stelios18120 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Έτυχε αυτό... Αλλά μην παίζεις με την τύχη σου. Αν σου κάτσει τελωνείο θα το πληρώσεις ακριβά μετά το αντικείμενο 😉
agnostos13 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Για να μην ανοίγω νέο θέμα γράφω εδώ. Αγορά από amazon.uk. Φαίνεται να έφυγε από Μεγάλη Βρετανία και τώρα το tracking αναφέρει οτί περιμένει να περάσει τελωνείο στην Ελλάδα. Ή μας τρολλάρει η ups ή έχει αλλάξει κάτι και πλέον τα δέματα από Αγγλία περνάνε τελωνείο... Ξέρει κανείς τίποτα;
Salvation81 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 48 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Για να μην ανοίγω νέο θέμα γράφω εδώ. Αγορά από amazon.uk. Φαίνεται να έφυγε από Μεγάλη Βρετανία και τώρα το tracking αναφέρει οτί περιμένει να περάσει τελωνείο στην Ελλάδα. Ή μας τρολλάρει η ups ή έχει αλλάξει κάτι και πλέον τα δέματα από Αγγλία περνάνε τελωνείο... Ξέρει κανείς τίποτα; Αν εισαι σιγουρος πως εφυγε απο Αγγλια τοτε οχι δεν εχει τελωνειο μην αγχωνεσαι.
Jlaxy Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Αγορά από ebay και αποστολή από Κίνα. Πλήρωσα 15€ +7€ δασμούς. Δεν με πειράζουν οι δασμοί όμως το 15αρι μου τη δίνει γιατί ο "εκτελωνιστής" είναι υπάλληλος των ΕΛΤΑ. Θα μπορούσαν να μην έβαζαν χρέωση έως τα 150€
Salvation81 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Jlaxy είπε Αγορά από ebay και αποστολή από Κίνα. Πλήρωσα 15€ +7€ δασμούς. Δεν με πειράζουν οι δασμοί όμως το 15αρι μου τη δίνει γιατί ο "εκτελωνιστής" είναι υπάλληλος των ΕΛΤΑ. Θα μπορούσαν να μην έβαζαν χρέωση έως τα 150€ Ο λογος που σε πειραζει το 15αρι ειναι επειδη ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο απο οσα πληρωσες. Αν πχ πληρωνες 200ε σε δασμους αμφιβαλω πως το θεμα σου θα ηταν το 15αρι
vagos789 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Αν μαθαινες ποσο χρεωνουν οι ιδιωτικες εταιρειες courier για το ιδιο πραγμα θα σου εφευγε αμεσως η οργη....
Jlaxy Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 13 ώρες πριν, Salvation81 είπε Ο λογος που σε πειραζει το 15αρι ειναι επειδη ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο απο οσα πληρωσες. Αν πχ πληρωνες 200ε σε δασμους αμφιβαλω πως το θεμα σου θα ηταν το 15αρι Δεν ανάφερα το κόστος του αντικειμένου που ήταν 35€. Πρέπει να σου δίνουν την επιλογή να κάνεις εσύ τον εκτελωνισμό. 3 ώρες πριν, vagos789 είπε Αν μαθαινες ποσο χρεωνουν οι ιδιωτικες εταιρειες courier για το ιδιο πραγμα θα σου εφευγε αμεσως η οργη.... Ιδιωτική βάζεις όταν η αποστολή των δεμάτων είναι ανέφικτη από ΕΛΤΑ-EMS. Οπότε θα πληρώσεις την αποθήκευση που είναι 22€/ημέρα μαζί με τα υπόλοιπα. Τον εκτελωνισμό δεν ξέρω πόσο τον χρεώνουν γιατί πάντα τον έκανα αυτοπροσώπως.
Salvation81 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Jlaxy είπε Δεν ανάφερα το κόστος του αντικειμένου που ήταν 35€. Πρέπει να σου δίνουν την επιλογή να κάνεις εσύ τον εκτελωνισμό. Ιδιωτική βάζεις όταν η αποστολή των δεμάτων είναι ανέφικτη από ΕΛΤΑ-EMS. Οπότε θα πληρώσεις την αποθήκευση που είναι 22€/ημέρα μαζί με τα υπόλοιπα. Τον εκτελωνισμό δεν ξέρω πόσο τον χρεώνουν γιατί πάντα τον έκανα αυτοπροσώπως. Δλδ θα πηγαινες εσυ στο αεροδρομιο να κανεις τον εκτελωνισμο, να καψεις βενζινη, να χαλασεις χαλαρα ενα 3ωρο, απλα για να γλυτωσεις το 15ε; Τα κουριερ χρεωνουν απο 80ε και ανω για τον εκτελωνισμο, χωρια την αποθηκη που αναφερες.
Jlaxy Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Στις 23/1/2019 στις 1:54 ΜΜ, Salvation81 είπε Δλδ θα πηγαινες εσυ στο αεροδρομιο να κανεις τον εκτελωνισμο, να καψεις βενζινη, να χαλασεις χαλαρα ενα 3ωρο, απλα για να γλυτωσεις το 15ε; Τα κουριερ χρεωνουν απο 80ε και ανω για τον εκτελωνισμο, χωρια την αποθηκη που αναφερες. Προσωπικά ναι γιατί μετακινουμαι δωρεάν. Όμως για φθηνά δέματα αι για ανθρώπους πού δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα είναι πολλά.
Salvation81 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Jlaxy είπε Προσωπικά ναι γιατί μετακινουμαι δωρεάν. Όμως για φθηνά δέματα αι για ανθρώπους πού δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα είναι πολλά. Το θεμα δεν ειναι τοσο τα χρηματα της μετακινησης αλλα ο χρονος, θελεις καμια ωρα τουλαχιστον να εκτελωνισεις ενα δεμα (αν το κτηριο της εφοριας ειναι φουλ με κοσμο μπορει να βαρεσεις και 2 ωρες ανετα) και αρκετο χρονο πηγαινε-ελα....Για 15ε δεν αξιζει ολο αυτο κατεμε (ειδικα αν εχεις και εξοδα μετακινησης φυσικα).
Jlaxy Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 10 ώρες πριν, Salvation81 είπε Το θεμα δεν ειναι τοσο τα χρηματα της μετακινησης αλλα ο χρονος, θελεις καμια ωρα τουλαχιστον να εκτελωνισεις ενα δεμα (αν το κτηριο της εφοριας ειναι φουλ με κοσμο μπορει να βαρεσεις και 2 ωρες ανετα) και αρκετο χρονο πηγαινε-ελα....Για 15ε δεν αξιζει ολο αυτο κατεμε (ειδικα αν εχεις και εξοδα μετακινησης φυσικα). Εκεί πάνω πατάνε! Σου λέει "Που να τρέχει ο παραλήπτης για 15€" Από την άλλη έχει χρέωση 20€ για δέματα 150<500€! Άδικο αλλά στην Ελλάδα ζούμε.
Salvation81 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Jlaxy είπε Εκεί πάνω πατάνε! Σου λέει "Που να τρέχει ο παραλήπτης για 15€" Από την άλλη έχει χρέωση 20€ για δέματα 150<500€! Άδικο αλλά στην Ελλάδα ζούμε. Καθολου Αδικο, τους εκτελωνιστες εκει καπως πρεπει να τους πληρωνουν. Εξαλλου οταν ο κοσμος φερνει κατι απεξω και ξερει οτι θα πληρωσει και τελωνειο γνωριζει καλα οτι θα το παρει παλι πιο φτηνα απο οτι αν το επαιρνε απο την Ευρωπη πχ η απο Ελλαδα. Μην τα θελουμε και ολα δικα μας. Στο μονο εγω που διαφωνω μαζι τους ειναι πχ να παρεις κατι που κοστιζει 25ε και να πληρωσεις αλλα 20ε σε δασμους και εξοδα εκτελωνισμου, ναι εκει ειναι αδικο.
Jlaxy Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, Salvation81 είπε Καθολου Αδικο, τους εκτελωνιστες εκει καπως πρεπει να τους πληρωνουν. Εξαλλου οταν ο κοσμος φερνει κατι απεξω και ξερει οτι θα πληρωσει και τελωνειο γνωριζει καλα οτι θα το παρει παλι πιο φτηνα απο οτι αν το επαιρνε απο την Ευρωπη πχ η απο Ελλαδα. Μην τα θελουμε και ολα δικα μας. Στο μονο εγω που διαφωνω μαζι τους ειναι πχ να παρεις κατι που κοστιζει 25ε και να πληρωσεις αλλα 20ε σε δασμους και εξοδα εκτελωνισμου, ναι εκει ειναι αδικο. Άδικο για μικρής αξίας αντικείμενα. Πρέπει να έχουν μόνο δασμούς και στα μεγαλύτερης αξίας να χρεώνουν εκτελωνισμό. Όμως είναι πολύ περισσότερα τα μικρής αξίας πακέτα.
