Tilemaxx Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Λίγο μετά τον περιορισμό των προβλέψεων της Apple για το πρώτο τρίμηνο του 2019, η Goldman Sacks προειδοποιεί και καλεί για περαιτέρω "ψαλίδισμα" στις εκτιμήσεις της εταιρίας για ολόκληρο το 2019. Όσο οι εκτιμήσεις μειώνονται, τόσο θα πέφτει και η μετοχή της Apple, τόνισε ο τραπεζικός όμιλος. O Rod Hall, αναλυτής της Goldman Sachs δήλωσε ότι: "Βλέπουμε την πιθανότητα για περαιτέρω μείωση των αριθμών για το οικονομικό έτος 2019, ανάλογα με την ζήτηση της Κίνας στους πρώτους μήνες του έτους". Τα έσοδα της Apple αναμένονται να φτάσουν τα $84 δισ. συγκριτικά με προηγούμενη εκτίμηση που έκανε λόγο για έσοδα της τάξεως των $89 και $93 δισ., ενώ ορισμένοι αναλυτές ανέμεναν έσοδα $91.3 δισ. για την ίδια περίοδο. Η Apple "έδειξε" την Κίνα και την μειωμένη ζήτηση της για iPhone ως βασικό "υπαίτιο" για τις μειωμένες προβλέψεις. Η μετοχή της Apple σημείωσε πτώση 9%, ενώ την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου είχε χάσει $15,75 ή 9,98% και διαπραγματευόταν στα $142,16 από τα $157.92 της πρωτοχρονιάς. O Hall επίσης "ψαλίδισε" τις εκτιμήσεις του για την μετοχή της Apple από τα $180 στα $142, ενώ "βλέπει" τον ετήσιο τζίρο 6% χαμηλότερα στα $253 δις, όπως και το ετήσιο EPS χαμηλότερα κατά 10%. "Προειδοποιήσαμε για την κατάσταση στην αγορά της Κίνας από τον Σεπτέμβριο, και η ανακοίνωση της Apple μας επιβεβαιώνει. Δεν περιμένουμε την κατάσταση να βελτιωθεί μέχρι τον Μάρτιο", τόνισε. Ο αναλυτής μάλιστα, δεν δίστασε να το πάει κι ένα βήμα παραπέρα συγκρίνοντας την Apple με την πάλαι ποτέ κραταιά Nokia, η οποία είχε βασιστεί στις αναβαθμίσεις συσκευών των χρηστών της εν μέσω μίας -και τότε- υπερ-κορεσμένης αγοράς, στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Όπως και σήμερα, οι καταναλωτές καθυστερούσαν ολοένα και περισσότερο να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους, όσο η οικονομία επιβραδυνόταν. "Η Nokia είδε ταχύτατη ανάπτυξη των ρυθμών αντικατάστασης συσκευών στα τέλη του 2007, κάτι που ξεπέρασε κατά πολύ τις τότε προβλέψεις", είπε ο Hall. "Πέρα από την Κίνα, δεν έχουμε ενδείξεις για επιβράδυνση των άλλων αγορών το 2019, απλώς θέλουμε να προειδοποιήσουμε τους επενδυτές ότι εκτιμούμε πως η Apple έχει φτάσει το μέγιστο όριο διείσδυσης της στην αγορά για το iPhone, κάτι το οποίο αναμένεται να έχει επιπτώσεις μακροπρόθεσμα για την εταιρία", κατέληξε. CNBC Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Retromaniac Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Αν λείπει το innovation και οι τιμές είναι στο θεό, δεν είναι διόλου παράξενη η σύγκριση με την τύχη της Νόκια. Ας ελπίσουμε να ταρακουνηθούν λίγο, γιατί ο ανταγωνισμός δεν έβλαψε ποτέ (τους καταναλωτές)... 4
fytotech Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Αν και φανατικός αντι-Apple, δε νομίζω πως είναι μόνο πρόβλημα της Apple αυτό. Γενικά, δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης κινητών τριετίας+. Προσωπικά έχω το 3t, το έχω βαρεθεί εμφανισιακά αλλά δε βρίσκω κάποιο λόγο να το αλλάξω. Για εμένα το επόμενο στάδιο είναι τα κινητά με αποσπώμενα μέρη. Να μπορείς να κάνεις τις αναβαθμίσεις επάνω στη συσκευή που έχεις. Και φυσικά και τα αναδιπλούμενα. Εκεί πιστεύω θα υπάρξει ανανέωση της αγοράς. Στο κομμάτι καθαρά της Apple, δύο προβλήματα έξτρα βλέπω. Ένα το θέμα της τιμής για το Hardware που προσφέρει. Και δεύτερο την έλλειψη αυθεντικότητας και καινοτομίας που υπήρχε παλιότερα. Πιθανόν να μην υπάρχει κάτι απίστευτα καινοτόμο άμεσα υλοποιήσιμο, οπότε είναι σε αδιέξοδο. Μια έξτρα κάμερα κι ένα μικρότερο bezel και notch, δεν είναι καινοτομία. 11
ktm13 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Λογικο.. τοσα χρονια το ιδιο κινητο βγαζει αλλα την τιμη ξερει να την ανεβαζει.. 6 1 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Κανονικά θα έπρεπε να χαίρεστε! Αν έχει την τύχη της Νοκια, θα μπορείτε σε λίγα χρόνια να αγοράζετε iPhone με 200 ευρώ! 😛 8 4 2
Retromaniac Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, fytotech είπε Αν και φανατικός αντι-Apple, δε νομίζω πως είναι μόνο πρόβλημα της Apple αυτό. Γενικά, δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης κινητών τριετίας+. Προσωπικά έχω το 3t, το έχω βαρεθεί εμφανισιακά αλλά δε βρίσκω κάποιο λόγο να το αλλάξω. Για εμένα το επόμενο στάδιο είναι τα κινητά με αποσπώμενα μέρη. Να μπορείς να κάνεις τις αναβαθμίσεις επάνω στη συσκευή που έχεις. Και φυσικά και τα αναδιπλούμενα. Εκεί πιστεύω θα υπάρξει ανανέωση της αγοράς. Στο κομμάτι καθαρά της Apple, δύο προβλήματα έξτρα βλέπω. Ένα το θέμα της τιμής για το Hardware που προσφέρει. Και δεύτερο την έλλειψη αυθεντικότητας και καινοτομίας που υπήρχε παλιότερα. Πιθανόν να μην υπάρχει κάτι απίστευτα καινοτόμο άμεσα υλοποιήσιμο, οπότε είναι σε αδιέξοδο. Μια έξτρα κάμερα κι ένα μικρότερο bezel και notch, δεν είναι καινοτομία. Πάντως για αρχή δεν χρειάζεται innovation. Αν ξεκλειδώσει λίγο το λειτουργικό και το hw ώστε να συνεργάζεται καλύτερα με άλλες πλατφόρμες και περιφερειακά και να μπορούν και οι εφαρμογές να έχουν περισσότερες δυνατότητες, μαζί και με μία καλή μείωση τιμών κάτω από τα 1000, θα αλλάξει αρκετά το κλίμα... 2
esykas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 ακόμη υπάρχει ο Γκόλντμαν και ο Ζακς !!! ωραίες εποχές 1
gab76 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) γενικά από την αρχή της σαν εταιρεία (1976) έως και μέχρι το ipod πάντα ήταν ταβάνι και πάτο και αρκετές φορές κυριολεκτικά με ένα πόδι στο τάφο. μετά το ipod,iPhone βρήκε μια σταθερότητα και μια υγεία όμως τελευταία κάτι κάτι δεν κάνουν σωστά ιδικά στο θέμα τιμές που κατά την γνώμη μου που είμαι χρόνια κάτοχος iPod και iPhone είναι όλα πολύ πολύ υπερτιμημένα χωρίς λόγο. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από gab76 2 2
giannisigoum Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Έχω iPhone από το 2010 έχουν περάσει σχεδόν όλα από τα χέρια μου, αυτό που έχω καταλάβει ότι πάει να κάνει με τις τιμές τα τελευταία χρόνια είναι ότι επειδή ξέρει ότι οι ρυθμοί πωλήσεων θα μειωθούν λόγο του υπέρ κορεσμού της αγοράς όποτε έχει ανεβάσει τις τιμές ώστε με λιγότερες πωλήσεις να έχει περισσότερα κέρδη 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Ακόμη δεν έχετε καταλάβει πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Apple και δεν έχει να κάνει με τις πολιτικές της??? http://www.kathimerini.gr/1003752/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/proeidopoihsh-samsung-gia-xamhlotera-kerdh-esoda-to-d-trimhno-2018 3 2 1 1
NotAliki177 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 14 minutes ago, Retromaniac said: Αν λείπει το innovation και οι τιμές είναι στο θεό, δεν είναι διόλου παράξενη η σύγκριση με την τύχη της Νόκια. Ας ελπίσουμε να ταρακουνηθούν λίγο, γιατί ο ανταγωνισμός δεν έβλαψε ποτέ (τους καταναλωτές)... δεν υπάρχει άλλο innovation. εκτός και αν κάποιος θέλει το smartphone του να κάνει και καφέ. 1
el97639 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Η huawei και xiaomi εχουν 50% ανοδο πωλησεων. ΔΕΝ φταινε μακροοικονομικα και αστρολογικα φαινομενα απλως ο κοσμακης ξυπνησε και καταλαβε οτι δεν εχει νοημα να πληρωνεις 1500ευρω για κινητο φωτοτυπια με αυτα των 300 ευρω 14 4
Retromaniac Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε δεν υπάρχει άλλο innovation. εκτός και αν κάποιος θέλει το smartphone του να κάνει και καφέ. Φυσικά και υπάρχει. Επειδή δεν σου έρχεται εσένα κάτι στο μυαλό, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Αν ήταν τόσο εύκολο δεν θα πληρωνόντουσαν τόσο καλά αυτοί που κατεβάζουν ιδέες... 8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα