zoranb Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Έχω ένα γυάλινο μπουκάλι που περιείχε φρέσκο γάλα, το οποίο παρά το ότι το έχω πλύνει στο πλυντήτιο πιάτων αρκετές φορές, κάθε φορά που το σφραγίζω και του ανοίγω το καπάκι... ακόμα μυρίζει γαλατίλα! Πως ξεμυρίζει... να θέλει ξύδι;
Ola150 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, zoranb είπε Έχω ένα γυάλινο μπουκάλι που περιείχε φρέσκο γάλα, το οποίο παρά το ότι το έχω πλύνει στο πλυντήτιο πιάτων αρκετές φορές, κάθε φορά που το σφραγίζω και του ανοίγω το καπάκι... ακόμα μυρίζει γαλατίλα! Πως ξεμυρίζει... να θέλει ξύδι; Βάλε ξύδι!
Superuser Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Το καπάκι μυρίζει..το γυάλινο μπουκάλι δεν νομίζω
SB_1957 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, zoranb είπε Έχω ένα γυάλινο μπουκάλι που περιείχε φρέσκο γάλα, το οποίο παρά το ότι το έχω πλύνει στο πλυντήτιο πιάτων αρκετές φορές, κάθε φορά που το σφραγίζω και του ανοίγω το καπάκι... ακόμα μυρίζει γαλατίλα! Πως ξεμυρίζει... να θέλει ξύδι; Σοδα φαγητού και ξύδι. Το ίδιο πλύσιμο και στο καπάκι. 1
zoranb Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Και το καπάκι μέσα στο πλυντήριο έμπαινε πάντα... τι να πω θα το κοιτάξω!
papoys1 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, zoranb είπε Έχω ένα γυάλινο μπουκάλι που περιείχε φρέσκο γάλα, το οποίο παρά το ότι το έχω πλύνει στο πλυντήτιο πιάτων αρκετές φορές, κάθε φορά που το σφραγίζω και του ανοίγω το καπάκι... ακόμα μυρίζει γαλατίλα! Πως ξεμυρίζει... να θέλει ξύδι; Θα πάρεις 1 κιλό καυστική σόδα σε νιφάδες 2-3 ευρώ κάνει σε χρωματοπωλεία. Θα ρίχνεις στο μπουκάλι μία κουταλιά μετά λίγο νεράκι (π.χ. 50-100 γραμμάρια) και χωρίς να βάλεις καπάκι θα αρχίσεις με τα χέρια σου να το περιστρέφεις να πάει παντού το νερό το οποίο λιώνοντας η σόδα αναπτύσει μεγάλη θερμοκρασία (70-80 βαθμούς θα το καταλάβεις στα χέρια σου) και θα δεις το μπουκάλι εσωτερικά να αστράφτει.Έτσι καθάριζα τα μπουκάλια όταν έπαιρνα γάλα από το ΘΕΣΓάλα τώρα το έκοψα και παίρνω μόνο από lidl. Μετά ένα καλό ξέπλυμα με 2-3 νερά και είσαι έτοιμος.Κάντο και θα με θυμηθείς. Ξύδια σόδες κ.λ.π. είχα χρησιμοποιήσει αλλά όχι με τέλειο αποτέλεσμα όπως το παραπάνω.☺️ Edit.Υπόψη μετά τη σόδα την αποθηκεύουμε σε κάποια συσκευασία ερμητικά κλειστά να μην παίρνει αέρα (σακούλα νάυλον μπολ βάζο) γιατί λειτουργεί ως συλλέκτης υγρασίας και σε 1-2 μέρες θα είναι όλο νερό και για πέταμα. Edit 2. Επίσης η συγκεκριμένη σόδα είναι το καλύτερο καθαριστικό για τη λεκάνη της τουαλέτας αν έχει πιάσει στο βάθος άλατα και μαυρίλα. 2-3 κουταλιές της σούπας το βράδυ,το πρωί καζανάκι και ένα καλό τρίψιμο με το πιγκλ και θα καθαρίσει. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2019 από papoys1 5 1
Vassilis_24 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Βάλτου ξινισμένο γάλα, να μυρίζει ξινόγαλα μετά! 1
zoranb Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) #papoys1 Σε ευχαριστώ, αλλά να βάλω χημικό προϊόν μέσα σε μπουκάλι που θα χρησιμοποιήσω για τροφή δεν είναι λίγο ρίσκο. Πως θα το καθαρίσω μετά ακόμα από την καυστική σόδα -ακόμα κι αν φύγει η γαλατίλα- για μπουκάλι πρόκειται, όχι για μπωλ ώστε να μπορώ να το τρίψω/σκουπίσω καλά... καταλαβαίνεις Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από zoranb 1
G.TH. Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 8 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε Βάλτου ξινισμένο γάλα, να μυρίζει ξινόγαλα μετά! Και μετά πίπερμαν για να γίνει ξινογαλοπίπερμαν
*Kopanos* Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Απλά πέτα το βρε άνθρωπε το μπουκάλι! Παππούς ωραία ιδέα για την λεκάνη αν και με χλωρίνη καθαρίζει συνήθως, αλλά συμφωνώ με τον TS δεν θα το έβαζα σε σκεύος που βάζω τρόφιμα/ποτά. 3
papoys1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, *Kopanos* είπε Απλά πέτα το βρε άνθρωπε το μπουκάλι! Παππούς ωραία ιδέα για την λεκάνη αν και με χλωρίνη καθαρίζει συνήθως, αλλά συμφωνώ με τον TS δεν θα το έβαζα σε σκεύος που βάζω τρόφιμα/ποτά. Θα συμφωνήσω απόλυτα ναι η χρήση της είναι επικίνδυνη κυρίως την ώρα της αρχικής αντίδρασης και εκείνη τη στιγμή δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με το γυμνό δέρμα ή τα ρούχα γιατί θα κάνει έγκαυμα..Εγώ τη χρησιμοποιώ για παρασκευή σαπουνιού από παλαιά λάδια που έχω.Απλά ύστερα από αρκετή ενημέρωση στο ίντερνετ είδα ότι δεν απαγορεύεται η χρήση της και σε σκεύη όταν γίνει σωστά και ληφθούν οι ειδικές προστασίες.Βέβαια μόνο σε 2-3 μπουκάλια τη χρησιμοποίησα και με πολύ προφύλαξη όπως το κάνω και στην παρασκευή του σαπουνιού. Και εγώ για πέταμα τα είχα γιατί δεν έφευγε η θολούρα με τίποτε και είδα ότι καθάρισαν τέλεια.Φυσικά μετά έριξα υγρό απορρυπαντικό μέσα και στη συνέχεια τα ξέπλυνα πολύ καλά πριν τα χρησιμοποιήσω.Δεν νομίζω ότι και τα άλλα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε δεν έχουν χημικές συνθέσεις ειδικά αφριστικά για να κάνουν σαπουνάδα . Με λίγα λόγια θα συμφωνήσω ότι ΔΕΝ πρέπει να γίνεται καμία χρήση αν πρώτα δεν ενημερωθεί κάποιος πολύ καλά. Κομμάτι κειμένου στο ίντερνετ .....https://shallot.ru/el/caustic-salt-pipe-cleaning-with-alkaline-caustics.html (Η καυστική σόδα είναι μια δημοφιλής χημική ουσία που διατίθεται στο εμπόριο είτε ως σκόνη είτε ως γέλη. Η καυστική σόδα ονομάζεται επίσης υδροξείδιο του νατρίου ή καυστικό αλκάλι. Μια τέτοια ουσία καταπολεμά πολλούς τύπους βρωμιάς και έτσι χρησιμοποιείται όχι μόνο για τον καθαρισμό των μπλοκαρισμάτων στους σωλήνες αλλά και για το πλύσιμο πιάτων, καθαρισμού των κελυφών και άλλων επιφανειών σμάλτου ή μετάλλου. Η χρήση σόδας είναι δυνατή τόσο σε καθαρή μορφή όσο και σε σύνθεση με άλλες χημικές ουσίες. Για παράδειγμα, η καυστική σόδα χρησιμοποιείται ενεργά στην παραγωγή όλων των γνωστών καθαριστικών για σωλήνες που ονομάζονται "Mole".) Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από papoys1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις