Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα θέλω να αγοράσω 2 πράγματα από το ebay τα οποία  είναι από Αμερική και έχουν  190 μαζί με μεταφορικά και το δεύτερο έχει 160 εύρο με μεταφορικά και το ερώτημα μου είναι αν θα πληρώσω τελώνιο και ποσό αλλιώς αν γίνετε να γλιτώσω το τελώνιο Π.χ από Αμερική και τα στιλό γερμάνια σε έναν γνωστό μου και ο γνωστός μου σε έμενα έτσι θα πληρώσω τελώνιο αν ναι ποσό είναι σύνολο  ευχάριστο 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, ghostgg είπε

καλησπέρα θέλω να αγοράσω 2 πράγματα από το ebay τα οποία  είναι από Αμερική και έχουν  190 μαζί με μεταφορικά και το δεύτερο έχει 160 εύρο με μεταφορικά και το ερώτημα μου είναι αν θα πληρώσω τελώνιο και ποσό αλλιώς αν γίνετε να γλιτώσω το τελώνιο Π.χ από Αμερική και τα στιλό γερμάνια σε έναν γνωστό μου και ο γνωστός μου σε έμενα έτσι θα πληρώσω τελώνιο αν ναι ποσό είναι σύνολο  ευχάριστο 

Από χώρα εκτός ΕΕ σίγουρα θα πληρώσεις...

Επικοινώνησε με το τελωνείο, εκτός αν υπάρχει κάποιος τελωνειακός εδώ να απαντήσει ή...που να ξέρει σίγουρα να σ ενημερώσει!

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
15 ώρες πριν, ghostgg είπε

Αν έρθουν από Αμερική και στις 2 περίπτωσης αν έρθουν με κανονικές τιμές επάνω τα πακέτα είναι 20 ευρω +φπα το κάθε πακέτο

ακόμα και στο φίλο Γερμανία να τα στείλεις πάλι θα πληρώσει ο φίλος σου τελωνείο

• Like 1
Δημοσ.

οπότε το αντικείμενο έχει 130+33 μεταφορικά συν 20 τελώνιο και 24% ΦΠΑ και κάτι αλό αν πω στον πολίτη να μου το στιλοί με 20 εύρο το πακέτο πάλι θα περάσουν ευχάριστο πολύ για τον χρόνο σου 

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ghostgg είπε

οπότε το αντικείμενο έχει 130+33 μεταφορικά συν 20 τελώνιο και 24% ΦΠΑ και κάτι αλό αν πω στον πολίτη να μου το στιλοί με 20 εύρο το πακέτο πάλι θα περάσουν ευχάριστο πολύ για τον χρόνο σου 

Το τελωνείο μετράει και τα μεταφορικά και τυχόν ασφάλεια που έχει το πακέτο, αν το βάλει λιγότερο πολύ πιθανών να το αμφησβητησουν και να σου ζητήσουν να στείλεις απόδειξη από την κάρτα /paypal

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/1/2019 στις 8:48 ΜΜ, ghostgg είπε

Συνοπτικά:

Οτιδηποτε αποστελεται απο εκτος ΕΕ σε χωρα της ΕΕ (Ελλάδα, Γερμανια, Ιταλια, κλπ) θα εχει χρεωση τελωνειου. Η χρεωση εχει κάποιες διαφορες ανα χώρα, αλλα πανω κατω ειναι η ιδια. Αρα αν δεν τα πληρωσεις εσυ θα τα πληρωσει ο φιλος σου στη Γερμανια

ΑΝ ο πωλητης απο το ebay συμμετεχει στο προγραμμα global τοτε κατά το checkout υπολογίζεται και προπληρώνεται ΚΑΙ το τελωνειο, οποτε το πακετο θα ερθει στα χερια σου χωρις παραπάνω χρεωση. Επιπλεον το προπληρωμένο τελωνειο θα ειναι λιγο φθηνοτερο απο αν πληρωνες εδω (ή Γερμανια).

Απο εκει και πέρα υπάρχει στο insomnia ενας πολύ καλος οδηγος του makfil και σειρα σχετικών συζητησεων που αν διαβασεις αναποδα 10-15 σελιδες θα πάρεις τις πληροφορίες που θες.

Οδηγός -> https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/

Συζητήσεις

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...