astrea966 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) καλημερα και χρονια πολλα σε ολους.την παραμονη της πρωτοχρονιας ενεργοποιηθηκα στη forthnet μετα απο φορητοτητα απο vodafone και εχω καποιες αποριες. στο Log file του ρουτερ εμφανιστηκε ενα μηνυμα οπως φαινεται και στη φωτο που λεει για καποιο μηκος καλωδιου.τι ειναι αυτο?δεν το ειχα αλλη φορα αυτο το μηνυμα. στα στατιστικα εκει που λεει attainable throughput στο receive αν το παρακολουθω για λιγο η τιμες αλλαζουν μια προς τα κατω και μια προς τα πανω κατα 5mbit περιπου. καμια ιδεα? ευχαριστω προκαταβολικα και καλη χρονια να εχουμε Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από astrea966
poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 το πρωτο μυνημα αν καταλαβα καλα ειναι οτι βρισκει bridge taps τα οποια γενικως κανουν θεματα.δες αυτο για να καταλαβεις τι ειναι και πως τα φτιαχνεις. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf οσο αλλαζει το margin στην γραμμη σου αλλαζει και το attainable. και επειδη παιζεις οριακα 50αρα αρα εισαι λιγο μακρυα και ο χαλκος μπορει να μην ειναι οτι καλυτερο συν οτι μπορει να εχεις bridge taps για αυτο και το σκαμπανεβασμα.για αρχη φτιαξε την καλωδιωση. και σου λεει οτι αμα φτιαξεις την καλωδιωση το attainable σου απο 55 θα παει +13 αρα στα 68.αρα λιγοτερα errors και γενικα πιο σταθερη γραμμη
astrea966 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) τα πραγματα εχουν ως εξης.πριν 3 χρονια αλλαξα το καλωδιο που μπαινει στο σπιτι.το σπιτι δεν εχει χωνευτη οποτε περασα ενα utp απο το κουτι του οτε απευθειας μεσα στο σπιτι και στην πριζα του τηλεφωνου την οποια την αντικατεστησα με μια διπλη.στην μια υποδοχη συνδεσα το ζευγαρι που ερχεται απεξω και στην αλλη αλλο καλωδιο που πηγαινει και δινει στις υπολοιπες τηλεφωνικες πριζες του σπιτιου.εχει μπει σπλιτερ στην rj11 που ειναι το ζευγαρι που ερχεται απ`εξω και στις εξοδους του εχει μπει το Ycable του fritzbox.στην fon 1 του ρουτερ εχει συνδεθει τηλεφωνικη συσκευη και απο την fon2 φευγει καλωδιο που παει στην 2η rj11 της πριζας και δινει τηλεφωνο στις υπολοιπες πριζες του σπιτιου.οποτε κατα την γνωμη μου bridge taps δεν υπαρχουν,εκτος αν φταιει το ζευγαρι που εχω συνδεσει.μπορω να το αλλαξω με αλλο και να δω αν στρωσει.το μηκος του καλωδιου που εχω βαλει δεν ξεπερναει τα 6 μετρα. ps:αν συνδεσω το ρουτερ που μου εδωσε η forthnet στα στατιστικα στο attainable throughput receive παει στο 75000 κατι αν θυμαμαι καλα Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από astrea966
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 23 hours ago, astrea966 said: τα πραγματα εχουν ως εξης.πριν 3 χρονια αλλαξα το καλωδιο που μπαινει στο σπιτι.το σπιτι δεν εχει χωνευτη οποτε περασα ενα utp απο το κουτι του οτε απευθειας μεσα στο σπιτι και στην πριζα του τηλεφωνου την οποια την αντικατεστησα με μια διπλη.στην μια υποδοχη συνδεσα το ζευγαρι που ερχεται απεξω και στην αλλη αλλο καλωδιο που πηγαινει και δινει στις υπολοιπες τηλεφωνικες πριζες του σπιτιου.εχει μπει σπλιτερ στην rj11 που ειναι το ζευγαρι που ερχεται απ`εξω και στις εξοδους του εχει μπει το Ycable του fritzbox.στην fon 1 του ρουτερ εχει συνδεθει τηλεφωνικη συσκευη και απο την fon2 φευγει καλωδιο που παει στην 2η rj11 της πριζας και δινει τηλεφωνο στις υπολοιπες πριζες του σπιτιου.οποτε κατα την γνωμη μου bridge taps δεν υπαρχουν,εκτος αν φταιει το ζευγαρι που εχω συνδεσει.μπορω να το αλλαξω με αλλο και να δω αν στρωσει.το μηκος του καλωδιου που εχω βαλει δεν ξεπερναει τα 6 μετρα. ps:αν συνδεσω το ρουτερ που μου εδωσε η forthnet στα στατιστικα στο attainable throughput receive παει στο 75000 κατι αν θυμαμαι καλα δοκιμασε τυπικα και μονο για δοκιμη να βγαλεις το σπλιττερ (κοινως αφηνεις μονο το Internet) και να δεις μηπως αυτο στο βγαζει επειδη βλεπει το splitter.κατα τα αλλα ναι η καλωδιωση σου ειναι σωστη και δεν εχεις bridge tap. Οποτε ακομα και να συνεχισει να το λεει δεν σε νοιαζει. αν θες δοκιμασε τυπικα και με μικρο καλωδιο.το διπλο πριζακι δεν εχει τιποτα πυκνωτες απο πισω?δεν ειναι τιποτα αντικεραυνικό?
astrea966 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 7 ώρες πριν, poulinos είπε δοκιμασε τυπικα και μονο για δοκιμη να βγαλεις το σπλιττερ (κοινως αφηνεις μονο το Internet) και να δεις μηπως αυτο στο βγαζει επειδη βλεπει το splitter.κατα τα αλλα ναι η καλωδιωση σου ειναι σωστη και δεν εχεις bridge tap. Οποτε ακομα και να συνεχισει να το λεει δεν σε νοιαζει. αν θες δοκιμασε τυπικα και με μικρο καλωδιο.το διπλο πριζακι δεν εχει τιποτα πυκνωτες απο πισω?δεν ειναι τιποτα αντικεραυνικό? το εκανα αλλα καμια διαφορα.το εμφανιζει παλι το μηνυμα με και χωρις σπλιτερ.ανοιξα και την πριζα να δω αν παιζει τιποτα αλλαολα καλα.ειναι απλη χωρις πυκνωτες και λοιπα.αν φτιαξει ο καιρος και δεν βαριεμαι μπορει να βγω εξω να αλλαξω ζευγαρι να το αποκλεισω και αυτο το ενδεχομενο αν και χλωμο τοβλεπω να φταιει αυτο
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 μπορει να διαβαζει το οτιδηποτε και να το λεει. αν θες να αλλαξεις ζευγαρι για δοκιμη τωρα μπορεις. On 03/01/2019 at 19:56, astrea966 said: το εκανα αλλα καμια διαφορα.το εμφανιζει παλι το μηνυμα με και χωρις σπλιτερ.ανοιξα και την πριζα να δω αν παιζει τιποτα αλλαολα καλα.ειναι απλη χωρις πυκνωτες και λοιπα.αν φτιαξει ο καιρος και δεν βαριεμαι μπορει να βγω εξω να αλλαξω ζευγαρι να το αποκλεισω και αυτο το ενδεχομενο αν και χλωμο τοβλεπω να φταιει αυτο
kgliat Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, ΠΡΟ της ενεργοποίησης κατάστημα Nova και το Support μου είχε πει οτιδήποτε μικρότερο από 90mbps δηλώνεται βλάβη.. Ολοκληρώθηκε η σύνδεση χθες και τώρα το Support τα βλέπει όλα καλά.. Κοιτάξτε στατιστικά, μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο;;; Link Status Up Modulation Type VDSL2_Vectoring Actual Rate(Up/Down) 10999/86196 kbps Attainable Rate(Up/Down) 56262/120264 kbps Noise Margin(Up/Down) 31.1/13.7 dB Line Attenuation(Up/Down) 10.7/8.1 dB Output Power(Up/Down) 0/13.6 dBm Data Path(Up/Down) Fast/Fast Interleave Depth(Up/Down) 1/1 Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms INP(Up/Down) 4/4 symbols Profile 17a Showtime Start 16 h 35 min 10 s LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors(Up/Down) 0/0 FEC Errors(Up/Down) 512/2026 Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2019 από kgliat
DanielRGr Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, kgliat είπε Καλημέρα, ΠΡΟ της ενεργοποίησης κατάστημα Nova και το Support μου είχε πει οτιδήποτε μικρότερο από 90mbps δηλώνεται βλάβη.. Ολοκληρώθηκε η σύνδεση χθες και τώρα το Support τα βλέπει όλα καλά.. Κοιτάξτε στατιστικά, μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο;;; Link Status Up Modulation Type VDSL2_Vectoring Actual Rate(Up/Down) 10999/86196 kbps Attainable Rate(Up/Down) 56262/120264 kbps Noise Margin(Up/Down) 31.1/13.7 dB Line Attenuation(Up/Down) 10.7/8.1 dB Output Power(Up/Down) 0/13.6 dBm Data Path(Up/Down) Fast/Fast Interleave Depth(Up/Down) 1/1 Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms INP(Up/Down) 4/4 symbols Profile 17a Showtime Start 16 h 35 min 10 s LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors(Up/Down) 0/0 FEC Errors(Up/Down) 512/2026 Μπορεις να αλλαξεις το fast/fast σε interleaved αν δεν παιζεις games. Ενδεχομενως να σε ανεβασει λιγο σε ταχυτητα και να σε κατεβασει λιγο σε latency αλλα δεν δεν σε νοιαζει αν δεν παιζεις απαιτητικα games που θελουν μικρο ms latency Ωστοσο σιγουρεψε το ενδεχομενο οτι εχεις συνδεσει τον εξοπλισμο σου σωστα, δηλαδη το ρουτερ συνδεδεμενο στη πρωτη πριζα τηλεφωνου του σπιτιου (κατα γενικο κανονα ή μαλλον θεωρητικα, ειναι η πρωτη πριζα / η πιο κοντινη πριζα που θα βρεις απο το κουτακι των γραμμων εξω απο τη πορτα του σπιτιου σου) Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2019 από DanielRGr
poulinos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 On 21/12/2019 at 08:46, kgliat said: Καλημέρα, ΠΡΟ της ενεργοποίησης κατάστημα Nova και το Support μου είχε πει οτιδήποτε μικρότερο από 90mbps δηλώνεται βλάβη.. Ολοκληρώθηκε η σύνδεση χθες και τώρα το Support τα βλέπει όλα καλά.. Κοιτάξτε στατιστικά, μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο;;; Link Status Up Modulation Type VDSL2_Vectoring Actual Rate(Up/Down) 10999/86196 kbps Attainable Rate(Up/Down) 56262/120264 kbps Noise Margin(Up/Down) 31.1/13.7 dB Line Attenuation(Up/Down) 10.7/8.1 dB Output Power(Up/Down) 0/13.6 dBm Data Path(Up/Down) Fast/Fast Interleave Depth(Up/Down) 1/1 Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms INP(Up/Down) 4/4 symbols Profile 17a Showtime Start 16 h 35 min 10 s LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors(Up/Down) 0/0 FEC Errors(Up/Down) 512/2026 ζητα interleave στο down αν δεν παιζεις παιχνιδια.επισης για σωστη καλωδιωση vdsl https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf On 22/12/2019 at 02:01, DanielRGr said: Μπορεις να αλλαξεις το fast/fast σε interleaved αν δεν παιζεις games. Ενδεχομενως να σε ανεβασει λιγο σε ταχυτητα και να σε κατεβασει λιγο σε latency αλλα δεν δεν σε νοιαζει αν δεν παιζεις απαιτητικα games που θελουν μικρο ms latency Ωστοσο σιγουρεψε το ενδεχομενο οτι εχεις συνδεσει τον εξοπλισμο σου σωστα, δηλαδη το ρουτερ συνδεδεμενο στη πρωτη πριζα τηλεφωνου του σπιτιου (κατα γενικο κανονα ή μαλλον θεωρητικα, ειναι η πρωτη πριζα / η πιο κοντινη πριζα που θα βρεις απο το κουτακι των γραμμων εξω απο τη πορτα του σπιτιου σου) θα τα περασει τα 90 με interleave στο Down.στο up μπορει να το αφησει.
kgliat Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Καλή χρονιά σε όλους! Ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά θα με σουβλισει μάλλον ο γιος μου αν το αλλάξω επειδή παίζει Fortnite και φοβάμαι μπας και του το χαλάσω.. Θα το δοκιμάσω όμως και βλέπουμε..
poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 14 hours ago, kgliat said: Καλή χρονιά σε όλους! Ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά θα με σουβλισει μάλλον ο γιος μου αν το αλλάξω επειδή παίζει Fortnite και φοβάμαι μπας και του το χαλάσω.. Θα το δοκιμάσω όμως και βλέπουμε.. απλα θα ανεβει το Ping του κανα 10ms>δεν καταστραφηκε ο κοσμος.αλλιως παραμενεις ετσι. και βεβαια κοιτας και την καλωδιωση να μην εχει bridge taps γιατι μπορει τα 86Mbit να ειναι 90+ κατω.
kgliat Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τζίφος από Forthnet.. Παίρνω από καμπίνα Wind και η συμφωνία που έχουν οι δύο παροχοι είναι να τα δινει η Wind στη Fortnet by default σε fast path και να μην επιτρέπει να το αλλάξουν (!!!). Sip password δε δίνουν με τίποτα. Τελικά έβαλα το Fritzbox 7530 σε Bridge mode μόνος μου, αφού μου έλεγαν πως δεν υποστηρίζεται από το δίκτυο τους.. Μου ειναι μάλλον άχρηστο τελικά το Fritzbox 7530 αφού δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω όπως πρέπει.. Το έχω από αρχές Αυγούστου με απόδειξη αγοράς από Ελλάδα. Πριν το βάλω αγγελία, αν ενδιαφέρεται κάποιος pm παρακαλώ.. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από kgliat
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 6 hours ago, kgliat said: Τζίφος από Forthnet.. Παίρνω από καμπίνα Wind και η συμφωνία που έχουν οι δύο παροχοι είναι να τα δινει η Wind στη Fortnet by default σε fast path και να μην επιτρέπει να το αλλάξουν (!!!). Sip password δε δίνουν με τίποτα. Τελικά έβαλα το Fritzbox 7530 σε Bridge mode μόνος μου, αφού μου έλεγαν πως δεν υποστηρίζεται από το δίκτυο τους.. Μου ειναι μάλλον άχρηστο τελικά το Fritzbox 7530 αφού δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω όπως πρέπει.. Το έχω από αρχές Αυγούστου με απόδειξη αγοράς από Ελλάδα. Πριν το βάλω αγγελία, αν ενδιαφέρεται κάποιος pm παρακαλώ.. και να σου διναν το sip password δεν θα επαιζε παλι.δεν ειναι τοσο ευκολο να παιξει.
infin1tyGR Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 6 hours ago, kgliat said: Τζίφος από Forthnet.. Παίρνω από καμπίνα Wind και η συμφωνία που έχουν οι δύο παροχοι είναι να τα δινει η Wind στη Fortnet by default σε fast path και να μην επιτρέπει να το αλλάξουν (!!!). Η Wind δίνει στους πελάτες της γραμμές που κλειδώνουν με οριακό SNR χωρίς λόγο. Δίνει σε άλλες εταιρείες αναγκαστικό Fast Path σε VDSL by default. Απορώ αν υπάρχει κανείς εκεί μέσα που να έχει ιδέα. Εκτός αν πήραν μέρος σε κάναν διαγωνισμό ποιος θα έχει τις περισσότερες αποσυνδέσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα