Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν λενε καλυψη εξοδων 90% σημαινει οτι καλυπτουν 90% των νοσηλειων κα της αμοιβης του γατρου ?

Οταν λενε απαλλαγη για τα πρωτα 300 ευρω ειναι για καθε επεμβαση ή γενικα της  χρησης της ασφαλισης μεσα σε 12 μηνες ή καθε φορα ?

Εξωνοσοκομιακη περιθαλψη τι εννοουν ?

Ημερησιο  νοσοκομειακο επιδομα Χ ευρω αν αλλος φορεας καλυψει 100% τις δαπανες τι εννοουν ?

Χειρουργικο επιδομα μεχρι 2000 ευρω βασει πινακα καταταξης χειρουργικων επεμβασσσεων (ποιος ειναι αυτος ο πινακας ?)   αν αλλος φορεας καλυψει 100% τις δαπανες τι εννοουν ?

Η Ευρωπαικη Πιστη θεωρειται καλη ? Δεν υπαρχει δυνατοτητα αλλης γιατι μιλαμε για ομαδικη ασφαλιση .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Τα ομαδικά συμβόλαια είναι λίγο διαφορετικά από τα ατομικά. Αν εννοείς ομαδικό για μια εταιρεία πχ είναι άλλη η λογική από το ατομικό συμβόλαιο. 

Στα ομαδικά το νοσοκομειακό κομμάτι έχει μια κάλυψη της τάξης 18-20k το χρόνο με κάποιες πιο μαζεμένες εταιρείες να φτάνουν στα 30k. Για τον υπάλληλο (τον άμεσα δλδ ασφαλιζομενο) δεν απαιτείται ιατρικό ιστορικό οπότε δεν παίρνει και εξαιρέσεις για προϋπάρχουσες παθήσεις. Για τα παιδιά του και τη σύζυγο άλλες εταιρείες θέλουν ιστορικό άλλες όχι. Επίσης άλλες χρεώνουν τον έμμεσα ασφαλιζομενο (συνήθως τη σύζυγό) άλλες όχι. Αντίθετα στο ατομικό συμβόλαιο η νοσοκομειακή κάλυψη αγγίζει τα 750k με ενα μυριο αλλά απαιτεί ιατρικό ιστορικό και παίζουν εξαιρέσεις (ή ακόμη και άρνηση ασφάλισης). Καλύπτουν το 70-80-90 % (ανάλογα το συμβόλαιο) μέχρι του ετήσιου ορίου νοσηλεία μια αμοιβή γιατρού. 

Στο εξωνοσοκομειακο κομμάτι υπάρχουν 2 κατηγορίες συνήθως: αυτές που έχουν συνεργασία με ένα νοσοκομείο (πχ Ιατρικό) και καλύπτουν όλα τη συμμετοχή μετά τον ΕΟΠΥΥ ή αν δε το έχεις συνταγογραφήσει το 80% του ποσού (στην περίπτωση αυτή γίνεται επιτόπου η απαλλαγή ή η έκπτωση). Και αυτές που σου επιτρέπουν να πας σε οποιοδήποτε διαγνωστικό και τα καταθέτεις οπότε τα παίρνεις απολογιστικα. Το 300αρι αρχικής απαλλαγής (πολύ μεγάλο είναι αυτό το ποσό συνήθως σε ομαδικά είναι 50-120) αφορά το χρόνο και μετά την αφαίρεση αυτού του ποσού εφαρμόζονται οι προηγούμενοι κανόνες που ανέφερα. 

Γενικά τα ομαδικά είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Ρωτήστε σε όλες τις ασφαλιστικές. Είχα από εταιρεία σε ιντεραμερικαν και ήμουν σούπερ, είχα σε ΝΝ επίσης καλό, έχω σε ΑΧΑ καλουτσικο. Αλλά γενικά εξαρτάται από το μέγεθος της εταιρείας (πλήθος ασφαλιζομενων υπαλλήλων) και τη διαπραγμάτευση που θα κάνετε. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω.Οι καλυψεις ειναι για 30.00 ανα ετος με συμμετοχη ασφαλισμενου για προσθετα μελη οικογενειας.Περιλαμβανουν και 30.000 για θανατο κλπ .

Για σοβαρες ασθενειες το 30000 γινεται 45000

Προφανως μιλαμε για συμεβεβλημενα κεντρα 

Η διαρκεια ειναι διετης με δικαιωμα ανανεωσης για ενα χρονο με σταθερο ασφαλιστρο .

Εχει γινει διαγωνισμος για να επιλεχτει η Ευρωπαικη Πιστη .

Δεν απαιτειτε ιστορικο γαι κανενα ασφαλισμενο.

