Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Αυτό είναι ένα πρόβλημα, ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει κατώτερος μισθός, όσο μπορείς να πουλήσεις τον εαυτό σου. Το κράτος πατερούλη που αποτελείται από ανθρώπους που για 10 χιλιάρικα το μήνα θα έσφαζαν και τη μάνα τους πρέπει να τελειώσει. Αυτοί σε θέλουν δούλο, όχι εγώ. Και αυτοί που έχουν πτυχίο και μπαίνουν πχ δημόσιο με 900 "ριγμενοι" είναι, πάλι από τους ίδιους που ΔΕ ΔΟΎΛΕΨΑΝ ποτέ αλλά έχουν γνώμη πόσα πρέπει να παίρνεις. Δε ξέρω αν καταλαβαίνεις πως το λέω. Προσπαθώ να τα βλεπω αντικειμενικά ακόμη και αν είναι δημόσιος και πληρώνεται από τους φόρους μου. Αν βγεις για λίγο από την εξίσωση θα καταλάβεις πως και εκείνος μια οικογένεια ζει. Δεν το κάνει από βίτσιο να τον βρίζει ο ελληναρας και να του λέει "ξέρεις ποιος είμαι εγώ, α;" 7 Η ώρα το πρωί ενώ ΣΠΟΎΔΑΣΕ. Για όλα αυτά τα στραβά φταίνε οι φωστήρες πολιτικοί.
Curtis76 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 15 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Αυτό είναι ένα πρόβλημα, ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει κατώτερος μισθός, όσο μπορείς να πουλήσεις τον εαυτό σου. Το κράτος πατερούλη που αποτελείται από ανθρώπους που για 10 χιλιάρικα το μήνα θα έσφαζαν και τη μάνα τους πρέπει να τελειώσει. Αυτοί σε θέλουν δούλο, όχι εγώ. Και αυτοί που έχουν πτυχίο και μπαίνουν πχ δημόσιο με 900 "ριγμενοι" είναι, πάλι από τους ίδιους που ΔΕ ΔΟΎΛΕΨΑΝ ποτέ αλλά έχουν γνώμη πόσα πρέπει να παίρνεις. Δε ξέρω αν καταλαβαίνεις πως το λέω. Προσπαθώ να τα βλεπω αντικειμενικά ακόμη και αν είναι δημόσιος και πληρώνεται από τους φόρους μου. Αν βγεις για λίγο από την εξίσωση θα καταλάβεις πως και εκείνος μια οικογένεια ζει. Δεν το κάνει από βίτσιο να τον βρίζει ο ελληναρας και να του λέει "ξέρεις ποιος είμαι εγώ, α;" 7 Η ώρα το πρωί ενώ ΣΠΟΎΔΑΣΕ. Για όλα αυτά τα στραβά φταίνε οι φωστήρες πολιτικοί. Κοιτα ο καθενας μπορει να μιλαει απο τη πλευρα του και τα συμφεροντά του. Εγω λοιπον που μιλαω σαν εργαζομενος και οχι σαν ελ. επαγγελματιας ή επιχειρηματιας σου λεω οτι ΠΡΕΠΕΙ να διπλασιαστει ο κατωτατος μισθος - τελικα ο πατερουλης εξακολουθει να τρομαζει μερικους. Αυτο ομως δε θα γινει οσο εχουμε νεοφιλελεδες και καπιταλισμο. Με καταργηση του βασικου που το παρακαλανε πολλες επιχειρησεις ξερεις τι θα γινει. Οι επιχειρησεις παρακαλανε τη καταργηση γιατι θελουν να προσλαβουν πολλα ικανα ατομα και να τα πληρωσουν με περισσοτερα, και μερικους εργατες (ελαχιστους) που θα τους πληρωσουν 300€. Νομιζω δουλευομαστε πλεον. 1 3
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Κοιτα ο καθενας μπορει να μιλαει απο τη πλευρα του και τα συμφεροντά του. Εγω λοιπον που μιλαω σαν εργαζομενος και οχι σαν ελ. επαγγελματιας ή επιχειρηματιας σου λεω οτι ΠΡΕΠΕΙ να διπλασιαστει ο κατωτατος μισθος - τελικα ο πατερουλης εξακολουθει να τρομαζει μερικους. Αυτο ομως δε θα γινει οσο εχουμε νεοφιλελεδες και καπιταλισμο. Με καταργηση του βασικου που το παρακαλανε πολλες επιχειρησεις ξερεις τι θα γινει. Οι επιχειρησεις παρακαλανε τη καταργηση γιατι θελουν να προσλαβουν πολλα ικανα ατομα και να τα πληρωσουν με περισσοτερα, και μερικους εργατες (ελαχιστους) που θα τους πληρωσουν 300€. Νομιζω δουλευομαστε πλεον. Και που είναι το κακό σε αυτό; Μόνος σου γράφεις περισσότερα στους ικανότερους, λιγότερα στους μη ικανούς. Θέλεις να ζεις τη ζωή σου ανέμελα με το οκτάωρο σου; Με γεια σου. Εγώ που δουλεύω 11 ώρες τη μέρα ΚΑΘΕ μέρα σε ολο τον κόσμο και διαβάζω άλλες 2 γιατί να πληρώνω σαν μισθωτός εισφορά αλληλεγγύης γιατί το κράτος είναι ανίκανο και μοιράζει ελεημοσύνη. Σου αρέσει να σε θεωρούν ανίκανο; Δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου να πας να ζητήσεις περισσότερα; Γιατί το κράτος να ορίσει πόσα παίρνεις και μετά να σου πετα ένα ξεροκόμματο επίδομα που πήρε από εμένα στην τελική; Και γιατί παίρνει αλλά τόσα από τις επιχειρήσεις; Τι τα κάνει τόσα λεφτά; Δε βγάζουν νόημα αυτά. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
spyros007 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 10 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Εγώ που δουλεύω 11 ώρες τη μέρα ΚΑΘΕ μέρα σε ολο τον κόσμο και διαβάζω άλλες 2 για καντο λιανα αυτο..................
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 @spyros007Αύριο έχω έναν πελάτη στο Chicago, θα συνδεθώ από Ελλάδα. 15:30 Ξεκινάω που είναι 7:30 στο Chicago. Τελειώνω στις 23:30. Το πρωί θα απαντήσω σε κάποια email και θα τελειώσω κάποια trainings. Σε δύο εβδομάδες θα φύγω πάλι Κυριακή το μεσημέρι από το σπίτι μου και θα γυρίσω Παρασκευή βράδυ κατά τις 23:00. Παράλληλα όσο είμαι εκεί στο ξενοδοχείο θα διαβάζω για να βελτιώσω τα Skills μου. Όποτε ρωτάω, το Κράτος πατερούλη που μου παίρνει με το ζόρι εισφορά αλληλεγγύης και από την εταιρεία που δουλεύω τσουβάλια λεφτά είναι σωστό; Γιατί δε μειώνει τη φορολογία των επιχειρήσεων για να προσλάβουμε και άλλα άτομα; Γιατί αρέσκεται να μοιράζει ελεημοσύνη και καποιοι να κουναν σημαιάκια.
Curtis76 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Και που είναι το κακό σε αυτό; Μόνος σου γράφεις περισσότερα στους ικανότερους, λιγότερα στους μη ικανούς. Θέλεις να ζεις τη ζωή σου ανέμελα με το οκτάωρο σου; Με γεια σου. Εγώ που δουλεύω 11 ώρες τη μέρα ΚΑΘΕ μέρα σε ολο τον κόσμο και διαβάζω άλλες 2 γιατί να πληρώνω σαν μισθωτός εισφορά αλληλεγγύης γιατί το κράτος είναι ανίκανο και μοιράζει ελεημοσύνη. Σου αρέσει να σε θεωρούν ανίκανο; Δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου να πας να ζητήσεις περισσότερα; Γιατί το κράτος να ορίσει πόσα παίρνεις και μετά να σου πετα ένα ξεροκόμματο επίδομα που πήρε από εμένα στην τελική; Και γιατί παίρνει αλλά τόσα από τις επιχειρήσεις; Τι τα κάνει τόσα λεφτά; Δε βγάζουν νόημα αυτά. Ή δε μπορεις να καταλαβεις οτι ειρωνευομαι τη νοοτροπια των επιχειρησεων ή με δουλευεις... Τεσπα, ειπαμε οτι ο πατερουλης σε εχει αγχωσει λιγο και δε σκεφτεσαι ηρεμα. Δε διαφωνω σε αυτο που λες για το κρατος. Εχουμε ομως κρατος καπιταλιστων οποτε ψαξε αλλου το προβλημα, τη λυση την ειχε ο πατερουλης. Μηδεν φορους γιατι απλα δεν επιτρεπει την εκμεταλευση της εργασιας. Παντως κρατα στο μυαλο σου οτι υπαρχουν και δουλειες που απαιτουν δυναμη, ιδρώτα, συγκεντρωση αποφυγης λαθους, ειναι επικινδυνες για την υγεια και την ασφαλεια... δεν ειναι ολες με πληκτρολογιο. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2019 από Curtis76
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) @Curtis76 Το ίδιο λέμε, αυτός που περιγράφεις Πρέπει να παίρνει καλύτερα λεφτά. Αλλά έρχεται ο πατερούλης και λέει 650. Και από αυτόν που βγάζει τα παίρνει για να του δώσει ένα ξεροκόμματο. Δε θέλεις να πας στη δουλειά; Όλα ΟΚ. Θέλεις να πας; Όρισε εσύ την τιμή σου. Αυτός είναι ο καπιταλισμός Επεξ/σία 26 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
Curtis76 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, giotis1982 είπε @Curtis76 Το ίδιο λέμε, αυτός που περιγράφεις Πρέπει να παίρνει καλύτερα λεφτά. Αλλά έρχεται ο πατερούλης και λέει 650. Και από αυτόν που βγάζει τα παίρνει για να του δώσει ένα ξεροκόμματο. Δε θέλεις να πας στη δουλειά; Όλα ΟΚ. Θέλεις να πας; Όρισε εσύ την τιμή σου. Τα 650 μικτα που λες ειναι κατωτατος, νομιζω οτι εχει μπερδευτει λιγο, δεν ειναι ανωτατος μισθος. (ο πατερουλης σε αγχωσε ειπαμε). Δε συνεχιζω προσωπικα τη συζητηση δεν εχει νοημα και λογικη.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Υπάλληλος @AristidisZ Επεξ/σία 26 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
spyros007 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 20 λεπτά πριν, giotis1982 είπε @spyros007Αύριο έχω έναν πελάτη στο Chicago, θα συνδεθώ από Ελλάδα. 15:30 Ξεκινάω που είναι 7:30 στο Chicago. Τελειώνω στις 23:30. Το πρωί θα απαντήσω σε κάποια email και θα τελειώσω κάποια trainings. Σε δύο εβδομάδες θα φύγω πάλι Κυριακή το μεσημέρι από το σπίτι μου και θα γυρίσω Παρασκευή βράδυ κατά τις 23:00. Παράλληλα όσο είμαι εκεί στο ξενοδοχείο θα διαβάζω για να βελτιώσω τα Skills μου. Όποτε ρωτάω, το Κράτος πατερούλη που μου παίρνει με το ζόρι εισφορά αλληλεγγύης και από την εταιρεία που δουλεύω τσουβάλια λεφτά είναι σωστό; Γιατί δε μειώνει τη φορολογία των επιχειρήσεων για να προσλάβουμε και άλλα άτομα; Γιατί αρέσκεται να μοιράζει ελεημοσύνη και καποιοι να κουναν σημαιάκια. Φιλε μου το οτι εσυ επελεξες να δουλευεις ετσι δεν σημαίνει οτι θα το επιβαλουμε και στους υπολοίπους γαι να νιώσεις καλύτερα.Ο καθενας με τις επιλογες του.Αυτος που βγαζει περισσοτερα πληρωνει και περισσοτερα ,παντου στον κοσμο και οχι μονο στην ελλαδα,και για να περνει ενα τσουβαλι λεφτα το κράτος οπως λες προφανώς βγαζει περισσοτερα η εταιρεια.Επισεις ποιο πιθανο ειναι οτι τα επιπλεον λεφτα θα πανε σε κοτερα και εσυ θα εξακολουθεις να μην βλεπεις το φως του ηλιου και να γκρινιαζεις 3
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 @spyros007 κάνεις λάθος, η εταιρεία μου δίνει όσα θέλω. Το κράτος μου τα παίρνει για να ταΐσει με ξεροκόμματο τους χαμηλόμισθους που παράγει το ίδιο με τους νόμους που βάζει
AristidisZ Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, giotis1982 είπε Υπάλληλος Αρα ζεις σε τεράστια πλάνη φίλε μου, λυπάμαι αν δε μπορείς να το καταλάβεις... Εχεις επιλέξει να απωλέσεις πλήρως τον προσωπικό σου χρόνο στο βωμό της επαγγελματικής (και αρα οικονομικής) εξέλιξης Αυτό που δε καταλαβαίνεις είναι ότι ο εργοδότης σου έχει προφανώς επιλέξει να πριμοδοτεί την αντιμετώπιση σου αμοιβωντας σε καλύτερα Καλύτερα από τι όμως λες ; Έχεις την πλάνη ότι λέει ας πούμε «ο Γιώτης μας βγάζει 10 χιλιάρικα, όποτε εμείς ας του γυρίσουμε τα πέντε» ;;; Οχι φίλε μου Το αφεντικό λέει «ο γιωτης μου βγάζει δουλειά για πέντε, για έξι, όποτε με συμφέρει να του δίνω μαζεμένα όσα θα έδινα σε αυτούς» Σκέψου τώρα τι θα γίνει αν αυτοί οι πέντε έξι από 600-700 ευρώ βρεθούν να παίρνουν 300-400 Δεν θέλει και πολύ φαντασία ε ; 1
zeniath Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Ναι ρε, οι υπάλληλοι του κατώτατου μισθού φταίνε όχι τα αφεντικά. Ρε δε πάμε καλά ρε, ψηφίζουμε και σήμερα α πα πα πα πα...
Mhlogiatros Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δες στο λιμάνι σας του Πειραια έπιαναν τα πλοία Κυριακή , ορδές τουριστών και ήταν όλα κλειστά
Προτεινόμενες αναρτήσεις