Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το εχουμε ξαναπει σε 19238213098 thread σε 93048209348 εκδοχες τις ιδιας ερωτησης. Sticky πρεπει να το κανουν. Ολα αυτα (καλοριφερ λαδιου, αεροθερμα, θερμοπομποι κλπ) τα ιδια ειναι. Θα καψουν 2 kw την ωρα και θα αποδοσουν 2kw θερμανσης στο χωρο. Απλα το εαροθερμο μπορει αμα σε βαραει στη μουρη θα 'ζεσταθεις΄ πιο γρηγορα και θα ΄ξανακρυωσεις' πιο γρηγορα οταν το κλεισεις. Ο θερμοπομπος ειναι καπου στη μεση, το καλοριφερ λαδιου στο αλλο ακρο , θα 'αργησεις' πιο πολυ να αισθανθεις ζεστη, θα αργησεις πιο πολυ να κρυωσεις οταν κλεισει. Στην ουσια παντως καμια διαφορα δεν εχουν, για καθε watt ηλεκτρικου ρευματος που καινε δινουν 1 watt θερμικης ενεργειας στο χωρο.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ρε φιλε καλα τα λες αλλα ποιο απο αυτα ειναι πιο οικονομικο και εχει καλυτερη αποδοση (endless loop)???????????????????????????????????????????????????????????????????

Επεξ/σία από Curtis76
Δημοσ.

Θεωρητικά καλά είναι όλα,όμως είναι ίδια στο όταν λέει 2000W θα κάψει τόσο,ότι είδος συσκευής και να είναι αλλά απο κει και πέρα στήν Πράξη υπάρχει διαφορά στήν απόδοση θέρμανσης ανάμεσα σε 2 διαφορετικά είδη συσκευών,σε άλλες είναι ελάχιστη σε άλλες πιο αισθητή,φυσικά έχουν τα συν και τα μείον τους,γενικά ένα βασικό για την οικονομία,είναι να έχουν θερμοστάτη και μάλιστα αν γίνεται καλό (η ψηφιακό)για να μπορούν να εξοικονομούν ενέργεια αμέσως όταν έχουμε φτάσει στήν επιθυμητή θερμοκρασία,άλλο που παίζει σημαντικό ρόλο και παραβλέπουν κάποιοι είναι τα υλικά και η τεχνολογία που χρησιμοποιούν,πχ δές συσκευές με κανονικές λάμπες αλλογόνου που είναι και "προβολείς"και με Carbon που έχουν ένα ζεστό χαμηλό φωτισμό και Με συνδιασμό καλού ανακλαστήρα ζεσταίνουν σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση και καλύτερα απο τις παλιές αλλογόνου,στα ίδια Watt.Και αναφέρω ένα ακόμα προσωπικό παράδειγμα αφού Θυμάμαι καθαρά ενα παλιό λαδιού που είχα της AEG που είχε 3 σκάλες το άφηνα στήν 2η κάπου στα 1500W (2000w η 3η σκάλα)και δεν ζέσταινε και πολύ τον χώρο ούτε μετά απο ώρα έπρεπε να το έχεις δίπλα σου η αγκαλιά για να ζεσταθείς !αν το είχες δίπλα σου πχ απο τα δεξιά σου,η αριστερή σου μεριά  ήταν κρύα ! με τον θερμοπομπό που έχω τώρα και έχει τα ίδια W αλλά έχει νέα υλικά ειδικά μελετημένα και με τον τρόπο που διαχέει χωρίς αέρα κλπ την θερμότητα,δεν έχω απολύτος κανένα πρόβλημα και είμαι στο ίδιο σπίτι και στο ίδιο δωμάτιο και μάλιστα τώρα που έπιασαν τα κρύα μάλιστα το χαμηλώνω τις περισσότερες φορές στο 60-65% οπότε έχω δει πως αυτά τα 2 πρακτικά είχαν πολύ αισθητή διαφορά. 

Δημοσ.

Aλάνια μου τον έφτιαξα. Απλά δεν ξέρω γιατί φαίνεται ανάποδα στη φώτο που ανέβασα.  Mάρκα Geyer με ρελέ και με τα όλα του. Το μόνο αρνητικό ότι άνοιξε μια μικρή τρυπούλα από πίσω, αλλά με σοβάδισμα και με μπογιά μετά έγινε μια χαρά.  Είναι πολύ καλός.  Άλλαξα και τις 8 μπρίζες στο σπίτι με κάτι γαλλικές τύπου μάρκας πρίζες και όλα μια χαρά. Τελικα διαπιστώσαμε, ότι το πρόβλημα με τη σόμπα ήταν ότι δυστυχώς οι μπρίζες θέλουν αλλαγή με την έννοια να περαστεί καινούριο καλώδιο να δυναμώσει η τάση για να σηκώνει το κουμπωμα της. Θα το κάνω άλλη στιγμή.

49342117_364445317718428_3871402410157015040_n.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Σήμερα είδα στο Σκλαβενίτη θερμοπομπό 2.000 watt 39 ευρώ -20% προσφορά σε όλα τα θερμαντικά κάπου 30-31.

Κάποιοι που ενδιαφέρονται ας ρίξουν μια ματιά.Δεν χάνουν και τίποτε.Καλός μου φάνηκε αν και δεν ξέρω πολλά γιατί δεν χρησιμοποιώ τέτοιο.Είμαι του υγραερίου.

Edit. Και δεν θέλω ουυυυυυυυυυυυυυυ .Το Lidl δεν πουλάει τέτοιους.:P

Δημοσ.

Καλησπερα... Καλα εκανες που εβαλες  νεο πινακα... Ωραια... Για γειωση τι σου ειπε;; Ναι θα αλλαξεις το καλωδια σε ολες τις  πριζες;; Γιατι αφου ηταν νεα κατασκευη;;;;;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπερα... Καλα εκανες που εβαλες  νεο πινακα... Ωραια... Για γειωση τι σου ειπε;; Ναι θα αλλαξεις το καλωδια σε ολες τις  πριζες;; Γιατι αφου ηταν νεα κατασκευη;;;;;

Είχε λέει ήδη γείωση. Αν δεν είχε πως θα έπαιρνα λεει ρεύμα, αλλιώς δεν θα είχα και ρολόι αυτό μου είπε. Εντάξει, κάποια στιγμή θα αλλάξω τα καλώδια στις πρίζες. Δοκίμασα ένα θερμοπομπό φίλου και το σήκωνε. Απλά πρέπει να περάσει καινούριο καλώδιο όταν θα δυναμώσω τις πρίζες και είναι μανίκι. 8 πρίζες άλλαξα σπίτι, το γενικό ρεύματος το καινούριο που έβαλε και μαζι τα εργατικά του μου πήρε 180 ευρώ. Πολύ καλή τιμη θεωρω. 9 η ώρα το πρωι πιασαμε και το τελειωσαμε 2 και τεταρτο το μεσημερι.

18 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

μεγιά σου φιλε , πρώτα από όλα προέχει η ασφάλεια σας και μετά τα υπόλοιπα

σ ευχαριστώ. Το ρελέ ειναι όλο το μυστικό. Απλά αν σήμερα δεν κάνεις αλλαγές στο σπίτι την πατάς δυστυχώς. Φαντάσου η μεγαλυτερη απατη των εργολαβων τη δεκαετια του 90 τότε που ο κόσμος είχε χρήματα ήταν τα ίδια τα μπάνια. Τώρα με Ντουζιέρα, νιπτήρα τεχνολογίας σε στυλ επιπλάκι και τη τουαλετα σαφως μικροτερη σε μεγεθος, κερδίζεις πόσο χώρο στο μπάνιο. 

Δημοσ.

Για θέρμανση με ρεύμα, ο,τιδήποτε πέραν aircodition/ αντλίας θερμότητας θεωρώ ότι είναι σκέτη σπατάλη και για περιστασιακή χρήση μόνο. 

Ένα κλιματιστικό μπορεί να βγάλει την τετραπλάσια ζέστη από ένα αερόθερμο με την ίδια κατανάλωση, ή την ίδια με το 1/4 της κατανάλωσης. Μιλάμε δηλαδή για διαφορά 0,5€ την ώρα σε σχέση με ένα αερόθερμο πχ των 2000W. Πολλαπλασιάζοντας τις μηνιαίες ώρες λειτουργίας καταλαβαίνεις ότι κάνεις απόσβεση για ένα μικρό κλιματιστικό στη σεζόν.

Μεταξύ πάντως των θερμαστρών με αντίσταση, εγώ θεωρώ τα πάνελ mica καλυτερα, γιατί είναι αθόρυβα και ζεσταίνουν με συνδυασμό ακτινοβολίας/επαγωγής. 

• Like 1
Δημοσ.

Γεια σου.. Γειωση ειχε... Ειναι  ενα καλωδιο κιτρινο... Το καλωδιο της γειωσης δεν παιζει κανενα ρολο  οταν περνεις ρευμα... Η γειωση χρησιμευει..

http://www.electrodomi.gr/el/upiresies/geioseis

Μηπως εννοεις το καλωδιο του ουδετερου;;; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, takoulou είπε

Γεια σου.. Γειωση ειχε... Ειναι  ενα καλωδιο κιτρινο... Το καλωδιο της γειωσης δεν παιζει κανενα ρολο  οταν περνεις ρευμα... Η γειωση χρησιμευει..

http://www.electrodomi.gr/el/upiresies/geioseis

Μηπως εννοεις το καλωδιο του ουδετερου;;; 

Nαι μπράβο αυτό. Έτσι μου είπε τι να σου πω τώρα. Δεν τα ξέρω και δεν πολυ-ασχολούμαι με αυτά. Για μένα, αυτό που χρησιμεύει είναι το ρελέ. Και γενικά κάνοντας μια έρευνα σε φίλους μου, όλο αυτό το καιρό που έχουν μαγαζιά, σπίτια είδα όταν τυχαίως έβαλαν την ίδια μάρκα με ρελέ γενικού . Τώρα αν στο μέλλον ξανατύχει να δω αυτό με τις πρίζες ίσως του πω αυτό με τη γείωση, όπως το εννοείς εσυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παντως δε καταλαβα τιποτα απο τη συζητηση, αλλα μπραβο σας που τα βρηκατε.

Επεξ/σία από Curtis76
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Εγω παντως δε καταλαβα τιποτα απο τη συζητηση, αλλα μπραβο σας που τα βρηκατε.

αν θες ποιοτικη θερμανση να παρεις ηλεκτρικο σωμα. Ειδικα αν εχεις ηδη ενα κλιματιστικο να καιει.

Αλλιως παρε αεροθερμο να σε χτυπαει, αν και για μενα τα φοβαμαι σε περιπτωση φωτιας ή αν το ακουμπήσει κανενα παιδακι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...