Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum σκέφτομαι να φτιάξω  το παρακάτω συστημα

Με λίγα λεφτά και έπειτα να προστεθεί GPU 

Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια αλλαγή και με λίγα περισσότερα χρήματα αρκεί να αξίζει

CPU-2400g 100 ( από φίλο μεταχειρισμένο )

MOTHERBOARD- B350 Fatal1ty 80 ευρώ 

RAM- Corsair lpx vengeance 3000hz 60 ευρω

PSU-Be Quiet System Power B9 600W 50 ευρώ 

CASE- sharkoon VS4-s 20 ευρώ (από φίλο μεταχειρισμένο με stickers hyper X

Ryzen 5 .MSI armour )

Έχω HDD 80 GB από παλιό laptop για αρχή μετά θα μπει άλλος SSD

Οθόνη πληκτρολόγιο ποντίκι έχω 

Δημοσ.

Αν μπορείς βρες ένα 35άρι παραπάνω και βάλε έναν 120gb ssd μαζί... Έτσι για να δεις τι μπορεί να κάνει το μηχανάκι, κρίμα είναι να σκάσεις 310 ευρώ και να πηγαίνει σαν χελώνα λόγω του δίσκου... Όταν βρεις λεφτά για μεγαλύτερο ssd τον βάζεις δεύτερο και είσαι μια χαρά.

• Thanks 1
Δημοσ.

1) H ram θα πρέπει να έχει 2 dimakia, δεν αναφέρεις απλά είναι απαραίτητο για να εκμεταλευτείς το dual channel.

2) O σκληρός θα έχει χοντρό θέμα, πραγματικά αν γίνεται επενδυσε σε ένα kingston των 20 ευρώ. Η διαφορετικά σε ένα hdd καινούργιο που θα τον χρειαστείς έτσι και αλλιώς.

13 λεπτά πριν, chrisSerres είπε

Είχα την ιδια σκεψη φιλε μου, αλλα εκανα πισω... Σκεφτηκα οτι με 80€ βρησκεις εκει εξω επεξεργαστή fx8350 και μητρική 970-990chipset πακέτο που η τελευταια γεννια οπως ξερουμε ειναι 8cores οντως και να το συνδυάσω με μια 1060 3gb οπως εχω ξανακανει στο παρελθόν και μου βγήκε εξαιρετικό μηχάνημα για κάθε είδους παιχνίδι και εργασία. Έβαλα λοιπόν μπροστά, πήρα μητρική 970a, επεξεργαστή 8350, μνήμες 2χ4 ripjaws κιτ στα 40€ 1866mhz, και τωρα κοιταω για τροφοδοτικό, κουτάκι, υδροψυξη καστομ απο ιμπει, κι εναν ssd. Σκεψου οτι θελω και πολυτελεια(καστομ υδροψυξη) αλλιως το συστημα βγαινε πραγματικα πολυ φθηνο, με την υδροψυξη πιστευω οτι δεν θα ξεπερασω τα 300€ κι αν θελω να το πουλησω θα πιασει πολυ περισσοτερα χρηματα. Επίσης επειδη καταπιανομαι με handmade οτι κουτι και να παρω θα κατασκευασω πλαινο φουλ ακρυλικο με μαγνητες, θα χωσω αρκτικ ανεμιστηρες με χαμπακι των 2€ απτο ιμπει που εχω γεμισει το σπιτι, και θα'ναι κοσμιμα

H προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι χαζό να επενδύσεις τόσα χρήματα σε ένα ξεπερασμένο σύστημα. Επίσης για να το πουλήσεις πολύ περισσότερα, είσαι λάθος (εκτός αν βρεις θύμα).

Τέλος για εμένα δεν αξίζει να αλλάξεις όλα αυτά, που θα είναι ένα σύστημα αναβαθμίσημο με κάτι ξεπερασμένο.

• Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

1) H ram θα πρέπει να έχει 2 dimakia, δεν αναφέρεις απλά είναι απαραίτητο για να εκμεταλευτείς το dual channel.

2) O σκληρός θα έχει χοντρό θέμα, πραγματικά αν γίνεται επενδυσε σε ένα kingston των 20 ευρώ. Η διαφορετικά σε ένα hdd καινούργιο που θα τον χρειαστείς έτσι και αλλιώς.

H προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι χαζό να επενδύσεις τόσα χρήματα σε ένα ξεπερασμένο σύστημα. Επίσης για να το πουλήσεις πολύ περισσότερα, είσαι λάθος (εκτός αν βρεις θύμα).

Τέλος για εμένα δεν αξίζει να αλλάξεις όλα αυτά, που θα είναι ένα σύστημα αναβαθμίσημο με κάτι ξεπερασμένο.

Ναι είναι dual dim και όσο για το bios της μητρικής θα δανειστώ μια rx580 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, xupitera834 είπε

Ναι είναι dual dim και όσο για το bios της μητρικής θα δανειστώ μια rx580 

Ωχ αυτό μου ξέφυγε. Για να κάνεις update στο bios χρειάζεσαι και επεξεργαστή. Βασικά ζήτα να σου κάνουν bios update από το κατάστημα, αν και καλύτερη λύση είναι να πας σε b450.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Μπορεί, δεν το λέω αιρετικά, απλώς είναι μια δυνατή σύνθεση για να κάνει τη δουλειά του, γιατι οπως και να το κανεις με 300€ ryzen υποσυστημα καλο δυσκολα χτιζεις και με την προοπτικη οτι με μια καρτα γραφικων καθαρησες... Με πολες εναλλακτικες και χωρις υποχωρησεις στο θεμα επεξεργαστη, απο 1700ryzen για αρχη δεν μπορεσα να βγαλω κοστουμι κατω απο 500€  και χωρις καρτα γραφικων. Βεβαια εξαρτονται πολα, απο το αν θα βαλει σαπιο τροφοδοτικο εως και το κουτι που θα τα τοποθετησει μεσα και οι μνημες αν θα ειναι σιελ 500χιλιαδες :P 

πλακα κανω, απλως μια αποψη

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, chrisSerres είπε

Μπορεί, δεν το λέω αιρετικά, απλώς είναι μια δυνατή σύνθεση για να κάνει τη δουλειά του, γιατι οπως και να το κανεις με 300€ ryzen υποσυστημα καλο δυσκολα χτιζεις και με την προοπτικη οτι με μια καρτα γραφικων καθαρησες... Με πολες εναλλακτικες και χωρις υποχωρησεις στο θεμα επεξεργαστη, απο 1700ryzen για αρχη δεν μπορεσα να βγαλω κοστουμι κατω απο 500€  και χωρις καρτα γραφικων. Βεβαια εξαρτονται πολα, απο το αν θα βαλει σαπιο τροφοδοτικο εως και το κουτι που θα τα τοποθετησει μεσα και οι μνημες αν θα ειναι σιελ 500χιλιαδες :P 

πλακα κανω, απλως μια αποψη

Αν έχεις αυτό το σύστημα και συζητάμε την αναβάθμιση, μπορούμε να πούμε ότι από την στιγμή που σε καλύπτει δεν χρειάζεται να το αναβαθμίσεις. Αλλά ο συμφορίτης, ζήτησε την άποψη μας για ένα σύστημα που έχει στο μυαλό του με σκοπό να το αναβαθμίσει. Οπότε για εμένα είναι πολύ λάθος αυτό που πρότεινες να κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν λεω να ακολουθησει την τακτικη μου, νομιζω οτι θελει να κανει απλως ενα πισι καλο γιαυτο εγραψα οτι εγραψα... νο μανι νο χανι, καλυτερα να μην φτιαξει καθολου συστημα παρα να φτιαξει αυτο που εγραψε

Επεξ/σία από chrisSerres
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, chrisSerres είπε

αυτό που προτείνει είναι λάθος απο πολές απόψεις, θέλει να αναβαθμήσει σύστημα με 2400g πάνω σε 370!?!? θα παθαινα εμπλοκη με το που διαβασα sharkoon αλλα με προλαβε ο 80αρης δισκος, η μνημη παλι τι ειναι; single dimm lpx? δεν λεω, θα δουλεψει, αλλα τι να προτοαναβαθμησεις σε ενα συστημα υποβαθμισμενο σε βασικα μέρη; 

δεν λεω να ακολουθησει την τακτικη μου, νομιζω οτι θελει να κανει απλως ενα πισι καλο γιαυτο εγραψα οτι εγραψα... νο μανι νο χανι, καλυτερα να μην φτιαξει καθολου συστημα παρα να φτιαξει αυτο που εγραψε

1) οχι 370 αλλά 350.

2) η μνήμη έχει 2 dim. Τον ρώτησα εγώ πιο πάνω.

3) Γι αυτό έφτιαξε το ποστ για να του πούμε μια άποψη και να τον βοηθήσουμε. Αλλά δεν είδα να τον βοηθάς ούτε για τις μνήμες βοήθησες, ούτε για τον σκληρό του είπες αλλά ούτε για την μητρική. Είπες απλά πόσο γαμάτη είναι η επιλογή που έχεις κάνει εσύ και πόσο καλός είσαι στα custom made.

Y.Γ.: Εκτός από τον σκληρό που για εμένα απλά δεν κάνει, όλα τα υπόλοιπα είναι οκ. H μητρική θα ήταν προτιμότερο να πάει σε b450. Αλλά με την fatality μια χαρά θα είναι δεν είναι απαραίτητο. Όσο για το case που σχολίασες, δεν θα ασχοληθώ καθόλου πραγματικά γιατί δεν χρειάζεται.

Επεξ/σία από armagedwnn
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά η ραμ είναι αυτές   https://www.skroutz.gr/s/14025412/Corsair-Vengeance-LPX-8GB-DDR4-3000MHz-CMK8GX4M2C3000C16.html  και τελικά κατέληξα ότι θα μπει ένας SSD Sandisk SSD Plus 240GB στα 35 ευρώ 

Δεν με νοιάζει ο χώρος έχω βρει και έναν 500gb 2.5 άρα εμαι οκ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, xupitera834 είπε

Λοιπόν παιδιά η ραμ είναι αυτές   https://www.skroutz.gr/s/14025412/Corsair-Vengeance-LPX-8GB-DDR4-3000MHz-CMK8GX4M2C3000C16.html  και τελικά κατέληξα ότι θα μπει ένας SSD Sandisk SSD Plus 240GB στα 35 ευρώ 

Δεν με νοιάζει ο χώρος έχω βρει και έναν 500gb 2.5 άρα εμαι οκ

Νομίζω είσαι μια χαρά. Αν τελικά πας σε 350 μην ξεχάσεις να ζητήσεις bios update. Με την κάρτα γραφικών δεν μπορείς να κάνεις update τα bios.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Νομίζω είσαι μια χαρά. Αν τελικά πας σε 350 μην ξεχάσεις να ζητήσεις bios update. Με την κάρτα γραφικών δεν μπορείς να κάνεις update τα bios.

Το έχω ξανακάνει 😉 

Ο επεξεργαστής δουλευει σαν επεξεργαστής απλά δεν δουλεύουν τα γραφικά εσύ τα ενεργοποίης με το bios και παπαλα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, xupitera834 είπε

Το έχω ξανακάνει 😉 

Ο επεξεργαστής δουλευει σαν επεξεργαστής απλά δεν δουλεύουν τα γραφικά εσύ τα ενεργοποίης με το bios και παπαλα

Όταν είχα στήσει το δικό μου επειδή ήταν την πρώτη εβδομάδα που βγήκαν απλά δεν μας το είχε προτείνει κανεί ούτε η ίδια η amd. Μάλιστα σου έστελνε και επεξεργαστή μετά από αίτημα για να κάνεις update. Αλλά αφού έχεις ξανακάνει, τότε είσαι οκ.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...