Antiriad Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς η ευτυχώς η απληστία πληρώνεται. Θυμάμαι πριν 6-7 Χρόνια σε κάποιο meeting επενδυτών της Apple μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγανε ότι είχανε αρκετά λεφτά που "κάθονται" και ίσος να ήτανε καλή επένδυση να...αγοράσουν την Ελλάδα. Τα πράγματα αλλάζουν. Ο καλός καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται. Δυστυχώς η κοινωνία μας κοιτάζει με το σύνδρομο του καλού μαθητή όπου οτιδήποτε κάτω από 20 θεωρείτε αποτυχία. Μηδένα προ του τέλους μακάριζε https://business.financialpost.com/news/economy/how-apple-inc-could-make-money-by-bailing-out-greece Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από Antiriad
Rayven Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, billdanos είπε Η Apple και η κάθε εταιρεία στο μεγεθος της Apple δεν είναι χαζή... Προφανώς και έχουν super αναλυτές και γνώριζαν τη σημερινή κατάσταση πριν τη μάθουμε εμείς. Προσωπικά πιστεύω πως δοκίμασαν τα "όριά τους" και αυτό θα τους προσφέρει ένα πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού απο δω και πέρα. "Μην αγχωνεστε! Θα το παω κοντα στα παγοβουνο και μετα θα το στριψω αποτομα να δω ποσο καλα κοβει το τιμονι" - Καπετανιος Τιτανικου
Sordnaxela Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Προφανώς και δεν υπάρχει elite καταναλωτών για κινητά τηλέφωνα. Εκτός αν το market share της Apple δηλώνει ότι το αντιστοιχο τμήμα των καταναλωτών είναι elite ή πλούσιοι. Όλοι έχετε δει ότι iPhone μπορεί να έχει από έναν CEO μέχρι το γκαρσόνι στην καφετέρια του χωριού σας. Γεγονός όμως είναι ότι το iPhone αποτελεί τον πυλώνα των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple και αυτό αποτυπώνεται και από την πορεία της μετοχής από το έτος λανσαρίσματός του στην αγορά. Επίσης προφανώς δεν θα κλείσει η Apple, αλλά η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας σε συνδυασμό με τον πόλεμο Apple-Κίνας έχει αποτελέσματα στις πωλήσεις. Οι καταναλωτές επίσης στρέφονται και σε νέα προιόντα τεχνολογίας, όπως smartwatches και smart συσκευές σπιτιού. Και οι επενδυτές-αγορές είναι εκεί για να κερδοσκοπήσουν είτε από την άνοδο, είτε από την πτώση των μετοχών. Γενικά, πολύ καλό θέμα για ποπ-κορν και διάβασμα στον ελεύθερο μας χρόνο.
Retromaniac Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, haHa είπε Ακριβως, δεν υπαρχει παγκοσμια υφεση(υπαρχει φυσικα ο φοβος για υφεση οπως σωστα λες) και ουτε φυσικα "μερος της πτωσης των πωλησεων οφειλεται στην παγκοσμια υφεση" οπως διαβασαμε. Οικονομοτεχνικες αναλυσεις ειναι καπως δυσκολο να τις παρουμε σοβαρα, οταν δεν μπορει καποιος να ξεχωρισει την υφεση με την επιβραδυνση της αναπτυξης. Το έχω καταλάβει ότι με γυροφέρνεις και είπα να κρατηθώ αλλά γράφεις ανακρίβειες. Εγώ είπα 4 ώρες πριν, Retromaniac είπε Δεν θα διαφωνήσω ότι μέρος της πτώσης οφείλεται στην παγκόσμια ύφεση και εννοούσα την πτώση της μετοχής και όχι των πωλήσεων. Φαίνεται και από το ότι συμφωνώ με τον luffy, και από την επόμενη πρόταση που μιλάω για πτώση της μετοχής για άλλου λόγους. Και απλά συμφώνησα με τον luffy (τον οποίο εξαίρεσες γιατί αλλού σημάδευες). Επειδή έχεις προηγούμενα μαζί μου, προσπαθείς να πεις στους άλλους να μην με πάρουν στα σοβαρά βάζοντας και μια επιπλέον λέξη σε αυτό που είπα. Θα το επαναλάβεις και 100 φορές βέβαια, μέχρι να "τσιμπήσω".... Αλλά δεν θα σου κάνω την χάρη να σε χαρακτηρίσω πάλι. Μία αναφορά και ότι προκύψει... ΥΓ. Αφου μιλάς για σοβαρότητα, πόσο σοβαρά θα πρέπει να λάβουμε καποιον που δεν το θάρρος να απαντήσει ευθέως, αλλάζει προτάσεις και καταλαβαίνει λάθος 2 ξεκάθαρες προτάσεις; Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από Retromaniac
D.Luffy Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, roulis37 είπε Πραγματικά γελάω από χαρά, το λέγαμε χρόνια αυτό απλά έχουμε αποδείξεις τώρα.. Τι ακριβώς λέγατε χρόνια τώρα? Ότι η Apple αναμένεται το 2018 να έχει έσοδα 84 δισ αντί για 89?
