Neoss Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Narayan είπε Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά, του εργοδότη που απλά δεν "βγαίνει" να έχει δύο-τρεις υπαλλήλους και να τους πληρώνει τον σημερινό κατώτατο μισθό. Δεν είναι τυχαίο πως μετά την αύξηση του κατώτατου αυξήθηκε και το ποσοστό ανεργίας. Λίγο αυτό, λίγο οι παράλογες φορολογικές απαιτήσεις του κράτους από τους ελεύθερους επαγγελματίες, πέφτουν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις το ένα μετά το άλλο. Αν υπήρχαν περισσότερες επιχειρήσεις ανοιχτές, θα υπήρχε και μεγαλύτερο κίνητρο να κρατήσουν οι μαγαζάτορες τους καλούς υπαλλήλους (ή να τους προσελκύσουν από άλλα καταστήματα με μεγαλύτερο μισθό) οπότε ο κατώτατος δεν θα είχε πλέον νόημα για κανέναν, εκτός από τους "κακούς" υπαλλήλους που δουλεύουν το απολύτως ελάχιστο λόγω οκνηρίας ή ανικανότητας. Eπειδή είχα και εγώ κάποια στιγμή επιχείρηση: εαν ΔΕΝ μπορείς ουτε καν τον κατώτατο μισθό να δίνεις στο προσωπικό σου, τότε φίλε μου πας σιγά σιγά για κλείσιμο (εκτός φυσικά αν δεν τους δίνεις όλο το μισθό, τους τον καθυστερείς και πάει λέγοντας). Οκ εξαρτάται τι επιχειρηση εχεις, δεν χρειαζονται όλες 2-3 υπαλλήλους, κάποιες δουλευουν με έναν μόνο (μιας και απ οτι φαινεται μιλαμε για μικρές επιχειρήσεις). Εαν ξαναλεω δεν μπορεις ουτε καν να δωσεις τον κατώτατο (που σιγά τον μισθό δηλαδή ρε παιδιά!) - θετική η αυξηση του αλλά πάλι λίγο είναι, κυρίως τους νεαρούς ωφέλησε που αμείβονταν με τον καταργημένο πλέον υποκατώτατο μισθό της ΝΔ και ηταν πανευρωπαική πρωτοτυπία - τότε ή διώξε έναν και κάνε την δουλειά εσύ ή προσπάθησε να αυξησεις έσοδα ή απλούστατα κλείστο αν αρχίσεις να μην δίνεις καν μισθούς κιόλας. Συγγνωμη αλλά ενώ υπάρχουν πράγματι μικρές επιχειρήσεις με 1-3 άτομα προσωπικό που προφανώς λόγω μεγέθους δεν σηκώνει η πλάτη τους καμιά αυξηση, υπάρχουν και οι επιχειρήσεις που απλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να δώσουν άυξηση. Ισως είναι και περισσότερες αυτές. Λυπάμαι αλλά με τα διάφορα που ακούω, αυτό βλέπω, θέλουν χαμάληδες κάποιοι. Ασε την μειωση του κατώτατου, την κατάργηση όλων των συλλογικών και θεσπιση υποκατωτατου τα δοκιμάσαμε το 2012 και έφεραν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, αύξηση της ανεργίας σε δραματικά επίπεδα σχεδόν 10 τοις εκατο παραπανω απ όσο σήμερα. Μονο θετικό ειναι που πλέον αντιστράφηκαν αυτοι οι νομοι. Και απ οτι βλεπω, οι εργοδοτικες ενωσεις καλομαθανε στην μη υπαρξη συλλογικων μία 6ετία. Γιατι το λέω? Παρατηρησε λίγο τις ανακοινώσεις της φιλοτιμης κατά τα άλλα Αχτσιόγλου όταν αφορα συλλογικές. Δεν λεω το παλευει και ειναι απ τα υπουργικα στελεχη πουναι σοβαρά και σχετικά αθορυβα και παραγουν έργο, αλλά ο,τι και αν κανει, πρεπει άνω του 50% των επιχειρησεων να συμφωνει για να την επιβάλλει σε όλο το κλάδο πανελλαδικά. Ας διαρρυγνυεται για ό,τι άλλο θέλει. Καθε φορά ανακοινώνει μόνο μία ή δύο συλλογικές διότι εργοδοτες και εργαζομενοι δεν τα βρισκουν προφανώς (σημειώνω, ήταν παρατήρηση μάλιστα ενός φιλέλληνα Γερμανού αυτό, για ποιο λόγο τόσο λίγο κάθε φορά, σε συζήτηση μας). Πχ η πρσοφατη για 3 κλαδους με 51.000 υπαλληλους τωρα τελη Απριλιου (https://thetikosaeras.blogspot.com/2019/04/51000.html ). Απο καλοκαιρι 2018 οταν και επανηλθαν, μονο 12 ή 15 εχουν υπογραφει καλυπτοντας καμια 250αριά χιλιάδες άτομα. Ρυθμοι χελώνας. Η άυξηση του κατώτατου πάντως δεν έφερε την καταστροφή, η ανεργία ποσοστιαία δεν αυξηθηκε. Ούτε αυξηθηκαν τα λουκέτα. Συμφωνα με τα στοιχεια του Υπουργειου Εργασίας δηλαδη. Το ισοζυγιο απολυσεων προσληψεων μαλιστα δε παραμενει θετικο για 5η χρονιά (ή 6η) και το ψηλοτερο από το 2001. Παντως, συμφωνα και με την Καθημερινή, ισα ισα τον Φλεβαρη μειωθηκε και κατα 0,1% η ανεργία παρόλης της αυξησης του κατώτατου, τεχνητός φόβος ήταν εν τέλει. Καλά τώρα ακόμα περισσότερο καθώς ξεκινάει ο τουρισμός. Επισης η Ευρωπαικη Επιτροπη ειπε πως το πολυ μια επιβραδυνση να υπαρξει λογω κατωτατου και τιποτα παραπανω, κατα τα άλλα θεωρησε θετικο οτι αυξηθηκαν οι πραγματικες εξαγωγες κατα 8,7% και η καταναλωση (συν τα πλεονασματα) ενώ για φετος προβλεπει 2,2% αναπτυξη και μειωση της ανεργιας κατα 1,5% με εκεινη να φτάνει το 2020 κάπου στο 16 - 16,5%. Βεβαια ολα αυτα θα ηταν ακομα πιο αλματώδη αν ειχαμε ακομα περισσοτερες αμεσες ξενες επενδυσεις. Αυτες προς το παρον υπαρχουν - και μαζικα μαλιστα - μονο στον τουριστικο και ενεργειακο τομεα. Στους άλλους κλάδους λίγο... Χρειαζονται παραπανω κίνητρα. Δυστυχως η Ελλ. Αγορα Εργασιας ειναι δυσκολη και δεν αυτορρυθμιζεται ετσι ευκολα οπως φανταζονται πχ οι του Κουλη. Απαιτουνται κρατικες παρεμβασεις με τετοιους εργασιακους νομους. 16 ώρες πριν, Narayan είπε Όχι από μόνο του, αλλά είναι ένα σκέλος της λύσης, βλέπε και προηγούμενο σχόλιο για υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων. Όταν η επιχείρηση έχει δεδομένο τζίρο, οποιαδήποτε αύξηση στα έξοδά της μειώνει τα (όποια) κέρδη της. Το κλασσικό επιχείρημα "ας το κλείσει το μαγαζάκι του αν δεν βγαίνει" που παπαγαλίζουν οι οικονομολόγοι του πεζοδρομίου επαληθεύεται επί του πρακτέου. Πρώτη προτεραιότητα έχει το προσωπικό, χάρη σαυτο τρέχει η επιχείρηση και έχει ό,τι έσοδα έχει. Εφόσον υπάρχουν κέρδη, τότε ας μειωθεί απλώς το περιθώριο κέρδους ώστε να πληρώνονται οι υπάλληλοι. Τωρα αν φτάσει ναναι συν πλην ή και μειον, μάλλον ώρα για αλλαγές... Και για παρακάτω που λες για την φορολόγηση, ναι φυσικά και πρέπει να μειωθεί. Μειωθηκε ο ΦΠΑ τωρα αλλά κυριως τρόφιμα (καιρος ηταν) και φαγητα. Σε ποτά και καφέ παρεμεινε (τα οποια αποτελουν το 60% του τζιρου). Ελαφρυνση μεν για τον απλο κοσμο σχετικά εντάξει με το 13% αλλά για τον επαγγελματία μικρή. Επισης τώρα φορολογουνται με 29%. Οταν ο Πρωθυπουργος ελεγε θα παει στο 25 ειπα εντάξει, αλλα μετά ειδα θαναι σε βαθος τετραετιας. Καλο το μέτρο αλλά όχι έτσι σε τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα, επρεπε κατευθειαν σε εναν χρονο. Τελος να μειωθει ο ΕΦΚ στα καυσιμα ωστε να πεσει το κοστος μεταφορας και αρα οι τιμες των υλών ωστε να πουλανε λιγο φθηνοτερα οι επιχειρησεις (ή εν παση περιπτωσει να εχουν μεγαλυτερο κερδος). Πεζοδρομιου? Αναλογα. Αμα ακουω αλλον να λεει οτι εχει 6 μηνες να πληρωθει εγω θα του λεω φυγε βρες αλλη δουλειά, παει για φούντο αυτός. Ή μάλλον θα έπρεπε να παει για κλεισιμο ειδάλλως απλώς θα μεγαλώνουν τα χρέη και τα χρωστούμενα προς προσωπικό ασταμάτητα. Μαύρα πάντως όλοι κάνουν κάπου σε κάτι. Μόνον οι του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν γλιτώνουν τίποτα. Ακομα και στα προηγμενα κρατη οπως Γερμανια γινεται χαμός, τα ξερω καλά, δεν βγαινεις αλλιως ή μαλλον ναι αλλά με πολυ μικρο κέρδος. Τα κράτη γενικά βαζουν πολυ χερι στις επιχειρησεις. Εξαιρουνται Τριτος Κοσμος, πρωην Σοβιετικα κρατη και φορολογικοι παράδεισοι. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2019 από Neoss 3 1
johnyboy Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ας υποθέσουμε ότι κάνεις αυτό που θες, την δουλειά που γουστάρεις, πληρώνεσαι μπαμ, ούτε ώρα καθυστέρηση, κλίμα καλό, ωράριο ούτε ώρα παραπάνω από 40 την εβδομάδα, αλλά θεωρείς ότι ο μισθός είναι υποτιμητικος, δεν έχει σχέση πόσα είναι αλλά τι πιστεύεις ο ίδιος. Φεύγεις ή όχι? Πιο πολύ περιέργεια είναι τι θα έκανε ο καθένας. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2019 από johnyboy
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Πρέπει να αναρωτηθούν οι αριστερόστροφοι φωστήρες του σοσιαλιζμου τι είναι αυτό που ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΊΖΕΙ τις εταιρείες να προσλάβουν 500.000 !!! κόσμο με μισθό ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΎ στις χώρες της δυτικής Ευρώπης και δεν το κάνουν στην Ελλάδα ανοίγοντας ένα παράρτημα εδώ. Να σας δώσω μια βοήθεια, το επίπεδο του προσωπικού είναι το ίδιο, τα λειτουργικά έξοδα σχεδόν τα ίδια. Η Ελλάδα τελείωσε και τελείωσε για τον απλούστατο λόγο της μετανάστευσης τόσων χιλιάδων νέων που θα ήταν η κινητήρια δύναμη τις επόμενες δεκαετίες. Και όλα αυτά γιατί οι εργατοπατέρες θέλουν σαντουιτσακι και 5μερη εργασία και με τις ευλογίες του κράτους πατερούλη να κάνουν κουμάντο στην πολυεθνική. Τελείωσε γιατί οι υπόλοιποι που έμειναν πίσω αντί να σκυλιασουν να διορθωθεί η κατάσταση ζητάνε όσο πιο πολλά επιδόματα γίνεται και συνεχώς βρίζουν τα αφεντικά, ενώ φτύνουν και όσους είναι στο δημόσιο, άσχετα που κάνουν τα πάντα για να τρυπωσουν. Πρέπει να μας ψεκάζουν με ψυχοφάρμακα για μια 3 ετια μαζί με άλλα δύο τρία μνημόνια για να στρώσουμε. Μη σου πω να απαγορευτεί ο καφές και η παραλία παράλληλα.
bluesattack Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Καλα το ειχα παρει πρεφα λοιπον οτι ο Μαδουρο κατεστρεψε την εξωστρεφη , συγχρονη, παραδοσιακα ανταγωνιστικη,πολυεθνικη επιχειρηματικοτητα της Ελλαδας.😆 Παιδια, οχοι εχετε στρωσει κοκκινα χαλια περιμενοντας τους ξενους επενδυτες , μαζευτε τα πια.Καλοκαιριασε, θα αναψει το σπιτι 😂 1
Curtis76 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, giotis1982 είπε Πρέπει να αναρωτηθούν οι αριστερόστροφοι φωστήρες του σοσιαλιζμου τι είναι αυτό που ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΊΖΕΙ τις εταιρείες να προσλάβουν 500.000 !!! κόσμο με μισθό ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΎ στις χώρες της δυτικής Ευρώπης και δεν το κάνουν στην Ελλάδα ανοίγοντας ένα παράρτημα εδώ. Να σας δώσω μια βοήθεια, το επίπεδο του προσωπικού είναι το ίδιο, τα λειτουργικά έξοδα σχεδόν τα ίδια. Η Ελλάδα τελείωσε και τελείωσε για τον απλούστατο λόγο της μετανάστευσης τόσων χιλιάδων νέων που θα ήταν η κινητήρια δύναμη τις επόμενες δεκαετίες. Και όλα αυτά γιατί οι εργατοπατέρες θέλουν σαντουιτσακι και 5μερη εργασία και με τις ευλογίες του κράτους πατερούλη να κάνουν κουμάντο στην πολυεθνική. Τελείωσε γιατί οι υπόλοιποι που έμειναν πίσω αντί να σκυλιασουν να διορθωθεί η κατάσταση ζητάνε όσο πιο πολλά επιδόματα γίνεται και συνεχώς βρίζουν τα αφεντικά, ενώ φτύνουν και όσους είναι στο δημόσιο, άσχετα που κάνουν τα πάντα για να τρυπωσουν. Πρέπει να μας ψεκάζουν με ψυχοφάρμακα για μια 3 ετια μαζί με άλλα δύο τρία μνημόνια για να στρώσουμε. Μη σου πω να απαγορευτεί ο καφές και η παραλία παράλληλα. Μου φαινεται οτι οι δεξιοστροφοι φωστηρες βρισκουν παντα δικαιολογιες για τη χαλια ζωη του κοσμου, αλλα ποτε δε πρεπει να φταιει το ιδιο το συστημα.
bluesattack Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Curtis76 είπε Μου φαινεται οτι οι δεξιοστροφοι φωστηρες βρισκουν παντα δικαιολογιες για τη χαλια ζωη του κοσμου, αλλα ποτε δε πρεπει να φταιει το ιδιο το συστημα. Εδω ειναι ελευθεροι επαγγελματιες και μικροεπιχειρηματιες και παρακαλανε να κοπει το εσοδημα των πελατων τους...για να ανακαμψει η επιχειρηματικοτητα .Μαλλον μπερδεψαν το σουβλατζιδικο και το περιπτερο με την cosco 😂 Για τετοια τζιμανια μιλαμε 😆 Επεξ/σία 26 Μαΐου 2019 από bluesattack 1
johnyboy Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Ευτυχώς που υπάρχει και το ινσομνια και διαβάζω τέτοιες απόψεις και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω πίσω ποτέ.
Curtis76 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, bluesattack είπε Εδω ειναι ελευθεροι επαγγελματιες και μικροεπιχειρηματιες και παρακαλανε να κοπει το εσοδημα των πελατων τους...για να ανακαμψει η επιχειρηματικοτητα . Γιατετοια τζιμανια μιλαμε 😆 αφου ειδες, η 5ημερη εργασια ηταν το προβλημα, (εχω να δουλεψω 5 μερες εδω και χρονια, εχω να δουλεψω κατω απο 10 ωρες εδω και χρονια, εχω να παρω υπερωριες εδω και χρονια) καποιοι θελουν δουλους και τους εχει κατσει στο λαιμο ο πατερουλης. 13 ώρες πριν, johnyboy είπε Ας υποθέσουμε ότι κάνεις αυτό που θες, την δουλειά που γουστάρεις, πληρώνεσαι μπαμ, ούτε ώρα καθυστέρηση, κλίμα καλό, ωράριο ούτε ώρα παραπάνω από 40 την εβδομάδα, αλλά θεωρείς ότι ο μισθός είναι υποτιμητικος, δεν έχει σχέση πόσα είναι αλλά τι πιστεύεις ο ίδιος. Φεύγεις ή όχι? Πιο πολύ περιέργεια είναι τι θα έκανε ο καθένας. Νομιζω παντως πως πιο ευκολο ειναι να προσπαθει ο κοσμος να αλλαξει τον βασικο μισθο, παρα να αλλαζει δουλειες μεχρι να βρει εργοδοτη που θα του κανει αυξηση. Πανω απο τους μισους εργαζομενους τον βασικο παιρνουν. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα, απαντήστε στο απλό ερώτημα: Γιατί όλοι αυτοί που φεύγουν βρίσκουν δουλειά σε ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ χώρα της Ευρώπης και δεν επενδύουν οι εταιρείες στην Ελλάδα; Γιατί μια πολυεθνική να εμπιστεύεται τους ανθρώπους αλλά όχι τη χώρα; Επίσης ,πως θα βγεις από το βούρκο όταν οι εναπομείναντες είναι επιπέδου Μικέλ και τυλιχτη-αποθηκάριου; Τι έκαναν οι "σοσιαλιστές" για να ΜΗ χάσουν τη δουλειά τους ή να βρουν μια σοβαρή δουλειά 10 ΧΡΌΝΙΑ ΤΏΡΑ; Αυτά τα ολίγα.
Curtis76 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα, απαντήστε στο απλό ερώτημα: Γιατί όλοι αυτοί που φεύγουν βρίσκουν δουλειά σε ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ χώρα της Ευρώπης και δεν επενδύουν οι εταιρείες στην Ελλάδα; Γιατί μια πολυεθνική να εμπιστεύεται τους ανθρώπους αλλά όχι τη χώρα; Επίσης ,πως θα βγεις από το βούρκο όταν οι εναπομείναντες είναι επιπέδου Μικέλ και τυλιχτη-αποθηκάριου; Τι έκαναν οι "σοσιαλιστές" για να ΜΗ χάσουν τη δουλειά τους ή να βρουν μια σοβαρή δουλειά 10 ΧΡΌΝΙΑ ΤΏΡΑ; Αυτά τα ολίγα. ναι ετσι, πανε εξω ριχνουν τα μεροκαματα, οι ντοπιοι αντιδρουν και οι πολυεθνικες τριβουν τα χερια τους. Αλλα η καραμελα οτι βρισκουν ολοι δουλεια δεν ισχυει, αλλα σε καποιους αρεσει. Και ετσι οπως νομιζαν, δε τα βρηκαν, και εκμεταλευση δεχονται, και ζουν 2-3 μαζι, και γυριζουν και πισω, αλλα εσυ δε μιλας γι αυτους, μιλας για τους νεους με τα διδακτορικα (εχω λοιπον ξαδερφο που απο 2013 εχει παει Γαλλια, USA, και τωρα κινα, σουπερ ζωη λεμε). Δεκα χρονια τωρα αν εσυ νομιζεις οτι εχουμε σοσιαλισμο, με νεα δημοκρατια, πασοκ, συριζα, ανελ, κουβελη τοτε φιλε με ξεπερναει η λογικη σου. Με τετοια λεγομενα σιγουρα θελουμε πολλα χρονια ακομα. Ειμαστε στην ευρωπαικη ενωση, την ενωση των πολυεθνικων και εσυ ακομα δε καταλαβαινει ποιος εχει την εξουσια. Αν ειχαμε σοσιαλισμο να εισαι βεβαιος οτι δε θα ημασταν στην ευρωπαικη ενωση. υγ. Και δε πεταει τη μπαλα στην εξεδρα κανεις. Για τη ζωη μας μιλαμε, που ειναι λιγη και ειναι χαλια και σε καποιους δεν αρεσει να προσπαθουμε να την αλλαξουμε. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2019 από Curtis76
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Φυσικά και δε μιλάω για τους ανθρώπους χωρίς ικανότητες, μιλάω για αυτούς που έχουν και είναι 500 χιλιάδες. Αυτοί με καίνε γιατί αυτοί θα κινούσαν την οικονομία. Και διαφωνώ με τους ηλίθιους που μας "κυβερνάνε" και μη που Δευτέρα τους φταίνε οι δημόσιοι,Τρίτη οι ελεύθεροι επαγγελματίες, Τετάρτη οι ταξιτζήδες και ούτω καθεξής. Και σήμερα ζητάνε την ψήφο μας όταν εδώ και 10 χρόνια μας έσκισαν όλους γιατί ΔΕ ξέρουν κάτι άλλο από το να κόβουν. Άλλωστε δε δούλεψαν και ποτέ για να παράγουν χρήμα.
xristoss1 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Παιδια εχω μια ερωτηση,μου εκανε προσληψη ο εργοδοτης μου την οποια δεν εχω υπογραψει ακομα ειναι αοριστου και συμφωνησαμε πληρη ενσημα,με εχει βαλει τριτη-σαββατο 7ωρο και την μια ωρα που μου τρωει τις εβαλε κυριακη σαν πενταωρο και δευτερα ρεπο. Δεν πολυγνωριζω τι παιζει αλλα μου φαινεται με ριχνει ο τυπας,κατατοπιστε με ρε παιδες.
Curtis76 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Φυσικά και δε μιλάω για τους ανθρώπους χωρίς ικανότητες, μιλάω για αυτούς που έχουν και είναι 500 χιλιάδες. Αυτοί με καίνε γιατί αυτοί θα κινούσαν την οικονομία. Και διαφωνώ με τους ηλίθιους που μας "κυβερνάνε" και μη που Δευτέρα τους φταίνε οι δημόσιοι,Τρίτη οι ελεύθεροι επαγγελματίες, Τετάρτη οι ταξιτζήδες και ούτω καθεξής. Και σήμερα ζητάνε την ψήφο μας όταν εδώ και 10 χρόνια μας έσκισαν όλους γιατί ΔΕ ξέρουν κάτι άλλο από το να κόβουν. Άλλωστε δε δούλεψαν και ποτέ για να παράγουν χρήμα. Και ποια ειναι τα κρητήρια που εχεις ωστε να κρινεις ποιοι εχουν ικανοτητες και ποιοι οχι. Αν δεν τις καθορισεις, δε θα μπορεσουμε να κανουμε κουβεντα. Εγω παντως βλεπω ικανοτατους ηλεκτρολογους, ικανοτατους εργατες, ικανοτατους, υδραυλικους, ικανοτατους προγραμματιστες, ικανοτατους πωλητες, ικανοτατους αγροτες. Απο την αλλη βλεπω και πολλους τετοιους που τα εχουν παρατησει. Επισης βλεπω χαλια δικηγορους, καθηγητες-ερευνητες που γινονται πολιτικοι και μπαινουν στη βουλη γιατι εχουν ξεπουληθει στο συστημα. Ναι αυτο που εγω ονομαζω καπιταλισμο και εσυ σοσιαλισμο. 7 λεπτά πριν, xristoss1 είπε Παιδια εχω μια ερωτηση,μου εκανε προσληψη ο εργοδοτης μου την οποια δεν εχω υπογραψει ακομα ειναι αοριστου και συμφωνησαμε πληρη ενσημα,με εχει βαλει τριτη-σαββατο 7ωρο και την μια ωρα που μου τρωει τις εβαλε κυριακη σαν πενταωρο και δευτερα ρεπο. Δεν πολυγνωριζω τι παιζει αλλα μου φαινεται με ριχνει ο τυπας,κατατοπιστε με ρε παιδες. και γω στα ιδια ειμαι αλλα με δευτερα - σαββατο και ρεπο κυριακη. Δουλευω εκει 3-4 μηνες αλλα νομιζω οτι στο τελος του μηνα θα τον χαιρετησω γιατι δεν ειμαι ικανος. Θα βρει αλλον απο το εξωτερικο να τον γυρισει πισω..... Η απορια μου ειναι στην αδεια, που παλια κολα μια δυο μερες διπλα σε αργειες και ειχα καποιες μερες ξεκουρασης, και τωρα πρεπει να χαλασω περισσοτερες μερες για το ιδιο αποτελεσμα. Δε νομιζω οτι θα προλαβω να τη λυσω την απορια αυτη. Εξαλου σε νεα δουλεια, για δυο χρονια ισχυουν ειδικα καθεστωτα
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Μα απαντάς μόνος σου, αυτοί που αναφέρεις έχουν ικανότητες. Αυτοί ψάχνουν δουλειά, δε βρίσκουν και φεύγουν. Ένας υδραυλικός πχ μπορεί να βρει δουλειά και σε άλλη χώρα. Θα είναι δύσκολα στην αρχή αλλά μετά θα στρώσουν τα πράγματα. Για προγραμματιστές δεν το συζητώ, οι συνθήκες έξω είναι πολύ καλύτερες. Δεν έχουν όμως όλοι την όρεξη για να αναπτύξουν ικανότητες ή να πάνε στη δουλειά. Αυτοί έχουν μείνει εδώ και ψηφίζουν λεφτοδεντρα. Και να φέρω ένα παράδειγμα, έχω έναν ηλεκτρολόγο που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο, όταν έγινε το μπραφ το 2015 ψήφισε Όχι στο δημοψήφισμα. Όταν του είπα πως αν βγεις από την Ευρώπη θα μείνεις νηστικός μου είπε ότι του πίνουν το αίμα. Η απάντηση μου ήταν η συμβουλή να κάνει υπομονή καθώς ήταν νέος. Σήμερα πλησιάζει το 1000ρικο καθαρά. Κάτω των 30 ετων περίπτωση . Θέλει υπομονή για να φτάσεις κάπου. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
Curtis76 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, giotis1982 είπε Μα απαντάς μόνος σου, αυτοί που αναφέρεις έχουν ικανότητες. Αυτοί ψάχνουν δουλειά, δε βρίσκουν και φεύγουν. Ένας υδραυλικός πχ μπορεί να βρει δουλειά και σε άλλη χώρα. Θα είναι δύσκολα στην αρχή αλλά μετά θα στρώσουν τα πράγματα. Για προγραμματιστές δεν το συζητώ, οι συνθήκες έξω είναι πολύ καλύτερες. Δεν έχουν όμως όλοι την όρεξη για να αναπτύξουν ικανότητες ή να πάνε στη δουλειά. Αυτοί έχουν μείνει εδώ και ψηφίζουν λεφτοδεντρα. Μαλιστα εγω λοιπον λεω οτι ολους αυτους που σου ανεφερα παιρνουν 550€ μισθο αν και ειναι ικανοι και φευγουν εξω και παλι χαλια ειναι. Ο βασικος επρεπε να ειναι τουλαχιστον διπλασιος για αρχη αλλα η Ε.Ε δε θελει. Θελει να εχουμε χαμηλομισθες δουλειες για τουρισμο. Για εσενα βεβαια αυτες δεν ειναι δουλειες που πρεπει να πληρωνονται καλα αλλα δε μπορω να κανω κατι γι αυτο. Ξερεις τι πιστευω εγω φιλε.. καποιοι παιρνουν ενα πτυχιο και ψωνιζονται οτι ειναι κατι, οτι αξιζουν περισσοτερο απο τους αλλους αλλα για μενα ολοι δουλοι εχουν καταντησει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις