Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είναι να μου βάλουν ένα ποσό στο λογαριασμό μου για να το βγάλω και να το δώσω σε έναν τρίτο, όλοι της οικογενείας. Αυτό το ποσό θα προστεθεί στα δικά μου ποσά και θα φορολογηθεί; Θα φαίνεται δηλαδή ως έσοδο; Γιατί ο λογαριασμός που θα μπουν τα λεφτά είναι και μισθοδοσίας. Ευχαριστώ προκαταβολικά (προφανώς τέτοια ώρα δεν μπορώ να ρωτήσω λογιστή και αφετέρου δεν θέλω να κάνω κάποια κίνηση χωρίς να ξέρω τι παίζει)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ola150 είπε

Καλησπέρα, είναι να μου βάλουν ένα ποσό στο λογαριασμό μου για να το βγάλω και να το δώσω σε έναν τρίτο, όλοι της οικογενείας. Αυτό το ποσό θα προστεθεί στα δικά μου ποσά και θα φορολογηθεί; Θα φαίνεται δηλαδή ως έσοδο; Γιατί ο λογαριασμός που θα μπουν τα λεφτά είναι και μισθοδοσίας. Ευχαριστώ προκαταβολικά (προφανώς τέτοια ώρα δεν μπορώ να ρωτήσω λογιστή και αφετέρου δεν θέλω να κάνω κάποια κίνηση χωρίς να ξέρω τι παίζει)

τι εννοεις να φορολογηθει? δεν φορολογουνται οι καταθεσεις εκτος και αν ειναι προθεσμιακες

δεν εχει σχεση αν ειναι μισθοδοσιας

το κυριοτερο....για τι ποσο μιλαμε? 5000 ευρω?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, eidikos33 είπε

τι εννοεις να φορολογηθει? δεν φορολογουνται οι καταθεσεις εκτος και αν ειναι προθεσμιακες

δεν εχει σχεση αν ειναι μισθοδοσιας

το κυριοτερο....για τι ποσο μιλαμε? 5000 ευρω?

Επειδή δεν έχω ιδέα τι παίζει με την εφορία, από paypal σε paypal θα γίνει η μεταφορά απλά σε εκείνο το λογαριασμό έχω συνδέσει την κάρτα μου, κι επειδή ποτέ δεν ξέρεις, θέλω να είμαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει καμιά πατάτα μελλοντικά με την εφορία, μην φανώ κανένας μεγαλοεισοδηματίας xD Το ποσό είναι πιο μικρό, 500-1000 ευρώ.

Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Δεν υπάρχει καμία εφορία σε μεταφορές χρημάτων 

Ωραία, σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Απο παυπαλ σε παυπαλ τα χρήματα είναι εκτός τραπεζικου συστήματος, μένουν στο παυπαλ

Οπότε δεν υπάρχει θέμα συζήτησης

Mετέπειτα όμως που θα πάνε από τον λογαριασμό μου στο paypal στην κάρτα μου; Δεν θα "θεωρηθεί" εισροή κι άρα έσοδο;

Δημοσ.

Τα χρήματα που έχεις στο λογαριασμό σου στο paypal μπορείς

1. να τα αφήσεις στο paypal και να τα ξοδέψεις σε αγορές

2. να τα μεταφέρεις σε κάποιον τραπεζικό σου λογαριασμό (και όχι στην κάρτα σου)

Η 2η περίπτωση θεωρείται έμβασμα από το εξωτερικό και έχει κάθε δικαίωμα η εφορία να ρωτήσει που τα βρήκες.

Όχι πως πρόκειται να ασχοληθεί κανείς εφοριακός για 500-1000 ευρώ αλλά έχε το υπόψιν.

• Thanks 1
Δημοσ.

Μόνο σε περίπτωση ελέγχου από την εφορία θα σου ζητηθεί πόθεν έσχες. Φυσικά για τέτοια μικροποσά δεν τίθεται θέμα , εκτός αν έχεις κανα δισεκατομμύριο κάπου και είσαι στην black list!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gbouros είπε

Τα χρήματα που έχεις στο λογαριασμό σου στο paypal μπορείς

1. να τα αφήσεις στο paypal και να τα ξοδέψεις σε αγορές

2. να τα μεταφέρεις σε κάποιον τραπεζικό σου λογαριασμό (και όχι στην κάρτα σου)

Η 2η περίπτωση θεωρείται έμβασμα από το εξωτερικό και έχει κάθε δικαίωμα η εφορία να ρωτήσει που τα βρήκες.

Όχι πως πρόκειται να ασχοληθεί κανείς εφοριακός για 500-1000 ευρώ αλλά έχε το υπόψιν.

Προφανώς έχω συνδέσει και τον τραπεζικό λογαριασμό μου για αυτό και θα μπορέσω να τραβήξω τα χρήματα. Αλλά γενικά με κάλυψε η απάντηση σου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...