haHa Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Το έχω καταλάβει ότι με γυροφέρνεις και είπα να κρατηθώ αλλά γράφεις ανακρίβειες. Εγώ είπα και εννοούσα την πτώση της μετοχής και όχι των πωλήσεων. Φαίνεται και από το ότι συμφωνώ με τον luffy, και από την επόμενη πρόταση που μιλάω για πτώση της μετοχής για άλλου λόγους. Και απλά συμφώνησα με τον luffy (τον οποίο εξαίρεσες γιατί αλλού σημάδευες). Επειδή έχεις προηγούμενα μαζί μου, προσπαθείς να πεις στους άλλους να μην με πάρουν στα σοβαρά βάζοντας και μια επιπλέον λέξη σε αυτό που είπα. Θα το επαναλάβεις και 100 φορές βέβαια, μέχρι να "τσιμπήσω".... Αλλά δεν θα σου κάνω την χάρη να σε χαρακτηρίσω πάλι. Μία αναφορά και ότι προκύψει... Για πολλοστη φορα, δεν υπαρχει παγκοσμια υφεση οπως ανεφερες. 4 ώρες πριν, Retromaniac είπε Δεν θα διαφωνήσω ότι μέρος της πτώσης οφείλεται στην παγκόσμια ύφεση. Αλλά επίσης ένα μέρος της πτώσης οφείλεται στις πωλήσεις και στο γεγονός ότι η Apple εξαρτάται πολύ από ένα και μόνο προϊόν. Πέρα δηλαδή από τις πωλήσεις και την ύφεση, οι επενδυτές κοιτάνε και τι εναλλακτικές έχεις. Το "πτωση των πωλησεων" που εγραψα ειναι λαθος, το κανω edit γιατι πραγματι δεν ειπες κατι τετοιο και δεν ειναι αλλωστε αυτο το point. Το point ειναι οτι αυτο που συζηταμε με τον d.luffy: οτι δεν υπαρχει παγκοσμια υφεση και ουτε φυσικα "μερος της πτωσης οφειλεται στην παγκοσμια υφεση" οπως διαβασαμε. Τα υπολοιπα που γραφεις για προηγουμενα ειναι προφανες οτι κανεις project το πως νιωθεις εσυ, αφου αλλωστε λες οτι τουλαχιστον δεν θα προχωρησεις σε χαρακτηρισμους παλι. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από haHa
afantos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Να τους πω εγώ για innovation και δεν τους χρεώνω και τίποτα, να βάλουν στο επόμενο iPhone ένα ρημάδι headphone jack και στα laptop 2 θήρες USB και ένα SD card reader.... 1 1
D.Luffy Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Retromaniac είπε και εννοούσα την πτώση της μετοχής και όχι των πωλήσεων. Φαίνεται και από το ότι συμφωνώ με τον luffy, και από την επόμενη πρόταση που μιλάω για πτώση της μετοχής για άλλου λόγους. Και απλά συμφώνησα με τον luffy (τον οποίο εξαίρεσες γιατί αλλού σημάδευες). Εγώ πάντως όταν διάβασα το μύνημα σου θεώρησα ότι όσο αναφορά τη μετοχή της Apple, όντως αναφερόσουν στην παγκόσμια ύφεση ως ένα πιθανό μελλοντικό γεγονός συνεχίζοντας τα λεγόμενα μου και συμφώνησα. Έτσι όπως το διατύπωσε ο Haha κατέλειξα να μπερδευτώ εντελώς και να ψάχνω σελίδες πίσω να βρω ποιος στο καλό είπε ότι η πτώση στις πωλήσεις του iPhone οφείλεται στην παγκόσμια ύφεση. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από D.Luffy 1
azuli Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 2 hours ago, billdanos said: Εδώ άλλοι έχουν αφίσες με ανεγκέφαλους με iq ραδικιού που κλωτσάνε απλά μια μπάλα και εσένα σε πειράζει ένας πετυχημένος CEO? 😛 Μην αυτοτραυματιζεσαι.. Οπαδος ο ενας οπαδος κι ο αλλος.Ολα τα προβληματα του πλανητη οφειλονται στους οπαδους,ανεξαρτητου τομεα. Πολιτικη,ομαδες,θρησκειες,επιστημονικες θεωριες,you name it. Ο οπαδισμος συναπαγεται παντα περιορισμενο ευρος οπτικης. closed minded people λεγεται στα χωρια. 4
Retromaniac Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, haHa είπε Για πολλοστη φορα, δεν υπαρχει παγκοσμια υφεση. Με κατηγόρησες ότι έλεγα για πτώση ΠΩΛΗΣΕΩΝ λόγω ύφεσης, το οποίο δεν είπα. Συμφώνησα απλά σε πτώση ΜΕΤΟΧΗΣ λόγο ύφεσης. Το αν υπάρχει ύφεση ή όχι, δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Συμφώνησα απλά σαν ενδεχόμενο. ΣΥΜΦΩΝΗΣΑ. Αλλά εσύ εμένα έβαλες στο μάτι και ξέρουμε και οι 2 γιατί. Πάνω σε αυτά που είπα δεν απάντησες. Το ότι δεν κατάλαβες τι έλεγα (δεν μίλαγα για πωλήσεις), το ότι έμμεσα παρακινούσες να μην με πάρουν σοβαρά, το ότι δεν μου απαντούσες ευθέως, το ότι αλλοίωσες λεγόμενά μου. Εγώ έκανα αναφορά πάντως... Καλή συνέχεια.
haHa Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Με κατηγόρησες ότι έλεγα για πτώση ΠΩΛΗΣΕΩΝ λόγω ύφεσης, το οποίο δεν είπα. Συμφώνησα απλά σε πτώση ΜΕΤΟΧΗΣ λόγο ύφεσης. Για πολλοστη φορα, δεν υπαρχει παγκοσμια υφεση οπως ανεφερες. 4 ώρες πριν, Retromaniac είπε Δεν θα διαφωνήσω ότι μέρος της πτώσης οφείλεται στην παγκόσμια ύφεση. Αλλά επίσης ένα μέρος της πτώσης οφείλεται στις πωλήσεις και στο γεγονός ότι η Apple εξαρτάται πολύ από ένα και μόνο προϊόν. Πέρα δηλαδή από τις πωλήσεις και την ύφεση, οι επενδυτές κοιτάνε και τι εναλλακτικές έχεις. Το point ειναι οτι αυτο που συζηταμε με τον d.luffy: οτι δεν υπαρχει παγκοσμια υφεση και ουτε φυσικα "μερος της πτωσης οφειλεται στην παγκοσμια υφεση" οπως διαβασαμε. ------------------------- Τα υπολοιπα προσωπικα που κανεις project δεν με ενδιαφερουν. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από haHa
randomcat Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Stamer είπε We did not foresee the magnitude of the economic deceleration, particularly in greater China," Apple CEO Tim Cook said in a letter to investors when announcing the cut in revenue forecast. Αυτοξεγυμνώθηκε? Το "δεν πρόβλεψα σωστά" δεν νομίζω οτι είναι και ότι καλύτερο θέλει να ακούσει ένας επενδυτής. Ψέματα πρέπει να λέει ο Κούκος. Αφού ο Μπιλ είπε ότι γνώριζαν τι θα συμβεί εκ των προτέρων: 4 ώρες πριν, billdanos είπε Η Apple και η κάθε εταιρεία στο μεγεθος της Apple δεν είναι χαζή... Προφανώς και έχουν super αναλυτές και γνώριζαν τη σημερινή κατάσταση πριν τη μάθουμε εμείς. Προσωπικά πιστεύω πως δοκίμασαν τα "όριά τους" και αυτό θα τους προσφέρει ένα πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού απο δω και πέρα. 2
newton91 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, billdanos είπε Το κάθε κοινό έχει το δικό του "αμανέ", διαφορετικά δεν θα ήταν κοινό αλλά ...αδιάφοροι! 😛 Γελάει ο κόσμος 3
Retromaniac Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, haHa είπε Για πολλοστη φορα, δεν υπαρχει παγκοσμια υφεση οπως ανεφερες. Το point ειναι οτι αυτο που συζηταμε με τον d.luffy: οτι δεν υπαρχει παγκοσμια υφεση και ουτε φυσικα "μερος της πτωσης οφειλεται στην παγκοσμια υφεση" οπως διαβασαμε. Οικονομοτεχνικες αναλυσεις ειναι καπως δυσκολο να τις παρουμε σοβαρα, οταν δεν μπορει καποιος να ξεχωρισει την υφεση με την επιβραδυνση της αναπτυξης. 21 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Εγώ πάντως όταν διάβασα το μύνημα σου θεώρησα ότι όσο αναφορά τη μετοχή της Apple, όντως αναφερόσουν στην παγκόσμια ύφεση ως ένα πιθανό μελλοντικό γεγονός συνεχίζοντας τα λεγόμενα μου και συμφώνησα. Έτσι όπως το διατύπωσε ο Haha κατέλειξα να μπερδευτώ εντελώς και να ψάχνω σελίδες πίσω να βρω ποιος στο καλό είπε ότι η πτώση στις πωλήσεις του iPhone οφείλεται στην παγκόσμια ύφεση. Οκ, κατάλαβα που κόλλησε. Επειδή δεν αναπαρήγαγα την λέξη "επικείμενη". Αυτό που δεν κατάλαβε ο άλλος είναι ότι δεν είναι δικιά μου άποψη, απλά συμφώνησα ότι μέρος της πτώσης (της μετοχής) μπορεί να οφείλεται εκεί, και απλά πρόσθεσα τους λόγους που εγώ πιστεύω. Δεν ξέρω αν υπάρχει, απλά το διάβασα από πάνω και το έγραφα, χωρίς την λέξη επικείμενη, απλά για να συμφωνήσω σαν ένα ενδεχόμενο που δεν γνωρίζω. Αυτό είναι το νόημα ότι τα υπόλοιπά που γράφω είναι οι δικιές μου απόψεις. Προφανώς κατάλαβες και λάθος και μιλαγες για πωλήσεις, γιατί δεν διάβασες καθόλου παρακάτω τι έγραφα που θα καταλάβαινες ότι μίλαγα για μετοχές. Και γιατί να διαβάσεις; Είδες κάτι που πίστευες ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να με θίξεις έμμεσα και σταματησες να διαβάζεις. Haha σε παρακαλώ να μην ψεύδεσαι πάλι και λές τα γνωστά σου, ότι εσύ αισθάνεσαι έτσι κτλ. Ξεκίνα γιατι έμμεσα αναφερόσουν σε έμενα και δεν μου απάντησες άμεσα και μάλιστα παρότρυνες να μην με πάρουν σοβαρά αντί να κάνεις διάλογο. Τα κόλπα σου είναι γνωστά εδώ μέσα και όχι μόνο σε μένα. Προσπαθείς να γίνεσαι εριστικός χωρίς να φαίνεται ότι το κάνεις. Και σταματώ εδώ όσο εριστικός και να γίνεις. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από Retromaniac
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 30 minutes ago, newton91 said: Γελάει ο κόσμος Σίγουρα γελάει κάποιος. Αλλά δεν είσαι εσυ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα