Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Σχολεία στην Κίνα χρησιμοποιούν “έξυπνες στολές” για τον εντοπισμό των μαθητών


Rzarector

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρησιμοποιώντας έξυπνες στολές εξοπλισμένες με τσιπ εντοπισμού θέσης, δέκα σχολεία στην Κίνα μπορούν να παρακολουθήσουν τις κινήσεις των μαθητών και να καταγράψουν την παρουσία τους στα μαθήματα. 

Το τελευταίο είναι και η επίσημη αιτιολόγηση για την χρήση αυτών των στολών, αφού υποτίθεται πως βοηθάνε στην αποθάρρυνση της αποχής από τα μαθήματα. Οι στολές όμως παραμένουν ουσιαστικά μέσα ευθείας παρακολούθησης και εντοπισμού, σε μια χώρα όπου τα παιδιά φαίνεται πως διδάσκονται την απόλεση των δικαιωμάτων ιδιωτικότητας και ελευθερίας ως κάτι το φυσιολογικό και αποδεκτό. 

Κάθε στολή διαθέτει ένα τσιπ σε κάθε ώμο, τα οποία δίνουν επιβεβαιωτικό σήμα στα σημεία ελέγχου που βρίσκονται σε εισόδους/εξόδους των σχολικών κτηρίων. Για την εξασφάλιση της επιβεβαίωσης της ταυτότητας του μαθητή που φοράει την στολή, υπάρχουν και συστήματα αναγνώρισης προσώπου, οπότε δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή της στολής με άλλο άτομο. Σε περίπτωση εξόδου του μαθητή από το κτήριο πριν την καθορισμένη ώρα, ενεργοποιείται ο αντίστοιχος συναγερμός. Επιπλέον, τα τσιπ της στολής μπορούν να ανιχνεύσουν το πότε ο μαθητής έχει αποκοιμηθεί στο θρανίο, ή ακόμη και να επιτρέψουν ανέπαφες συναλλαγές στο κυλικείο (ή και αλλού). 

Screenshot_229.png.12268ed80675a07bf82debb9c588fc54.png

Οι στολές είναι πλενόμενες έως και για 500 φορές στους 150 βαθμούς Κελσίου. Προς το παρόν, υπάρχουν 10 σχολεία στην Κίνα και περίπου 800 μαθητές που τις χρησιμοποιούν. Ένας από τους διευθυντές αυτών των σχολείων αναφέρει πως: “Δεν παρακολουθούμε τους μαθητές μετά το πέρας της διάρκειας των καθημερινών μαθημάτων, αλλά όταν κάποιος μαθητής λείπει αδικαιολόγητα, τότε χρησιμοποιούμε την στολή για τον εντοπισμό του.” 

TheVerge


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 • Απαντήσεις 69
 • Δημιουργία
 • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

οι απαγωγες των παιδιων ειναι πλεον καθημερινο φαινομενο στις μερες μας... ποιος ο λογος να ((παρατηρεις)) αν τα παιδια πανε σχολειο η κανουν κοπανες...καλυτερα να βγαζανε τσιπ για τον εντοπισμο των παιδιων που εξαφανιζονται και οχι ενσωματομενο στα ρουχα που ευκολα βγαινουν...

 • Like 2
 • Sad 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και η εφαρμογη φαινεται να εχει καποια παραθυρακια , ειναι μια αρχη ..... 

Οσο για τους γκρινιαριδες , να κανετε παιδι, να σας το κλεψουν και μετα απο 1 χρονο να ερθουν και να σας πουν "its just a prank bro"  .

 • Like 3
 • Thanks 1
 • Confused 2
 • Sad 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτές οι ευαισθησίες μας έχουν φάει στην Ευρώπη και δε συμβαδίζουμε με τις απαιτήσεις του καιρού.

Για ρωτήστε αυτούς που τους έχουν απαγάγει τα παιδιά; Θα θέλανε να έχουν τρόπο εντοπισμού τους; Όχι στα ρούχα. Με ένεση θα τους το έβαζαν μέσα. 

Θα πήγαινε δηλαδή το δεκάχρονο σε εκδήλωση για την ανατροπή του φασισμού και τώρα δεν μπορεί.

Μακάρι να μη σας χρειαστεί ποτέ να ψάξετε το παιδί σας.

 • Like 4
 • Confused 3
 • Sad 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι είναι απαράδεκτο, ότι το κάνουν για να δημιουργήσουν την αντίστοιχη κουλτούρα και ότι τα σχόλια για απαγωγές είναι άσχετα με το θέμα είναι τα προφανή. 

Επίσης καλό είναι να θυμηθούμε ότι πριν 6 χρόνια έγινε παρόμοια κίνηση σε σχολείο στο Τέξας. Δεν είναι κάτι που αφορά την περίεργη Κίνα μόνο...

 

Αυτο που θα ήθελα να γράφει το άρθρο είναι για τις τεχνολογίες που χρησιμοποίησαν. RFID θα ήταν το αναμενόμενο και ταιριάζει με τα "σημεία ελέγχου". Δεν ταιριάζει όμως με τα υπόλοιπα που αναγράφονται και που θα χρειάζοταν λογικά μπαταρία στα ρούχα. 

Επεξ/σία από kifinas
 • Like 2
 • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πάνε από εδώ το πάνε από εκεί στο τσιπάκι το γυρνάνε. 

Όχι για τον έλεγχο του μαθητή μετά το σχολείο, έτσι κι αλλιώς μας λένε από μόνοι τους που είναι, στο Facebook. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δύσκολη απόφαση...Φαντάζομαι γίνεται με συναίνεση των γονέων..Δεν θα έλεγα ότι η στολή εμποδίζει μια απαγωγή διότι εύκολα αφαιρείται από το παιδί.Κάτι δεν πάει καλά με το άρθρο όμως...πλύσιμο στους 150? με τί? με ατμό;Επίσης...10 σχολεία, 800 μαθητές...80 μαθητές το σχολείο;Σε χωριά είναι τα σχολεία;

 • Like 1
 • Thanks 1
 • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 • Moderators
5 minutes ago, Giwrgoss said:

Κάτι δεν πάει καλά με το άρθρο όμως...πλύσιμο στους 150? με τί? με ατμό;

Αντέχουν έως, δεν λέει πλύντε το στους 150...

 • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε λίγο θα ενσωματώσουν τσιπάκια στα παιδιά και όχι μόνο ... Κάνουν διάφορα τέτοια μεμονωμένα τέστ σε πολλές χώρες για να δούνε αντιδράσεις του κόσμου.Φαίνεται πως βαδίζουμε ολοταχός πρός τόν απόλυτο έλενχο των ανθρώπων και την μαζική στέρηση/καταπάτηση δικαιωμάτων ιδιωτικότητας και ελευθερίας,όπως ακριβώς λέει στο άρθρο.Είναι λυπηρό πως για αυτήν την καταπάτηση βρίσκουν πάτημα στα παιδιά,και μάλιστα με εντελώς ηλίθιες δικαιολογίες,λές και θα πάνε κάποιοι εκληματίες μέσα στο σχολείο για να απαγάγουν τα παιδιά (εκτός αν αυτό συμβαίνει συχνά εκεί..) και λές και να μην μπορεί να περιμένουν να βγούν απο το σχολείο και να βγάλουν πανέυκολα την στολή,η να την αφήσουν στήν τάξη τα ίδια τα παιδιά,ώστε να μην εντοπίζονται,σκέφτομαι απο την άλλη,πώς πρίν λίγα χρόνια,εδώ εμείς οι "προοδευτικοί" καταργήσαμε και τις ποδιές .... 

 • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.