Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλα βαλε τον ηλεκτρολογο να της δει... Κατι θα ξερει αν χρειαζεται καμια αλλαγη... Και αν μπορεσει να σου τραβηξει γειωση... Καλο θα ηταν μαζι με τον ρελε ασφαλειας..

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 6/1/2019 στις 4:29 ΜΜ, ELMastas είπε

Οπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω πρέπει να βάλεις Ρελέ 100% και για ασφάλεια προσωπική και για να μην γίνεται ζημιά στίς ασφάλειες κλπ όταν πέφτει και έρχεται το ρεύμα,ο ηλεκτρολόγος που θα το κάνει να σου βάλει και μια καλύτερη ασφάλεια κλπ δεν ξέρω αν έχεις και γείωση σε πρίζες,βρές έναν ηλεκτρολόγο να τα ελένξει και να σε φτιάξει.

Απο κει και πέρα είναι αναλόγος τα τετραγωνικά τον χώρο αν έχει μόνωση κλπ για μικρά σχετικά διαμερίσματα κάνουν δουλειά κάποιες συσκευές στα γύρω στα 2 με 2.5 χιλιάδες Watt οτι και να πάρεις κοίτα να έχει θερμοστάτη για να κάνεις οικονομία και να μήν είναι μαιμού γιατί μπορεί να είναι φτηνά αλλά χαμένο θα πάει και δεν θα ζεσταίνει και θα τα φτύσει μετά λίγο καιρό .

Εγώ έβαλα έναν Θερμοπομπό στο δωμάτιο AEG 2000W και είμαι ευχαριστημένος δεν μυρίζει δεν κάνει θόρυβο έχει γλυκιά ζέστη και δεν ξεραίνει και τον αέρα,απο κατανάλωση αν και δεν έχει έρθει λογαριασμός δεν νομίζω να τον επιβαρύνει ιδιαίτερα,με την αγορά αυτή πρίν 2 μήνες περίπου έμεινα πολύ ευχαριστημένος,δεν χρειάζομαι ούτε aricondition ούτε τίποτα άλλο απο θέρμανση και τον λειτουργώ τώρα με τα κρύα (Στήν Αθήνα κέντρο)κάπου στο 65-70% της δύναμης του.

στείλε μου το μοντέλο σου να το αγοράσω και εγώ γιατί το Tristar που πηρα σήμερα ζεσταινει μεχρι 15 τμ

Παιδιά αν και παραγγειλα καινουριο γενικο απο ηλεκτρολογο με ρελε με ολα του και θα ερθουν να μου τον περασουν το Σαββατο, ήρθε το αεροθερμο σημερα το οποιο το εβαλα και λειτουργουσε κανονικα. δεν επεσε καμια ασφαλεια κανενας γενικός. Άρα... η σόμπα η τούρκικη ηταν προβληματική. Όμως με το αερόθερμο δεν έμεινα και τόσο ευχαριστημένος από την άποψη ότι δεν ζεσταίνει όσο θα ήθελα. Υπάρχει κάτι που μπορείτε να μου προτείνετε?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

στείλε μου το μοντέλο σου να το αγοράσω και εγώ γιατί το Tristar που πηρα σήμερα ζεσταινει μεχρι 15 τμ

Παιδιά αν και παραγγειλα καινουριο γενικο απο ηλεκτρολογο με ρελε με ολα του και θα ερθουν να μου τον περασουν το Σαββατο, ήρθε το αεροθερμο σημερα το οποιο το εβαλα και λειτουργουσε κανονικα. δεν επεσε καμια ασφαλεια κανενας γενικός. Άρα... η σόμπα η τούρκικη ηταν προβληματική. Όμως με το αερόθερμο δεν έμεινα και τόσο ευχαριστημένος από την άποψη ότι δεν ζεσταίνει όσο θα ήθελα. Υπάρχει κάτι που μπορείτε να μου προτείνετε?

Το μοντέλο που έχω είναι AEG WKL 1503 F και πήρα δαπέδου για να μπορώ να το μετακινώ,θυμάμαι είχα πάρει 3-4 μαγαζιά για να το βρώ ενώ το έδειχναν οτι υπάρχει (απο τότε τα κυνήγαγε ο κόσμος)τώρα νομίζω πως τα έχουν πάρει όλα γιατί βλέπω πως εξαντλήθηκε απο το Skroutz και δεν ξέρω πότε θα ξαναφέρουν,μπορείς να πάς στό AEG SK 204 που φαίνεται αρκετά καλός (είναι 2000W  προηγούμενο μοντέλο αλλά και αρκετά πιο φτηνό).

Αν θέλεις εναλακτικές να σου πω πως καλύτεροι θεωρούνται πως είναι Nobo,καθώς και οι Atlantic που είναι καλής ποιότητας/κατσκευής επίσης κάποιοι Morris είναι ποιοτικοί.

Δημοσ.

Εμάς στο σπίτι τα τελευταία χρόνια έπεφτε το ρελέ επειδή δύο φωτιστικά δαπέδου που είχε από την κατασκευή του το μπαλκόνι από υγρασία και μόνο μπορεί να το έριχναν.Έφερα ένα βαφτηστίρι ηλεκτρολόγο και μόνωσε τα καλώδια που πήγαιναν ρεύμα στα 2 φωτιστικά και από τότε δεν ξαναέπεσε το ρελέ!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Το μοντέλο που έχω είναι AEG WKL 1503 F και πήρα δαπέδου για να μπορώ να το μετακινώ,θυμάμαι είχα πάρει 3-4 μαγαζιά για να το βρώ ενώ το έδειχναν οτι υπάρχει (απο τότε τα κυνήγαγε ο κόσμος)τώρα νομίζω πως τα έχουν πάρει όλα γιατί βλέπω πως εξαντλήθηκε απο το Skroutz και δεν ξέρω πότε θα ξαναφέρουν,μπορείς να πάς στό AEG SK 204 που φαίνεται αρκετά καλός (είναι 2000W  προηγούμενο μοντέλο αλλά και αρκετά πιο φτηνό).

Αν θέλεις εναλακτικές να σου πω πως καλύτεροι θεωρούνται πως είναι Nobo,καθώς και οι Atlantic που είναι καλής ποιότητας/κατσκευής επίσης κάποιοι Morris είναι ποιοτικοί.

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/heaters/convectors/176511-rohnson-mica-r069 αυτό εδώ πως το βλέπεις?

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Φίλε είχα πίνακα με παρόμοιες ασφάλειες SIEMENS  από το 1985  (οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν) και τον άλλαξα πριν 10 χρόνια περίπου βάζοντας καινούργιες ασφάλειες από την αρχή.Οι δικές σου από ότι βλέπω πολύ χάλια.Γιατί;;;;;;; Μπας και μπαίνει από πουθενά υγρασία;;;;;;

Το θέμα όμως με σένα δεν είναι μόνο οι ασφάλειες που είναι επικίνδυνες και χωρίς ρελιέ αλλά πρέπει να ελέγξει ηλεκτρολόγος και τι καλώδια έχει η μπρίζα που βάζεις τη σόμπα.Αν  έχει 1,5 και σου βάλει 16άρα ασφάλεια να σηκώνει μπορεί αν το έχεις φουλαρισμένο στα 2800 Watt για ώρα να υπερθερμανθούν και να πάρεις φωτιά.

Οπότε πριν κάνεις οτιδήποτε ηλεκτρολόγο.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Φίλε είχα πίνακα με παρόμοιες ασφάλειες SIEMENS  από το 1985  (οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν) και τον άλλαξα πριν 10 χρόνια περίπου βάζοντας καινούργιες ασφάλειες από την αρχή.Οι δικές σου από ότι βλέπω πολύ χάλια.Γιατί;;;;;;; Μπας και μπαίνει από πουθενά υγρασία;;;;;;

Το θέμα όμως με σένα δεν είναι μόνο οι ασφάλειες που είναι επικίνδυνες και χωρίς ρελιέ αλλά πρέπει να ελέγξει ηλεκτρολόγος και τι καλώδια έχει η μπρίζα που βάζεις τη σόμπα.Αν  έχει 1,5 και σου βάλει 16άρα ασφάλεια να σηκώνει μπορεί αν το έχεις φουλαρισμένο στα 2800 Watt για ώρα να υπερθερμανθούν και να πάρεις φωτιά.

Οπότε πριν κάνεις οτιδήποτε ηλεκτρολόγο.

τα κανόνισα όλα. θα έρθει το Σάββατο να μου τα περάσει. Όλα ολοκαίνουρια και του κουτιού. ταυτόχρονα θα αλλάξω και καμια 8αρία μπρίζες στο σπίτι.. Το θεμα ειναι για τη θέρμανση τι να πα παρω. Το αερόθερμο που πήρα δυστυχώς δεν με άφησε ικανοποιημένο. 

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/heaters/convectors/176511-rohnson-mica-r069?refSrc=035963&nosto=productpage-nosto-3

Αυτό είναι καλό να το αγοράσω?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

τα κανόνισα όλα. θα έρθει το Σάββατο να μου τα περάσει. Όλα ολοκαίνουρια και του κουτιού. ταυτόχρονα θα αλλάξω και καμια 8αρία μπρίζες στο σπίτι.. Το θεμα ειναι για τη θέρμανση τι να πα παρω. Το αερόθερμο που πήρα δυστυχώς δεν με άφησε ικανοποιημένο. 

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/heaters/convectors/176511-rohnson-mica-r069?refSrc=035963&nosto=productpage-nosto-3

Αυτό είναι καλό να το αγοράσω?