isay Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Στις 27/1/2019 στις 6:03 ΜΜ, Jlaxy είπε Άδικο για μικρής αξίας αντικείμενα. Πρέπει να έχουν μόνο δασμούς και στα μεγαλύτερης αξίας να χρεώνουν εκτελωνισμό. Όμως είναι πολύ περισσότερα τα μικρής αξίας πακέτα. Το βλέπεις μεμονωμένα από τη δική σου οπτική και οχι σφαιρικά για να καταλάβεις γιατί γινεται αυτο. Αφενος τα ορια δεν ειναι ελληνικη πατέντα, αλλα ευρωπαική οδηγία. Μεχρι και τον Αυγουστο του 2017 περναγαν τόνοι πραγματα με ελάχιστους εκτελωνισμους, αλλά απο ΕΕ, έσφιξαν τα λουρια και αναγκάστηκε και το ελληνικο τελωνειο να δουλέψει. Πιστεψε με κανεις δεν θελει εργατώρες για απειρα μικρα πραγματα. Ακομα και τώρα ειναι πιο χαλαροι σε σχέση με αλλες "πιο πολυτισμενες/πλουσιες" χώρες και τακτικά περνάνε πακέτα χωρίς ελεγχο, για να αδειάζουν οι αποθήκες. Τα ορια και ο εκτελωνισμος ειναι για να μη δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμος στην εσωτερική αγορα. Αν κάτι πχ που εχει 10 ευρω στην ντοπια αγορα και το φέρνω 7 απο Κίνα, αυτόματα ο ντοπιος έμπορας δεν θα μπορεί να πουλήσει τα εμπορευματα των 10 ευρω, άρα δεν θα φερνει, αρα ελλειψη στην αγορα. Για τον ιδιο λογο αν εγω παραγω εδω στην Ελλάδα κατι με 12 ευρω και εσύ φέρνεις κατι ιδιο απο Κίνα με 4 ευρω, το τελικό αποτελεσμα ειναι εγω να κλεισω την επιχειρηση (αναπτυξη μηδεν) και ολο το χρήμα να πηγαινει σε αλλοφωνες. Το τελωνειο προσπαθει να φέρει μια ισορροπια σε αυτο. Οσο μάλιστα υπήρχαν ανεκάρτητα κρατη καθε κράτος έβαζε δικους του κανονες που θα βοηθούσαν την ντοπια παραγωγή (άρα και αεπ). Ενδεικτικά στην Ελλάδα παραγουμε λάδι, αν σου εφερνα λάδι απο Μαρόκο (μιλώ πάντα προ ΕΕ) τοτε αν το κρατος δεν κάθιζε τελωνειο στο μαροκινο λάδι, η ελληνικη παραγωγή θα πέθαινε, αρα τελος εξαγωγές, τελος εισοδημα Εμπορικές επιχειρήσεις και δημοσιοι οργανισμοι μπορουν να αγοράσουν μονο απο ελληνες εμπορους (λογω φπα, τιμολογίων, κλπ) εκτος πολύ λιγων ειδικών εξαιρέσεων. Με πιο γενικο κριτήριο θα δηλώσεις εσυ/εγω/ταδε ποια ειναι η αξία που πρεπει να γινεται εκτελωνισμος ή να περνά ελευθερο. Μπορει πχ για σενα να ειναι τα 50 ευρω, αλλα για μενα να ειναι τα 3000 ευρω. Εν ολίγοις τα δικά μας προσωπικά κριτήρια ειναι ανουσια εναντι της πραγματικότητας. Άσε λοιπον τους ειδικους να καθοριζουν τα ορια και τους κανονες. Δεν εχουν ολοι την ικανοτητα των διαδικτυακων αγορών, ειτε λόγω προσβασης ή λογω γνώσεων. Να ξεκαθαρίσω οτι και εγω πολλες φορές θα ήθελα μεγαλυτερη ατέλεια για κάποια πραγματα, αλλά εχω βρεθεί και στην αλλη πλευρα, να ψάχνω ένα ειδος για επειγουσα βλάβη και να μην το βρίσκω παρα μονο με αγορά απο Ασία/Αμερική με τους αναλογους χρονους αναμονης. Το καλυτερο που εχεις να κάνεις ειναι να διαβασεις για τις αγορες (βλ παρακατω εξαιρετικο οδηγό) και να αξιοποιησεις στο μεγιστο τη γνώση για το δικό σου συμφερον. Οδηγός makfil -> https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/ ΥΓ1 : Τον επομενο χρόνο θα πεσει και αλλο η ατέλεια ΥΓ2 : Οταν θα ιδιωτικοποιηθούν και τα ΕΛΤΑ (αποδοση 1 καρφωτο) θα δεις τι γρηγορα θα ερχονται τα δεματα αλλα παραλληλα θα δεις τιμες courier στον εκτελωνισμο. Ψωνιστε οσο προλαβαίνετε
Jlaxy Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 28 λεπτά πριν, isay είπε Το βλέπεις μεμονωμένα από τη δική σου οπτική και οχι σφαιρικά για να καταλάβεις γιατί γινεται αυτο. Αφενος τα ορια δεν ειναι ελληνικη πατέντα, αλλα ευρωπαική οδηγία. Μεχρι και τον Αυγουστο του 2017 περναγαν τόνοι πραγματα με ελάχιστους εκτελωνισμους, αλλά απο ΕΕ, έσφιξαν τα λουρια και αναγκάστηκε και το ελληνικο τελωνειο να δουλέψει. Πιστεψε με κανεις δεν θελει εργατώρες για απειρα μικρα πραγματα. Ακομα και τώρα ειναι πιο χαλαροι σε σχέση με αλλες "πιο πολυτισμενες/πλουσιες" χώρες και τακτικά περνάνε πακέτα χωρίς ελεγχο, για να αδειάζουν οι αποθήκες. Τα ορια και ο εκτελωνισμος ειναι για να μη δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμος στην εσωτερική αγορα. Αν κάτι πχ που εχει 10 ευρω στην ντοπια αγορα και το φέρνω 7 απο Κίνα, αυτόματα ο ντοπιος έμπορας δεν θα μπορεί να πουλήσει τα εμπορευματα των 10 ευρω, άρα δεν θα φερνει, αρα ελλειψη στην αγορα. Για τον ιδιο λογο αν εγω παραγω εδω στην Ελλάδα κατι με 12 ευρω και εσύ φέρνεις κατι ιδιο απο Κίνα με 4 ευρω, το τελικό αποτελεσμα ειναι εγω να κλεισω την επιχειρηση (αναπτυξη μηδεν) και ολο το χρήμα να πηγαινει σε αλλοφωνες. Το τελωνειο προσπαθει να φέρει μια ισορροπια σε αυτο. Οσο μάλιστα υπήρχαν ανεκάρτητα κρατη καθε κράτος έβαζε δικους του κανονες που θα βοηθούσαν την ντοπια παραγωγή (άρα και αεπ). Ενδεικτικά στην Ελλάδα παραγουμε λάδι, αν σου εφερνα λάδι απο Μαρόκο (μιλώ πάντα προ ΕΕ) τοτε αν το κρατος δεν κάθιζε τελωνειο στο μαροκινο λάδι, η ελληνικη παραγωγή θα πέθαινε, αρα τελος εξαγωγές, τελος εισοδημα Εμπορικές επιχειρήσεις και δημοσιοι οργανισμοι μπορουν να αγοράσουν μονο απο ελληνες εμπορους (λογω φπα, τιμολογίων, κλπ) εκτος πολύ λιγων ειδικών εξαιρέσεων. Με πιο γενικο κριτήριο θα δηλώσεις εσυ/εγω/ταδε ποια ειναι η αξία που πρεπει να γινεται εκτελωνισμος ή να περνά ελευθερο. Μπορει πχ για σενα να ειναι τα 50 ευρω, αλλα για μενα να ειναι τα 3000 ευρω. Εν ολίγοις τα δικά μας προσωπικά κριτήρια ειναι ανουσια εναντι της πραγματικότητας. Άσε λοιπον τους ειδικους να καθοριζουν τα ορια και τους κανονες. Δεν εχουν ολοι την ικανοτητα των διαδικτυακων αγορών, ειτε λόγω προσβασης ή λογω γνώσεων. Να ξεκαθαρίσω οτι και εγω πολλες φορές θα ήθελα μεγαλυτερη ατέλεια για κάποια πραγματα, αλλά εχω βρεθεί και στην αλλη πλευρα, να ψάχνω ένα ειδος για επειγουσα βλάβη και να μην το βρίσκω παρα μονο με αγορά απο Ασία/Αμερική με τους αναλογους χρονους αναμονης. Το καλυτερο που εχεις να κάνεις ειναι να διαβασεις για τις αγορες (βλ παρακατω εξαιρετικο οδηγό) και να αξιοποιησεις στο μεγιστο τη γνώση για το δικό σου συμφερον. Οδηγός makfil -> https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/ ΥΓ1 : Τον επομενο χρόνο θα πεσει και αλλο η ατέλεια ΥΓ2 : Οταν θα ιδιωτικοποιηθούν και τα ΕΛΤΑ (αποδοση 1 καρφωτο) θα δεις τι γρηγορα θα ερχονται τα δεματα αλλα παραλληλα θα δεις τιμες courier στον εκτελωνισμο. Ψωνιστε οσο προλαβαίνετε Γενικά για το μεγαλύτερο μέρος αγορών από εξωτερικό,βάζω ιδιωτική courier και κάνω τον εκτελωνισμό ο ίδιος. Στα μικροπράγματα <50€ είναι πολλά τα 15€. Να έχει δασμούς + ΦΠΑ. Το λέω καθαρά σαν καταναλωτής λιανικής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα