Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια προϊόντα υπόκεινται σε έλεγχο από τελωνείο; Μόνο ηλεκτρονικά ή όλα τα προϊόντα; Θέλω να αγοράσω από κατάστημα του ebay ένα ανεμοθόρακα για μηχανή που στοιχίζει 70 ευρώ, θα έχω κίνδυνο τελωνείου;
Ευχαριστώ

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Salvation81

22ε

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλή χρονιά φίλε μου,από τα λίγα που γνωρίζω ότι είναι πάνω από περίπου 20 ευρώ θα δέχεται ΦΠΑ και δασμούς.

Από εκεί και πέρα φυσικό είναι να μη μπορούν να ανοίξουν τα πάντα οπότε κάποια φεύγουν έτσι.

Ωστόσο εάν κάτι μοιάζει με κινητό η κάτι παραπλήσιο θα το κοιτάξουν εκτός εάν έρχεται από την κοινότητα.

Τώρα ο ανεμοθορακας σίγουρα θα έχει κάποιον όγκο οπότε πιστεύω θα τραβήξει το βλέμμα και θα ανοιχτεί.

Κατόπιν θα το ψάξουν να βρουν την τιμή που έχει μέσο ίντερνετ και θα βάλουν τις αυξήσεις.

Αυτά γνωρίζω εγώ.τωρα εάν κάποιος ξέρει καλύτερα ας βοηθήσει.

Από πού έρχεται;εάν είναι Ευρώπη πάντως δεν έχεις κίνδυνο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Electronics Wizardy είπε

Ποια προϊόντα υπόκεινται σε έλεγχο από τελωνείο; Μόνο ηλεκτρονικά ή όλα τα προϊόντα; Θέλω να αγοράσω από κατάστημα του ebay ένα ανεμοθόρακα για μηχανή που στοιχίζει 70 ευρώ, θα έχω κίνδυνο τελωνείου;
Ευχαριστώ

Αν σου σταλεί απο ΕΚΤΟΣ ΕΕ, ειναι σχεδόν σιγουρο ρο τελωνειο.

Πέρα απο τα links με τις συζητήσεις που σου εδωσε ο salvation, καρφωτά μπορεις να δεις τον οδηγό του makfil -> https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για  προιόντα  που το κόστος  τους κυμαίνεται μεχρι 20  ευρώ απο  ΕΚΤΟΣ ΕΕ, θα  δεκτούν ΦΠΑ και δασμούς;

υπάρχει περίπτωση να   σε  κοροιδέψουν και να σε χρεώσουνε  ΦΠΑ και δασμούς  σε προιόντα αξίας των 10 και 20 ευρώ;

Επεξ/σία από Electronics Wizardy
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Electronics Wizardy είπε

για  προιόντα  που το κόστος  τους κυμαίνεται μεχρι 20  ευρώ απο  ΕΚΤΟΣ ΕΕ, θα  δεκτούν ΦΠΑ και δασμούς;

https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/ και να προσεξεις οτι μιλαμε για κοστος CIF και οχι σκέτο κοστος προϊόντος

υπάρχει περίπτωση να   σε  κοροιδέψουν και να σε χρεώσουνε  ΦΠΑ και δασμούς  σε προιόντα αξίας των 10 και 20 ευρώ;

Σε περιπτωση λάθους υπάρχει η διαδικασια αναδασμολογησης -> https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με βάση αυτό  Για αξίες από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150€ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί"

αν αγοράσω κατι μεχρι  20 ευρώ  ειμε καλυμμένος απο ΦΠΑ και δασμους σωστα;

οπότε  μονο θα  πληρώσω αυτα τα 20 ευρω σωστα;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Electronics Wizardy είπε

με βάση αυτό  Για αξίες από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150€ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί"

αν αγοράσω κατι μεχρι  20 ευρώ  ειμε καλυμμένος απο ΦΠΑ και δασμους σωστα;

οπότε  μονο θα  πληρώσω αυτα τα 20 ευρω σωστα;

Σωστα απλά όπως αναφέρει ο φίλος isay παραπάνω μεχρι 20€ πρεπει να ειναι το συνολικο κόστος του αντικειμένου/ων μαζί με τυχόν μεταφορικά (CIF).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, zaccki είπε

Σωστα απλά όπως αναφέρει ο φίλος isay παραπάνω μεχρι 20€ πρεπει να ειναι το συνολικο κόστος του αντικειμένου/ων μαζί με τυχόν μεταφορικά (CIF).

22ε

Επεξ/σία από Salvation81
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δηλαδή βγαίνει κοντά στο  πενηντάρη  με τα νέα  μετρα εκτελωνισμού για αξίες μέχρι 150 ευρω ;

δηλαδή αν αγοράσω κατι μέχρι 20 ευρω θα  πληρώσω ενα πενηνταρη  ας  πούμε με τα  νέα μέτρα; γιατι βάζουνε και κάποια εχτρα πράγματα σαν φόρους με  βάση τα νέα τέλη εκτελωνισμού

Δημοσ.

δηλαδή βγαίνει κοντά στο  πενηντάρη  με τα νέα  μετρα εκτελωνισμού για αξίες μέχρι 150 ευρω ;

δηλαδή αν αγοράσω κατι μέχρι 20 ευρω θα  πληρώσω ενα πενηνταρη  ας  πούμε με τα  νέα μέτρα; γιατι βάζουνε και κάποια εχτρα πράγματα σαν φόρους με  βάση τα νέα τέλη εκτελωνισμού

Αν και με τις απαντησεις που δινεις μεχρι τώρα, μάλλον χαμένα θα πάνε τα keystrokes ...

ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ CIF 0,01-21,99 ΕΥΡΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΔΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΠΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΟΝΟ Ο,ΤΙ ΕΔΩΣΕΣ ΣΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ. ΑΠΟ 22 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΆΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΜΑΚΩΤΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ που θέλω να αγοράσω ένα γκατζετάκι από ali express 30 ευρώ θα πληρώσω τελωνείο; και αν ναι πόσο; Έχω ξανάπαραγγείλει πάνω απο 22 ευρώ και δεν πλήρωσα τίποτα παραπάνω απλά έτυχε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...