Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Denexts3anadei είπε

Το θέμα μου είναι ότι δεν θέλω να αφήσω στη διαχείριση των γονιών μου πράγματα στο όνομά μου 

Θα πει ότι δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται με τον λογαριασμό μου. Δεν με ενδιαφέρει να κρατήσω απαραίτητα τον λογαριασμό ή να φτιάξω νέο. Με ικανοποιεί η κατοχή του ή διαγραφή του 

Εκδωσε καινουργιο βιβλιαριο και με ταυτοτητα και τραβηξε χρηματα οσα ειναι δικα σου. Βαλτε σε ενα νεο λογαριασμο στην ιδια τραπεζα με το ονομα σου μονο.

και δικα σου να μην ειναι παλι μπορεις να παρεις σαν συνδιακαιουχος. 

Αν οι γονεις σου εχουν χρεη , παλι δεν σε νοιαζει ετσι κι αλλιως θα κατασχεθουν οι λογαριασμοι ασχετ αν εισαι μεσα. Βασικα θελουμε λεπτομερειες τι θες να κανεις αλλιως μοιαζεις καπως μπερδεμενος...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ από αυτά που καταλαβαίνω είναι ότι, θες να πάρεις χρήματα που δεν είναι δικά σου(δεν δούλεψες και πουθενά έως τώρα) αλλά οι γονείς σου θα σου δώσουν κάποια στιγμή γιατί είσαι ο γιος τους(και επιπλέον θέλουν κάποια ασφάλεια αν τυγχόν και τους συμβεί κάτι, να είσαι εσύ συνδικαιούχος και να μην τα πάρουν άλλοι συγγενείς) . 

Ναι, μπορείς να πάρεις χρήματα, ακόμα και όλα να τα τραβήξεις σιγά-σιγά, όμως, είσαι σίγουρος ότι θα ήταν σωστή κίνηση; Νομίζεις ότι θα έχετε καλύτερη σχέση μετά; 

Υ.Γ.: είμαι συνδικαιούχος με γονείς και αδέρφια, όλοι σε όλους εδώ και χρόνια σε αρκετούς λογαριασμούς, ΚΑΝΕΝΑΣ όμως δεν πειράζει το λογαριασμό καθενός, ΠΟΤΕ. Είναι απλά θέμα εμπιστοσύνης και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ κυρίως για ατυχή συμβάντα. 

Υ.Γ.2: αν κάνω λάθος για το πρώτο σκέλος της τοποθέτησης, σου οφείλω συγγνώμη, πες όμως και εσύ τι γίνεται στα αλήθεια γιατί μας τα λες με μισόλογα και υπεκφυγές.

Επεξ/σία από kogba
  • Like 4
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, kogba είπε

Εγώ από αυτά που καταλαβαίνω είναι ότι, θες να πάρεις χρήματα που δεν είναι δικά σου(δεν δούλεψες και πουθενά έως τώρα) αλλά οι γονείς σου θα σου δώσουν κάποια στιγμή γιατί είσαι ο γιος τους(και επιπλέον θέλουν κάποια ασφάλεια αν τυγχόν και τους συμβεί κάτι, να είσαι εσύ συνδικαιούχος και να μην τα πάρουν άλλοι συγγενείς) . 

Ναι, μπορείς να πάρεις χρήματα, ακόμα και όλα να τα τραβήξεις σιγά-σιγά, όμως, είσαι σίγουρος ότι θα ήταν σωστή κίνηση; Νομίζεις ότι θα έχετε καλύτερη σχέση μετά; 

Υ.Γ.: είμαι συνδικαιούχος με γονείς και αδέρφια, όλοι σε όλους εδώ και χρόνια σε αρκετούς λογαριασμούς, ΚΑΝΕΝΑΣ όμως δεν πειράζει το λογαριασμό καθενός, ΠΟΤΕ. Είναι απλά θέμα εμπιστοσύνης και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ κυρίως για ατυχή συμβάντα. 

Υ.Γ.2: αν κάνω λάθος για το πρώτο σκέλος της τοποθέτησης, σου οφείλω συγγνώμη, πες όμως και εσύ τι γίνεται στα αλήθεια γιατί μας τα λες με μισόλογα και υπεκφυγές.

Παίδες τσιλαρετε λίγο με την κριτική. Μερικές πληροφορίες ζητάω και ευχαριστώ που μου τις δίνετε γιατί πραγματικά έχω αγνοια. Όχι δεν θέλω να πάρω λεφτά που δεν είναι δικά μου. Ίσα ίσα θέλω να αποδεσμευτω 

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Denexts3anadei είπε

Παίδες τσιλαρετε λίγο με την κριτική. Μερικές πληροφορίες ζητάω και ευχαριστώ που μου τις δίνετε γιατί πραγματικά έχω αγνοια. Όχι δεν θέλω να πάρω λεφτά που δεν είναι δικά μου. Ίσα ίσα θέλω να αποδεσμευτω 

Δεν έχεις καμιά δέσμευση ως συνδικαιούχος, οπότε δεν χρειάζεται να αποδεσμευθείς.

Εχεις δικαίωμα χρήσης του λογαριασμού, αναλήψεις/καταθέσεις, αν έχεις χρεωστική κάρτα κάνεις αγορές.

Αν δουλεύεις πρέπει να έχεις δικό σου λογαριασμό για να μπαίνει ο μισθός, εκτός αν δουλεύεις μαύρα ή δεν δουλεύεις και σε συντηρούν οι γονείς σου.

Εκτός και αν έδωσες τον λογαριασμό που είσαι συνδικαιούχος για τον μισθό σου και γι' αυτό ρωτάς πώς να αποδεσμευθείς χωρίς να το καταλάβουν!

Δεν μας λες τι ακριβώς θέλεις ή τι πρόβλημα έχεις ως συνδικαιούχος.

Οι περισσότεροι έχουν συνδικαιούχους τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους κ.λπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, kogba είπε

Μπορει να τραβηξει χρηματα με απλα μια ταυτοτητα; Νομιζω ναι. Και αρκετα πχ 2500 ευρω την φορα;

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Μπορει να τραβηξει χρηματα με απλα μια ταυτοτητα; Νομιζω ναι. Και αρκετα πχ 2500 ευρω την φορα;

Απο 1 Οκτωβριου,  δεν υπαρχει οριο. Μπορεις να σηκωσεις οσα εχεις διαθεσιμα. Στα μεγαλα ποσα φανταζομαι ισχυει αυτο που ισχυε οτι πρεπει να γινει συννενοηση με την τραπεζα

Επεξ/σία από VasKag
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, VasKag είπε

Απο 1 Οκτωβριου,  δεν υπαρχει οριο. Μπορεις να σηκωσεις οσα εχεις διαθεσιμα. Στα μεγαλα ποσα φανταζομαι ισχυει αυτο που ισχυε οτι πρεπει να γινει συννενοηση με την τραπεζα

Με μια ταυτοτητα τιναζεις την μπανγκα στον αερα; Σε ολες τις τραπεζες;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, DrLo είπε

Χωρίς να ξέρω τι ισχύει δε βλέπω κάποια λογική στο να απαιτείται σύμφωνη γνώμη του 1 από τους συνδικαιούχους για να βγάλει ο 2ος τον εαυτό του από αυτόν.

edit: Μόνο ίσως στο ακραίο σενάριο που ο λογαριασμός έχει αρνητικό υπόλοιπο.

O ts δεν εχει ξεκαθαρίσει (βασικα ουτε ο ιδιος δεν ειναι σιγουρος τι θελει να κανει) αν θελει να πάρει το λογαριασμο στην κατοχή του (για λογους που ξερεις αυτος) ή αν θελει να αποδεσμευτεί τελειως απο τον λογαριασμο. Αν θελει απλα να αποχωρήσει απο τον λογαριασμό, παει απλα με την ταυτοτητα του και χωρις κουβεντα στους αλλους συνδικαιουχους. Αν θελει ομως να παρει το συγκεκριμένο λογαριασμο ολοκληρωτικά στα χέρια του, η αποχώρηση των συδικαιουχων απαιτεί τη συγκατάθεση τους. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Denexts3anadei είπε

Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση. Εχω παει σε τραπεζα μόνο για υπογραφή για να γίνω συνδικαιουχος. Οι γονείς μου έχουν το βιβλιαριο. Μπορούν να με επιβαρυνουν οικονομικά ή να επηρεάσουν άλλες μου (τραπεζικες) κινήσεις αν δεν αποδεσμευτω από συνδικαιουχος; 

Νομίζω ότι μπορούν να πάρουν δάνεια στο όνομα σου και να πρέπει να πληρώνεις εσυ τις δώσεις 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Με μια ταυτοτητα τιναζεις την μπανγκα στον αερα; Σε ολες τις τραπεζες;

Ναι, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο. Αν υπάρχει κακοπιστια, μπορεί ο κάθε συνδικαιούχος να " αδειάσει" τον οποιοδήποτε λογαριασμό. 

Βέβαια, μπορεί μετά οι άλλοι συνδικαιούχοι να προσφύγουν δικαστικώς για το μερίδιο τους.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε

Νομίζω ότι μπορούν να πάρουν δάνεια στο όνομα σου και να πρέπει να πληρώνεις εσυ τις δώσεις 

Όχι, όταν βγαίνει ένα δάνειο ανοίγεται νέος λογαριασμός αποπληρωμής δανείου, οπότε εκείνη τη στιγμή απαιτούνται και όλα τα γνήσια δικαιολογητικά για αυτή την διαδικασία από τον αιτούντα. Ευτυχώς δεν είναι καθόλου εύκολο πλέον να σου πάρει κάποιος -ακόμα και γονέας- την ταυτότητα και να πάρει δάνειο στο όνομά σου.

Δημοσ.

Είναι πολύ απλα τα πραγματα όπως ειπαν ...Πας και ανογεις δικο σου λογαριασμο και κανεις δεν μπορει να εχει προσβαση σε αυτόν εκτος από σενα .

Τον άλλο λογαριασμο απλα δεν τον κινεις .

Στα 21 δεν χρειαζεσαι τιποτα άλλο από την ηλικια σου για να εισαι πλήρως ανεξάρτητος.

Το αν εισαι ικανος ή όχι για κατι τετοιο εσυ το ξερεις οσο μπορεις να το ξερεις .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, papoys1 είπε

Για διαχείριση οικονομικών ναι είναι μικρός πως να το κάνουμε.Το μεγαλύτερο ποσοστό όχι στρατιωτικό δεν έχει εκπληρώσει αλλά βρίσκεται στο 2ο - 3ο έτος σπουδών.

Για μένα ένας λόγος υπάρχει.Οι γονείς να είναι άχρηστοι και μαφιόζοι και ο 21χρονος να φοβάται ότι οι γονείς του με διάφορους τρόπους θα του φορτώσουν χρέη και υποχρεώσεις δικά τους. Ή μιλάμε για κάποιο νέο Μάρκ Ζάκερμπεργκ ο οποίος θέλει να εξασφαλίσει την ιδιωτική περιουσία του ακόμη και από τα μέλη της οικογένειάς του.

Δηλαδή είναι κακό να είσαι φοιτητής και να διαχειρίζεσαι μόνος σου τα χρήματα;

Εγώ πχ από όταν πήγαν φοιτητής στα 18 είχα δικό μου λογαριασμό και κινητά/σταθερό κλπ στο όνομα μου. Δεν λέω ότι ήμουν ανεξάρτητος μιας και το ενοίκιο το πλήρωναν οι γονείς (φοιτητής σε άλλη πόλη) και μου έβαζαν ένα Χ ποσό κάθε μήνα για τα έξοδα. Αυτό το ποσό όμως ήταν σταθερό κάθε μήνα και ήταν αρκετό εφόσον έκανες διαχείριση σωστή. Για μεταφορικά, σούπερ μάρκετ, εξόδους, λογαριασμούς κλπ. Αν έτρωγα πχ το ποσό αυτό στις πρώτες 10 μέρες του μήνα τότε απλά θα πεινούσα τον υπόλοιπο και θα έμενα σπίτι. Άλλα λεφτά έτσι κι αλλιως από την οικογένεια δεν υπήρχαν. Υπήρξαν φορές στην αρχή που δεν βγήκα μέχρι τέλος του μήνα και δυσκολεύτηκα αλλά.... έμαθα. Άλλοι δεν είχαν ούτε αυτό το ποσό και δούλευαν ενώ ήταν φοιτητές. Σωστό και αυτό.

Αν έχεις ένα χαρτζιλίκι και ξέρεις ότι και να τελειώσει μπορείς να ζητήσεις κι άλλα..... ε ναι δεν μαθαίνεις διαχείριση.

Επεξ/σία από fingolfingr
  • Like 2
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Δηλαδή είναι κακό να είσαι φοιτητής και να διαχειρίζεσαι μόνος σου τα χρήματα;

Αν έχεις ένα χαρτζιλίκι και ξέρεις ότι και να τελειώσει μπορείς να ζητήσεις κι άλλα..... ε ναι δεν μαθαίνεις διαχείριση.

Ακριβώς έτσι μάθαμε στα παιδιά μας να διαχειρίζονται σωστά τα λεφτά τους και μας ευγνωμονούν σήμερα.

Από την Α΄ Γυμνασίου, τους δίναμε κάθε Σάββατο το χαρτζιλίκι της εβδομάδας να το διαχειριστούν όπως ήθελαν.

Και ναι, ως φοιτητές αργότερα, αν δεν τους έφταναν τα λεφτά του μήνα, πήγαιναν και δούλευαν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...