Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Μετά από χρόνια που έχω να ασχοληθώ (ερασιτεχνικά) με video editing, θα ήθελα να ασχοληθώ πάλι.

Εκείνη την εποχή είχα χρησιμοποιήσει το Premiere, αλλά δεν το έχω πλέον και ψάχνομαι για λύσεις και εναλλακτικές.

Είδα ότι στο Steam έχει προσφορά το Vegas Pro Edit 14 στα 60 ευρώ περίπου - είναι καλή επιλογή;

Έχει κάποιος όρεξη για ενημέρωση και προτάσεις;

ΥΓ. Ερασιτεχνικά video θέλω να φτιάξω, αλλά να έχουν και κανένα fx (αν είναι δυνατόν), όχι σκέτο editing/ένωση των σκηνών/λήψεων.

ΥΥΓ. Η κάμερά μου τραβάει σε m2ts - ποιό converter προτείνεται για MP4 (που απ' ότι κατάλαβα χρησιμοποιούν όλα τα video editing software.

Ευχαριστώ για τον κόπο σας!

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το DaVinci Resolve, που είναι free και κάνει παππάδες. Βλέπει τα m2ts απ' ευθείας αλλά αν δυσκολεύεται μπορείς να κάνεις optimized media και στο τέλος ReLink με τα m2ts.

Αν για κάποιον λόγο καταλήξεις σε λύση conversion, μην πας σε mp4. Το βλέπουν τα editing software αλλά δεν είναι κατάλληλος codec για editing.

Οι σωστοί είναι:

Apple Prores, αν έχεις Mac ή Adobe cc19 (που δεν έχεις).

DNxHD/HR (γι' αυτούς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Resolve ως converter)

CineForm

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Αν θυμάμαι καλά το Resolve το είχα εγκαταστήσει πριν από λίγο καιρό (την free έκδοση) και επί της ουσίας δεν λειτουργούσε λόγω του ότι ήταν free (σαν να είχε κλειδωμένες σχεδόν όλες τις λειτουργίες).

Θα το ξαναβάλω, πάντως.

Δημοσ.
3 minutes ago, dolph said:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Αν θυμάμαι καλά το Resolve το είχα εγκαταστήσει πριν από λίγο καιρό (την free έκδοση) και επί της ουσίας δεν λειτουργούσε λόγω του ότι ήταν free (σαν να είχε κλειδωμένες σχεδόν όλες τις λειτουργίες).

Θα το ξαναβάλω, πάντως.

Ελάχιστα απ' τα βασικά είναι κλειδωμένα. Κάτι άλλο θα ήταν. Το κατεβάζεις απ' το site της Blackmagic. Κάτω-κάτω στη σελίδα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...