης. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος που χρησιμοποιεί wireless display σε f&u τηλεόραση και μου εξηγήσει τι γίνεται. 

Οσον αφορά την συσκευή που μου είπες είχα χρησιμοποιησει αντίστοιχη σε άλλη τηλεόραση και λειτουργούσε κανονικά. έκανα ακριβώς το ίδιο setup, πήγαινα στο WiFi εβρισκα την συσκευή έκανα σύνδεση και μετά στην κατοπτρισμο οθόνης

Δημοσ.

Δεν έχω iphone αλλά έχω μια σχετική εμπειρία απο android συσκευές σε διαφορες τηλεοράσεις (παλιοτερες και πολύ συγχρονες) με wireless display, στις οποιες συμπεριλαμβάνεται και μια FU.

Με κινητά που ειχαν android 5 και πάνω (δοκιμασμένο με 5, 7 και 8 ) και 2 tablet που ειχαν android 7, δεν ειχα προβλημα εκτος ειδικών περιπτώσεων (βλ παρακάτω). Δε χρειάζονταν κανενα ειδικο προγραμμα και ειχα απευθειας συνδεση κινητου-tv χωρις να χρειάζεται κοινο ασυρματο δικτυο (οπως δηλαδη πρεπει να δουλευει το wireless display). Σε ολες τις περιπτώσεις ενεργοποιούσα την επιλογη απο την τηλεοραση και μετα στο κινητο έκανα scan και έβρισκε την τηλεοραση. Κάποιες σπάνιες φορες δεν μπορουσε να συνδεθει με την πρώτη, αλλά στη δευτερη προσπαθεια επαιζε καμπάνα. Ειδικά τώρα στη FU που εχω στους γονείς μου στο πατρικό μου, δεν ειχα κανενα προβλημα (χωρις να εχω δοκιμασει ολες τις συσκευες που προανεφερα). Πιο συχνά νάζια ειχα στη δική μου lg και στη samsung κολλητου μου, παρα στην FU των γονιών μου. 

Δεν καταφερα να το κανω να δουλεψει με ενα κινητο και δυο tablet που ειχαν android 4.4. 

Επισης αντιμετώπισα σοβαρό προβλημα με ένα samsung φιλης (νομιζω σειρά J και android 5) που δεν ήθελε με τιποτα να συνδεθει σε 2 διαφορετικές τηλεορασεις και παρατησαμε τις προσπαθειες για καιρό, μεχρι που της πέρασα custom rom (την έπεισα για αλλους λογους) και απο τοτε το κινητο της δουλευει καλύτερα και συνδεεται κανονικα με wireless στις ιδιες τηλεορασεις που  πριν δεν μπορουσαμε να συνδεθουμε. Προφανώς η sammy ειχε εφαρμόσει κάποιου ειδους software κλειδωμα και μολις αλλαχτηκε η rom, ολα επαιξαν

Δημοσ.

Προσπαθώ να βρω smartphone με Android να το δοκιμάσω μήπως δεν υποστηρίζει iOS. Με iphone έχω συνδεθεί σε διαφορετική τηλεόραση χωρις κανένα πρόβλημα. Εμενα δεν μου εμφανίζει καν το δίκτυο της τηλεορασης στην αναζήτησή του WiFi ώστε να συνδεθώ και σε όσες εφαρμογές έχω κατεβασει δεν βρίσκουν κανένα δίκτυο. Στην τηλεόραση των γονιών σου την F&u την πρώτη φορά επέλεξες επιλογή wireless display από την πηγή που εχεις να επιλέξεις tv, hdmi κτλπ; Και μετά στο κινητό κανεις αναζήτησή στο WiFi και βάζεις το id προσαρμογεα για να συνδεθεί ή συνδεεσε κατευθείαν σε κάποια εφαρμογή; Και ποια εφαρμογή χρησιμοποιείς; Στην φωτό φαίνεται η λειτουργία του wireless display. Στην αναζήτησή του WiFi δεν έπρεπε να μου εμφανίζει το όνομα προσαρμογεα;

3B5B43C7-3E49-44AC-9B5F-80078C363BE1.jpeg

Δημοσ.
  • Διαλεγω το wireless display στην τλεοραση και βγαινει εικονα της φωτογραφιας σου
  • Πιάνω το κινητο, πάω wireless display (αναλογα με τη συσκευη, εκδοση android, κλπ μπορει να το λεει CAST) σκαναρει και εμφανιζει FU xxxxx (οτι λεει η εικονα σου) 
  • πατω πάνω και γινεται συνδεση μετα απο λιγα δευτερολεπτα
  • Αντιστοιχα κάνω σε lg/sammy

Δεν χρειαζομαι κανενα ειδικό προγραμμα και επισης δεν κάνουν προγραμματα που κάνουν cast μεσω ΚΟΙΝΟΥ wifi δικτου. Το wireless display σαν πρωτοκολλο ειναι η απευθειας wifi συνδεση συσκευων χωρίς ειδικό προγραμμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου για να συνδεθει το iPhone στην TV σου  αλλα και οποιαδήποτε apple συσκευη πρέπει να έχει και airplay  πράγμα που σίγουρα δεν το έχεις. Μόνο miracast διαθέτεις.  Αν θες να κάνεις την δουλειά σου τότε  μόνο με το apple TV  για κατοπτρισμο οθόνης  ειδάλλως αν σε ενδιαφέρει μόνο YouTube μπορείς και τώρα με το miracast για να μη μπαίνεις και σε έξοδα.. Δεν ξέρω αν μπορείς βέβαια και με αυτό από τα jumbo που προσέφερε ο συμφορουμιτης. Δεν το ξέρω. 

Επεξ/σία από spirosasp
Δημοσ.

Εγώ σε άλλη smart tv και σε τηλεόραση με anycast ειχα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία και γινόταν κανονικά η σύνδεση. Έβαζα την τηλεόραση στην λειτουργία wireless display, μετά πήγαινα στον κατοτρισμο οθόνης όπως λέγεται στο iPhone και στην φωτό που σας δείχνω εκεί που λέει αναζήτηση εμφανιζόταν το όνομα του προσαρμογεα και πατούσα σύνδεση έπαιζε κανονικά. Προφανώς δεν θα υποστηρίζει iOS ή θα έχει κάποιο πρόβλημα η τηλεόραση αν και το θεωρώ δύσκολο. Επίσης όπως είπα στην αρχή αν είμαι από το κινητό στο YouTube και η τηλεόραση στην λειτουργία tv μπορω να κάνω σύνδεση και μου ανοίγει το YouTube στην τηλεόραση, δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση αυτό  

85CB2E92-6331-4FC8-BD8A-E805EE58910F.jpeg

Δημοσ.

Ο κατοπτρισμός οθόνης που έχεις βάλει στο τελευταίο screenshot, έχει επάνω του το σήμα του airplay... .

Νομίζω ότι ζητάς πολλά από μια τηλεόραση που είναι έτσι κι αλλιώς της πυρκαγιάς. Με ένα dongle σαν αυτό θα κάνεις τη δουλειά σου. Εγώ αυτό έχω πάρει αν και χρησιμοποιώ android. Στην αρχική οθόνη επιλέγεις πάντως miracast για android και Windows ή iOS για apple.

Κοίτα τι λέει στην περιγραφή:
Miracast, Airplay και DLNA Online ενημέρωση λογισμικού. Υποστηρίζεται από Mac OS X 10.9, IOS 7.0, Android 4.2, Windows 8.1, Windows IPhone 8.1 και πάνω.

https://www.e-jumbo.gr/scholika/axesouar-i-y-kiniton/axesouar-kiniton/diafora-gadget-kinitou/asyrmatos-dektis-provolis-dedomenon-se-tv-i-jmb_308017/

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρω πολύ καλά τι λέει στο screen και ξαναλέω έχω δοκιμάσει και έχω συνδεθεί με τον τρόπο που είπα και πριν με αντίστοιχο dongle και πιο φθηνό μάλιστα. Αν ζητούσα πολλά και είχα τρελες απαιτήσεις θα έπαιρνα τηλεόραση με 1400€ όχι με 400€. Εγώ ξέρω ότι για τα λεφτά της είναι μια αξιοπρεπέστατη τηλεόραση, όχι της πυρκαγιάς όπως λες. Από την στιγμή που δεν έχεις χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη μάρκα τηλεόρασης για wireless display είναι ένα ενδεχόμενο να μην υποστηρίζει AirPlay όπως λες , όμως είναι και ένα ενδεχόμενο να έτυχα σε ελαττωματική και να έχει κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Δεν είναι η μόνη μάρκα που δεν υποστηρίζει wireless display για apple. Υπάρχουν κι άλλες που δεν είναι της πυρκαγιάς όπως αυτή που δεν υποστηρίζουν. Γιατί σου κάνει εντύπωση να υποστηρίζει μια TV Miracast αλλά όχι Airplay? Συμβαίνει, πολλώ δε μάλλον σε τηλεοράσεις σαν τη δική σου.

Υπάρχει και dongle για ανάλυση 4K να ξέρεις, λίγο ακριβότερο. Αν ψάξεις θα βρεις. Όλα copy paste το ένα με το άλλο είναι.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 31/12/2018 στις 3:55 ΜΜ, Pleo είπε

Δεν είναι η μόνη μάρκα που δεν υποστηρίζει wireless display για apple. Υπάρχουν κι άλλες που δεν είναι της πυρκαγιάς όπως αυτή που δεν υποστηρίζουν. Γιατί σου κάνει εντύπωση να υποστηρίζει μια TV Miracast αλλά όχι Airplay? Συμβαίνει, πολλώ δε μάλλον σε τηλεοράσεις σαν τη δική σου.

Υπάρχει και dongle για ανάλυση 4K να ξέρεις, λίγο ακριβότερο. Αν ψάξεις θα βρεις. Όλα copy paste το ένα με το άλλο είναι.

Τελικά το δοκίμασα πριν κάποιες μέρες με Android και δούλεψε κανονικά. 

Το dongle που μου προτείνεις από το jumbo μήπως εχεις δοκιμάσει να κανείς κατοπρισμο από την εφαρμογή του Netflix; Γιατί προσπάθησα με ένα anycast και μου έβγαζε μια μαύρη οθόνη και με πετούσε μετά ενώ πχ στο YouTube δούλευε κανονικά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...