Στα ερωτηματα που εβαλα ? Η αμοιβη γιατρου για ιδια περιπτωση μπορει να εχει μεγαλη διαφορα απο αλλον .Αλλος μπορει να παρει 1000 ευρω και αλλος 3 και 4 χιλαδες .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Δε μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό γιατι (ευτυχώς) δε έχει χρειαστεί να κάνω πχ χειρουργείο οπότε να δω πως παίζει το μοντέλο. Σε ατομικό συμβόλαιο που έχει κάνει χρήση η σύζυγος μου, ότι απόδειξη δώσει ο γιατρός. Αλλά σε ομαδικό πρέπει να ρωτήσεις πως θα πρέπει να περαστεί (απευθείας από το γιατρό? να ενσωματώσει το νοσοκομείο την αμοιβή και να την αποδώσει αυτό στο γιατρό?) 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Γιάννης Platano said:

Οταν λενε καλυψη εξοδων 90% σημαινει οτι καλυπτουν 90% των νοσηλειων κα της αμοιβης του γατρου ?

Οταν λενε απαλλαγη για τα πρωτα 300 ευρω ειναι για καθε επεμβαση ή γενικα της  χρησης της ασφαλισης μεσα σε 12 μηνες ή καθε φορα ?

Ημερησιο  νοσοκομειακο επιδομα Χ ευρω αν αλλος φορεας καλυψει 100% τις δαπανες τι εννοουν ?

Χειρουργικο επιδομα μεχρι 2000 ευρω βασει πινακα καταταξης χειρουργικων επεμβασσσεων (ποιος ειναι αυτος ο πινακας ?)   αν αλλος φορεας καλυψει 100% τις δαπανες τι εννοουν ?

Η Ευρωπαικη Πιστη θεωρειται καλη ? Δεν υπαρχει δυνατοτητα αλλης γιατι μιλαμε για ομαδικη ασφαλιση .

ενα δυο πραγματα να αναφερω μηπως βοηθησω.εκανα διαφραγμα μυτης στο ναυτικο νοσοκομειο χωρις να  πληρωσω κατι που οσο ξερω  συνεργαζονται με ικα.η ομαδικη ιδωτικη ασφαλεια μου εδωσε χ ποσο για την επεμβαση και χ ποσο ανα ημερα που ημουν εισαγωγη στο νοσοκομειο.το χ ποσο για την επεμβαση παει με βαση τι επεμβαση ειναι.τις χωριζουν σε κατηγοριες.μια μεγαλη επεμβαση ειναι και 3 και 4κ. αυτα τα πηρα χωρις να πληρωσω κατι στο ννα.δηλαδη καλυφθηκε απο τον ασφαλιστικο μου φορεα. επισης το 300 αρι αρχικης απαλλαγης.εμας ηταν κοντα στα 100 ευρω οου οταν πηγα και εκανα φυσιοθεραπειες σε ιδιωτικο γιατρο και εδωσα τις αποδειξεις τα πρωτα 100 ευρω δεν τα πληρωθηκα.ηταν τα πρωτα 100 ευρω το χρονο

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Γιάννης Platano said:

Μιλάμε για ομαδικό συμβόλαιο απ´οτι έχω καταλάβει. Όποτε με δεδομένο ότι μιλάμε για ομαδικό συμβόλαιο όπως προειπα

1) συνήθως στα ομαδικά όταν λέει 90% κάλυψη εννοεί 90% της συνολικής δαπάνης για νοσηλεία. Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποια ψιλά γράμματα αναφορικά με χρήση άλλου ασφαλιστικού φορέα. Σίγουρα βλέποντας του όρους θα το κάνει ξεκάθαρα σαφές.

2) για την απαλλαγή, στα ατομικά συμβόλαια συνήθως είναι κατά περίπτωση. Στα ομαδικά συνήθως είναι ανα έτος. 

3) εξωνοσοκομειακή είναι οι επισκέψεις σε συμβεβλημένους γιατρούς. Σε κάποια αλλά ομαδικά μπορούν να δώσουν ποσοστό επι το ποσό της απόδειξης και σε μη συμβεβλημένους. Και πάλι αυτό αναφέρεται στο συμβόλαιο ρητά. 

4) και 5) αν πχ ο φορέας κοινωνικής σου ασφάλισης η κάποιο άλλο ατομικό συμβολαίου που τυχόν έχεις πληρώσουν έστω και ένα ευρώ τότε θα σου δώσουν κάποια χρήματα (συγκεκριμένο ποσό ανα επέμβαση η ανα βαρύτητα επέμβασης) σαν «μπόνους» γιατί τους γλίτωσες χρήματα με τη χρήση άλλου ασφαλιστικού φορέα. Οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν διαχωρίσει τις επεμβάσεις ανα βαρύτητα. Όποτε λένε η Χ επέμβαση θεωρείται μεσαίας βαρύτητας πχ και δίνουμε το Ψ ποσό (στάνταρ ποσό για όλες τις επεμβάσεις της εκάστοτε κατηγορίας). Αυτό υπάρχει στο τέλος του συμβολαίου σου.

Νομίζω το πως χαρακτηρίζεται η βαρύτητα μιας επέμβασης καθορίζεται συνολικά για όλες τις ασφαλιστικές. Δες από την σελίδα 8 (Β.ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ) και μετά εδώ για να δεις πως κατηγοριοποιούνται οι επεμβάσεις https://www.infomax.gr/images/files/CQGLAPJTAK.pdf 

Επεξ/σία από marmagia
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, marmagia είπε

Μιλάμε για ομαδικό συμβόλαιο απ´οτι έχω καταλάβει. Όποτε με δεδομένο ότι μιλάμε για ομαδικό συμβόλαιο όπως προειπα

1) συνήθως στα ομαδικά όταν λέει 90% κάλυψη εννοεί 90% της συνολικής δαπάνης για νοσηλεία. Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποια ψιλά γράμματα αναφορικά με χρήση άλλου ασφαλιστικού φορέα. Σίγουρα βλέποντας του όρους θα το κάνει ξεκάθαρα σαφές.

2) για την απαλλαγή, στα ατομικά συμβόλαια συνήθως είναι κατά περίπτωση. Στα ομαδικά συνήθως είναι ανα έτος. 

3) εξωνοσοκομειακή είναι οι επισκέψεις σε συμβεβλημένους γιατρούς.

4) και 5) αν πχ ο φορέας κοινωνικής σου ασφάλισης η κάποιο άλλο ατομικό συμβολαίου που τυχόν έχεις πληρώσουν έστω και ένα ευρώ τότε θα σου δώσουν κάποια χρήματα (συγκεκριμένο ποσό ανα επέμβαση η ανα βαρύτητα επέμβασης) σαν «μπόνους» γιατί τους γλίτωσες χρήματα με τη χρήση άλλου ασφαλιστικού φορέα. Οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν διαχωρίσει τις επεμβάσεις ανα βαρύτητα. Όποτε λένε η Χ επέμβαση θεωρείται μεσαίας βαρύτητας πχ και δίνουμε το Ψ ποσό (στάνταρ ποσό για όλες τις επεμβάσεις της εκάστοτε κατηγορίας). Αυτό υπάρχει στο τέλος του συμβολαίου σου.

Σε ευχαριστω.

Για το 90% καλυψη προυποθεση ειναι ο ΕΟΠΠΥ να μετεχει εστω με μικρο ποσοστο στα εξοδα που συμβαινει ακομα και στα μεγαλα γνωστα Ιδιωτικα νοσοκομεια . Αλοιως η καλυψη ειναι 60%.

Για την απαλλαγη των 300 ευρω   ειναι ξεκαθαρο τι ειναι ανα ετος .

Αν καποιος εχει και αλλη δικη του ασφαλιση τυχον απαλλγη απο την ομαδικη κλπ μπορει να μηδενιστει σε συνδιασμο των δυο ?

Δημοσ.
3 minutes ago, Γιάννης Platano said:

Σε ευχαριστω.

Για το 90% καλυψη προυποθεση ειναι ο ΕΟΠΠΥ να μετεχει εστω με μικρο ποσοστο στα εξοδα που συμβαινει ακομα και στα μεγαλα γνωστα Ιδιωτικα νοσοκομεια . Αλοιως η καλυψη ειναι 60%.

Για την απαλλαγη των 300 ευρω   ειναι ξεκαθαρο τι ειναι ανα ετος .

Αν καποιος εχει και αλλη δικη του ασφαλιση τυχον απαλλγη απο την ομαδικη κλπ μπορει να μηδενιστει σε συνδιασμο των δυο ?

Πάντα θα πληρώσει ο ΕΟΠΠΥ εστω και λίγο. Θα σου πω τι γίνεται με τις δικές μου ασφάλειες να καταλάβεις πως δουλεύει. 

Πηγα πέρσι στο υγεία για μια επέμβαση. Μου βγάζουν κοστολόγιο 7000 το νοσοκομείο και αν θυμάμαι αλλά 3000 ο χειρουργός και 500 ο αναισθησιολόγος. Δηλώνω ΕΟΠΠΥ ως πρώτο φορέα, ατομικό συμβόλαιο ως δεύτερο και το ομαδικό ως τρίτο. Έρχεται ο εοππυ δίνει κάποιο ποσό με βάση τα Κεντρικά Ενοποιημένα Νοσηλεία, έρχεται το ατομικό και πληρώνει τα πάντα πάνω από 1500€.  Πάω στο ομαδικό και τους λέω ορίστε κύριοι το ποσό των 1500 προς πληρωμή από εσάς. Αυτοί λένε μπήκε άλλος φορέας άρα σου δίνω το 90%. Όποτε πλήρωσαν 1350. Όποτε ναι ουσιαστικά μπορεί να μηδενίσει το δικό σου μερίδιο στην νοσηλεία υπό προϋποθέσεις ο συνδυασμός του ομαδικού και του ατομικού.

Στη περίπτωση μου έχω έξτρα προγραμμα χειρουργικών επιδομάτων άσχετο με τα προηγούμενα συμβόλαια και μου λέει πάρε και 2000 από εμένα για καλή ανάρρωση. Βέβαια αυτό είναι λίγο άσχετο αλλά γενικά συμφέρει σε περιπτώσεις τέτοιες. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπογράφεις εσυ και ένας εγγυητής μια υποσχετική όπου σου δίνουν 1-1,5 μήνα για να πληρώσεις ώστε να πάρεις πρώτα τα λεφτά από την ασφαλιστική. Μόλις τα πάρεις τους τα πληρώνεις και σου στέλνουν με κούριερ την υποσχετική. Συνήθως τους λες ότι εφόσον συνεργάζεστε με την εταιρία που έχω το ατομικό κάντε απευθείας εξόφληση και αφήστε σε μένα τα 1500 της απαλλαγής προς πληρωμή. Μπορούν έτσι να βάλουν μέσα και την αμοιβή του γιατρού αλλά εγώ προσωπικά δε το θέλω αυτό γιατί ο γιατρός θα πάρει τα λεφτά του από το νοσοκομείο σε 6 μήνες. Δεν θέλω ηθικά εφόσον δούλεψε να πληρωθεί όποτε.. Όποτε τους λέω τα βρήκα εγώ με το γιατρό (πληρωμή τη στιγμή εκείνη) και εσείς να χρεώσετε απευθείας την ασφαλιστική μου για το ποσό του νοσοκομείου. Μετά πάω απολογιστικά και τους δίνω την απόδειξη και μου τα βάζουν σε κανα μήνα στο λογαριασμό στη τράπεζα. 

προσοχη στο τι προβλέπει το συμβόλαιο σου για θέση νοσηλείας. Εμάς δεν μας βάζει περιορισμό αρκεί να μην είναι σουίτα αλλά τσέκαρε να είσαι καλυμμένος μην πατήσουν στη θέση νοσηλείας και δε πληρώσουν μέρος η όλο το ποσό (πχ να σου δικαιολογεί το ομαδικό ως δίκλινο και εσυ να πας σε μονόκλινο και να σου κάνουν νούμερα για αυτό)

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, marmagia είπε

Υπογράφεις εσυ και ένας εγγυητής μια υποσχετική όπου σου δίνουν 1-1,5 μήνα για να πληρώσεις ώστε να πάρεις πρώτα τα λεφτά από την ασφαλιστική. Μόλις τα πάρεις τους τα πληρώνεις και σου στέλνουν με κούριερ την υποσχετική. Συνήθως τους λες ότι εφόσον συνεργάζεστε με την εταιρία που έχω το ατομικό κάντε απευθείας εξόφληση και αφήστε σε μένα τα 1500 της απαλλαγής προς πληρωμή. Μπορούν έτσι να βάλουν μέσα και την αμοιβή του γιατρού αλλά εγώ προσωπικά δε το θέλω αυτό γιατί ο γιατρός θα πάρει τα λεφτά του από το νοσοκομείο σε 6 μήνες. Δεν θέλω ηθικά εφόσον δούλεψε να πληρωθεί όποτε.. Όποτε τους λέω τα βρήκα εγώ με το γιατρό (πληρωμή τη στιγμή εκείνη) και εσείς να χρεώσετε απευθείας την ασφαλιστική μου για το ποσό του νοσοκομείου. Μετά πάω απολογιστικά και τους δίνω την απόδειξη και μου τα βάζουν σε κανα μήνα στο λογαριασμό στη τράπεζα. 

προσοχη στο τι προβλέπει το συμβόλαιο σου για θέση νοσηλείας. Εμάς δεν μας βάζει περιορισμό αρκεί να μην είναι σουίτα αλλά τσέκαρε να είσαι καλυμμένος μην πατήσουν στη θέση νοσηλείας και δε πληρώσουν μέρος η όλο το ποσό (πχ να σου δικαιολογεί το ομαδικό ως δίκλινο και εσυ να πας σε μονόκλινο και να σου κάνουν νούμερα για αυτό)

Δεν εχω ακομα το οριστικο συμβολαιο αλλα σε προσχεδιο   λεει ξεκαθαρα για Β θεση (δικληνο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...