Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή χρονιά σε όλους!

Λοιπόν συνέβη το εξής παράξενο και θα ανοίγω το thread για να ρωτήσω:

1. Κάνω account με email hotmail στο site της ryanair ώστε να αγοράσω εισιτήρια για πτήση μετ' επιστροφής για εμένα και έναν ακόμα συνταξιδιώτη. Κάνω και το τσεκ ιν αργότερα.

2. Στέλνω με gmail τα boarding passes (σε μορφή pdf και μόνο τα δικά του) επισυναπτόμενα στον συνταξιδιώτη μου

3. Σε 1-2 λεπτά μου έρχεται στο gmail email που αναφέρει ότι έχει δημιουργηθεί google calendar event με την πτήση επιστροφής (μόνο αυτή όχι και το "πήγαινε").

Η ερώτηση μου είναι πώς στην google βρήκαν την ημέρα και ώρα της πτήσης επιστροφής από την στιγμή που το account στην ryanair έχει γίνει με hotmail; "Διαβάζουν" τα επισυναπτόμενα pdf's ; Αλλά και να τα "διαβάζουν" δεν ανέφεραν καν το δικό μου όνομα τα boarding passes.

Δημοσ.

Το θεωρώ ψιλοσίγουρο πως ακόμα κι αν ήταν τελείως άσχετα τα boarding passes και δεν ταξιδευες εσύ, πάλι θα σου έβγαζε το event.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την άλλη βολεύει όταν κοντεύεις να χάσεις την μπάλα από τις πολλές κρατήσεις και τα δεκάδες events 

Επεξ/σία από evabb
Δημοσ.
1 ώρα πριν, defacer είπε

Το θεωρώ ψιλοσίγουρο πως ακόμα κι αν ήταν τελείως άσχετα τα boarding passes και δεν ταξιδευες εσύ, πάλι θα σου έβγαζε το event.

ισχύει, μου είχαν στείλει κάτι boarding pass για εκτύπωση και μου εμφανίστηκε στα events. το ίδιο γίνεται και με άλλες υπηρεσίες, πχ booking

υπάρχει σχετική ρύθμιση που μπορείς να το ενεργοποιήσεις/απενεργοποιήσεις, στις ρυθμίσεις του google calendar 

image.png.c53a2b3217c56bceb1415a35f7a4fe38.png

Δημοσ.
21 hours ago, NikosKallithea said:

Τα είχα δει αλλά δεν εξηγεί πώς στο καλό τραβάνε τα δεδομένα.

20 hours ago, defacer said:

Μα αν δεις έγραψα ότι επισυναπτόμενα έστειλα μόνο του φίλου μου και όχι τα δικά μου b.passes επομένως άσχετα ήταν κατά κάποιον τρόπο. Αν βέβαια "διαβάζουν" τα επισυναπτόμενα πιθανόν να είδαν την ημερομηνία/ώρα ταξιδιού και να θεώρησε η google ότι ταξιδεύω εγώ. 

Ή μπορεί να συμβαίνει το άλλο. Την αγορά των εισιτηρίων την έκανα μέσω τάμπλετ και το check in μέσω pc. Μπορεί το google now στο τάμπλετ να κατέγραψε την αγορά των εισιτηρίων και να δημιούργησε το event. 

20 hours ago, evabb said:

Από την άλλη βολεύει όταν κοντεύεις να χάσεις την μπάλα από τις πολλές κρατήσεις και τα δεκάδες events 

Ε ναι γιατί έχω τρελαθεί στις πτήσεις και τα ταξίδια !!  😂😂

18 hours ago, christos4 said:

ισχύει, μου είχαν στείλει κάτι boarding pass για εκτύπωση και μου εμφανίστηκε στα events. το ίδιο γίνεται και με άλλες υπηρεσίες, πχ booking

υπάρχει σχετική ρύθμιση που μπορείς να το ενεργοποιήσεις/απενεργοποιήσεις, στις ρυθμίσεις του google calendar 

image.png.c53a2b3217c56bceb1415a35f7a4fe38.png

Οπότε πιθανόν να "διαβάζει" η google τα attached files στο gmail.

Δημοσ.
2 hours ago, kosmasdel said:

Μα αν δεις έγραψα ότι επισυναπτόμενα έστειλα μόνο του φίλου μου και όχι τα δικά μου b.passes επομένως άσχετα ήταν κατά κάποιον τρόπο. Αν βέβαια "διαβάζουν" τα επισυναπτόμενα πιθανόν να είδαν την ημερομηνία/ώρα ταξιδιού και να θεώρησε η google ότι ταξιδεύω εγώ

Αυτό λέμε. Και του Πάπα το boarding pass να έστελνες, πάλι σε σένα θα έβγαινε το event γιατί από το δικό σου account έστειλες.

Δημοσ.

το 2004 τα νέα για το φανταστικό gmail πήγαιναν απο στόμα σε στόμα.  ένα ολόκληρο giga αποθήκευσης και 10mb attachment όταν οι υπόλοιποι δίναν όλα και όλα 50mb. τότε ήθελε invite και παντού λέγαμε για τα terms που άφηνε το gmail να διαβάζει τα πάντα.

14 χρόνια μετά δυστυχώς όλοι ξέχασαν οτι με το που φτιάχνεις gmail δίνεις την άδεια στην google να διαβάζει τα πάντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...