Dinos_12345 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα. Τις τελευταίες μέρες προσπαθούσα να μπω για να κατεβάσω σειρές που δεν είναι διαθέσιμες στο Ελληνικό Netflix και κάποια στιγμή, ενώ ήμουν με άλλο DNS από αυτόν του ISP, μου βγήκε η, κλασσική πλέον, σελίδα της ΕΔΠΠΙ. Αναρωτιέμαι λοιπόν. Αυτός ο (ηλίθιος κατά την γνώμη μου) περιορισμός, δεν πάει έναντια στους όρους χρήσης και το συμβόλαιο του ISP μου; Στο Pirate bay για παράδειγμα, υπάρχει και πραγματικά δωρεάν υλικό και χρησιμοποιείται πολλές φορές σαν το Internet archive. Το ίδιο το internet archive έχει πειρατικό υλικό και δεν το έχουν μπλοκάρει σε ΚΑΜΙΑ χώρα. Υπάρχει έδαφος για νομικές κυρώσεις προς τον ISP ώστε να γίνει unblock τέτοιων site; Γιατί πρέπει να είμαι ΟΚ με το γεγονός ότι η ιδιωτικότητα μου παραβιάζεται, ακόμα και με ξεχωριστό DNS από αυτόν του παρόχου;
isay Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Για να δεις σελιδα του ΕΔΠΠΙ απο dns σημαινει οτι το custom dns που εχεις βάλει δεν λειτουργει σωστά ή δεν το εχεις ρυθμισεις σωστα. Ενδεικτικά μήπως έχεις βαλει μονο για ipv4 και δουλευεις ipv6; Απο την άλλη αναζητάς νομικά παραθυρα για το net neutrality εναντιον του isp σου (δηλαδη το συμβολαιο που εχεις υπογραψει) παραβλέποντας κάτι βασικό, οτι η νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία του οποιοδηποτε isp ειναι ανώτερη απο τα μεταξύ σας συμβόλαια. Γενικά ο νομος ειναι ανώτερος προσωπικών συμφωνητικών, όπως και το συνταγμα ειναι ανώτερο οποιουδήποτε νόμου. Οι isp δεν επέβαλαν τους περιορισμους γιατί έτσι ξύπνησαν αλλά επειδή τους επιβλήθηκε νομικα. Τουτέστιν αν θεωρείς οτι θίγεται το δικαίωμα στο net netrality (άσχετο αν εσύ το καταχράσαι για να εχεις προσβαση σε υλικό που δεν εχεις πληρώσει) αν στραφείς εναντίον του isp σου, απλά θα κανεις μια τρυπα στο νερο. Αν θες πραγματικά να υπερασπιστείς το net neutrality γιατί πιστευεις στο δικαίωμα της ελευθερίας (και οχι γιατί θες το ακαταλόγιστο σε παραβάσεις) πρεπει να στραφείς νομικά ενάντια της αποφασης επιλογης του περιορισμου. 1
Dinos_12345 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 58 λεπτά πριν, isay είπε Για να δεις σελιδα του ΕΔΠΠΙ απο dns σημαινει οτι το custom dns που εχεις βάλει δεν λειτουργει σωστά ή δεν το εχεις ρυθμισεις σωστα. Ενδεικτικά μήπως έχεις βαλει μονο για ipv4 και δουλευεις ipv6; Απο την άλλη αναζητάς νομικά παραθυρα για το net neutrality εναντιον του isp σου (δηλαδη το συμβολαιο που εχεις υπογραψει) παραβλέποντας κάτι βασικό, οτι η νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία του οποιοδηποτε isp ειναι ανώτερη απο τα μεταξύ σας συμβόλαια. Γενικά ο νομος ειναι ανώτερος προσωπικών συμφωνητικών, όπως και το συνταγμα ειναι ανώτερο οποιουδήποτε νόμου. Οι isp δεν επέβαλαν τους περιορισμους γιατί έτσι ξύπνησαν αλλά επειδή τους επιβλήθηκε νομικα. Τουτέστιν αν θεωρείς οτι θίγεται το δικαίωμα στο net netrality (άσχετο αν εσύ το καταχράσαι για να εχεις προσβαση σε υλικό που δεν εχεις πληρώσει) αν στραφείς εναντίον του isp σου, απλά θα κανεις μια τρυπα στο νερο. Αν θες πραγματικά να υπερασπιστείς το net neutrality γιατί πιστευεις στο δικαίωμα της ελευθερίας (και οχι γιατί θες το ακαταλόγιστο σε παραβάσεις) πρεπει να στραφείς νομικά ενάντια της αποφασης επιλογης του περιορισμου. Fair points. Το θέμα είναι ότι οι νόμοι της ΕΕ, είναι πάνω από την ΕΔΠΠΙ και την κάθε ΕΔΠΠΙ. Πιο πολύ με ενοχλεί το ότι μπαίνουν στα χωράφια μου παρά το τι κάνουν εκεί, επειδή έχω τρόπο να τους αγνοήσω με VPN και με άλλα "κόλπα". Για να κυνηγήσω νομικά όλο αυτό το πράγμα, πως μπορώ να ξεκινήσω; Ένας άνθρωπος είναι αρκετός για να κάνει υπόθεση εναντίον του νόμου ή θέλει πολλά άτομα;
user2163 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Όλο το υλικό στο thepiratebay είναι παράνομο;🤔
dexterios Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, user2163 είπε Όλο το υλικό στο thepiratebay είναι παράνομο;🤔 Όλο το υλικό δεν είναι αφού υπάρχουν και αρχεία που διατίθενται ελεύθερα έτσι κι αλλιώς από τους δημιουργούς τους.Το ευρωπαϊκό δικαστήριο όμως έκρινε ότι η πλατφόρμα διευκολύνει την διακίνηση παράνομου υλικού γενικά μέσα από το φιλτράρισμα και κατηγοριοποίηση που κάνει στο υλικό https://www.theguardian.com/technology/2017/jun/15/pirate-bay-european-court-of-justice-rules-infringing-copyright-torrent-sites
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα