Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

το καλυτερο εμφιαλωμένο νερο?


Christos c_k

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντα προτιμούσα Ζαγόρι η αλήθεια είναι ίσως να έπαιζε ρόλο και η σιλουέτα του μπουκαλιού η οποία είναι αρκετά κομψή αλλά το τελευταίο διάστημα πίνω πολύ Μιτσικέλι 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 212
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Καλά δείτε λίγο πως τα αποθηκεύουν στον ήλιο όταν μεταφέρονται και μετά να μιλήσουμε για την ποιότητα η οποία μετριέται στην πηγή... 

Θεονη .

Και ελεγα ποτε θα πετυχω ενα τετοιο θεμα στο ιντερνετ, εγω που ειναι ενας sommelier νερου 😂 ... Λοιπον, οπου διαβαζετε "επιτραπεζιο νερο" ειναι συνηθως φιλτραρισμενο νερο βρυσης. Οπου διαβαζ

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 14/3/2021 στις 4:51 ΜΜ, adi32 είπε

Κακώς κάνουν. 

Το κόστος είναι ελάχιστο για το ανταλλακτικό σε σχέση με αυτά που δίνουν στα εμφιαλωμενα. 

Εγώ χρόνια έπινα εμφιαλωμένο μέχρι που συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για βόμβα μικροβίων βλέποντας ότι αντί να φυλασεται σε γυάλινα μπουκάλια στους 18 βαθμούς, βράζει για μήνες σε πλαστικά ακόμα και στους 50 το καλοκαίρι 

Υπάρχουν πολλές περιοχές στην Ελλάδα όπου το νερό βρύσης είναι απαγορευμένο ακόμα και για το μαγείρεμα. Υπάρχουν επίσης περιοχές που λένε ότι το νερό είναι καλό αλλά δεν ισχύει σε όλο τον Δήμο, καθώς το σύστημα ύδρευσης είναι πολύ παλιό και αντίστοιχα τα συστήματα ύδρευσης στα σπίτια.

Για παράδειγμα , εγώ στο εξοχικό μου , ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Οπότε χρησιμοποιούμε μόνο εμφιαλωμένο. Πριν 5 χρόνια, υποτίθεται το νερό της βρύσης το είχαν βγάλει κατάλληλο για μαγείρεμα, αλλά όχι πόσιμο. Ξαφνικά είπαν ότι δεν κάνει ούτε για μαγείρεμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα εμφιαλωμένα είναι μονόδρομος.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, SilentVoice είπε

Υπάρχουν πολλές περιοχές στην Ελλάδα όπου το νερό βρύσης είναι απαγορευμένο ακόμα και για το μαγείρεμα. Υπάρχουν επίσης περιοχές που λένε ότι το νερό είναι καλό αλλά δεν ισχύει σε όλο τον Δήμο, καθώς το σύστημα ύδρευσης είναι πολύ παλιό και αντίστοιχα τα συστήματα ύδρευσης στα σπίτια.

Για παράδειγμα , εγώ στο εξοχικό μου , ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Οπότε χρησιμοποιούμε μόνο εμφιαλωμένο. Πριν 5 χρόνια, υποτίθεται το νερό της βρύσης το είχαν βγάλει κατάλληλο για μαγείρεμα, αλλά όχι πόσιμο. Ξαφνικά είπαν ότι δεν κάνει ούτε για μαγείρεμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα εμφιαλωμένα είναι μονόδρομος.

Σε αυτή τη περίπτωση δεν μπορεί να βοηθήσει κάποιο φίλτρο (από τα ακριβά που χρησιμοποιούν και ρεύμα συνεχώς);

Δεν ξέρω και με ενδιαφέρει να μάθω για αυτό θέτω το ερώτημα.

Υ.Γ. Sorry για το off topic

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, SamaelMorningstar είπε

Σε αυτή τη περίπτωση δεν μπορεί να βοηθήσει κάποιο φίλτρο (από τα ακριβά που χρησιμοποιούν και ρεύμα συνεχώς);

Δεν ξέρω και με ενδιαφέρει να μάθω για αυτό θέτω το ερώτημα.

Υ.Γ. Sorry για το off topic

Ίσως, να  μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο αν γινόταν ανάλυση του νερού στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά από την στιγμή που είναι πλήρως ακατάλληλο (αρκετοί λένε ότι δεν κάνει ούτε για μπάνιο) , το πιθανότερο να χρειάζεται αλλαγή φίλτρου κάθε μήνα = κόστος.

  • Confused 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Ζαγόρι θυμάμαι το είχα βρει στο Σκλαβενίτη πέρσι το καλοκαίρι σε τιμή-χώμα και πήγα 3 φορές και φόρτωσα.

Έχω ακόμα από τότε 3-4 εξάδες υπόλοιπο. :mrgreen:

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 3 μήνες μετά...
Στις 14/3/2021 στις 2:57 ΜΜ, JimxxZe είπε

Το Θεόνη δεν καταλαβαίνω πως απέσπασε τόσα βραβεία. Δεν βρίσκω κάποια διαφορά από τα κοινά ΖΑΓΟΡΙ, ΒΙΚΟΣ. 

Με αυτό που έχω πάθει πλάκα από τη καθαρότητα, μου δίνει αίσθηση λες και πίνω απ'ευθίας από τη πηγή, είναι το νερό ΣΑΜΑΡΙΝΑ. Το βρίσκω μόνο στο Μασούτη. Για μένα λίγο καλύτερο και από το Ιόλη.

Ενα άλλο που παίρνω συχνά λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε μαγνήσιο είναι το Λουτράκι (91.6Mg / l !), πάλι από το Μασούτη και αυτό

Αν βάλεις δίπλα δίπλα τα μπουκαλάκια θα δεις ότι στα στοιχεία που δείχνει τα ανιόντα και τα κατιόντα που περιέχει το καθένα είναι πολύ κάτω σε αριθμούς,  για αυτό και τα βραβεία.  

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
11 λεπτά πριν, Eddy_Gordo είπε

Αν βάλεις δίπλα δίπλα τα μπουκαλάκια θα δεις ότι στα στοιχεία που δείχνει τα ανιόντα και τα κατιόντα που περιέχει το καθένα είναι πολύ κάτω σε αριθμούς,  για αυτό και τα βραβεία.  

Αυτό είναι θετικό δηλαδή;Αυτό που ξέρω για το Θεόνη, είναι πως έχει χαμηλές τιμές νατρίου για άτομα που κάνουν δίαιτα, τώρα αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι ωφέλιμο.

Πάντως το έχω δοκιμάσει και το βρίσκω δροσερό και άγευστο, καλύτερο και απο το Ζαγόρι.Δοκίμασα και το Ιόλη και μου φάνηκε κάπως "γλυκόπιοτο", δηλαδή η υφή του.

Ισως να το γυρίσω πάλι στο Θεόνη, πίνω το Ζαγόρι.Την τελευταία φορά δεν βρήκα Ζαγόρι και πήρα Δίος.

Πάντως έχω να πιώ νερό βρύσης 1.5-2 χρόνια.Το κακό, είναι πως τα εμφιαλωμένα πρέπει να συντηρούνται στους έως +18 αλλιώς το πλαστικό αποβάλει βλαβερές ουσίες, αυτό δεν εφαρμόζεται, ειδικά το καλοκαίρι, το χειρότερο είναι να τα έχει χτυπήσει ο ήλιος.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα δοκιμάσει κάποτε επιτραπέζιο νερό λόγω ότι ο Σκλαβενίτη έκανε παραδόσεις στα σπίτια (Σύρο, για ευκολία είχαν λίγο πολύ αρκετές επιχειρήσεις παράδοση στα σπίτια λόγω σκαλιών κτλ) και μετάνιωσα που πήρα 10 6αδες. Μόνο από το ψυγείο πινοταν. Εδώ δοκιμάσει αρκετά μεταλλικά. Σε γεύση μου είναι οκ τα Ζαγόρι, Βικος και Αύρα. Τα υπόλοιπα μου αφήνουν μια κάπως γεύση. 

Παίρνω Ζαγόρι εδώ και χρόνια όμως.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
9 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Είχα δοκιμάσει κάποτε επιτραπέζιο νερό λόγω ότι ο Σκλαβενίτη έκανε παραδόσεις στα σπίτια (Σύρο, για ευκολία είχαν λίγο πολύ αρκετές επιχειρήσεις παράδοση στα σπίτια λόγω σκαλιών κτλ) και μετάνιωσα που πήρα 10 6αδες. Μόνο από το ψυγείο πινοταν. Εδώ δοκιμάσει αρκετά μεταλλικά. Σε γεύση μου είναι οκ τα Ζαγόρι, Βικος και Αύρα. Τα υπόλοιπα μου αφήνουν μια κάπως γεύση. 

Παίρνω Ζαγόρι εδώ και χρόνια όμως.

Στα επιτραπέζια νερά γίνεται μεγαλύτερη επεξεργασία με όζον και άλλες διάφορες μεθόδους, νομίζω κιόλας πως αντλούνται και απο χειρότερες πηγές.

Υπήρχε στην δουλειά μου επιτραπέζιο νερό Διώνη, το έπινα και μου έκανε "φούσκωμα", ίσως να ήταν και ιδέα μου, πάντως απο γεύση  μέτριο.

 

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Θεόνη είναι ωραίο νερό. Τα επιτραπέζια είναι μόνο για να πλένεις τα χέρια σου. Το φίτζι ακριβό και αδιάφορο σαν νερό. Το καλύτερο είναι να βάλεις φίλτρα ΑΟ και να κάνεις τη δουλειά σου. Οι κάβες και τα σουπερ μάρκετ αφήνουν τις παλέτες με τα νερά έξω μέσα στον ήλιο.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
11 ώρες πριν, efo355 είπε

Οποιοδήποτε με ροζ καπάκι

Δεν έγραψες όμως τον λόγο.Ούτε θυμάμαι να υπάρχουν επώνυμα νερά νερά 6άδα 1.5 lt με ροζ καπάκι, ίσως μόνο σε συσκευασίες με μικρά των 500ml.

9 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Το Σαμαρίνα είναι φοβερό αλλά το ίδιο και η τιμή του...2.60 η εξάδα στον μασούτη..

Τι το φοβερό έχει;

Επεξ/σία από AntiCambeR
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Δεν έγραψες όμως τον λόγο.Ούτε θυμάμαι να υπάρχουν επώνυμα νερά νερά 6άδα 1.5 lt με ροζ καπάκι, ίσως μόνο σε συσκευασίες με μικρά των 500ml.

Τι το φοβερό έχει;

Όσο πιο ανοιχτό χρώμα έχει το καπάκι τόσο λιγότερη η σκληρότητα του νερού.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.