Ρεύμα καίει  και το ένα ρεύμα καίει  και το άλλο.Για μένα δεν έχουν διαφορά στη θέρμανση ώστε να πεις εκείνο είναι καλύτερο.

Αφού θα αλλάξεις εγκατάσταση (έτσι κι αλλιώς και από όσα είδαμε έπρεπε να το κάνεις για την ασφάλειά σου και την ασφάλεια της οικογένειας) δοκίμασε εκείνο που έχεις αγοράσει για ένα διάστημα.Θα έχει σίγουρα και διακόπτη να διαλέγεις πόσες λάμπες θα ανάβεις.Να δώσεις επί πλέον 70 ευρώ και στο τέλος να διαπιστώσεις ότι την ίδια θέρμανση αποδίδουν και το ίδιο καίνε δε λέει και πολλά.

Να μιλάμε αντικειμενικά ή το ένα ή το άλλο δεν πρόκειται να αντικαταστήσει το καλοριφέρ και να σε ζεστάνει.Ημίμετρα είναι που χρησιμοποιούμε όλοι (εγώ έχω σόμπα υγραερίου) να μειώνουμε λίγο τις ώρες του καλοριφέρ με κάτι οικονομικότερο.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Ρεύμα καίει  και το ένα ρεύμα καίει  και το άλλο.Για μένα δεν έχουν διαφορά στη θέρμανση ώστε να πεις εκείνο είναι καλύτερο.

Αφού θα αλλάξεις εγκατάσταση (έτσι κι αλλιώς και από όσα είδαμε έπρεπε να το κάνεις για την ασφάλειά σου και την ασφάλεια της οικογένειας) δοκίμασε εκείνο που έχεις αγοράσει για ένα διάστημα.Θα έχει σίγουρα και διακόπτη να διαλέγεις πόσες λάμπες θα ανάβεις.Να δώσεις επί πλέον 70 ευρώ και στο τέλος να διαπιστώσεις ότι την ίδια θέρμανση αποδίδουν και το ίδιο καίνε δε λέει και πολλά.

Να μιλάμε αντικειμενικά ή το ένα ή το άλλο δεν πρόκειται να αντικαταστήσει το καλοριφέρ και να σε ζεστάνει.Ημίμετρα είναι που χρησιμοποιούμε όλοι (εγώ έχω σόμπα υγραερίου) να μειώνουμε λίγο τις ώρες του καλοριφέρ με κάτι οικονομικότερο.

Αυτό που είπες για την εγκατασταση και την ασφαλεια μου και την ασφαλεια της οικογενειας μου με προβληματισε αρκετά. Τόσο χαλιά γενικό ρευματος είχα και είναι επικίνδυνο? Φανταστείτε όλοι στην πολυκατοικία μου έχουμε τον ίδιο γενικό. Έχω παει σε όλα τα σπίτια και έχουν αυτό που τράβηξα φωτογραφία. Τουλάχιστον από το Σάββατο και έπειτα θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Αυτό που πήρα είναι αερόθερμο Tristar. Είναι καλό για 15τμ. αυτό που σας έστειλα του κωτσόβουλου, μου φαίνεται ότι θερμαίνει παραπάνω γι αυτό το πρότεινα.Τώρα... γι αυτό θελω να παρω γνωμες. Το αερόθερμο δεν έχει λάμπες. πατάω το ον για να ανοίξει και το κουμπί 2000w αλλα δεν θερμαίνει όσο θα ήθελα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ήταν χάλια ο πίνακας.Να σκεφτείς ότι ο δικός μου ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση και με ρελέ αλλά είχα προβλήματα π.χ. έριχνε τις ασφάλειες αν έβαζα μεγάλο τροχό και έτσι να έχω το κεφάλι μου ήσυχο τον άλλαξα.

Για την υγρασία σου το είπα επειδή και στο εξοχικό τον άλλαξα επειδή εκεί είχε πάρει υγρασία από την πίσω μεριά και είχα και εκεί προβλήματα.Έφτιαξα το θέμα υγρασίας και μετά έβαλα καινούργιο πίνακα γιατί και εκείνος ήταν και παλιός.Επίσης και εκείνος με αυτές τις παλιές ξεπερασμένες SIEMENS οι οποίες έχουν καταργηθεί.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε

Είναι αρκετά καλό τα mica στοιχεία που έχει είναι σχετικά νέας τεχνολογίας,το έχω δει και απο κοντά στόν κοτσόβολο και φαινόταν αρκετά καλό και βολικό σε μέγεθος,το σκεφτόμουν πρίν πάρω το AEG που πήρα,φαίνεται οτι πρέπει για τα τετραγωνικά που θέλεις,νομίζω και πιστεύω θα δίνει ζέστη καλή ✌️

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...