Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σκέφτομαι για σπουδές Βοηθού Ιατρικών Εργαστηρίων και είμαι μεταξύ κάποιου ιδιωτικού ΙΕΚ και της Σιβιτανιδείου. Πάνω κάτω δεν θα υπάρχει καμία τεράστια διαφορά μιας και στο τέλος και των δύο,δίνεις εξετάσεις στον ΕΟΠΠΕΠ για να πάρεις δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης. Αυτό που με απασχολέι είναι πως δεν ξέρω εάν ένα δημόσιο ΙΕΚ έχει εκσυγχρονισμένα εργαστήρια,μηχανήματα και υλικά για αυτό το επάγγελμα σε αντίθεση με ένα ιδιωτικό μιας και είτε καλώς είτε κακώς πληρώνεις και έχεις την "απαίτηση" για καινούρια/εκσυγχρονισμένα μηχανήματα,εργαστήρια,εγκαταστάσεις κ.α. Τέλος,γνωρίζετε για την επαγγελματική αποκατάσταση αυτού του επαγγέλματος στην Ελλάδα; EDIT:Να εξηγήσω πως είμαι 23 ετών και δεν με ενδιαφέρει να ξαναδώσω Πανελλήνιες.Είμαι ανάμεσα στο πάω σε κάποιο ΙΕΚ για να έχω ένα χαρτί στα χέρια μου ή να μην έχω τίποτα. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από ele4676
alan2 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Τη περίπτωση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πχ ΤΕΙ ιατρικων εργαστηρίων δες πρώτα. 1
splanis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δεν νομίζω πως αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά σε ιδιωτικό.
isay Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Ειδικότητα σχεδόν κορεσμένη, με έντονο ανταγωνισμό απο ανωτερου βαθμου εκπαιδευση (τει). Ιδιωτικό-δημοσιο ιεκ εχουν ακριβώς το ιδιο διπλωμα με μονη διαφορα το κοστος στην τσέπη σου. Λόγω 1 και 2 είτε πας σε δημοσιο ιεκ, ή τα λεφτά που θα εδινες στο ιδιωτικό ιεκ, δώσε τα για ιδιαιτερα για να δώσεις και περάσεις στο αντιστοιχο τει.
eidikos33 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 μη πας καθολου σε ιεκ χασιμο χρονου ειναι εδω φτασαμε τα τει να ειναι ενα τιποτα...
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, isay είπε Ειδικότητα σχεδόν κορεσμένη, με έντονο ανταγωνισμό απο ανωτερου βαθμου εκπαιδευση (τει). Ιδιωτικό-δημοσιο ιεκ εχουν ακριβώς το ιδιο διπλωμα με μονη διαφορα το κοστος στην τσέπη σου. Λόγω 1 και 2 είτε πας σε δημοσιο ιεκ, ή τα λεφτά που θα εδινες στο ιδιωτικό ιεκ, δώσε τα για ιδιαιτερα για να δώσεις και περάσεις στο αντιστοιχο τει. Eίμαι 23 ετών και δεν με ενδιαφέρει να ξαναδώσω Πανελλήνιες.Είμαι ανάμεσα στο πάω σε κάποιο ΙΕΚ για να έχω ένα χαρτί στα χέρια μου ή να μην έχω τίποτα.
Thulogur Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Συγγνώμη που θα ρωτησω και με ολο το σεβασμό, αλλα: η λογική του να πας σε κάποιο ιεκ, είναι μονο και μονο για να εχεις ενα χαρτί στα χέρια σου ; ξερεις κατι για την ειδικότητα αυτη ή θες να δουλέψεις πανω σε αυτο το αντικείμενο; Edit: για να απαντήσω στο ερώτημα σου... ιδιωτικό. Μόνο και μόνο γιατι στο δημόσιο ειναι δύσκολο να μπεις στην ειδικότητα της αρεσκείας σου, και αν μπεις ισως η σχολη να βρίσκεται στην ακρη του πουθενά. Αν μπορέσεις να μπεις στη Σιβιτανιδειο εχει καλως ομως. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από Thulogur
MegalosVeziris Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 47 λεπτά πριν, ele4676 είπε Eίμαι 23 ετών και δεν με ενδιαφέρει να ξαναδώσω Πανελλήνιες.Είμαι ανάμεσα στο πάω σε κάποιο ΙΕΚ για να έχω ένα χαρτί στα χέρια μου ή να μην έχω τίποτα. Να σε ενδιαφέρει να δώσεις πανελλήνιες. Αλλιώς μη πας πουθενά τα ΙΕΚ είναι γτπ 1
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 29 λεπτά πριν, Thulogur είπε Συγγνώμη που θα ρωτησω και με ολο το σεβασμό, αλλα: η λογική του να πας σε κάποιο ιεκ, είναι μονο και μονο για να εχεις ενα χαρτί στα χέρια σου ; ξερεις κατι για την ειδικότητα αυτη ή θες να δουλέψεις πανω σε αυτο το αντικείμενο; Edit: για να απαντήσω στο ερώτημα σου... ιδιωτικό. Μόνο και μόνο γιατι στο δημόσιο ειναι δύσκολο να μπεις στην ειδικότητα της αρεσκείας σου, και αν μπεις ισως η σχολη να βρίσκεται στην ακρη του πουθενά. Αν μπορέσεις να μπεις στη Σιβιτανιδειο εχει καλως ομως. Μου αρέσει και το αντικείμενο.
opcorsa Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) αυτο που καθε παιδι αποτυγχανει στις πανελληνιες και η μονη του τριβη ειναι να παει σε ενα ιεκ να γινει μαγειρας/sekioyriti/βοηθος βοηθου βοηθου παρκαδορου απλα για να μην τον κραξουν οι γονεις με ξεπερναει Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από opcorsa
Thulogur Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 36 minutes ago, opcorsa said: αυτο που καθε παιδι αποτυγχανει στις πανελληνιες και η μονη του τριβη ειναι να παει σε ενα ιεκ να γινει μαγειρας/sekioyriti/βοηθος βοηθου βοηθου παρκαδορου απλα για να μην τον κραξουν οι γονεις με ξεπερναει Δεν γινεται και διαφορετικά, ειναι ετσι δομημένη η Ελληνική νοοτροπία που σε αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδι αν αποτύχεις στις πανελλήνιες. σκεψου, φτάσαμε 2019 και ακομα γίνεται λογος για ανοιχτά πανεπιστήμια και αναγνώριση πτυχίων ξενων πανεπιστημίων. Ας μη κάνουμε λογο για το κοστος διαβίωσης ενος φοιτητή σε ξένη πολη και οτι οι σπουδές ειναι υποχρεωτικά 4 ετη Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από Thulogur
alan2 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Μετά το ΙΕΚ που θα κάνεις πρακτική? Αν πας σε δημόσιο ΙΕΚ σε δημόσιο νοσοκομείο. Αν πας σε ιδιωτικό δεν ξέρω.
MegalosVeziris Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Thulogur είπε Δεν γινεται και διαφορετικά, ειναι ετσι δομημένη η Ελληνική νοοτροπία που σε αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδι αν αποτύχεις στις πανελλήνιες. σκεψου, φτάσαμε 2019 και ακομα γίνεται λογος για ανοιχτά πανεπιστήμια και αναγνώριση πτυχίων ξενων πανεπιστημίων. Ας μη κάνουμε λογο για το κοστος διαβίωσης ενος φοιτητή σε ξένη πολη και οτι οι σπουδές ειναι υποχρεωτικά 4 ετη Το σύστημα μπορεί να είναι κακό στραβό κι ανάποδο αλλά είναι δίκαιο. Γράφεις καλά και περνάς σε καλή σχολή, δεν γράφεις καλά πας στο ΤΕΙ. Δεν γράφεις καθόλου δε πας πουθενά ή πας ΙΕΚ. Και αν έχεις λεφτά παρακαμπτεις και πας εξωτερικό. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από MegalosVeziris
Thulogur Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 hours ago, MegalosVeziris said: Το σύστημα μπορεί να είναι κακό στραβό κι ανάποδο αλλά είναι δίκαιο. Γράφεις καλά και περνάς σε καλή σχολή, δεν γράφεις καλά πας στο ΤΕΙ. Δεν γράφεις καθόλου δε πας πουθενά ή πας ΙΕΚ. Και αν έχεις λεφτά παρακαμπτεις και πας εξωτερικό. Δίκαιο αποκαλείς ενα σύστημα το οποίο υποστηρίζει τα φροντιστήρια για να δώσεις 4 άσχετα ( με το υπόλοιπο της ζωής σου- και πολυ πιθανόν με τη σχολή) μαθήματα ; Δίκαιο επίσης ειναι να πχ μην εισαι καλος στην έκθεση και ως εκ τούτου να εχεις αποκλειστεί απ'ολες τις σχολές ; Συγχαρητήρια. Αν δεν εκσυγχρονιστούμε δεν υπάρχει μέλλον, σίγουρα οχι για μας, αλλά για τα παιδιά μας PS: Οσο περίεργο και να φαίνεται στα λεω φιλικά. Θεωρώ οτι το συστημα αυτο, δεν στοχεύει στην κριτική και αναλυτική σκέψη αλλα στην παπαγαλία 22 hours ago, alan2 said: Μετά το ΙΕΚ που θα κάνεις πρακτική? Αν πας σε δημόσιο ΙΕΚ σε δημόσιο νοσοκομείο. Αν πας σε ιδιωτικό δεν ξέρω. Καλή ερώτηση αλλά δεν εχει σημασία αν ειναι ιδιωτικό ή δημόσιο στο κομμάτι της πρακτικής. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2019 από Thulogur 1
MegalosVeziris Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Thulogur είπε Δίκαιο αποκαλείς ενα σύστημα το οποίο υποστηρίζει τα φροντιστήρια για να δώσεις 4 άσχετα ( με το υπόλοιπο της ζωής σου- και πολυ πιθανόν με τη σχολή) μαθήματα ; Δίκαιο επίσης ειναι να πχ μην εισαι καλος στην έκθεση και ως εκ τούτου να εχεις αποκλειστεί απ'ολες τις σχολές ; Συγχαρητήρια. Αν δεν εκσυγχρονιστούμε δεν υπάρχει μέλλον, σίγουρα οχι για μας, αλλά για τα παιδιά μας Καλή ερώτηση αλλά δεν εχει σημασία αν ειναι ιδιωτικό ή δημόσιο στο κομμάτι της πρακτικής. Σε όλο το λύκειο επερνα έκθεση 10, στις πανελλαδικές 16.5 μετά από διαβασμα. Έχει κολπακια η έκθεση για να γράψεις καλά , δεν είναι όλα στην τύχη ή στην φαντασία του καθενός. Το σύστημα είναι πολύ δικαιο και από τα λίγα πράγματα που δουλεύουν σωστά στην ελληνική κοινωνία. Και όταν κάτι δουλεύει δεν το αλλάζεις ούτε αφήνεις ανοιχτά τα πανεπιστήμια να μπει ο κάθε τυχάρπαστος. Σύστημα που δουλεύει δεν αλλάζει. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από MegalosVeziris
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα