Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω, το 2012 έκανα οπισθια σπονδυλοδεσια απο Θ3 εως Ο4 και μου βάλανε σίδερα. Τα σίδερα τα έχω ακόμα μέσα με αρκετά κινητικά προβλήματα (ορθοστασία, σκυψημο, βάρη κ. λ. π) με εντολή να παρακολουθούμε από γιατρό κάθε 6 μήνες. Ξέρετε αν βγαίνω ι5;

Δημοσ.

Ίσως ναι ίσως όχι. Το θέμα είναι εσύ τι θέλεις? Καλό θα ήταν ι4 άοπλος. Τουρισμό θα κάνεις, εμπειρία θα εισπράξεις , καλά θα περάσεις , φίλους θα κάνεις και το απολυτήριο θα πάρεις που είναι καλό. Επίσης στην διάρκεια της θητείας σου θα πας 401 και θα κάνεις πλήρες σετ εξετάσεων και επανεκτίμησης.

• Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Ίσως ναι ίσως όχι. Το θέμα είναι εσύ τι θέλεις? Καλό θα ήταν ι4 άοπλος. Τουρισμό θα κάνεις, εμπειρία θα εισπράξεις , καλά θα περάσεις , φίλους θα κάνεις και το απολυτήριο θα πάρεις που είναι καλό. Επίσης στην διάρκεια της θητείας σου θα πας 401 και θα κάνεις πλήρες σετ εξετάσεων και επανεκτίμησης.

γιατι αν παρει Ι5 δεν ειναι καλο ;

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ι5 = δεν υπηρετώ. Παλιά ίσχυε ότι αν δεν υπηρετήσεις δεν μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα σε σχέση με δουλειά στο δημόσιο. Τώρα δεν ξέρω αν ισχύει. Αλλά είναι πολλοί που αν πεις ότι ήσουν ι5 σε βλέπουν με μισό μάτι ακόμα και αν έχεις όλα τα δίκια του κόσμου. Πέραν των παραπάνω η υπηρέτηση είναι μια εξαιρετική εμπειρία που θα την θυμάσαι για πάντα (είτε περάσεις τέλεια είτε μέτρια θα έχεις πάντα αναμνήσεις σούπερ και θα έχεις να το λες!!!).

Επεξ/σία από tz_aristotelis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Ι5 = δεν υπηρετώ. Παλιά ίσχυε ότι αν δεν υπηρετήσεις δεν μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα σε σχέση με δουλειά στο δημόσιο. Τώρα δεν ξέρω αν ισχύει. Αλλά είναι πολλοί που αν πεις ότι ήσουν ι5 σε βλέπουν με μισό μάτι ακόμα και αν έχεις όλα τα δίκια του κόσμου. Πέραν των παραπάνω η υπηρέτηση είναι μια εξαιρετική εμπειρία που θα την θυμάσαι για πάντα (είτε περάσεις τέλεια είτε μέτρια θα έχεις πάντα αναμνήσεις σούπερ και θα έχεις να το λες!!!).

αστυνομια / πυροσβεστικη / λιμενικο, αυτα δεν μπορεις να κανεις. επισης, κανεις δε σε κοιταει με μισο ματι γιατι δεν εισαι υποχρεωμενος να απαντησεις.

στρατιωτικες υποχρεωσεις = εκπληρωμενες ή απαλλαγη και τελος. απαγορευεται να σε ρωτησουν γιατι.

εξαιρετικη εμπειρια μπορει να ηταν για σενα. το 80% πιστευω δε θα πηγαινε αν ειχε επιλογη.

Επεξ/σία από mclein
  • Like 10
  • Thanks 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mclein είπε

αστυνομια / πυροσβεστικη / λιμενικο, αυτα δεν μπορεις να κανεις. επισης, κανεις δε σε κοιταει με μισο ματι γιατι δεν εισαι υποχρεωμενος να απαντησεις.

στρατιωτικες υποχρεωσεις = εκπληρωμενες ή απαλλαγη και τελος. απαγορευεται να σε ρωτησουν γιατι.

εξαιρετικη εμπειρια μπορει να ηταν για σενα. το 80% πιστευω δε θα πηγαινε αν ειχε επιλογη.

Δεν είσαι φιλόπατρις??

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tz_aristotelis είπε

Δεν είσαι φιλόπατρις??

στο ιδιο ποσοστο που μ'αγαπα κ εκεινη.

• Like 14
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Αν ηταν εξαιρετικη εμπειρια, εγω προτεινω να ξαναπας, εστω σαν ΕΠΟΠ ή απο καποιο αλλο ποστο. "Τουρισμό θα κάνεις, εμπειρία θα εισπράξεις , καλά θα περάσεις , φίλους θα κάνεις".

Επεξ/σία από haHa
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Να παρεις κανονικα ο,τι προβλεπεται απο τον νομο, αν αυτο ειναι ι5 παθολογικο, βεβαιως να το προτιμησεις και να το κυνηγησεις. 

Πρωτον, διοτι ο στρατος ειναι χαμενος χρονος.

Δευτερον, δεν ξερεις ποτέ που θα πεσεις και μπορει οι συνθηκες να σου προκαλεσουν μεγαλυτερο προβλημα απο αυτο που ηδη εχεις, οπως επαθε ενα παλικαρι στην μοναδα μου, ηταν για ι5 παθολογικο, το ειχε ζητησει μαλιστα, τον εκριναν ι4 αοπλο και κατεληξε με σοβαροτατα προβληματα μεσης στο νοσοκομειο, χειροτερα απο αυτα που ειχε οταν ηρθε, που θα τον ακολουθουν σε ολη του τη ζωη.

• Like 4
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kontinos είπε

Να παρεις κανονικα ο,τι προβλεπεται απο τον νομο, αν αυτο ειναι ι5 παθολογικο, βεβαιως να το προτιμησεις και να το κυνηγησεις. 

Τι σημαίνει να το κυνηγήσεις?

Αν η πάθηση που έχει είναι για Ι4, τι είδους κυνήγι μπορεί να κάνει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πατρίδα σε αγαπά όσο και εσύ. 

Έτσι κι αλλιώς είναι μεγάλη συζήτηση. Η υπηρέτηση στην πατρίδα δεν είναι υποχρέωση. Είναι μέγιστη τιμη. Μην βλέπετε ρηχά όπως σκοπιές ασκήσεις φαίνεται τουαλέτες κλπ. Αυτά άλλωστε εξαρτώνται και από την εκάστοτε διοίκηση. Να κοιτάξετε το βαθύτερο νόημα της σχέσης σας με την πατρίδα, τι είναι η πατρίδα για εσάς και τι είστε πρόθυμοι να κάνετε. 

Θα ισχυριστεί ένας ότι είναι ένα χαμένο χρονικό διάστημα καθόσον θα μπορούσε να δουλεύει η να σπουδάζει κλπ. Η εμπειρία όμως της θητείας είναι μοναδικη. Που θα μάθεις να ζεις αρμονικά σε ετερόκλητο σύνολο, που αλλού θα μάθεις να ακούς και όχι μόνο να σε ακούνε, να εκτελείς ακόμα και αν διαφωνείς, να καθαρίζεις και να μην σε καθαρίζει η μαμά , να εξασκεις τις δυνάμεις σου τις αντοχές σου κλπ κλπ.

Ειδικά στην εποχή του fb του ίντερνετ του βολεματος κλπ η θητεία είναι ότι χρειάζεται ο κάθε πραγματικός άνδρας για να μάθει να διαχειρίζεται τα δύσκολα και να βγαίνει νικητής.

Η δική μου εμπειρία δείχνει ότι αυτοί που δεν υπηρέτησαν και οι λουφατζιδες είναι άνθρωποι πονηροί "εξυπνακηδες" θρασύδειλοι κλπ. (Συγνώμη αν προσέβαλαν κάποιους). 

Ο στρατός θα σου μάθει πράγματα που πουθενά αλλού δεν μαθαίνουν αρκεί να θέλεις: ντοπροσυνη θάρρος δικαιοσύνη κλπ 

Μην κοιτατε τις εξαιρέσεις.

Επεξ/σία από tz_aristotelis
  • Sad 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, michailpapad είπε

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω, το 2012 έκανα οπισθια σπονδυλοδεσια απο Θ3 εως Ο4 και μου βάλανε σίδερα. Τα σίδερα τα έχω ακόμα μέσα με αρκετά κινητικά προβλήματα (ορθοστασία, σκυψημο, βάρη κ. λ. π) με εντολή να παρακολουθούμε από γιατρό κάθε 6 μήνες. Ξέρετε αν βγαίνω ι5;

Αν έχεις κινητικά προβλήματα παίρνεις σίγουρα Ι5. Περνάς από επιτροπή γιατρών, και χαζοί δεν είναι, σε βλέπουν. Το πολύ πολύ να σου δώσουν κάποια αναβολή για κάποιο χρονικό διάστημα, ίσως και δεύτερη, και στο τέλος οριστικό Ι5. Πριν παρουσιαστείς, ρώτα στο τοπικό στρατολογικό γραφείο για το τί πρέπει να έχεις μαζί σου. Συνήθως βεβαιώσεις υπογεγραμμένες από Διευθυντή κλινικής κρατικού νοσοκομείου σχετικά με την πάθησή σου.

Την πρώτη μέρα που παρουσιάζεσαι, υπάρχει γιατρός στον οποίο δηλώνεις την πάθηση. Αυτός σε παραπέμπει στο οικείο στρατιωτικό νοσοκομείο και εκεί αφού σου βγάλουν ακτινογραφίες για να βεβαιώσουν ότι δεν λες αρλούμπες, σε αποδεσμεύουν για όσο χρειαστεί ή σε περνάνε από επιτροπή απαλλαγών για οριστικό Ι5.

Πριν πολλά χρόνια είχες θέμα επαγελματικά, όμως λόγω προσωπικών δεδομένων παίρνεις απλά ένα πιστοποιητικό (τύπου Α λέγεται), το οποίο αναφέρει αν εχεις πάρει νόμιμη απαλλαγή ή αν έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, michailpapad είπε

Μπες στο google, και αναζήτησε τον Νόμο με τις Σωματικές Ικανότητες…

Εκεί θα δεις όλες τις παθήσεις και σε πιο «Ι» είσαι…

Τόσο απλά… δεν θα σου πάρει περισσότερο από 2 λεπτά αναζήτησης…

Εμένα τόσο μου πήρε πριν λίγο…

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tz_aristotelis είπε

Η πατρίδα σε αγαπά όσο και εσύ. 

Έτσι κι αλλιώς είναι μεγάλη συζήτηση. Η υπηρέτηση στην πατρίδα δεν είναι υποχρέωση. Είναι μέγιστη τιμη. Μην βλέπετε ρηχά όπως σκοπιές ασκήσεις φαίνεται τουαλέτες κλπ. Αυτά άλλωστε εξαρτώνται και από την εκάστοτε διοίκηση. Να κοιτάξετε το βαθύτερο νόημα της σχέσης σας με την πατρίδα, τι είναι η πατρίδα για εσάς και τι είστε πρόθυμοι να κάνετε. 

Θα ισχυριστεί ένας ότι είναι ένα χαμένο χρονικό διάστημα καθόσον θα μπορούσε να δουλεύει η να σπουδάζει κλπ. Η εμπειρία όμως της θητείας είναι μοναδικη. Που θα μάθεις να ζεις αρμονικά σε ετερόκλητο σύνολο, που αλλού θα μάθεις να ακούς και όχι μόνο να σε ακούνε, να εκτελείς ακόμα και αν διαφωνείς, να καθαρίζεις και να μην σε καθαρίζει η μαμά , να εξασκεις τις δυνάμεις σου τις αντοχές σου κλπ κλπ.

Ειδικά στην εποχή του fb του ίντερνετ του βολεματος κλπ η θητεία είναι ότι χρειάζεται ο κάθε πραγματικός άνδρας για να μάθει να διαχειρίζεται τα δύσκολα και να βγαίνει νικητής.

Η δική μου εμπειρία δείχνει ότι αυτοί που δεν υπηρέτησαν και οι λουφατζιδες είναι άνθρωποι πονηροί "εξυπνακιδες" θρασύδειλοι κλπ. (Συγνώμη αν προσέβαλαν κάποιους). 

Ο στρατός θα σου μάθει πράγματα που πουθενά αλλού δεν μαθαίνουν αρκεί να θέλεις: ντοπροσυνη θάρρος δικαιοσύνη κλπ 

Μην κοιτατε τις εξαιρέσεις.

Ο στρατός θα σου μάθει ότι όποιος είναι ρουφιάνος και έχει μέσον σε αυτή τη χώρα, πάει μπροστά, ενώ ο τίμιος και εργατικός χώνεται

• Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πήρα ι5 παθολογικό τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ναυτικό λόγω καρδιολογικού προβλήματος. Βρήκα δουλειά αμέσως μόλις πήρα το ι5 και μέχρι σήμερα εκτός όλων των άλλων που απέφυγα κέρδισα και το εισόδημα μιας χρονιάς που θα πήγαινε χαμένη. Αν μπορείς να πάρεις ι5 πάρτο και δεν θα χάσεις. Επίσης, δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο στο δημόσιο εκτός των σωμάτων ασφαλείας, πυροσβεστικής κλπ. Αν σε ρωτήσουν σε ιδιωτικό τομέα λες ότι τις έχεις εκπληρώσει ή άμα θέλεις τους το λες και στα ίσα τι πρόβλημα έχεις. Εγώ τους το είπα κανονικά στην εργασία μου.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...