TzortzisJosh Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Χαίρετε, Έχω μερικές απορίες σχετικά με τις ταχύτητες Internet, σε περιοχές που δεν έχουν οπτική ίνα. Μένω Περαία (Θεσσαλονίκη), πληρώνουμε 24αρα (και καλά) και πιάνω 6 με το ζόρι 7, ενώ το download speed είναι περίπου 750kb/s. Το θεωρώ αδιανόητο 2019 μόλις 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης να μην γίνεται (σύμφωνα με τις εταιρίες) να αυξήσουμε την ταχύτητα του Internet. Συνεχώς ακούω πως έχει να κάνει με την περιοχή κλπ κλπ. Την ίδια στιγμή, τα Battlenet στην Περαία, πιάνουν 25-26 και απέχουν μόλις 3 χιλιόμετρα από το σπίτι μου. Πρίν 5-6 χρόνια, είχαι επισκεφτεί ένα χωριό στην Βουλγαρία (google it: Λιουμπιμετς) με μόλις 9.000 κατοίκους κυριολεκτικά ερείπιο. Η ταχύτητα που έπιανα ήταν 45mb/s. Δεν γίνεται εκεί να μπορούν να πιάσουν τέτοια νούμερα και εδώ να είμαστε κολλημένοι στο 6. Μιας και δεν γνωρίζω πολλά περί δικτύων, τι μπορώ να κάνω; Είναι εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο να δουλεύεις με τέτοιες ταχύτητες. Αν αλλάξω πάροχο ίσως βοηθήσει σε κάτι;
panoc Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 To μονο που θα βοηθησει ειναι να δεις εαν η περιοχη σου υποστηριζει vdsl και να μεταβεις σε vdsl ανεξαρτητως παροχου.
TzortzisJosh Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, panoc είπε To μονο που θα βοηθησει ειναι να δεις εαν η περιοχη σου υποστηριζει vdsl και να μεταβεις σε vdsl ανεξαρτητως παροχου. Συγκεκριμένα μένω στα "σύνορα" της περαίας. Όχι μέσα στην Περαία αλλά σε έναν δρόμο λίγο πιο έξω, να φανταστείς δεν υπάρχει καν διεύθυνση (και όμως). Έψαξα αυτό που μου έγραψες και εμφανίζει ότι η περαία υποστηρίζει vdsl. Όμως εδώ που μένω αμφιβάλλω.
panoc Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Εαν πας στη σελιδα του παροχου που εισαι, και βαλεις τον αριθμο του τηλεφωνου σου στην αναζητηση για vdsl σου βγαλει οτι υπαρχει διαθεσιμοτητα τοτε θα υπαρχει. Τωρα το ποσο μακρυα θα ειναι η καμπινα (αν υπαρχει καμπινα) και τι πιανεις κανεις δε γνωριζει, αλλα εαν υπαρχει καμπινα το πιθανοτερο ειναι να εισαι πολυ καλυτερα απο οτι εισαι τωρα.
TzortzisJosh Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Υπάρχει μόνο ADSL, ο πάροχός μου είναι Cosmote. Παλαιότερα όμως που είχαμε Forthnet, αν θυμάμαι καλά έπιανα και 9-10mbps. Τώρα έχουμε κολλήσει στο 6-7.
panoc Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, TzortzisJosh είπε Υπάρχει μόνο ADSL, ο πάροχός μου είναι Cosmote. Παλαιότερα όμως που είχαμε Forthnet, αν θυμάμαι καλά έπιανα και 9-10mbps. Τώρα έχουμε κολλήσει στο 6-7. Παλαιοτερα ολοι πιαναμε μεγαλυτερες ταχυτητες καθως ειχαν λιγοτερη adsl/vdsl και οι γραμμες ειχαν λιγοτερο crosstalk. Εφοσον υπαρχει μονο vdsl το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να περιμενεις να μπουν καμπινες...
Salvation81 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, TzortzisJosh είπε Χαίρετε, Έχω μερικές απορίες σχετικά με τις ταχύτητες Internet, σε περιοχές που δεν έχουν οπτική ίνα. Μένω Περαία (Θεσσαλονίκη), πληρώνουμε 24αρα (και καλά) και πιάνω 6 με το ζόρι 7, ενώ το download speed είναι περίπου 750kb/s. Το θεωρώ αδιανόητο 2019 μόλις 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης να μην γίνεται (σύμφωνα με τις εταιρίες) να αυξήσουμε την ταχύτητα του Internet. Συνεχώς ακούω πως έχει να κάνει με την περιοχή κλπ κλπ. Την ίδια στιγμή, τα Battlenet στην Περαία, πιάνουν 25-26 και απέχουν μόλις 3 χιλιόμετρα από το σπίτι μου. Πρίν 5-6 χρόνια, είχαι επισκεφτεί ένα χωριό στην Βουλγαρία (google it: Λιουμπιμετς) με μόλις 9.000 κατοίκους κυριολεκτικά ερείπιο. Η ταχύτητα που έπιανα ήταν 45mb/s. Δεν γίνεται εκεί να μπορούν να πιάσουν τέτοια νούμερα και εδώ να είμαστε κολλημένοι στο 6. Μιας και δεν γνωρίζω πολλά περί δικτύων, τι μπορώ να κάνω; Είναι εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο να δουλεύεις με τέτοιες ταχύτητες. Αν αλλάξω πάροχο ίσως βοηθήσει σε κάτι; Βασικα πληρωνεις ΕΩΣ 24 οχι 24..... Απο εκει και περα αν το Battlenet ειναι πες 1 χιλιομετρο μακρια απο τον κομβο του ΟΤΕ εσυ μπορει να εισαι +3 οποτε 4 συνολικα. Το οτι μενεις πρακτικα σε χωριο δεν βοηθαει τα πραγματα απο θεμα ηλικιας γραμμων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα