Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Jlaxy είπε

Γενικά για το μεγαλύτερο μέρος αγορών από εξωτερικό,βάζω ιδιωτική courier και κάνω τον εκτελωνισμό ο ίδιος.

Στα μικροπράγματα <50€ είναι πολλά τα 15€.

Να έχει δασμούς + ΦΠΑ.

Το λέω καθαρά σαν καταναλωτής λιανικής.

Μα και στα ΕΛΤΑ μπορείς αν θες να εκτελωνήσεις μόνος σου ακριβώς όπως και στους courier

https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx

Το κόστος παράδοσης της διασάφησης στον δικό σου εκτελωνιστή και στο courier το χρεώνεσαι ,δεν είναι δωρεάν.

Μάλιστα στα ΕΛΤΑ είναι και φθηνοτερό γιατί από ότι βλέπω πχ η DHL θέλει γύρω στα 30 ευρώ για παράδοση σε δικό σου εκτελωνιστή

Επεξ/σία από dexterios
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Salvation81

22ε

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dexterios είπε

Μα και στα ΕΛΤΑ μπορείς αν θες να εκτελωνήσεις μόνος σου ακριβώς όπως και στους courier

Το κόστος παράδοσης της διασάφησης στον δικό σου εκτελωνιστή και στο courier το χρεώνεσαι ,δεν είναι δωρεάν.

Μάλιστα στα ΕΛΤΑ είναι και φθηνοτερό γιατί από ότι βλέπω πχ η DHL θέλει γύρω στα 30 ευρώ για παράδοση σε δικό σου εκτελωνιστή

Για να ειμαστε ακριβης αυτα χρεωνει η DHL αν αποφασισει καποιος να εκτελωνισει ενα πακετο μονος του:

i.            κόστος  57Ευρώ (41,00 τα πρακτορειακά - διατακτική + 16 τα εργατικά)  + Έξοδα Τελωνείου (για αποστολές έως 5 κιλά)

ii.            Κόστος  67 Ευρώ (41,00 τα πρακτορειακά - διατακτική + 26  τα εργατικά) + Έξοδα Τελωνείου (για αποστολές πάνω από 5 κιλά)

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.

ειχα παρει ενα ταμπλετ απο gearbest και οι ηλιθιοι, παρολο που τους ειπα να μην το στειλουν με DHL αυτοι λες και

το εκαναν επιτηδες.... το εστειλαν με DHL! αποτελεσμα εφαγα 180 ευρω η αξια του ταμπλετ + 100 ευρω εκτελωνιστικα εξοδα = 280 ενα ταμπλετ  4gb ram + 64 gb rom.

Μου ηρθε μια η αλλη χαρη στους εξυπνακηδες.

Τωρα περιμενω ενα ανταλλακτικο για το αυτοκινητο, και πρεπει να τους στειλω αποδεικτικα, paypal - invoice κλπ.

Τους ειχα πει να γραψουν low value και περιμενω να δω τι εγραψαν, οχι τρελη τιμη, 32 ευρω εκανε, ειχα πει να γραψουν 22 για να ειμαι στο οριο.

Να δουμε αν θα την γλυτωσω!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, dexterios είπε

Εμένα μου ήρθε απευθείας η απόδειξη για πληρωμή-παραλαβή από το κατάστημα της περιοχής μου.

Δε ρώτησαν αν Θέλω να τη κάνω ο ίδιος.

Πάντως 3€ δεν είναι πολλά.

Παλαιότερα  η dhl δε με χρέωσε πάρα μόνο για την αποθήκευση.

Η καλύτερη για μένα είναι η TNT.

Πότε δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Jlaxy είπε

Εμένα μου ήρθε απευθείας η απόδειξη για πληρωμή-παραλαβή από το κατάστημα της περιοχής μου.

Δε ρώτησαν αν Θέλω να τη κάνω ο ίδιος.

Πάντως 3€ δεν είναι πολλά.

Παλαιότερα  η dhl δε με χρέωσε πάρα μόνο για την αποθήκευση.

Η καλύτερη για μένα είναι η TNT.

Πότε δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.

Τα 3ε δεν ειναι φορος/εξοδα τελωνειου, ειναι καποιο ποσο που βαζουν σε μερικες αποστολες χωρις πρακτικο λογο.

Αν σε ειχαν χρεωσει εξοδα θα ηταν ενα 15αρι + ΦΠΑ.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Salvation81 είπε

Τα 3ε δεν ειναι φορος/εξοδα τελωνειου, ειναι καποιο ποσο που βαζουν σε μερικες αποστολες χωρις πρακτικο λογο.

τα 3 ευρω ειναι νταβατζιλικι, ετσι γιατι ασχοληθηκα - κοιταξα τον φακελο σου.

Πρακτικα θα μπορουσες να ειχες παραγγειλει ενα κουτακι οδοντογλυφιδες μισο ευρω και να σου χρεωσουν αυτο το 3ευρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tornado είπε

τα 3 ευρω ειναι νταβατζιλικι, ετσι γιατι ασχοληθηκα - κοιταξα τον φακελο σου.

Πρακτικα θα μπορουσες να ειχες παραγγειλει ενα κουτακι οδοντογλυφιδες μισο ευρω και να σου χρεωσουν αυτο το 3ευρω.

Δεν ισχυει αυτο, απο τα 50 πακετα που εχω παραλαβει απο ΕΛΤΑ απο τον Οκτωμβριο μονο 2 ειχαν το 3ευρω (και ασχοληθηκαν σχεδον με τα μισα αφου ζητησαν αποδειξη αγορας).

Κατι αλλο παιζει με αυτο αλλα δεν ξερω τι.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Δεν ισχυει αυτο, απο τα 50 πακετα που εχω παραλαβει απο ΕΛΤΑ απο τον Οκτωμβριο μονο 2 ειχαν το 3ευρω .

γιατι καταλαβες οτι εχει λογικη εξηγηση αυτη η χρεωση? τυχαια καποιοι τσιμπανε ενα "δωρακι"

τα λαθος που κανεις ειναι να πιστευεις οτι υπαρχει συγκεκριμενη διαδικασια η οποια ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις.

Δειγματοληπτικα ισχυει για ενα 10% και πολυ βαζω.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Αν σε ειχαν χρεωσει εξοδα θα ηταν ενα 15αρι + ΦΠΑ.

Ναι 15 +ΦΠΑ 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημερα , θελω να παραγγειλω απο Αλγερια μια καρτα γραφικων που βρηκα , γραφει οτι θα στειλει με EMS post αλλα το ebay δεν βγαζει κοστος τελωνειου οπως οταν παω να παραγγειλω απο Αμερικη , εχει κανεις ιδεα τι παιζει ? Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω πηρα μια θηκη κινητου απο bangood αξιας 5.5 ευρω και ειναι στο αεροδρομιο αναμονη για τελωνειο. Μολις εμαθα οτι χρεωνουν 3 ευρω στις αποστολες που ειναι "ελευθερες", για εξοδα τελωνειου...

Αν το ηξερα, θα εδινα 11 ευρω και θα την επαιρνα απο Ελλαδα. Θα την ειχα και σε 2 μερες.

Θα μου στειλουν χαρτι απο τα ΕΛΤΑ της περιοχης μου να παω να πληρωσω για να παραλαβω το δεμα?

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.
6 ώρες πριν, nark3ss είπε

Καλημερα , θελω να παραγγειλω απο Αλγερια μια καρτα γραφικων που βρηκα , γραφει οτι θα στειλει με EMS post αλλα το ebay δεν βγαζει κοστος τελωνειου οπως οταν παω να παραγγειλω απο Αμερικη , εχει κανεις ιδεα τι παιζει ? Ευχαριστω εκ των προτερων.

Προφανως δεν εχει επιλογη προπληρωμης τελων. Οπότε θα το πληρωσεις, όταν ερθει εδω, το τελωνειο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...